Bebeğim memeden ayrılmıyor benden başkasında iki dakika durmuyor

victoryvivi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2018
5.935
7.244
148
44
Kızlar 3 günlük bebeğim var
Bugun taburcu olduk
2 gün hastenede kaldık orda herşey yolunda idi
Dikiş hareketlerinden dolayı zaten hareket edemiyordum
Emzirirdim eşim verirdi
Geri verirdim yatağında uyurdu
Sabah hast çıkışı pideye konarlar ortalığı yıktı
Eve geldik benden başkasının kucağında bir dakika bile durmuyor
Öyle bir ağlıyor ki morarıyor
Titriyor
Bana gelince susuyor
Bunun dışında sürekli memede olma derdinde
Yani bıraksam 4-5 saat takılma modunda emecek

Gece uykusuzum demin kucağımda emerken sızmışım
Beşiğine koyuyorum basıuır yaygarayı
Yatağına koyuyorum ayni sekide
Yarın çocuk dr una götürmeyi düşünüyorum
İnan’ın bir su içip geleceğim mutfaktan desen
Şuanda evde 4 kişiyiz birinde durmaz bir dakika bile

Bir de ayaklarım doğumumun 3. Günü Bugun cok şişti bacaklarım ve bileklerim de

Ne yapacagım bana akıl verin

Ama çok normal annesi, 9 ay birlikteydiniz, şu an tanıdığı bildiği bir siz varsınız. Meme onun hem besini, hem yatağı, hem şefkati her şeyi. Zamanla azalır. Yatağa yatırdığınızda sizin kıyafetinizi de beşiğin içine koyun, kokunuzu alsın. Bir de bebeği havluyla sarma yöntemi var havluyu boru gibi yapıp, ben tarif edemiyorum ama internetten bakabilirsiniz. Kendini güvende hisseder sarıp sarmalanınca.

Şişlik de benim de aynı olmuştu, 10-15 günde geçti. Bol su için.

Güle güle büyütün bebeğinizi

Hayırlı olsun bebeginiz.anneli babalı sağlıklı büyüsün.bu süreç böyle henüz çok yeni..içeride mi disarida mi olduğunun farkında degil.sizin sicakliginiza konumuza ihtiyacı var.ilk 3- 4 ay yapışık yaşayacaksınız annesi:) öncelikle bunu bir sorun olarak gormeyin.bol bol emsin ki zaten sarılık olmasın.
Ayaklardaki şişliklere gelince benim de fena şismislerdi.ayaginizi hep yüksekte tutun.yatiyorsaniz altına yastık koyun oturuyorsanız sandalye....

Her bebek böyle değil ama
Saniye kalmıyor bensiz bir saniye bile
Kıyafetlerimi koydum beşiğine bana misin demedi
Diğer yönteme bakayım cok teşekkür ederim

Yapışık yasamak sorun değil
Ama bu ayrılık bir saniye bile olmuyor
Yani altını açmak bile işkence ağlamaktan morarıyor o süreçte

Benden ayrı kalınca

O uyuduğu zamanları degerlendireceksiniz.gece gündüz ayıramaz o şimdi.aksam olunca ışıklari kapatın en bulunduğunuz odada uyanık olsa bile..
Uyuduğu zaman Yok iste sorun o
Sadece kucagımda uyuyor
Yataga koysam Yok
Beşiğinde yok
Puset anakucagı hayır
Sadece benimm kucagımda uyuyor

Merhaba. Sizi tanıyor ve arıyor demek ki. Doğumdan önce sesinizi zaten biliyordu. Doğumdan sonra o sesin hangi kokudan geldiğini de anladı tabi. Doktorunuz içinizi rahatlatacaktır sorun olmadığı konusunda.

Gaz, kolik gibi durumlar genellikle ikinci hafta başlar, sizin bebeğiniz daha 3 günlükmüş. Dua edin de bir kolik vakası olmasın, bir alerji derdi çıkmasın. Onlarla uğraşmak inanın çok çok daha zor ve uzun. Umarım bu durumu kısa zamanda aşarsınız.

Bebeğinizde yolunda gitmeyen bir şeyler sezerseniz alerji, alerjiye bağlı reflü aklınızda olsun. Doğumdan itibaren huzursuz eden başka bir rahatsızlık bilmiyorum. Sağlıkla büyüsün.

Yapışık yasamak sorun değil
Ama bu ayrılık bir saniye bile olmuyor
Yani altını açmak bile işkence ağlamaktan morarıyor o süreçte

Benden ayrı kalınca
Sizin kokunuza ve sıcaklığıniza ihtiyacı var.eger sizin kucağınızda aglamiyorsa ne ala.hayata adapte olmaya çalışıyor.siz onun bildiği tanıdığısiniz.sizde güvende hissediyor.gececek ve düzene girecek

Evet denedim bana misin demedi
Genel olarak her annenin yaşadığı sorun bu. Benim ilk zamanlar psikolojim bozulmuştu, ilk 40 gün çok yormuştu beni hep memede durmak istediği için. Şuanda 81 günlük olduk ve biraz daha düzene girdik, zamanla geçiyor. Sıkıntı etme, şuan tek derdi meme ve emmek olduğu için seni çok yoracak

Çok zor çok yorucu bir süreç ama geçici.Sürekli bende olma kucakta durma yada uyuma durumunu yaşamadım o konuda size yardımcı olamiycam ancak ikinci oğlum sezeryan doğumla olmuştu ve benimde eve gelince ayaklarım bileklerim çok şişmişti fil ayağı gibi ödem olmuştu 1 haftada geçti dr ayaklarını uzatarak otur aşağı salma 1 haftada geçmezse ilaç veririz demişti ama geçti.Anestezinin yan etkisi diye düşünmüştüm bende o zamanlar. Kolay gelsin sağlıkla büyüsün bebeğiniz.

Bana normal geldi durum zaten yeni doganlar sık sık emzirilir çene kasları şuan çok kuvvetli değil 3-4 çekip sonra yorulup duruyorlar sonra devam ediyorlar eee haliyle çekiş gücü kuvvetli olmadığı için çok fazla da cekemiyor. Ayrıca sizden ayrilmamasinin tek nedeni süt değil kesinlikle güven duygusu. Siz onun şuanda güvendiği btek canlisiniz. Konunuzu alamadığı kalbinizin sesini duymadiginda tedirgin olması çok normal evdekileri siz tanıyorsunuz bana meleğiniz henüz tanımıyor . Siz uyumaya çalışırken onun eline bir atletinizi verin tabikk aşırı terli falan olmasın ama sizin kokunuzu almak onu rahatlatır. İnanın tüm annelerin sorunudur rahat rahat duş alamamak tuvalete gidememek falan . Yasadiklariniz çok normal ve bu bir süreç. Şuan meleğiniz hayata adapte olmaya çalışıyor. Evet zaman zaman süreç uzayabiliyor olsada bu bir süreç normal bir süreç. Sacimizi tarayamadigimiz, sıcak yemek yiyemedigimiz her şeyde acele ettiğimiz bir süreç. İnşallah bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatirsiniz. Tüm anneler 10 kaplan gücündedir

Allah'ım hayal ettim de bana o yumuk hallerini düşününce bir içim güldü

Eminim zor durumdasiniz ama bebeğin sevimliliği aklıma geldi

Sutunuz geldi mi emin misiniz eğer eminsenis gaz problemi başlamış olabilir

Boş memeyi çekince de çok gaz yapıyor gerçi

Memede uyuyor gibi olursa çekiyor gibi yapın memeyi göğüs ucunuzu makas yaptığınız elinizle çenesini destekleyin yoruldugu için doymuyor olabilir

Yorgunlukla uyuyirdur memede acikinca da bağırır

Rabbim sağlıklı güzel ömür versin

Doktora görürseniz de eminim ilaçsız sizi ginderecektir

İlk 3-4 ay sebepsiz ağlamaları bile olabilir

Sütüm var
Gazını çıkarıyorum ama pırtlama geğirme olmuyor
Yani bende uyusun emsin ama yatağına koyunca ilk bir dakikada komaya girer gbi ağlaması da beni cok üzdü

Sütüm var
Gazını çıkarıyorum ama pırtlama geğirme olmuyor
Yani bende uyusun emsin ama yatağına koyunca ilk bir dakikada komaya girer gbi ağlaması da beni cok üzdü
Daha göbeği düşmemiştir ama düşünce göbeğine saat yönünde masaj yapın şimdi de yapabilirsiniz ama göbeğe zarar vermeden

Bacaklarını karnına doğru iterek dikkatlice onu rahatlatabilirisniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…