bebegim sata gore 6 gun gerıymıs:((

tsk ederım canım belkıde dedıgın gıbı ultrason farkıdır

umarım bır sorun olmadan sag salım kucagıma alırım kızımı cok tsk ederım

tatlım meraklanma qeç döllenme olmuştur.. 6 qün çok büyük bir fark değil..
bende hastaneye ilk qittiğimde benim bebeğimin qelişimi sata qöre 3 hafta qeri çıkmıştı yani
6 haftalık olması qerekirken 3 haftalık qörünüyordu..
ama şimdide 1 hafta önde qörünüyor çok şükür..
bol bol meyve ye bol vitaminli şeyler ye qörüceksin ki bebeğin satının önüne qeçecek kaydirigubbakcemile3

doktorun iyi dediyse endişelenmene hiiç gerek yok, kimi zaman önde kimi zaman geride olabiliyormuş, alt üst sınırlara uyduğu sürece sorun yok, beslenmene dikkat ediyormusun bu arada, hergün sütüne meyvene dikkat ediyor musun, yumurta, et, balık, ceviz, kuru üzüm............ .................. kafamçokkarıştı

sevgili canan...
canım bebeğin 1 hafta geride yada ileride olabiliyor benimde sta göre 1 hafta geriden çünkü geç döllenme olmuş bunun nedenide düzensüz adet görme adetin günü çoğumuzda tam 28 olmayabilir böyle sönuçlar çıkabiliyor...
hamileliğin sonralarında ileri yada geri diye bişey söz konusu değildir bebeğin haftası bellidir ama o haftaya görebebein kilosu az yada çok gelebiliyo sonrai haftada olması gereken kilo gibi bunlarda sörun değil.
bu durumu kendine çok kondurmaman gerekiyoo acaba azmı yedim de zayıf alakası bile yok bebek senin yapındakileri alır ve senin depolarını boşaltır sende yediklerinle o depoları tekrar tekrar doldurursun.yeme içme tabi önemli depo boş olursa bebek nerden alacak dimi sorun yok yani.
kusura bakma çok bilmiş gibi bir yazı oldu ama durum böyle...

ewet beslenmeme cok dıkkat eddıorum bebegımın bas cevresı ile karın cevresı geride kılosu 420 gr

benim cadı kızım da bir hafta geriden geliyor ve ben pek çok farklı doktora gitmek zorunda kaldığım halde (doktor bulamadım da kafama göre)hiçbiri bunun sorun olduğunu söylemedi...ki ultrason ölçümlerinin yanılma payı var ve gebeliği ya da bebeğinin her ölçümü satıyla tam uyumlu kimseyi duymadım ben bu zamana kadar....baş çevresi,karın çevresi,bacak ölçümü birbirinden farklı olabiliyor...ki bizde durum tam da böyle ama doktorum maşallah haftasına göre gelişimi çok iyi çok sağlıklı diyor her defsında....
çok uzattım biliyorum ama demek istediğim bu kesinlikle bir sorun değil...sorun olsa zaten hemen söyler doktorun...tamamen döllenmeyle alakalı...herkesin adet döngüsü 28 günde tamamlanmıyor ya da adeti 5 günde bitmiyor...biz 33.haftaya geldik bile doğum telaşı başladı şimdideneyvahedigeldismile
bence doktorun da öyle diyorsa gayet sağlıklıdır bebeğin....Allah bağışlasın...sağlıkla kucağına almayı nasip etsin....hepimize inşallah:)

bunları duymak benı rahatlatıyor cok saol inş bebegının gelısımı hep yolunda gıder hepımızın amın inş hepımız bebeklerımıze sag salım kavusuruz sagol canım bu arada sanırım sende erzurumdasın genelde hangı doktora gıdıorsun bende sureklı doktor degıstırıyorum adam akıllı bı doktor bulamadım hep olumsuz elestırıyorlar doktorları benımde kafam karısıyo kıme guvenecegımı sasırdım dogrusu

Son düzenleme:
senin yine 6 gün benim 10 gün geriden geliyor bu hafta sonu ayrıntılı ultrasyonum vardı onun için doktora gittim sat tarihimi yenilediler 21 ağustos normalde şimdi 31 ağustos diye hesaplancak doktorum bütün ultrasyonlara baktı öyle karar verdi geç döllenme olmuş dedi önemli bişey değil dedi çünkü 6 haftalıktan bu yana hep böyleymiş oynama olmamış allahıma şükür bebeğimin bütün ölçümleri normal çıktı şimdi tam 19 hafta 1 günlük bebeğim inşallah artık haftasında gider

Canım, ultrason cihazları +- 10 gün yanılma payıyla çalışır. Bebeğin 10 günden fazla bir geride olmadıkça çok sorun olmaz. Bebeğinin 10 günden fazla geride çıkması durumunda senin beslenmede, bebeğe giden besinde yada başka sebeplerden sorun aranır benim bildiğim.
Sen beslenmene çok özen göster bebişin haftasını yakalayacaktır emin ol.

evet Erzurumdayım....aslında Trabzonluyum ama burda öğretmenlik yapıyorum.yazın Trabzonda 3 farklı doktora gittim burda da önce Nenehatunda Sercane Hanım'a sonra Işık Bey'e gittim... ki çok memnundum Işık Bey'den ama onun da tayini çıktı...şimdi Muhammet Göçmen'e gidiyorum bir kaç kez de Buharaya gittim 4boyutlu ultr.için Demet Hanım'a...Muhammet Bey'i çok övüyorlar doğrusu...giden doktorumun da tavsiyesiydi....ama ben doğumu Trabzonda yapmayı düşündüğüm için orda yine doktor bulmam gerekecek...özel bir tercihin yoksa doktorunun bayan olması gibi Muhammet Bey'i tavsiye ederim ona giden başka arkadaşlarım da var.Allah sağlıklı bir hamilelik hayırlı bir doğum versin canım....

bende demet hanıma gıdıorum bı kac olumsuz sey duydum ama ben suan ıcın memnunum tavsıyenı degerlendırıp bıde muhammet beye gıdeyım olmazsa yola onunla devam ederız saol canım

bugun kendı doktorumada gıttım oda bebegımın kafa capının 3 gun gerı oldugunu soyledı normalde 15 mayıs olan dogumumu 18 mayıs olarak belırledı arastırma hastanesıne sevk ettı yarın oraya gıdıcem umarım kotu bıse olmaz uff kafayı yıcem bebgım haftasını bı yakalasa

bu ultrason olculeri de bazen sacmaliyor... benim doktor da en son bu otomatik hesaplayicilarin degismesi lazim artik dedi..
icini rahat tut cunku doktorlar en ufacik bisey hemen soyluyorlar ki tedbir alalim.. bisey bi gerilik olsaydi mutlaka soylerdi merak etme sen normal dediyse normaldir..

Gerçekten muhammed bey harika bi doktor

Canım bu normal bişey geç yurmurtlama yada geç döllenme olabilir.Benimde ilk gebelimde bebegin sata göre 22+3 olması gerekirken benim sıpam 24+6 çıkmıştı:) önden gidiyormuş gelşimi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…