• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim sürekli mama içiyor yardım

ecemmr11

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
317
Puanlar
18
4 aylık bi oğlum var. 7.5 kg 65 cm. Hep fazla mama içerdi ama şu an çok aşırı içiyor. 3 aylık olduğundan beri 4 saatte bir 180cc içiyordu şuan gece hiç uyanmıyor beslenmek için ama gündüz 2 saatte bir 180 cc içmeye çalışıyor. Vermediğimde asla sakinleşmiyor. Yani sürekli elimde Biberon başka bir şey yapamaz oldum. Diş çıkarıyor ama dişi için herşeyi yapıyorum zaten şuan bu içtiği mama çok fazla değil mi? Mamayla doymuyor mu artık yavaştan ek gıdaya geçmeli miyim?

4 aylık bi oğlum var. 7.5 kg 65 cm. Hep fazla mama içerdi ama şu an çok aşırı içiyor. 3 aylık olduğundan beri 4 saatte bir 180cc içiyordu şuan gece hiç uyanmıyor beslenmek için ama gündüz 2 saatte bir 180 cc içmeye çalışıyor. Vermediğimde asla sakinleşmiyor. Yani sürekli elimde Biberon başka bir şey yapamaz oldum. Diş çıkarıyor ama dişi için herşeyi yapıyorum zaten şuan bu içtiği mama çok fazla değil mi? Mamayla doymuyor mu artık yavaştan ek gıdaya geçmeli miyim?
Yani günde kaç kez içmiş oluyor tam? Kiloya göre hesap yapılması lazım

Emzik desteği al eğer vermiyorsan
5-5,5 ay öncesi ek gıda önerilmiyor damak dil ağız gelişiminin az olmasından kaynaklı. Anne sütü hiç mi yok?

Yani günde kaç kez içmiş oluyor tam? Kiloya göre hesap yapılması lazım

Emzik desteği al eğer vermiyorsan
5-5,5 ay öncesi ek gıda önerilmiyor damak dil ağız gelişiminin az olmasından kaynaklı. Anne sütü hiç mi yok?
Kaç Biberon içtiğini takip edemiyorum tam olarak düzenli olmadığı için ortalama 7 Biberon içiyordur ama. Sabah 6 dan beri uyu uyan yaparak 3-4 Biberon gibi bir şey içti zaten.
Emzik kullanıyorum ayrıca 1 aylık olduğundan beri. Anne sütü de bebeğimle 1 aylıkken ayrı kalmak zorunda kaldım cenazeden vs dolayı. O yüzden 40 ta emmeyi bıraktı. Sütüm geliyordu ama ne yaparsam yapayım tutmadı. Sağdığımda da haliyle bebek kadar emiş gücü olmadığı için makinenin gelmedi sütüm

Sadece mama kullananlar 4 aylık gibi de ek gıdaya başlayabiliyordu yavaştan. Doktorunuzla görüşün.

Kaç Biberon içtiğini takip edemiyorum tam olarak düzenli olmadığı için ortalama 7 Biberon içiyordur ama. Sabah 6 dan beri uyu uyan yaparak 3-4 Biberon gibi bir şey içti zaten.
Emzik kullanıyorum ayrıca 1 aylık olduğundan beri. Anne sütü de bebeğimle 1 aylıkken ayrı kalmak zorunda kaldım cenazeden vs dolayı. O yüzden 40 ta emmeyi bıraktı. Sütüm geliyordu ama ne yaparsam yapayım tutmadı. Sağdığımda da haliyle bebek kadar emiş gücü olmadığı için makinenin gelmedi sütüm
Şu an gece hiç içmiyorsa 160 cc/kg mama içiyor gibi duruyor. Aşırı değil.

180-200 cc/kg’yi aşarsa aşırı diyebilirdik.

Kilo alımı da önemli ayda 700 gramdan fazla almaması lazım 4.ayda

Sizinle aynı durumdayım delirmek üzereyim biberonu yıkamaya fırsatım bile olmuyor nerdeyse saat başı mama yiyor 180 mama markanız nedir

Full mama besleniyorsa 4 aylik gibi ek gidaya cok iyi pure olcak sekilde geciliyor. Doktorunuzla gorusun , sizi yonlendirir.

3. Aydan 4 e gecerken ayda kac gr almasi gerekir acaba?

Konu sahibi, kilo alimi nasil? Gece hic icmiyorsa normal olabilir gibi geldi bana da

mama değişikli yapın daha besleyici mamaya geçin oturuyor mu ? doktorunuza danışıp yoğurt başlayabilirsiniz

Sizinle aynı durumdayım delirmek üzereyim biberonu yıkamaya fırsatım bile olmuyor nerdeyse saat başı mama yiyor 180 mama markanız nedir
Benimde aynı şekilde aptamil 1 kullanıyorum şuan

Full mama besleniyorsa 4 aylik gibi ek gidaya cok iyi pure olcak sekilde geciliyor. Doktorunuzla gorusun , sizi yonlendirir.
Evet sadece mamayla besleniyor doktorla görüşeceğim zaten henüz kontrole gidemedik teşekkür ederim 🙏

3. Aydan 4 e gecerken ayda kac gr almasi gerekir acaba?

Konu sahibi, kilo alimi nasil? Gece hic icmiyorsa normal olabilir gibi geldi bana da
Bebeğim 3900 doğdu hastane çıkışı 3645 ti. Ayın 6 sında 7400 çıktı. Ayda 1 kiloya yakın aldı hep yani. 900 gram 1 kg arası gibi bir şey oluyor sanırım. Gece hiç içmiyordu sabaha kadar son günlerde gece 3 4 gibi beslenmek için uyanmaya başladı. Şimdi iyice yeterli gelmediğini düşünmeye başladım :(

Diş sancıları baslamis olabilir mi. Rahatlamak için. Dr olmadığım için yanlış bilgilendirme yapmak istemem

Diş sancıları baslamis olabilir mi. Rahatlamak için. Dr olmadığım için yanlış bilgilendirme yapmak istemem
Son 3 haftadır sanırım dişle boğuşuypruz zaten diş çıkarıyor. Az önce bir konu daha açtım bununla alakalı. Patladı mı patlayacak mı emin olamıyorum bir türlü. Diş için jel ve toz kullanıyorum çok ağrısı olunca da calpol. Kaşıyıcı veriyorum masaj yapıyorum belki sürekli mama içmeye çalışması da bu yüzden olabilir bilmiyorum ama bebeğim hep fazla mama içen bi bebekti o yüzden zannetmiyorum da

Benim bebeğim de o aylarda öyleydi 180 ml yeterli gelmiyor muhtemelen 210 ml e geçin saat aralığını açacaktır. 3 aylıkken 4 saatte bir mama içmesi az bence o kadar aç durabiliyor muydu 9 aylık bebeğim şimdi anca 3 saati bekler 180 ml içiyor

Benim bebeğim de o aylarda öyleydi 180 ml yeterli gelmiyor muhtemelen 210 ml e geçin saat aralığını açacaktır. 3 aylıkken 4 saatte bir mama içmesi az bence o kadar aç durabiliyor muydu 9 aylık bebeğim şimdi anca 3 saati bekler 180 ml içiyor
Ve o aylarda gece de 1 kez mama icerdi günlük toplam 8 biberon içiyordu. Çocuğunuzun durumu normal bence

Bebeğim 3900 doğdu hastane çıkışı 3645 ti. Ayın 6 sında 7400 çıktı. Ayda 1 kiloya yakın aldı hep yani. 900 gram 1 kg arası gibi bir şey oluyor sanırım. Gece hiç içmiyordu sabaha kadar son günlerde gece 3 4 gibi beslenmek için uyanmaya başladı. Şimdi iyice yeterli gelmediğini düşünmeye başladım :(
Kilo alimi gayet iyi bence neden yeterli gelmedigini dusunuyorsunuz?
Benimki de bazen sabaha kadar uyuyor 8-10 saati buldugu oluyor hic beslenmeden. Icim rahat etmdigi icin uykuda beslemeye çalışıyorum. Gun icinde de 3-4 saatte bir içer en fazla 140-150 , emdigi kadar da meme emiyor. Ben yeterli olmadigini dusunuyordum ama 3,5 aylik 2600 dogdu su an 6900 civari.
Hemsire en az ilk 6 ay dogum kilosunun 2 katina cikmasinin, 1 yasina dek de dogum kilosunun 3 katina cikmasi gerektigini soyledi

Bencede biraz artırmayı düşünüyorum. 4 saatte bir istiyordu kendisi zaten 3 aylıkken de 180 cc içiyordu o yüzden sık acıkmıyordu

Back
X