Bebegim sallanarak uyuyo yok mu bi çaresi....

Uyku egitimi uzmanlarinin soyledigine ve pedogoji derslerinde prof hocalarimin anlatmalarina gore soyledim. Bebek ilk uc ay annesiyle bir butun gibi bile hissesermis ve hatta hamileligin devami gibi denilir. Gece gunduz ayrimini ogretilebilir. Benimki ogrendi. Ufak tefek seyler de ogretilir ama uyku egitimi vetmek ya da illa 2 saatte bir emzirilecek şeklinde kurallarla buyutmek bence de dogru degil. Bebegin psikolojisi de cok onemli cunku.

Benim amacım bebege eğitim vermek olsaydı bebegimi aglatip uymasni beklerdim amacım eğitim vermek değil değişik yöntemler denemek bende zaman geçtikçe büyüdükçe değişeceğine inanıyorum.memede uyumasida sizin için çok zordur...rabim cumlemize kolaylik versin onların cani sagolsun her türlü buyuturuz onları anne sefkatiyle....
Uyku, en zor surec. Oncelik annenin rahati degil bebegin psikolojisi bence. Sallayarak uyutmak hic onerilmez aslinda. Aslolan bebegin kendi kendine uyumasi elbet ama 3 aydan sonra. Biraz sabredin. Ufak denemeler yapabilirsiniz. Hazirlik asamasi diye dusunelim.

Uyku egitimi uzmanlarinin soyledigine ve pedogoji derslerinde prof hocalarimin anlatmalarina gore soyledim. Bebek ilk uc ay annesiyle bir butun gibi bile hissesermis ve hatta hamileligin devami gibi denilir. Gece gunduz ayrimini ogretilebilir. Benimki ogrendi. Ufak tefek seyler de ogretilir ama uyku egitimi vetmek ya da illa 2 saatte bir emzirilecek şeklinde kurallarla buyutmek bence de dogru degil.
ama çoğu anne düzensiz beslemenin ve zamanında uyku düzeni sağlamamanın getirdiği sorunlarla bebek bakım uzmanlarına başvuruyor .Bir araştırırsanız aile yatağı(bebekle annenin beraber uyuması) önerisine uyup hareket eden ebeveyn sorunlarından sallayarak uyutan memede uyutan annelere kadar hepsi sonunda bunun getirdiği sorunlarla başedemediği için yardım bekliyorlar. Anneyle uyuyan bebek de kendi kendine uyumakta zorluk çeker. Anne çocuk bağını sağlamlaştıran en önemli şey çok basit;çocuğun isteklerine göre hareket etmek.onun ihtiyacı olan önce güzel bir gece uykusu sonra düzenli bir beslenme.gün içinde bebeğinizle yapılan 45dklık bir aktivite ve gündüz uykuları. dediğinizi biliyorum anne karnında olması gerekn süreyi dünyaya uyum sağlamakla geçiriyor yani Allah bile bebeğin önce hazırlanması gerektiğini anlatmak istemiş.kendi kendine uyuma becerisi bu aylar için en rahat dönemdir bu onun özgüven sahibi olmasını ve ilerleyen yaşlarda uyku sorunu yaşamamasını sağlar. Bebek için en güzel bağlardan biri de güvendir ve bebeği ihtiyacı olmayan bir şeye zorlamak en güven kırıcı şeydır. 3 saatte bir emzirilmeyen her dk emen bebek gereğinden fazla beslenmiş olur son süte ulaşamaz ilk süt sindirim sorunu ve mide ağrılarına neden olur. bunun için annenin beynine sinyal gider(daha fazla üretme)diye ve süt ikinci sütle sınırlı kalır.sonuçta bebek memeden kesildiğinde uyuyamaz niye? annesi yüzünden bu sefer de çoğu anne gibi sallamaya başvurulur ve sonuç yine kötü. 100lerce bebek tanımasam da 15 20 aileyle bebekleri konusunda ilgilenmişimdir bu zamana kadar ve maille benden yardım isteyenlere evden hala yardım ediyorum gördüğüm sorunlar hemen hep aynı.bebeklerin farklılıkları ama genel olarak ortak noktaları tamamen bir düzen.deneyip yanılmadan bunu anlayamaz insan ama işte bebek büyüyor ve malesef çok geç oluyor iyi günler.

benim bebeğimde 1 aylıkken boyu uzadığı için kundak örtüsünü daha büyük seçmiştim yani farklı bir çözüm bulmuştum farklı bir yol bulabilirsiniz. Bir süre sonra sizin zorluk çekmenize neden olur sallayarak uyutmak.farklı mesajlara verdiğiniz cevaplara da cevap verdim. bildirim gelince telefondan, bana cevap verdiğinizi düşünerek orada da anlattım.Bbeğin ihtiyacı olan şey kendi kendine uyumayı öğrenmek.O kadar zorlanırsınız ki ilerde şimdiden söyliyim.Hatta gecenin ortasında uyanıp tekrar sallanmak isteyen bebekler var.Bütün yıllar bunu yaşamak yerine şu ilk üç aylık sürede dediğim gibi sistemi uygularsanız ikiniz de rahat edersiniz. Burun için deniz suyu alıp şırıngayla sıkabilirsiniz.Yakasına cold mix damlası damlatabilirsiniz benim kızmda da aynı durum var ama uykularına engel olmasına izin vermiyorum. Bu arada sabah öğleye kadar kesintisiz uyutuyorsanız akşam uyumaz bebek.sabah 7 de kaldırmanız öğünlerini tam anlamıyla almasını sağlar.2.5 aylık bebek 1 saat 15 dk ayakta durabilir 1.5 saatlik uykulara yatrırsanız 3 saatte bir, hemde 3 saatde bir beslersiniz böylece akşam daha rahat uyur 1.5 saatden fazla ayakta duran bebek yorgunluktan uykuya dalamaz.7 de 1. öğününü aldı 8:15 de yatağına koyarsınız 8.30 gibi dalar sizin de yardımınızla.Ama sallamaya alıştığı için sizi zorlar.Emin olun 3 aydan sonra zorlayacağından daha az zorlar.Bebeğinin mizacına göre değişim gösterir.Ssshh sesi çıkartmakta zorlanırsanız telefonunuzdan açabilirsiniz sese ışığa karşı duyarlı bir bebek de olabilir yattığı odanın perdelerini çekebilirsiniz.Yatağa koymadan önce mutlaka yatmaya hazırlık yapın bu çok etkili uykuya hazırlanmasında.oda değişikliği ses tonunuzun düşmesi kundak yapmanız biraz bekledikten sonra yatırın emzik verebilirsiniz ihtiyaç duyarlar yani temel ihtiyacı gibidir emzik bana göre.o kendini sakinleştirmesinde yardımcı olur.Elinizi sırtında ritmik pat pat yapın 45 dk-20 dk arası değişir.Bazı bebeklerde bir günde uyum sağlıyor.Bebeğinizin karakterine bağlı tamamen.en fazla 2 hafta zorlar sizi.uyumak istiyorsa uyutmanız isteklerine zamanında cevap verildiği için daha sağlıklı bağ kurar sizinle.dakikası dakikasına uymayabilirsiniz rutine.yarım saat aksayabilir ama 1.5 saatden fazla uyutmayın uyandırın 1 sat15 dk ayakta durabilir ama 1 saat durabildiyse ve uykusu geldiyse yatağına koymazsanız fazla yorulduğu için uykuya geçemez.
Cevabınız için öncelikle çok teşekkür ederim.Söylediklerinizi dün ve bugün denedim gerçekten çok ise yardi çok sağolun.öğlene kadar uyuyor derken kesintisiz uyumuyor sallamadan guzel uyuyor.sabah 8 uyaniyosa altını değiştirip sut veriyorum gazını çıkartıyorum oyun oynayıp tekrar uyutuyorum bir sat arayla uyuyup uyanıyor tekrar aynı şekilde gün içinde devam ediyoruz..gece uykusuda guzel allaha şükür üç dört kere emmek için kalkiyo tekrardan uyutuyorum sallamadan uyuyo.ama Gercek den önerileriniz için çok sağolun Gercek den ise yaradı...tekrardan teşekkürler.

Cevabınız için öncelikle çok teşekkür ederim.Söylediklerinizi dün ve bugün denedim gerçekten çok ise yardi çok sağolun.öğlene kadar uyuyor derken kesintisiz uyumuyor sallamadan guzel uyuyor.sabah 8 uyaniyosa altını değiştirip sut veriyorum gazını çıkartıyorum oyun oynayıp tekrar uyutuyorum bir sat arayla uyuyup uyanıyor tekrar aynı şekilde gün içinde devam ediyoruz..gece uykusuda guzel allaha şükür üç dört kere emmek için kalkiyo tekrardan uyutuyorum sallamadan uyuyo.ama Gercek den önerileriniz için çok sağolun Gercek den ise yaradı...tekrardan teşekkürler.
Rica ederim

Uyku, en zor surec. Oncelik annenin rahati degil bebegin psikolojisi bence. Sallayarak uyutmak hic onerilmez aslinda. Aslolan bebegin kendi kendine uyumasi elbet ama 3 aydan sonra. Biraz sabredin. Ufak denemeler yapabilirsiniz. Hazirlik asamasi diye dusunelim.
iki buçuk aylık olduk dediğiniz gibi yavaştan denemeler yapıyorum galiba basaricaz inşallah..mesajınız için teskkurler...

Back
X