bebeğim özür dilerim annem.

Kendını parcalasın demıyoz ama o dönemde en azından karısın evde kalmasını saglasa cok ıyı olur

Bronşiolit hakkında size çok şey söyleyebilirim. Benim küçük kardeşimde tekrarlayan
bronşiolit vardı ne yazık ki. Doktorun sizi uyarmasının nedeni, bronşiolitin viral enfeksiyon
olmasından kaynaklanıyor. Bronşit gibi genel manada bakteriyolojik enfeksiyon değildir.

Kreşe göndermek yerine evde bakılmasını sağlayabilirseniz daha iyi olur, çünkü koşmaması,
terlememesi, tıpkı astımı olanlar gibi tozdan, kokudan vb. şeylerden uzak durması gerekli.
Yoksa iyileşme süreci yılları alıyor. Annem çalışan bir anne ama kardeşime mümkün olduğunca
uzun süre kendi baktığı halde iyileşmesi gecikti. Nedeni insanların hastalığı kavrayamayışı ne
yazık ki. Özellikle gribal enfeksiyonu olan kişilerin öpücükleri tetikliyordu hastalığı. Hastanede
10 gün yattığımız bile oldu.

Size tavsiyem evde baktırmanız yönünde. Aslında tedavi olması zor değil. Allah bağışlasın,
yaşını bilmiyorum bebeğinizin ama koşmaya falan başlamadıysa eğer çok şanslısınız. Koşuşturan
çocuklar, enfeksiyon nedeniyle sıkıntılı olan bronşiollerini kullanamadıkları için nefes alıp verme
güçlüğü çekiyorlar. Bu ciddi sıkıntı yaratabiliyor.

Bebeğinize yaklaşan kişileri kırılmaları pahasına öpmemeleri konusunda uyarın özellikle kışın.
Sigara asla içilmesin yakınında. Doktorunuz muhtemelen antibiyotik vermiştir ama o oluşabilecek
diğer enfeksiyonları önlemek içindir özellikle. Bebeğinizin bağışıklık sistemini zinde tutmaya özen
gösterirseniz yeneceğine eminim bu hastalığı.

Yaşa göre çinko desteği de veriyor doktorlar, çünkü çinko direnci arttırıyor. Antibiyotikle birlikte
özellikle C vitaminini kullanmayın. Tersinir etki yapar. Eğer geniz akıntısı, hırıltılı nefes gibi
sorunlar yaşıyorsanız bebeğinizin daha dik konumda uyumasını ve yatmasını sağlayın. Bunu, kafasının
altına yastık koyarak değil de yattığı yatağın altını desteklemek suretiyle sağlayın. Bir de hala
anne sütü ile mi besleniyor bilmiyorum ama eğer inek sütü falan veriyorsanız yatmadan 2 saat önce
verin. Uyumasına yakın vermeyin. Son bir şey, aynı şekilde şekerli gıdaları da uyumadan vermeyin.

Şimdiden geçmiş olsun.

( Son zamanlarda sık rastlanan bir hastalık bu, lütfen vicdan azabına çekmeyin durumu. Bizi
de annem çalışarak büyüttü. Hatta ben hep derim iyi ki öyle büyütmüş. Bugün kendi ayaklarımın
üzerinde daha rahat duruyorum ve daha kolay adapte oluyorum bir çok şeye. )

Canım üzülmenin bir faydası yok maalesef......Geçen yıl benim kızım da olmuştu bronşit daha hala aklıma geldikçe içim parçalanıyor , vicdanım rahat etmiyor..Çünkü hastaneye yatırmışlardı kızımı........
Doktor tekrarlamaması için ilaç vermişti saati saatine kullandık....Ama en önemli dikkat edilecek nokta soğuktan korumak....
Asla yataktan terli kalkmasın.....En önemli sebebi anlamadan soğuk alması.....Geçmiş olsun tekrardan....

Ben 3 yaşında zatüree olmusum ve 1ay hastanede yatırılmısım :(( Bence en kısa zamanda bir önlem almaya
bak ve sen ilgilen ..bu basit birşey değil .Yazık yavrundan kıymetli ne var ki dünyada...

benim oğlumda bronşit olmuştu bir yaşındaydı ozamanlar....doktor bana da çok dikkat et dedi..iki gün hastanede yattık...
sizi anlıyorum ama evlat herşeyden önemli....bişey olsa ömür boyu vicdan azabından ölürsünüz...hasta bebeğim varken iş güç neyse bırakırım..evet belki ihtiyacınız var ama bebeğiniz herşeyden önemli..allah önce bebeğinize sağlık versin sizde bi an önce bebeğinize sahip çıkın..allah kimsenin bebeğini kimselere muhtaç etmesin, çok zor yaa bebeğiniz gözümün önüne geldi, teyze kızı yok,yok eşinizin teyzesi...kim kimin bebeğine bakabilir ki...anne sevgisi ister o şuanda göğsünüze yatırıp sıcacık nefesinizi hissetmek ister...en ihtiyacı olduğu sırada annesi yok yanında..o bebeğin gözünden baktınızmı hayata...
allahım ayırmasın bebeğimden eşimden...rabbim hiçbir evladı anasından babasından ayırmasın..

Merhaba Arkadaslar kısaca özet geçeyim. bebeğime cuma günü Bronşiolite denildi , Dr.önleminizi alın basite alınacak bir hastalık değil dedi . Ben çalışan bir anneyim bebeğime görümcem bakıyor onunda yetişkin 2 çocugu var eşi ameliyat oldu yeri geliyor müsait olamıyor bebeğimi eşimin teyze kızına bırakıyoruz o da müsait olmazsa teyzesine ... Kızlar 4 gündür içim içimi yiyor napmam gerekir çözüm bulamıyorum :( babam benim üzerime 15.000 tl.borç yapmıştı onu ödeyebilmek adına çalışıyorum (bankadan kredi çektik)
bebeğim henüz 18 aylık kreş diyorum o da düşündürüyor . Allah 'ım dermansız dert vermesin bunada şükür ama ben o kadar kötü durumdayım ki...

cnm benım öcelıkle kendını suclama ben evde sadece yavrularıyla ılgılenn bırıyım bızımde başımıza geldı sukur dr tedavısıyle bıkaç gune ıyıleştı yavrum
ablası okuldan grıp mıkrobu kaptı kardesıne gecırdı 3 4 gun ıcındede bronşiolıte cevırdı rabbım dermansız dert vermesın

Back
X