Premature Bebekler Bebeğim Küvezde YAŞAM savaşı veriyor! YARDIM lütfen!

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
istanbulda amerikan hastanesi memorial jfk gibi özel hastanelerde bu konularda yeterli ekipman ve uzman var neden oralarla temasa geçmiyorsunuz..bence özele yönelin ama dediğim gibi konusunda uzman yerlere danışın..benim doğumum ankaraözel mesa has. oldu oranın yoğun bakımı ankarada tek geçilecek biryer bebeğime orada süper baktılar hatta biz taburcu etmek istediklerinde bile kalsın deyip fazladan yatırdık tabii bende kaldım hastanede

Canım öncelikle bu çok zor günlerinizde Allah'ım sana ve bebeğine güç versin. Şöyle birşey yapabilirsin belki bebeğinin bütün raporlarını isteyip üniversite hastanelerinin proflarına bir göstermeyi deneyebilirsin. Alanında uzman olan bir prof raporları gördükten sonra sana nakil konusunda neyin doğru olacağını söyleyecektir. Küvezde nakil biraz riskli ama bebeğin daha iyi olması sağlanabilecekse bu riski alıp almaman konusunda en doğru bilgiyi yenidoğan bebekler konusunda uzman bir prof. sana verebilir.

Canım hiç ümidini yitirme miniğimizin kalbi attığı sürece hep bir şansı var demektir. benim kızımdada nörolojik sorunları var hala koşturuyoruz hemen her gün bir yerlere gidiyoruz çare arıyoruz ama hayatta şükürler olsun benimle sende sabır et allah dualarımızı duyup miniğimize şifa verecektir. benim kızımada taburcu olmadan 1 gün önce şu an bu servisin en kötü bebeği dediler ertesi gün kızım taburcu oldu

canım seni öyle iyi anlıyorumki benim bebeğimde hala hastnede yatıyo,bugün 30.gün.ilk zamanlar çok umutsuzdum hele makinaya bağlı olduğu süre boyunca hep dua ettim dua etmekten başka yapabileceğimiz bişe yok çünkü.rabbime binlerce kez şükürler olsun bikaç gündür daha iyi.doktorlar hep bu durumda olan bebekler için kötü konuşuyolar cnm.
sen içini ferah tut inşallah kısa zaman sonra makinadan çıkıp kendi nefes almaya başlıcak sonraki dönem kolay zaten önemli olan makinadan çıkması.
dua edicem sana ve yavruna cnm inşallah güzel haberler verirsin yakında bize..
allah bizlere yardım etsin,sabır versin.minik yavrularımızada güç kuvvet...

seblev özelden mesaj atamadım sana sadece 40 mesaj yazmışım ve en az 50 olmalıymış özel mesajlaşma için bana mail adresini yazarsan oraya göndereyim mesajımı

merb arkadaşlar; öncelikle özelden msj atan, buradan iyi dileklerini ileten herkese cok teşekkürler! bir süredir nete giremiyordum o yüzden habersiz bıraktım sizi!
Arda'nın bgn 80.günü ve maalesef hala küvezde makinaya bağlı haftada 1-2 kez görebiliyorum onu...
bazen iyiye gidiyor hersey bazen kötü... iyi olduğu zamanlarda makinadan kurtarmaya calısıyorlar,,
en son 4 gün önce makinadan cıkarttılar ama maalesef yine dayanamadı kuzum! solunum değerleri düştüğü için makinaya geri bağladılar...
gecen hafta başı karnında ödemleri oluştu ve beslenmeyi kesmek zorunda kaldılar! dr.u kalınbağırsaklarıyla ilgili bir problem dedi,, ama en önemli probslem makinaya bağlı kalmasıymış, umutsuz konuştu canımı sıktı... makinada kalma süresi uzadıkça umudumuzda azalıyor dedi,, makinadayken en düşük değerde durabiliyor ama cıkartınca tolere edemiyor kendini dedi! ileriye yönelik çok umutlu konuşamıyorum bu yüzden diyince alt üst oldum!
hemşireleri falan çok iyiler çok seviyorlar onu,, tembel ve cok nazlı diyorlar onun için... yarı makinada iyiydi çıkartınca şimdi yine tembelleşti saldı kendini dedi, inatlaşıyor sanki bizimle şaka yollu takmıcam onu bir süre makinaya dedi :)
hatta videosunu bile cekmişler bir ara kendi telefonlarıyla! çok seviyoruz biz onu annesi merak etme iyi olacak o diyorlar!
ama işte hemşireler başka dr başka... ben dr.un söylediklerine takılıyorum hala, hiç güzel bir şey söylemiyor ki 2 ay sonra iyi olcak 3 ay sonra toparlar vs buna bile razıyım ama yok!
ben yinede çok ama çok inanıyorum oğluma o mercan gözler beni hiç bırakacak gibi bakmıyor,, ben konustukca gözlerimin içine bakıyor,,ağzındaki hortumlara rağmen beni gördüğü zaman sesler cıkartmaya calısıyor... parmağımı sımsıkı kavrıyor,, onu gördükçe daha çok inancım artıyor!
bayrama gelecek diye söz vermişti bana ama olmadı... bende ona yeni ciciler alacaktım!

Neyse uzun zaman giremeyince uzattım... son durumumuz bu arkadaşlar, dualarınıza, tesellinize ihtiyacımız var her zaman olacağı gibi!
Arda'm çok şanslı bir çocuk! hem hastanede hem burada bir sürü melek kalpli teyzeleri, manevi anneleri oldu! bu yüzden iyiki burada topic açmışım ve sizlerle paylaşmışım!
Tekrar çok ama çok teşekkürler dilekleriniz-dualarınız için, sevgiyle kalın!

Canım inşallah Ardacıkta iyileşip evine gelecek. Şimdi sen ona o da sana güç veriyor. Allah inşallah en kısa zamanda sağlıkla yuvasına, annesine kavuşturur kuzucuğu.

ayy annesi hortum falan diyince gözümün önüne kızım geldi inan bana çok dua ediyorum senin ve daha ne kadar kuzucuk varsa kuvözlerde rabbim herbirine şifa versin inş iyileşip gelecek annesinin kollarına seni uykusuz bırakıp çokkk yoracak ALLAHIM herşeyin hayırlısını versin çok zor biliyorum ama anne babaların bu durumlarda kuvvetli olup ayakta dimdik durmaları lazım moralini yüksek tut tutki kuzucuğunada geçsin bol bol bak gözlerine annesi bizler içinde okşa teyzelerin seni seviyo en yakın zamanda aralarına bekliyo de annesi

allahım yavrunuza acil şifa versin bayramda kollarınızda olur inşallah bebeginiz sizi çok iyi anlıyorum bir anne olarak bütün dualarım kalbim bebeginizle

seblev seninde bebegine rabbim şifa versin bian önce iyileşsinler inşallah hepsi nerde hasta bebek anne varsaaaa dualarım sizlerleeee

canım Allah yar ve yardımcın olsun oglunun nefesin nefes versin ben kızım kuvezdeyken hep oyle dua ederdim kurtulacak annesi kalbini ferah tut o gozler sana hep bakacak guzel guzel umudnu sakın kaybetme dualarım seninle sen Allaha guven sıgın guzel Allahım yardımcın olsun canım

yürekli ardacık o annesi o sana sarılıcaktır ve her şey geride kalan buruk bir hatıra olacaktır inan her zaman bir çıkış açıyor yaradanımız dualarımız sizlerle ve tüm kuvözdeki annelerle

canım öncelikle ALLAHım acil şifalar versin meleğimize inşallah en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın..ben doğumu yaptıran doktorun kim olduğunu soracaktım.dualarım bebeğin için cnm.

Allah acil şifalar versin inşallah bebeğine,
biz de kızımla beraber yarın itibari ile 35+0 olacağım inşallah,ardanın doğduğu haftada zamanda olacağız.
güzel günleri beraber karşılayacaksınız inşallah annesi,hastaneye ve doktorlara güven,elimizden başkası gelmez çünkü,bildiğimiz yorum yapabileceğimiz bir konu değil malesef.
Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah,kalbim ve dualarım sizinle...

Saol Cnm, Amin!
doğumu Üsküdar Anadolu Hastanesinde Op.Dr.Yeşim TİMUROĞLU yaptı. İyi bir dr. çok ilgiliydi bana karşı saolsun! erken doğumu önceden sezdi ve tedbir aldık ama kaderin önüne bukadar gecebiliyoruz işte!

inşallah senin meleğin sabırsız davranmaz ve normal bir doğum süreci yaşarsınız!
Ama 35 olduysa korkma hiç, bizim en az 3 hafta da gelişim geriliğimiz vardı! yani usg göre 32. hafta gibi doğum oldu!

Herkese tekrar tekrar teşekkürler, tertemiz kalbinizle ettiğiniz dualar Arda'mın en güçlü ilacı! inşallah daha güzel haberleri paylaşamak dileğiyle...
a.s.

ınan okurken duygulandım 2 kılo cok zayıf degıl ıyı olur buyusunde herseyını gor ınsallah ıyı dusun ıyı olsun

kalpten, çok ama çoooook içten, eeeeeen derinlerden yakarıyorum allah'a
iyi olsun arda bebek, anasının koynunda kokusunu duyarak sütünü emsin! hep duamdasın kardeşim bebeğinle!
çok ama çok güçlü oğlun! büyüyüncede öyle olsun dilerim

ınan cok üzüldüm canım.allahım acil sifalar versın ınsallah yavruna.ınsallah en kısa zamanda saglık ve sıhhatle kucagınıza alırsınız yavrunuzu.allah sızı ondan mahrum bırakmasın ...

Arda bebek daha hayatın başındayken başlamış hayatla mücadeleye ne yazık ki...
bazen hayat böyle deneyimler de yaşatıyor hem bize hem sevdiklerimize...
yakında kollarındayken gülücükler saçacak anneciğine inşallah arda bebek...
yeter ki ferah tutsun annesi yüreğini...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…