Bebegim ve ben.......

Bu yazdıklarınızı bundan 2 sene önce okumuş olsaydım şuan size tavrım çok farklı olurdu bazen bi konularda karar verirler karşı tarafın duygu ve düşüncelerini hiçe sayarak kararlar alınıyor...empati yapmayı öğrenemedik....şuan size çok kızardım bebeği aldırmak için düşünmeniz bile hata insan kendi bebeğine nasıl kıyar derdim lakin işin aslı öyle değilmiş....karar sizin isterseniz aldırın isterseniz doğurun....size yaşanmış acı bi örnek vereyim yakın arkadaşım da bebeği anomali olacağı sorunlar yaşanacağı söylendi eşi dahil herkes aldır dedi oda dini açıdan düşünüp onu bana Allah verdi Allah alır ben bunun vebalini ödeyemem dedi doğurdu ve çoçuk engelli idi yıllarca baktı off demedi ama hep pişmanım ben annesiyim yüksünmem bakarım ama yaşı büyüdükçe herşeyin farkına varıyor sokakta bakışlardan konuşmalardan çok etkileniyor ve bana bişey olursa kim sahip çıkar kol kanat olur diyordu çok korkuyordu bundan ve gerçekten arkadaşım 2 sene önce trafik kazasında öldü...çoçuk şu an 11 yasında baba evlendi üvey anne istemedi yaşlı babaanne bakıyor onunda gücü yetmiyor gecen aylarda çocuğu bahçede soğuk çeşme suyuyla hortumla yıkarken görmüşler o onun annesi değilki onu bi yük bi eşya gibi görüp davranıyor çoçuk soğuk suyun altında hortumla duş alırken çığlık çığlığa kalmış...ağzının kenarları hep yara eli yüzü çizik içinde yemek yedirirken kaşığı dişlerine vura vura kırılmış dişler....sağlıklı dünyaya gelip hastalık yada kaza da geçirip engelli olabilirdi kiii bu hepimiz için geçerli 2 dkk sonra bizler ne olucaz bilemiyoruz Allah tüm engelli ve engelli ailesine yardım etsin....böyle bi durum sizin bebeğiniz için kesin bişeyse çok teferruatlı düşünüp karar verin dini ahlaki yada vijdani karar verirken empati yapın siz annesinin tabiki onu sever kabul eder bağrına basarsın yaaaa Ooo bundan hoşnut olacakmı ilerde yanlız kalırsa kendi kendine hayata tutulabilecek mi.... Umarım mr sonuçları çok çok iyi gelir...sağlıklı bi bebeğimiz olur...

Ben böyle bir karar vermek zorunda kaldım dediğin gibi çevre baskısı çok oldu aklımı bulandırdılar aldırmayacağım diye gittiğim hastaneden sonlandirilarak geri döndüm 17 haftalikti turner sendromluydu(amniyosentez sonucu)
Çok ama çok pişmanım o da evlattı, candı. Ama o an ben ben değildim sanki Allah tarafından böyle olması gerektiğiydi sanki bu şekilde yaşamam gerektiğiydi herkesin söylemlerine karşın asla aldırmam dedim direttim yanıma dahi kimseyi almadım hastaneye giderken gelelim dediler aldırmayacağım gerek yok dedim ama ne olduysa oldu belkide kaderim beni sürükledi ama vicdan yönünden hiç rahat değilim 4 ay oldu hala daha nasıl yaptım nasıl kıydım diyorum....

Maşallah güzel kızınıza. Ama 24 haftalık gebelikte sonlandırma işlemi duydum ama 33te hic duymadim

Zor allah yardimcin olsun..lutfen ne anomali olursa olsun aldirma ..allahin verdigi cani allah alir doğmasına izin ver o senin sınavın dilerim ki saglikli dogar eger dogmassa da dilerim ki rabbim cok cektirmez zor sinavlara tabi tutmaz seni

Nasıl bir anormali varmış?

Benim bebeğime de yaşamaz dendi, zeka gerililigi olabilir dendi.normal çok şükür..iyice araştırın..bir de aldırmak nasıl oluyor?gebelik sonlandirilacak mi yani?
Kalbi durduruluyor büyük haftalarda. Küçük haftalarda suni sancı ile düşüttürülüyor

bir arkadasimma erken menapoz sebebiyle cocugun olmaz dediler kiz hamile kaldi sonra sizin gibi kontrollerde hasta bu cocuk kurtaj yapmamiz gerekiyo dediler kurtaj yapildi ve patoloji sonucu geldi cocukta bir sorun yokmus ve bos yere alinmis
tip bazen yanilabilir aldirma arkadasim boyle ornekler cok cok fazla öleceksede takdiri ilahi en azindan bir sans vermiş olursun yiyecek ekmegi icecek suyu varmiski bu aya kadar gelmis kiyma cocuguna

ya yorumları okudukça sinirleniyorum. yok allahın sana sınavı yok vebal vs. çocuk bile isteye doğurulacak, engelli olacak. belki 60 sene boyunca altına işeyecek, yemeğini kendi yiyemeyecek. bu mu sınav anneye? çocuğa ne peki? ya da çocuğun kardeşlerine? belki de bilinçli olacak ama bi hayatı olmayacak, 4 duvar arasında geçecek. ne evlenecek ne biri elinden tutacak. ölene kadar anne babasına muhtaç bi şekilde yaşayacak. bunun vebali ne peki?

kardeşim engelli. geçen hasta oldu. tükürme veya sümkürme refleksi yok. 1 hafta boyunca öksürdüğü balgamı geri yuttu. burnundan kocaman sümük çıkardım kendi elimle. kim yapacak bunu annemden, bizden başka? benim çocuklarım mı? nereye kadar?

rica ediyorum uzaktan boş boş konuşmayın. çocuk ishal olup kafasına kadar pislenince duşa siz sokmayacaksınız, bu kadın sokacak. hem de bir sene iki sene değil belki 60 sene.

iyi düşünün.

Bir tanidigim vardı benim. İkiz bebeklere hamileydi. İkizlerden biri kısa dönemde anne karnında oldu. Doktorlar diğer bebeği için de yasamaz,yasasa bile engelli olacak ve sonra ölecek demişti.Aldirmasini söyledi ama kızcağız bir umut diyerek bebeğini doğurdu. Dedikleri gibi bebek bir saat içinde vefat etti ama ne oldu biliyor musun? Bir yıl içinde tekrar hamile kaldı. Bir daha çocuğun olmaz demişlerdi ama mucize gibi tekrar hamile kaldı ve oğlu 2 yaşında.

Ben olsam doğurabilir mıydım bilmiyorum ama onun hikayesi beni çok etkilemişti. Sen kendin ne hissediyorsan öyle yap. Senin için dua edecegim

Ben bunu çok düşündüm hamileyken
Eğer kesin bir sorun var denilse dünyaya getirmezdim. Bu karara da 5 sene yatağa bağımlı annemin yaşadıklarına ve bakımına şahit olduktan sonra vardım. Tabiki sonradan da olabilir o zaman kader derim. Ama kararım bu yönde olurdu.
İnşallah sizinki sadece yanlış anlaşılmadır
Sağlık diliyorum

Canım benim kuzenimin oğlunun doğduktan on gün sonra veya bikaçgün içinde böyle problemi olduğu ortaya çıktı..
makinelere bağlı yaşıyor evde...
evler arsalar ne varsa çocuk için harcandı...
aileler üzüntüden tükendi..
3 yaşına kadar yaşayamaz dediler 6 yaşını geçti..

Kuzenim kızdan boşanmış
Kızcağız iğne iplik gibi kalmış
Ve hergün oğlunun çektiği acıları görüyor ..
öyle üzücü ki ...
ama insan da bilemiyor hiçbişeyi
Ben hiçbi ikili üçlü test yaptırmadım. Türkiyede devletin yaptığı sağlık tarama testi sonuçlarına bakan alman doktorlar genetik sorunu olduğunu söyledi, fenül ketonüri olabileceğini söyledi.. 2 sene kanı alındı çok şükğr çıkmadı bişi. Ama karı koca aynı bozuk gene sahipmişiz şans işte, çocuklarımızın yüzde 25 inin gen taraması böyle çıkacak. Hani şu ikili üçlü test sonuçlarına göre aldırın bebeği diyecekler..
ama bu sonuç ultrasonda anomalite olarak görünmüyordu.
ayrıca bu çocuk kafası havada doğdu, 3 aylık dönmeye, 5 aylık emeklemeye, 6 aylık sıralama 9 aylık yürümeye ve yaşında konuşmaya başladı...
yani diyeceğim o ki , bazen doktorlar da ihtimallerle konuşuyor..
bakması çok zor bir kadının hayatta başına daha ne gelebilir daha kötü bilmiyorum ama..
çocugunun hayatına son vermek de ...
çok zor bir karar, eşiniz ne diyor ?

kimsenin agizina bakarak is yapma sakın.. Halamda cocugunu aldirdi engelli diye 19 yildir vicdan azabı yaşıyor.. Birde arkadasimin çocuğuna engelli tehsisi kondu aldirmadi cocuk sapa saglam :) sen yaradan dan iyi mi bileceksin ? Hersey imtihandir tevekkül et karsiligini alirsin...

Bizim genetik bir sıkıntımız var, kızıma 30 haftalık hamileyken Dr bana çapadan rapor getirsen sonlandırabiliriz demişti. Çok şükür hiçbir sıkıntımız yok
Ahabak bizim de genetik sıkıntımız varmış bilmiyorduk , normal oldu yani çocuk.

Aynı fikirdeyim. Bu yüzden konu sahibine üzülüyorum şu anda, çok çok büyük zarar veriliyor kendisine burada.

Yaratıcının bizi sınaması için başka bir insana böyle bir hayat sunacağına inanmıyorum. İnsanlar birbirine böyle eziyet etmeyi ne zaman bırakacak çok merak ediyorum...

bana da en fazla 2 yaşına kadar yaşar dendi.
amniyosentez sonuçlarınızı bekleyin ona göre karar verin.

Bence sizden önce yorum yapan üyenin yazdıklarını okuyun

Eklentiler

• 11200271-0743-444B-BBDD-2B61EAD21261.webp
    57,2 KB · Görüntüleme: 200
  • 973BA1BB-0FE1-4B8E-8C17-38468D151693.webp
    59,8 KB · Görüntüleme: 189
  • 5DB55FB9-8A39-4951-A9D6-CC448864DE49.webp
    74,1 KB · Görüntüleme: 161
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…