bebegim sürekli agliyorrr..!!

gzmslck

Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2014
96
13
18
35
Kizlar benim 2ay 10gunluk erkek bebegim var ama cok sikintidayiz.. bebegim sürekli agliyor 10dk 15dk uyanik kaliyor sonra basliyo aglamaya cok gazi var surekli gaz cikariyo ama yinede var.. kac tane doktora gittik yaptirmadigimiz hicbi test kalmadi cok sukur hicbirinde bi sikinti yok bugun karnindan ultrasonla baktilar bolbol gaz var dedi doktorr.. siddetli kolik diyo ben napicagimi bilmiyorum artik cok fena haldeyim psikolojim cok bozuldu.. bebegi boyle olan sonradan duzelen varmi hep böyle aglicak diye cok korkuyorum yemek yemeye tuvalete gitmeye zor vakit buluyorum.. esim kayinvalidem cok yardimci oluyolar ama uc kisi zor bakiyoruz valla.. kac ay surer bilmiyorum doktorum uc aydan sonra azalicak biticek diyo ama duyuyorum okuyorum daha uzun surenler varr.. sizde biseyler soyleyin icim rahatlasin istiyorum artik ayni durumu yasayanlar varmi yalnız olmadigimi bilmeye ihiyacim var..

canım allah yardımcın olsun emzirmeden önce ve emzirdikten sonra gazını çıkar
kundak yapmıyorsun dimi?yüzüstü yatır ki gazını çıkarabilsin sakın gaz damlası falan verme
çünkü sadece bağırsak hareketlerini durduruyor buda ilerde sorun yaşanmasına sebep oluyor
eğer kızın çok hıçkırıyor yeşile yakın kaka yapıyor kusuyorsa öok beslediğinden oluyordur
3 aydan sonra gaz sorunundan kurtulursun gaz çıkarırken bebişin poposunun üstüne yavaş değil
tempolu hareketlerle vur.

evet canım bir süre sonra geçiyor , ama ben yaşadıklarımı söyliyim.
oğlum aşırı gazlıydı ,kızımda nadir oluyordu ikizler. uykusuzluktan telef olmuştuk artık karıkoca
oğluma ultrason çeken dr kolik müziği tavsiye etti onunda yeni bebeği varmış 20 dk uzunluğunda gerçekten işe yaradı.
elektrikli süpürgeyi açtık oda işe yaradı
birde prematüreydi benimkiler kaslar gelişsin diye üni de egzersiz veriyor fizik dr u. sabah öğlen akşam bütün eklemleri 10 ar defa çalıştırdık, ilk başta ağlar sonra alışır devam et dedi, sanki bıçakla kesilmiş gibi geçti sancıları kuzumun.

kolik müziği , süpürge, araba sesleri çocuğu anne karnında hissettiriyor

egzersiz olayı çok mantıklı gaz için verilmedi ama iyi geldi, şöyleki bebekler kol bacak haraketini çoğaltini çoğaltınca
gazlarını rahat atabiliyorlar, şu an bebeğiniz o haraketleri kendi yapamayacağı için siz yaptırdığınızda rahatlıyor ve rahat atıyor

benim kızım var ama supurge sesinden korkuyor :)

Canim gazini sürekli cikariyoruz ama hep gaz var anlamadim ben bu isi.. sebepsiz yere ağlıyor ben napicami sasirdim.. sabaha karsi derin uykuya daliyo ozamanda yuzustu yatiriyoruz zaten.. ama gunduzleri ve gece uyuyana kadar kundak yapip once battaniyede sonrada ayaklarimda salliyorum anca oyle uyuyo uykuya cok zor daliyo aglaya aglaya neden boyle oluyo bilmiyorum.. anlayacagin cok zor durumdayım hep boyle gidicek diye cok korkuyorum..

Canim kac aylik gecti oglunun gazi biz uc ay olucaz bikac gun sonra ama yok gitgide artiyo sanki.. bizde fon makinesiyle uyutuyoruz hatta bazen butun gece acik kaliyo sabaha kadar.. artik napicagimizi sasirdikk.. o hareketler nasil yapiliyo acaba.. valla cok zor bazen dayanamiyorum artik diyorum deliricem diyorum surekli aglio hic durmuyo neden boyle oluyo hic bilmiyorum hep mi boyle gidicek cok korkuyorum..

canım kundak yaparsan gazı çıkmaz ki o bebek nasıl rahat etsin kundakta sen aynı pozisyonda dur rahat edermisin

canım kundak yaparsan gazı çıkmaz ki o bebek nasıl rahat etsin kundakta sen aynı pozisyonda dur rahat edermisin

Ama baska turlu uyumuyoki bide kolikli bebeklere kundak yapin diyolar yoksa hemen uyanıyo.. gece derin uykuya dalinca zaten hemen yuzustu yatiriyorum oda anca sabaha karsi oluyo.. oyle yatincada surekli kipirdiyo ben pispislemezsem poposunu uyaniyo yani ben yine uyuyamiyorum..

yok canım merak etme böyle kalmıcak geçicek . benim oğlumun 3 aylıkken falan bitmişti. ama sırt masajı, karın masajı, haraket , rahatlatıcı kolik müziği bunları yapmaya çalış tatlım.
o haraketler tarif etmeye çalışayım;
omuz eklemi haraket ettirilir ya onu bilirsin kolları gerdirerek o şekilde 10 defa, sonra dirsek eklemi aç kapat , sonra el parmakları tam taçık olacak şekilde avucunu aç kapat ama kol bebek yatarken sağına ve soluna uzatıp düz tut öyle parmaklarını açıp kapat, kalça eklemi yukarı aşağı , diz eklemini karnına doğru it çek, ayaklar yatar vaziyette tam uzatılıp parmaklar dize doğru esnetilecek, bunları yapabilirsen hepsi 10 ar defa sabah öğlen akşam yapılıyor canım. umarım anlatabilmişimdir. yani kısacası bebek 8-9 aylık olunca nasıl heryerini kendisi oynatabiliyorsa aynılarını senin yaptırman sadece ayak haraketi biraz farklı.
biz saatlerce saç kurutma makinası çalıştırdık, saatlerce kolik müziği dinledik,hatta oğlumun sesi kısıldı ağlamaktan, ıkınmaktanda makatında çatlak oldu. zor bir dönem ama geçiyor Allah ın izniyle, sen sakin ol ve onu sakinleştirmeye çalış

kundak olayına bende sıcak bakmıyorum canım, çocuğun haraketleri kısıtlanıyor ve gaz atması zor olur. ayrıca kendınden pay biç canım onlarında herşeye ihtiyacı var

haraketler çoğalırsa zaten yorulacak ve daha güzel uyuyacaktır. kolikteki kundak mantığıda sadece karnını bastırdığı için, ama şimdiki bebekler cin gibi emin ol huzursuz olur:)

Cok sagol canim benim anlatmissin uzun uzun yapmaya calisicam hepsini.. valla bizimkininde sesi kisiliyo aglamaktan.. senin oglunda uyanik oldugu her vakitmi agliyodu yoksa belli bi saati varmiydi..

Sagol canim anlatmissin uzun uzun yapmaya calisicam hepsini..bizimkininde sesi kisildi aglamaktan senin oglunda uyanik oldugu her vakitmi agliyodu yoksa belli saatlerimi vardi..

Cok sagol canim benim anlatmissin uzun uzun yapmaya calisicam hepsini.. valla bizimkininde sesi kisiliyo aglamaktan.. senin oglunda uyanik oldugu her vakitmi agliyodu yoksa belli bi saati varmiydi..
uyanık olduğu çoğu vakit ağlıyordu, artık ağlarken yorulunca uyuyordu ama uyurken ıkına ıkına kıvranıyordu, uuuufff insanın ne kadar canı yanıyor, bazen uyurke çığlıkla ağlama arası uyanıyordu feryat figan ağlarke felaket yapıyordu altına, ondan sonra biraz sakinleşiyordu 10 dk sonra yine başa dönüyorduk

Aynen bizi anlatmissin bizde suan oyleyiz uyurken surekli kivraniyo sonunda aglayarak uyaniyo sonra on dk sonra uyumak istiyo yine ama uyut uyutabilirsen.. battaniyede sallanmayada cok alisti napicam bilmiyorum..

Aynen bizi anlatmissin bizde suan oyleyiz uyurken surekli kivraniyo sonunda aglayarak uyaniyo sonra on dk sonra uyumak istiyo yine ama uyut uyutabilirsen.. battaniyede sallanmayada cok alisti napicam bilmiyorum..
battaniye işi zor hemen bıraktır bence
bide benim oğlum yatağın altına beşiklerin titreşimleri varya ondan koyardık onunlada uyuyordu, birde elektrikli otomatik sallanan sandalye almıştık oda felaket faydalı birşeydi.

O besik titresimini ilk kez duydum bizimki uyurmuki acaba.. cok agladigi zaman sakinlestiremiyorum bitek battaniyede sakinlesiyo orda bile zor oluyo oyüzden nasil vazgeciricem bilmiyorum..

canım kundak hiç bir açıdan iyi değil tam tersi hareket ederse gazını çıkarabilir kundak bebeğe tam bir eziyettir.beşik varsa salla canım hareket ettiği için gazı çıkar rahat uyur inşallah en kısa zaman da geçer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…