bebeğim sağlıklı ve kilolu doğması için.

elzem88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2012
464
33
68
selam bayanlar
2 aylık hamileyim ben
benım sorum diğer hamileler içinde faydalı olur diye düşünüyorum
bebeğim sağlıklı ve tombiş olması için ne yemem gerekiyor.
hiç bir fikrim yok bu konuda cvp yazarsanız sevinirim.

merhaba canım herkes tombiş bebeklere heves eder bende ediyorum ama tombiş olması sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor
benim oğlum 3 yaşında 14 kilo.5 aylıkken ek gıdaya başlamıştık o zamandan beri dünyaları yiyen bi çocuk.şimdi de o kadar sağlıklı besleniyor bütün yemekleri yer ama zayıf. doğum kilosu da 2.440 dı.
ne yapsam kilo almıyor ama çok da sağlıklı kolay kolay hasta olmaz maaşallah
insan tombiş bebeklere de heves ediyor ama önemli olan sağlıklı olmaları :34::34:
Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin sağlıkla.....:emir_bebek::emir_bebek::nazar:

selam bayanlar
2 aylık hamileyim ben
benım sorum diğer hamileler içinde faydalı olur diye düşünüyorum
bebeğim sağlıklı ve tombiş olması için ne yemem gerekiyor.
hiç bir fikrim yok bu konuda cvp yazarsanız sevinirim.

bebeğim dergisinde okudum.çinko bebeğin daha yüksek ağırlıklı olmasını sağlıyormuş.çinko içeren besinler yeşil sebzeler,et,tahıllar,kepek,yumurta,kuzu ciğeri,fındık,fıstık,badem,ceviz vs...

canim benim, bazen cok yersin kilo alirsin ama bir faydasi olmaz bebegin zayif dogar, , ben sana bir sey tavsiye edemicem cunku iki hamileligimde kusarak gecti ve hic birsey yiyemedim, kizim 7 bucuk aylik dogdu 2kilo410 gr ona hamileyken 11 kilo almistim, oglumda 7 kilo aldim 3 kilo270 gr dogdu, hemde su bile icememistim, hic birsey sey yiyemeden 9 ayim gecti ama yinede hem saglikli hem ii bir kiloyla dogdu oglum, sukur, komsum var , ne bulduysa yedi, bebek kilolu olsun diye , kendi 23 kilo aldi, 9 aylikken dogum yapti yani kizi gunude dogudu 2kilo670 gr dogdu, tabi hamilelikte duzgun beslenmek iyi birsey, kib rabbim saglikli bir sekilde kucagina almayi nasip etsin insallah

canım daha çok bebeğe yarayacak şeyler yemelisin ama şuan için erken çünkü bedenin gebeliğe hazırlanıyor sakın herşeyi yeyim deme çocuğa yarasın diye kusmaların olduğu için ne kadar hafif şeyler yersen o kadar iyiy ama cevizi sabahları sakın ihmal etme üçüncü aydan sonra miden dahada düzelecek işte o zaman başlayacaksın ki doktorun bununla ilgili sana yardımcı olacaktır benim üç ay olacak ve hala midem düzülmedi besinlerim hafir ama yumurta yemeye başladım o midemi bulandırmıyor haşlanmış yumurta :) mide bulantıların fazlaysa karpuz ye günde iki dilim geçiyor inan bana ben manyak yiyorum ve karpuz bebek içinde çok iyi bir besin kaynağı seni çok öpüyorum bizi yediklerinden haberdar et:)

Sağlıklı beslen sağlıklı bebeğin olsun. Her kilolu bebek sağlıklı olmuyor. Tartıları görünümleri o kadar takma kafana. Zayıf ya da tombiş yarın hasta olmasın diye gözünün içine bakıp oturuyorsun. Zaten 2. ay da bebek anneden alır her ihtiyacını tam olarak. Sen istersen hicbisey! yeme. 3. aydan sonra da sebze, meyve bir öğün protein al. Doktorun tavsiyede bulunmuştur zaten. Bol su iç. Kalsiumunu eksik etme. Çok abarttığı halde ne doğuranlar gördüm. Sağlığına dikkat edicen sağlıklı beslenicen.Sonra inşallah sağlıklı bir bebeğin olacak.Sistemimiz o kadar güzel ki öyle bir gün eksik beslenmeyle de bebek kilo vermiyor. Rahat ol.

bebeğim dergisinde okudum.çinko bebeğin daha yüksek ağırlıklı olmasını sağlıyormuş.çinko içeren besinler yeşil sebzeler,et,tahıllar,kepek,yumurta,kuzu ciğeri,fındık,fıstık,badem,ceviz vs...

Aman diyeyim kuzu ciğeri falan yemeyin. Hamilelikte sakatat sakıncalıdır. Çiğ yumurta ile pişirilen herşey (mayonez), tüm sakatat türevleri, derin deniz balıkları, midye ve türevleri yenmemesi gereken kategoriler içersinde. Sağlıklı ve yeterli beslendiğiniz sürece bebeğinizin kilosu normal olacaktır zaten :) Önemli olan bebeğinizin tombik değil sağlıklı olmasıdır.

Back
X