Bebeğim uyumuyor

yorumlar için tşkkr edrim.bebeğim tv izlemiyor reklam bile cazip gelmiyor.gece cayı yapıyorum ama içiremiyorum inanın 1 haftadıe su içmedi.yok içmiyor.nasıl suyu sevdireceğim onuda bilmiyorum.çok sıkkınım canlar.sanırım geç kaldım uyku düzni için ama zararın neresinden dönersem kardır dimi,bi an önce başlamalıyım.dün denedim çok ağladı kıyamadım,5 dk da bi yanına gittim ama yok alıştırcam inşallah sabır ile...

valla çok zor bu bebişleri uyutmak. benim kızım 7.5 aylık. bir gün bakıyorum günde 15 dk dan fazla uyumuyor. bir gün bakıyorum 3 saat deliksiz uyumuş. uyku düzeni olan bebeklerin anneleri çok şanslı. bir düzen oluşturamıyoruz maalesef. hastalıklardan fırsat kalmıyor. sürekli hasta. öksürür. burnu akar tıkanır. ateşi çıkar gecenin bir yarısı. dişi ağrır. karnı ağrır. mesela az önce uyuttum. öksürmekten uyuyamadı yavrum. nasıl bi düzen oluşturabiliriz bu durumda bilmiyorum. zor çok zor. artık o bize göre degil biz ona göre yaşıyoruz:)

benim kızım 2 aylık ve çıldırmak üzereyim..sabah 6 dan beri toplasan 1,5 saat uyudu.hala mız mız..kucakta sürekli.kucakta da ağlıyor.ne yapacağimizi şaşirdik..çok bunaldım.nasıl dayanıyor anlamıyorum.rezene ,gece çayı, gaz ilacı,kimyon ....hiç bişey kar etmiyor.

ahhh ahhh o uyku sorunu hadi odana git yat aşamasına gelene kadar ara ara olacak galiba.ben artık uykusuzluktan zombi gibi giderdim işe.uykusuzluktan tv kumandasını buzdolabına koyacak kadar fena hale geldiğim olmuştu.sonra bir arkadaşın tavsiyesi ile biraz rahatladım.dene istersen canım belki sende de işe yarar.öncelikle stres yaşamamaya çalışacaksın.sendeki bütün negatif enerji bebeğe de geçiyor inan.sakin ol.akşam uyku saatlerini standarta bağla.her gün aynı saatte uyutmaya çalış.uyku saatinden yarım saat önce dikkatini çekecek oynaşmalardan yüksek sesten uzak tut.tv sesini kıs ,ışığı kıs yada kapatıp abajur aç mesela.sonra her gece altını aldıktan sonra üzerini değiştirdiğinde sadece gece yatarken giydirdiğin iki takım pijaman olsun.ama bunları sadece gece uykusunda giydir.sonra karnını doyurup iyi geceler öpücüğü ver meleğine ve biraz salla.tabi bu durum için biraz sabır lazım.ama ben 4.günde hedefime ulaşmıştım biraz.en azından 4 saat kesintisiz uyuyordu.uyku öncesi belirli bir rutin yaratırsan bebekler o standart hareketlere alışıp uyku saati geldi diye algılarmış.birde yoğurt falan veriyorsan akşam öğününde vermeyi dene.uykusunu getirir.

hani şöyle yese özellikle gece mamalarını rahatlar ve uyur belki.yok anam yok gece mamalrıyla küskünüz adeta.napcam ben yaa

Back
X