bebegim kaka yapamiyor

haticehakan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2015
6
0
1
40
Merhabalar 2 aylik kizim var annesutu ile besliyorum. Bu zamana kadar gune 4-5 kere kaka yaparken simdi sıkıntı yaşıyoruz annem daha once kalip sabun kirip poposuna koymuştu hemen yapti ama simdi 4 gun oldu yine yapamiyor. Annem tekrar sabun koyalim diyor ama ben istemiyorum kendi yapsin istiyorum. Gazini cok guzel çıkarıyor huzursuz degil gayet guzel uyuyor ne yapmaliyim bekleyeyim mi yoksa yine sabuna mi müracaat edeyim yardim eder misiniz

Hayır yapmayın sabun falan koymayın anne sütü aldığı için kaka yapmıyor benim kızım 1 aylıkken öyle başladı haftada bi kaka yapıyodu doktora götürdüm normal kiloya veriyo dedi 6-7 ay öyle devam etti ve çocuğumun hiç problemi olmadı o dönem. Çocuğunuzun bağırsak florasını bozmayın durduk yerde. Bikaç doktora sorun.

beslenmenize dikkat edin posalı beslenin. bebeğinize rezene içirin çok iyi bağırsak çalıştırıyor. karnını ve kasıklarını zeytinyağıyla ovun, totosunun etrafı da zeytinyağı veya pişik merhemi sürün zorlandığı için tahriş olmuş olabilir. bir de banyo yaptırırken karnını kalıp bebe sabunuyla yumuşak hareketlerle ovun. sabunu fitil gibi kullanmayın sert olduğu için tahriş edebilir.

Benim kızım da 2 aylık 1 aydan beri 5- 6 günde kaka yapıyor Sadece anne sütü nadiren mama alıyor Bağırsakları yeni geliştiği icinmis. Huzursuzlugu olmadığı için çok sorun etmiyorum Ama zeytinyağıni kulak çöpüne batirarak poposunu uyar diyorlar Daha denemedim

Benim oglumda da aynı sorun vardı. Doktora sordum yedi gune kadar normalmis. Eger yedi gunu gecerse gliserin fitil veririz dedi.

Ben de biraz arastırmaca biraz da anne ilmi ve bilimiyle kendi yontemimi buldum. Allah' a sukur sorunumuz cozuldu.

Yontem sudur: kuru kayısı aldım bir guzel yıkadım ve kompostosunu yaptım. Hic sekersiz de gayet tatlı bisey haberiniz olsun.
Ayrıca evde surekli incir bulunduruyorum.
EMzirme aralarında hic atlamaksızın iki adet kayısı ve iki adet indir yiyorum. Sutum onları da icersin diye.
Ve sonraaaa hoppidi geliyor bombalar kuzucumdan su anda gunde 3 kez yapıyor. Bazen 4 oluyor. Daha ilk yaptıgım gun faydasını gordum ben.. tavsiye ederim.

Canım kızın nasil oldu düzeldi mi Çok şükür benim kızım bi haftadır hergün yapıyo 2 gündür de ishal Nerdeyse o günleri arar oldum canımı sıkıyor

Benim kızım da 38 gunluk cok agliyo yavrum ikiniyor bu zaman kadar bi sikinti yoktu fakat simdi hem gaz cikarmiyor ben msj yaparsam ozman gaz çıkıyor hemde kaka yapmiyor her bezinde kaka olurken simdi 2 gundur yok ve uykudan bile uyanip bagiriyor yavrum cok üzülüyorum ben sabun falan yapmadim ama dayanamayip doktora goturcem lagma yapar heralde

Mrb arkslr benim oğlundan öyle ve sadece mama ile beslenio ben müdahale etmesem yapmyo ve agliyo aslında dokunmak istemiyorum ama yapmayınca ne uyuyo ne yemek yiyo günde dört beş kere yaparken birden kesildi

Aynen can
Mrb arkslr benim oğlundan öyle ve sadece mama ile beslenio ben müdahale etmesem yapmyo ve agliyo aslında dokunmak istemiyorum ama yapmayınca ne uyuyo ne yemek yiyo günde dört beş kere yaparken birden kesildi
3. Gunu kizim yine yapmadi kaka cisini yapiyor ama her bezinde kaka bulasigi olurken 3 gundur bisey yok korlutuyor beni . Ben rezene kimyon anason cayi iciyorum faysasini gördüm gaz cikartiryor ozman ama kaka yine yok .. dun sütumu bir cay kasigina sagip icine birazcik kimyon koydum icirdim bebegime gaz çıkar masini oda saglamis olabilir rahat rahat uyudu bebegim

Benim oğluşumda öyle 2 3 aylıkken bi bıraktı yapmayı şuan 8. Ayın içinde bende hep emzirdim 6 7 gün yapmadığını bilirim ilk başta bende telaşlandım 4 gün yapmayınca sağlık ocağına gittim olabiliyo dedi fitil verdi 1 hafta yapmazsa kullan dedi ilk baş o şekilde kullandım ek gıdaya geçince düzelir dedim düZelmedi hala daha kendi çocuk doktorumuZda zeytin yağ içir ve poposunu zeytin yaplı çubukla uyar dedi şimdi ben uyarırsam yapıyo uyarmazsam gene yok

Uyarma alisir diyorlar ki alışmış sanirim bebisin Allah yardimci mjz olsun.bende kimyon vay kasigininucuyla aliyorum sütumu sagiyorum veriyorum gaz cikarmasina iyi geliyor sende suya karistiirp verwbilirsin

6 gün bile yapmayabilir sancısı yoksa rahatsa bekle

Merhaba. Benimde iki bucuk aylik bebegim var ve bizdede ayni problem var 7gun 5 gun bazen 4 osekilde duzensiz. Hep bi duyum vardir sutun yaradigindan kilo yapiyodur o yuzden bebek kakasini yapamiyo die bu dogrumu. Bnm doktorum yok oyle bisey dedi

Bende ilk başlarda uyariyordum ama bir kere bıraktım kendi yaptı baktım yapıyor bıraktım şimdi beş aylık hergun yapıyor kendi

Konu gecmis ama baska annelere fikir olsun emziriyrsaniz bol bol kuru dit yiyin sutunzden bebege gecer ve bagrsaklarinincalistrr ege emmiyrsa dutu haslayn suzun formül mamayi bu suyla hazrlayn faydasini goreceksnz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…