Bebegim oldu cok sukur ama ben bitislerdeyim

akasayalar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2018
4.260
10.810
208
Kizlar hepinize merhaba cok sukur mucize bebegim dunyaya geldi. Mucize cunku gecmiste kanser hastasiydim bilen bilir burda.hamile kaldim dogurdum saglikli guzel bir bebegim oldu. Sadece anne sutu aliyor mamayi hep reddetti. Tedavimi simdilik doktorumun onayiyla 6. Aya kadar erteledik. Sikinti yok sagligimla alakali. Ama ben cok zayifladim asiri derecede. 9 kilonalmistim nerdeyse hamilelikte. 11 kilo gitti. Goren sana ne olmus diyo. Elenin körü dogum yaptim normal dogumdu bebek hep emiyor diyemiyorsun. Gercekten gece gunduz emiyor nebegim hep bende. Onu cok seviyorum ama cok cöktüm.kilo alma bolumune yazsam geri donen olmuyor burdan yazayim dedim. Cok yemek yiyorum ama gelen gidiyor. Her ilaci kullanamiyorum. İshal durumum var. O yizden sizden fikir istiyorum emzirirken ne yapabilriim ne yiyebilirim.. yüzüm çöktü vucudum git gide zayifliyor. Doktorum ne mama yazabilirim ne ilac yazabilirim ye herseyi dedi gonderdi bende yiyorum ama olmuyor. Fikirlerinizi bekliyorum. Bu arada bebegime kendim bakiyorum. Esimle sorunlarim var bebegine cok duskun destek oluyor maddi manevi ama biz ayrilik asamasndayiz anlasmali olarak dipnot geceyim.

İshal durumu varsa probiyotik özellikli şeyler yemek ve belki takviye almak iyi olabilir tabi doktor kontrolünde. Ben e kiloya bu kadar takılma, düzgün beslendikten ve sağlıklı olduktan sonra kilonun önemi yok bence. İnsanlar konuşur, sen iyi ol önce.

Incitmeden yazmaya calisacagim hastalik kontrollu gitmeniz gastroloji bolumu ile kontrollu gitmeniz daha iyi olacaktir. Psikolojik acidan cok etkileniyorsaniz once mutlu anne diyorum mama agirlikli gidebilirsiniz bebeginize iyi bir anne lazim

Kizlar hepinize merhaba cok sukur mucize bebegim dunyaya geldi. Mucize cunku gecmiste kanser hastasiydim bilen bilir burda.hamile kaldim dogurdum saglikli guzel bir bebegim oldu. Sadece anne sutu aliyor mamayi hep reddetti. Tedavimi simdilik doktorumun onayiyla 6. Aya kadar erteledik. Sikinti yok sagligimla alakali. Ama ben cok zayifladim asiri derecede. 9 kilonalmistim nerdeyse hamilelikte. 11 kilo gitti. Goren sana ne olmus diyo. Elenin körü dogum yaptim normal dogumdu bebek hep emiyor diyemiyorsun. Gercekten gece gunduz emiyor nebegim hep bende. Onu cok seviyorum ama cok cöktüm.kilo alma bolumune yazsam geri donen olmuyor burdan yazayim dedim. Cok yemek yiyorum ama gelen gidiyor. Her ilaci kullanamiyorum. İshal durumum var. O yizden sizden fikir istiyorum emzirirken ne yapabilriim ne yiyebilirim.. yüzüm çöktü vucudum git gide zayifliyor. Doktorum ne mama yazabilirim ne ilac yazabilirim ye herseyi dedi gonderdi bende yiyorum ama olmuyor. Fikirlerinizi bekliyorum. Bu arada bebegime kendim bakiyorum. Esimle sorunlarim var bebegine cok duskun destek oluyor maddi manevi ama biz ayrilik asamasndayiz anlasmali olarak dipnot geceyim.
Kilo veriyor olmanız problem gibi duruyor. Eğer ishal uuzn zamandır devam ediyorsa enfeksiyon bölğmğne gidip bir test yaptırın. Gerekli durumlarda emzirirkendr kullanabileceğiniz ilaçlar oluyor. Onun dışında temel problem beljş psikolojik sorunlardır onlarda çok kilo vermenize sebep olabilir. Sorunun temelini çözmek lazım. Sonra da iyi bir beslenme programı ile düzenlemek. Ne kadar süredir devam ediyor ishal günde kaç defa çıkıyorsunuz. Sürekli mi böyle ara ara düzeliyor mu? Bir günde neler yiyorsunuz? Size destek olcak birileri var mı ailenizden?

Bu arada kanser hastasıymışsınız çok geçmiş olsun biran önce sağlığınıza kavuşursunuz umarım. Kanserde yüksek miktarda kilo vermeler olabiliyor. Belki sebep odur. Kilonuzu takmayın mama takviyesi yapmaktan çekinmeyin bence. Siz iyi iseniz bebeğinizde iyi olacaktır. Anne sütü önemli evet ama herşey onunla olup bitmiyor önemli olan siz ve bebeğiniz.

Bebeğin kaç aylık? Bu konuyu sadece tedavi gördüğün doktorla mı görüştün? Dahiliye ve diyetisyen desteği de alabilirsin. Kilo yorumu yapanları hiç takmamaya çalış ben mesela moralim bozulunca da kilo veririm. Bebeğine ve mutluluğuna odaklan. Sağlık ve mutlulukla büyüt inşallah 🌸

Bebekler ilk doğduğunda çok sık besleniyorlar sonra sıklık azalacaktır kilo verme de yavaşlayacaktır diye düşünüyorum. Onun dışında kuru yemiş kuru meyve yiyebildiğiniz kadar yiyin gün içinde kilo aldırmasa da güç kuvvet verir taze meyve sebze et kırmızı özellikle de protein içeren besinler. Hem sütünüzün içeriğini sağlıklı tutar hem de size sağlıklı kilo aldırabilir

Kilo veriyor olmanız problem gibi duruyor. Eğer ishal uuzn zamandır devam ediyorsa enfeksiyon bölğmğne gidip bir test yaptırın. Gerekli durumlarda emzirirkendr kullanabileceğiniz ilaçlar oluyor. Onun dışında temel problem beljş psikolojik sorunlardır onlarda çok kilo vermenize sebep olabilir. Sorunun temelini çözmek lazım. Sonra da iyi bir beslenme programı ile düzenlemek. Ne kadar süredir devam ediyor ishal günde kaç defa çıkıyorsunuz. Sürekli mi böyle ara ara düzeliyor mu? Bir günde neler yiyorsunuz? Size destek olcak birileri var mı ailenizden?

Bu aşamada bir de sana kilo yorumu yapmaları cok saçma. Zaten hamile kaldığınız kilodan sadece 2 kg eksiksiniz ama bebek bakımı anneyi cok yorduğu icin bitkin görünüyorsunuzdur bu da cok doğal her anne bu süreçten geçiyor. Sizin hastalık kaynaklı bünyeniz daha zayıf olabilir, stres kaynaklı olabilir. İsterseniz psikolojik destek alın, ishal şikayeti icin doktora gidin enfeksiyon olabilir vücudunuzda. Kendinize ne iyi gelecekse o yiyecekleri yemeye, kendinize özen göstermeye dikkat edin bu süreçte. Bebeğiniz uyudukça uyuyun dinlenin.

Gunde bes defayi bulabiliyor ishal. E gece cok kalkmalarimda oluyor muhtemelen ondanda çöktüm. Onun disinda lavaboya coktikca kalori almaya calisiyorum ama yinede gidiyor. Doktorum yemek ye bol bol diyor ama bagirsak yok ne kadar istesemde zor. Bebekten once yine iyiydim. Simdi yorgunlukta eklendi. Acaba takviye ne alabilirim haftaya diyetisyene gidecegim ama kesin liste verip gonderecek

Gunde bes defayi bulabiliyor ishal. E gece cok kalkmalarimda oluyor muhtemelen ondanda çöktüm. Onun disinda lavaboya coktikca kalori almaya calisiyorum ama yinede gidiyor. Doktorum yemek ye bol bol diyor ama bagirsak yok ne kadar istesemde zor. Bebekten once yine iyiydim. Simdi yorgunlukta eklendi. Acaba takviye ne alabilirim haftaya diyetisyene gidecegim ama kesin liste verip gonderecek
geçmiş olsun
bebeğinizi güzel günlerde büyütün

kanser geçmişiniz nedir?
ishal doğumla mı başladı? vajinal doğum mu yaptınız? gebeyken ya da gebelikten önce herhangi bir rejim uyguluyor muydunuz kansere ilişkin?

6. ay dolunca tekrar tedavi başlanacakmış bu ne tedavisi?

Barsaklarını düzene sokmak için probiyotik ve Hindistan cevizi yağı da kullanabilirsin.

ek gıdaya başlayınca emzirme de azalacaktır
Yüksek kalorili bir diyete başlayın kalorili ama sağlıklı beslenin hamur işi tatlıdan uzak durun bol et yumurta sebze meyve süt yoğurt kuruyemiş kurubaklagil günde 3 öğün bol bol yeyin

geçmiş olsun
bebeğinizi güzel günlerde büyütün

kanser geçmişiniz nedir?
ishal doğumla mı başladı? vajinal doğum mu yaptınız? gebeyken ya da gebelikten önce herhangi bir rejim uyguluyor muydunuz kansere ilişkin?

6. ay dolunca tekrar tedavi başlanacakmış bu ne tedavisi?

Merhabalar bagirsak kolon kanseri gecmisim var. İshalin onunla baglantisi var. Evet vajinal dogum yaptim cok zorlansamda. Gebelikten once evet bazi gidalari yiyemiyordum hala yiyemiyorum ishal olmamak icin ama aartik eskisi gibi yarayan gidalarda yaramiyor. O yuzden ek takviye dusunuyorum

Hastalık ve hamilelik kısmına diyetisyen daha doğru yorum yapacaktır. Ama randevunuz gelene kadar şöyle yorum yapabilirim; kiloyu karbonhidrattan değil kaliteli yağ ve proteinden alın. Seker hem çok zararlı, hem birden açlık yapar. Taze fasulye mi yaptınız, soğuduktan sonra üstüne 1 1.5 tam kaşık zeytinyağı koyun. Öğünlere ceviz, badem, fındık ekleyin. Düz et yerine güzel yağlı kuzu pirzola mesela yiyin. Geçmiş olsun.

Bazi gidalarin sindirimi zordur kuruyemis vs iyi gelmeyebilir
Ama alternatif besinler sorabilirsiniz glutensiz unlar gibi

Elma,et türleri ve kaşar peyniri bunlar kilo yapar, cok geçmiş olsun hayırlı olsun inşallah sağlıkla büyütün bebeğinizi,mama reddi yaşıyorsa baska mamalar deneyebilirsiniz sma mama doyurucu oluyor gerçi hepsini deneye deneye yasamak gerek kendinizi üzmeyin bol su için sana ne olmuş diyenlerinde ağzına terlikle vurun🥰🥰
Dip not geçeyim unutmuşum imkanın varsa diyetisyen yada bir emzirme danışmanına basvursan senin için daha iyi olur 😍😍

Sosyal medya reellerde her fırsatta yemek videoları izleyin aşırı iştah açıyor 😄

Emziriyor olmasanız bile ishal tek başına hızlı kilo verdiren bir sorun olduğu için bol bol probiyotik beslenin, kefir özellikle, hem sütünüz de artar ve bağışıklığınız güçlenir. Sabahları aç karnınıza bir kaşık tahin yutun, o da muhteşemdir sindirim sistemi için.

Back
X