merhaba arkadaşlar.4 yıllık evliyim ve son 2 yıldır çocuk istiyoruz.bu süreçte önceleri kendiliğinden olur nasılsa diye doktora gitmemiştim.hiçbir ağrım,sızım ya da adet gecikmem olmadığı için,yaptırdığım hormon testlerinde herşey yolunda göründüğü için kendimden şüphe bile etmedim.ancak 1 yıl böylece geçince merak ettim ve doktora gittim. meğer yaklaşık 9 cm basit kistim varmış.adı basit ama kendi pek öyle değilmiş.doktorum 2 ay yaz 24 adlı ilaçla tedavi yöntemine gitti ancak kistimde mm değişim olmadı.laporaskopik ameliyat geçirdim,meğer tek sorunum kist de değilmiş iç organ yapışıklıklarım ve tüplerimde tıkanıklık varmış.sol yumurtalığım ve sol tüpüm tamamen tıkalı,sağ yumurtalığım normal ancak sağ tüpüm de kısmı olarak açılmış.ve ameliyat sırasında kistim bağırsaklarıma ve tüpe yapışık olduğu için tamamen çıkarılamamış ve şuan hala4,5 cm boyutunda kistim duruyor

doktor önce normal yolla bebek deneyin dedi 2-3 ay denedik.sonuç elde edemedik.sonra bize aşılamanın yüzde 5 gibi bir şans verdiğini söyledi.bu oran çok düşük olduğundan ayrıca sıkıntılı tüplerim olduğundan aşılama kafamıza pek yatmadı.30 yaşındayım ve acele etmem gerektiğini düşündüm.tüp bebek denemeye karar verdik. 13 ağustosta adet olmam gerekiyor.11 ağustosta tüp bebek merkezine gideceğiz.prosedür nedir vs biraz araştırdık eldeki verilerle yola düşecez.istanbulda bir hastaneye gidecez.neyle karşılaşacağımız ve tedaviye hemen başlayıp başlamayacakları bir muallak :2: bindik bir alamete...ama forumda dolaşırken o kadar çok şey okudum ki insanın aklı dolup taşıyor.soğan kürünün faydasından,çeşitli yöntem ve kürlerden bahseden,tüp bebek yapmak isteyen ve yapmış olan yüzlerce yaralı kadın tanıdım,onlarla aynı üzüntüleri yaşayıp onlarla umutlandım.dedim ya bizde bindik bir alamete.bu sebeple bende vakit ve fırsat buldukça yaşayacağım deneyimleri paylaşmak istedim. Rabbimden hepimiz için hayırlı ve sağlıklı evlatlar diliyorum,isteyen her çifte versin.Umutlarımız her daim gerçeğe ulaşsın