bebegim sizce ishal mi?

limonludondurmaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2013
61
6
28
3.5 ayliknbi oglum var. Kakasi su gibibve rengi sari. Atesi yok. Ama gunde 3-4 kez kaka yapiyo gecen gun6 kez yapti bugun 3 kez ama yine sivi kakasi. Bende aynen bebegim gibiyim acaba benden mi kaynaklandi yedigim bi seyden, tecrubesimolanlar cevaplarsa cok sevinirim acaba bebegim ishal mi yoksa usuttu mu ya da benden mi bebegime sutumle yediklerimden gecti

Daha önce rengı ve kıvamı bu şekilde mıydı..

Benım kızım nerdeyse 6 aylık olana kadar ıshal gıbı kakasını yapıyordu..çunku sadece sutle besleniyor..buyuzden panıklemedım.

İshal olunca daha sık aralıklarla yapıyorlar,normalden.

Sadece anne suru aliyor ise kakasi her zaman civik olur . ishal olmasi demek kakanin civiligi degil gunicinde kac kez kaka yaptigi ile ilgili.
Mesela oglum ilk 6 ay icinde heray duzen degistirirdi.bazen 3 bazen 4 bazen 5 bebegin duzeni ile ilgili.
Gunde 3 kez normal bence sut iciyor ise.benimde isal oldugum birgun bebegimde cok kaka yapmisti ben normalde sutten bebege herhangi birsey gectigi yonundeku inanisa katilmiyorum ama boyle bir durum yasamistim kafam karismadi degil yani

Daha once biraz daha koyuydu ama o zamanlar cok ikiniyordu kaka yaparken simdi ikinmalar bitti cok rahat gaz cikariyo ve kaka yapiyo. Ikindigi zamanlar koyuydu kakasi aaba diyorum si di normale mi dondu

Daha önce rengı ve kıvamı bu şekilde mıydı..

Benım kızım nerdeyse 6 aylık olana kadar ıshal gıbı kakasını yapıyordu..çunku sadece sutle besleniyor..buyuzden panıklemedım.

İshal olunca daha sık aralıklarla yapıyorlar,normalden.

Ilk 1.5 ay civikti sonra bi ara eskiye gore katilasti ve gunluk kaka sayisi da azalmisti. O siralar cok ikiniyordu ve gazini cikarmakta gucluk cekiyordu. Simdiyse gaz problemi neredeyse kalmadi . Kakasini ve gazini cok rahat yapiyor. Acaba diyorum normale mi dondu yani normal olan boyle mi yapmasi acaba
. Mesela bugun 4 kez kaka yapti yine sivi tabiki

GAYTA (KAKA) MİKROSKOPİSİ İLE İSHALİN NEDENİ ANLAŞILABİLİR. MİKROBİK BİR ŞEYSE TAHLİLLERDE BELLİ OLUR. BAZEN DOĞUŞTAN GELEN BAĞIRSAK HASTALIKLARI OLABİLİR AMA O ZAMAN DAHA AĞIR SEYREDER ÇOCUK BESLENEMEZ VE İSHAL DOĞDUĞU ANDAN BERİ VARDIR. ROTA ADENO VİRÜS HASTALIKLARIDA 1 HAFTA GİBİ SÜREN İSHAL YAPABİLİR. BUNLAR GEÇİCİDİR. AMİP ENFEKSİYONLARIN AĞIR SEYREDEN KANLI İSHALE KADAR GİDER. KAKA YEŞİL RENKTEDİR.
GÜNDE 4-5 İSHAL VE SARI RENKLİ KAKADAN KORKMAMAK GEREKİR. AMA YİNEDE KESİN SONUÇ. GAİTA MİKROSKOPİSİ+ GAİTA KÜLTÜRÜ+ ADENO TOTA ANTİJEN ARANMASI.

Back
X