Bebeğim olsa........

modyad

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2013
1.401
968
248
Çok zorlu bır hayatın sonucu doğal olarak depresyon ve öfke kontrolü ile yıllarca ugrastım, hatta bunun bır cok tedavısını de gordum.
Anladım ki insanın tek doktoru kendısı ama bazen takıntılar oyle bır hal alıyor ki elimde değil, bir çok kez intiharın ucundan dondum.
Şuan evliyim, mutluyum,eşime aşıgım,huzurlu sakin bir hayatım var, ama bazen oyle oluyorum ki ben ve etrafımdakiler beni tanıyamıyorlar, kendımden gecıyorum an gelıyor.
Ama bunun sonu yok. bu yuzden cok ıstedıgım bebegı hep ertelıyorum, ona da zarar vermek ıstemıyorum.
Aslında eskıye nazaran cok cok ıyıyım.
Sizce bebeğim olsa herseyım o olur, ve ben artık normalleşebilir miyim, yoksa daha mı kotu olurum?
Bebeği kesinlikle kendi çıkarım için istiyormuşum gibi düşünmeyin, öyle olsa çoktan bu bencilliği yapardım, sadece ona zarar vermekten korkuyorum.
İşin içinden cıkamadıgımdan içinizde benimle aynı tecrubelere sahıp yada sahıt hanımların olacagını dusundugumden paylasıyorum.
Yardımcı olmanız kararımı oldukca etkıleyecek.
Yaslarımız ıse ben 30 eşim 35, çocuk özlemi de cok agır basıyor.

Gebelkte sanam ama dogum sonrasi zorlanabilirsiniz. Insan cok depresif ve de tahammulsuz oluyor. Imkaniniz varsa yardim alirsiniz

aklıma candan erçetinin melek şarkısı geldi canım sakinleştirdin ehlileştirdin ve daha bir sürü şey diyordu gerçekten çevreme baktığımda bebek insanı resmen baştan eğitiyor baştan şekillendiriyor tabi bunları diyene bak bende korkumdan yapamıyorum ama seninle 6 yaş var aramızda vakit geçmeden kendinizi bu duruma alıştırarak çalışmalara başlayın bence rabbim şifa versin

aklıma candan erçetinin melek şarkısı geldi canım sakinleştirdin ehlileştirdin ve daha bir sürü şey diyordu gerçekten çevreme baktığımda bebek insanı resmen baştan eğitiyor baştan şekillendiriyor tabi bunları diyene bak bende korkumdan yapamıyorum ama seninle 6 yaş var aramızda vakit geçmeden kendinizi bu duruma alıştırarak çalışmalara başlayın bence rabbim şifa versin
Evet bebek insanin gerginligini azaltiyor sakiblestiriyor. Ama bazen an an patlamalar yasayabiliyor insan. Haftanin alti gunu iyi iken yedinci gun artik bu yuku kaldiramayacak gibi olabiliyir insan. Ben 31 ve 32 yasinda iki dogum yaptim. Esim iki uc ay oncesine kadar cok destek olmazdi. Ozellikle ikinci gebeligimde yanimda olmamasi zorlanmama sebep oldu. Dra gitmek zorunda kalmasam da (sosyal hayatta ofke sorunum yok kendi ailemle sert davranis sorunum var) aslinda sinirli biri sayilabilirim. Ve de depresyona meyilliyim. Iki kizimda da ozellikle ise baslarken depresyon gecirdim. Hatta ikinci bebegimde dogum donemim cidden zordu. Dusunun bebek agliyor ve ben kosa kosa gitmiyorum. Bu normal degil. Burada bir duygu sorunu var. Esim bir dobem izin kullanip benimle ilgilendi ve toparladi beni.
Annelik cok onemli bir gorev ve hakkiyla o sevgi ve ilgiyi vermek gerekiyor. Cocukla inatlasacaksaniz(ofke siddetten bahsetmiyorum bile) ona sert olup sevgi vetemeyecekseniz sartlarinizi ayarlamanizi oneririm. Dogum gebelik lohusalik emzirme hepsi hormonlari indiren cikaran olaylar. Kadinda psikoloji birakmiyor.

Son düzenleme:

evet o şarkı ve klibi beni benden alıyor, hatta coğu kez aglatabılıyor. yas faktoru de var tabi ama eskiye göre çok çok iyiyim, en azından artık şiddet eğilimim, öfke kontrol sorunum yok. eşimi 6-7 yıldır tanıyorum tum bunlar ondan önceydi ama zaman zaman takıntı ve sinirlenme (belki de her insanda olan kadar bilemiyorum.) beni korkutuyor.
hatta esım takılıyor bazen, ''cocuk ben gelene kadar masanın altından cıkmaz'' diye. :)

kendimden geçiyorum derken sinir krizi mi geçiriyorsunuz? tam ben anlamadım açıkçası bebeğe karşı tahammülsüz olmak ya da obsesif davranışlar yüzünden mutsuz bir anne olmaktan mı korkuyorsunuz yoksa sinir krizi geçirip ona fiziksel bir zarar vermekten mi?

Evet bebek insanin gerginligini azaltiyor sakiblestiriyor. Ama bazen an an patlamalar yasayabiliyor insan. Haftanin alti gunu iyi iken yedinci gun artik bu yuku kaldiramayacak gibi olabiliyir insan. Ben 31 ve 32 yasinda iki dogum yaptim. Esim iki uc ay oncesine kadar cok destek olmazdi. Ozellikle ikinci gebeligimde yanimda olmamasi zorlanmama sebep oldu. Dra gitmek zorunda kalmasam da (sosyal hayatta ofke sorunum yok kendi ailemle sert davranis sorunum var) aslinda sinirli biri sayilabilirim. Ve de depresyona meyilliyim. Iki kizimda da ozellikle ise baslarken depresyon gecirdim. Hatta ikinci bebegimde dogum donemim cidden zordu. Dusunun bebek agliyor ve ben kosa kosa gitmiyorum. Bu normal degil. Burada bir duygu sorunu var. Esim bir dobem izn

Evlatlarınız kaç yasında şuan nasılsınız? Allah bağıslasın,uzun ömürler versin.

Çok zorlu bır hayatın sonucu doğal olarak depresyon ve öfke kontrolü ile yıllarca ugrastım, hatta bunun bır cok tedavısını de gordum.
Anladım ki insanın tek doktoru kendısı ama bazen takıntılar oyle bır hal alıyor ki elimde değil, bir çok kez intiharın ucundan dondum.
Şuan evliyim, mutluyum,eşime aşıgım,huzurlu sakin bir hayatım var, ama bazen oyle oluyorum ki ben ve etrafımdakiler beni tanıyamıyorlar, kendımden gecıyorum an gelıyor.
Ama bunun sonu yok. bu yuzden cok ıstedıgım bebegı hep ertelıyorum, ona da zarar vermek ıstemıyorum.
Sizce bebeğim olsa herseyım o olur, ve ben artık normalleşebilir miyim, yoksa daha mı kotu olurum?
Bebeği kesinlikle kendi çıkarım için istiyormuşum gibi düşünmeyin, öyle olsa çoktan bu bencilliği yapardım, sadece ona zarar vermekten korkuyorum.
İşin içinden cıkamadıgımdan içinizde benimle aynı tecrubelere sahıp yada sahıt hanımların olacagını dusundugumden paylasıyorum.
bebek inan bu günlerde bende bunu sorguluyorum ..fakat sağlıklı bir gebelik için zamanını dolduruyorsun benim içinde geçerli..bir bebek ne kadar ertelersen o kadar kuşak ve yaş farkı..çocuğunun en hareketli çağında etrafı genç velilerle doluyken ksııtlanmış yapınla (bedeni) belki yeterli olamayacaksın..bu sebeple beynin okeyi verdiyse direkt bebek için çalışmaya başla..

kendimden geçiyorum derken sinir krizi mi geçiriyorsunuz? tam ben anlamadım açıkçası bebeğe karşı tahammülsüz olmak ya da obsesif davranışlar yüzünden mutsuz bir anne olmaktan mı korkuyorsunuz yoksa sinir krizi geçirip ona fiziksel bir zarar vermekten mi?

evlendikten sonra yasadıgım bir olay korkuttu, çok detay vermeyım, o kadar artık sabrım tasti ki gözüm hiç bir şeyi görmedi, resmen cinnet geçirdim, ve hiç bir şeyi düşünmeden söyledim aklıma ne geliyorsa sonra dr.a gittik sakinleştirdiler (dr.a gitme asamasını bıle tam hatırlamıyorum), ve ben tartısmanın buyuk bir bölümünü, söylediğim sözleri hatırlamıyorum.
eşime karsı değildi.

bebeğime tahammulsüz olmam sanmıyorum, eşime de hiç kötü davranmadım. sadece mutsuz olup, onu da mutsuz etmekten korkuyorum.bazen hayat enerjım sıfırlanıyor.

Bunu ilk önce doktorun varsa onunla konuşmalısın. Yani rahatsızlık boyutunu bilmediğim için kesin bir şey diyemiyorum.

Ama çocuk insanı yumuşatır, hayata bakışını değiştirir, keskin köşelerini yuvarlaklaştırır, daha önce kızdığın şeylere güler hale getirir, daha önceki sorunlarının ne kadar basit olduğunu anlamanı sağlar ve hayatındaki ciddiyetlere yön verir.

Ben çocuktan sonra ılımanlaştım, çarşaf gibi denize döndüm.

bebek inan bu günlerde bende bunu sorguluyorum ..fakat sağlıklı bir gebelik için zamanını dolduruyorsun benim içinde geçerli..bir bebek ne kadar ertelersen o kadar kuşak ve yaş farkı..çocuğunun en hareketli çağında etrafı genç velilerle doluyken ksııtlanmış yapınla (bedeni) belki yeterli olamayacaksın..bu sebeple beynin okeyi verdiyse direkt bebek için çalışmaya başla..

doğru dıyorsun, kucuk kardesım babamla arasında 50 yas var. okuldan bır gun aglayarak gelmış, arkadasları: senin baban ölücek o cok yaslı demişler :)
şimdiden bi 2 sene onceye nazaran bıle daha agır ve hantalım, biraz daha ertelersem tamamen vazgecmek zorunda kalıcam.
bazen kendımı hamıle gıbı dusunuyorum, geri kalan hersey yalan kalıyor yanında. anaclasıyorum sanırım :)

Biri iki yasinda biri de alti aylik. Kycuk 9 haftalikken ise basladim. Esim beni tesvik etti calisirsan toparlarsin dedi. O ara siyirma noktasina gelmiatim cunku. Ise baslayinca da bir ay devam etti depresif hallerim. Simdi daha iyiyim.

Bence de geç kalmayın, bundan 2 tane olsun en azından 3-4 sene arayla:KK46::KK46:

Bunu ilk önce doktorun varsa onunla konuşmalısın. Yani rahatsızlık boyutunu bilmediğim için kesin bir şey diyemiyorum.

Ama çocuk insanı yumuşatır, hayata bakışını değiştirir, keskin köşelerini yuvarlaklaştırır, daha önce kızdığın şeylere güler hale getirir, daha önceki sorunlarının ne kadar basit olduğunu anlamanı sağlar ve hayatındaki ciddiyetlere yön verir.

Ben çocuktan sonra ılımanlaştım, çarşaf gibi denize döndüm.

çarşaf gibi deniz güldürdü beni :) ben yıllar once olması gereken tum tedavilerimi gördüm, tekrar o aşamaya gecmekten cok korkuyorum. çok zor gunlerdi. gereksız oldugunu bıldıgım takıntılarım ve birazda sinirim kaldı. ihtiyacım olan sanırım tabirinizle,keskin köşelerin yuvarlaklasması, aslında duymak ıstedıgım de bu.

5 yıl bebek diye ağlamış , daha önce depresyonun d sini yaşamamış biri olarak bebeklerim olunca ciddi sarsıldım diyebilirim doğum sonrask cidden çok farklı bir dönem birde ikiz bebekler im olunca 3 ayda zor kendime geldim sayılır .iyi düşün derim.

çarşaf gibi deniz güldürdü beni :) ben yıllar once olması gereken tum tedavilerimi gördüm, tekrar o aşamaya gecmekten cok korkuyorum. çok zor gunlerdi. gereksız oldugunu bıldıgım takıntılarım ve birazda sinirim kaldı. ihtiyacım olan sanırım tabirinizle,keskin köşelerin yuvarlaklasması, aslında duymak ıstedıgım de bu.
tek sorun buysa emin ol köşelerin yuvalaklaşması hatta oval bir hal almaya doğru gidiyorsun.
hayatın en güzel duygusu.. geç kalmadan yaşa.

5 yıl bebek diye ağlamış , daha önce depresyonun d sini yaşamamış biri olarak bebeklerim olunca ciddi sarsıldım diyebilirim doğum sonrask cidden çok farklı bir dönem birde ikiz bebekler im olunca 3 ayda zor kendime geldim sayılır .iyi düşün derim.

3 ay ınan bana uc gun gıbı gelır, gecıyse sorun yok. Hayırlı uzun omurlu olsunlar ıkızlerınız, maşallah :)

Back
X