Bebegim ve ben.......

Ne alaka ya sigara ve alkolle. Çok sevidnim evlaidnizin sağlıklı olmasına da kafatası kemiğinin olusmamasi annenin sigara ve alkol kullanımıyla mi ilgiliymis?

Ben ne yapicam simdi nasil çıkıcam isin icinden bilemiyorum canim cok yaniyor cok aci cokkkk cokkk

Neden boşandı
Allah ıslah etsin
Erkek işte ya...
tabii ki zor ama , kadındaymış bozukluk. Yani hep engelli olacak çocuklar.. sorunu kestirip atmış yani..
evlilikler de çok yıpranıyor haliyle...
Ben bilemem neler yaşadıklarını...
ama makinelerle yaşatılıyor.. bu da allahın verdiği nefes olmuyor, makinelerden ayırırlarsa ölecek...
bu nası zor bir karardır...
beynim şuanda diyor ki benim başıma gelse acı çektirmem yaşatmam makinelerle..
ama anne tarafım da siyor ki makineler de yaşatamadığı ana kadar kıyamam...
çok zor çok ...

Benim ablama da engelli dendi down sendromu dendi kalbi delik dendi fazla yaşamaz dendi kordonu iltihap kapmış dendi kafası vücudundan büyük kafası su topluyor dendi.dendi de dendi. Hergün bş doktora gitti gittiği her doktor farklı Bi hastalık ekledi hastalığına . ablam ne gelirse kabulümdür bebeğimin canını kendim nasıl alayım dedi sabretti dua etti.
Bebeği doğdu şuan 1 yaşında mavi gözlü çok tatlı sapasaplam Bi bebeğimiz var rabbime şükürler olsun. Anlayacağın her zmn doğru çıkmıyor doktorların dediği. Ailemde en az 7 8 kişi sayabilirim engelli denipte sağlam doğan
Onun için sen gönlünü ferah tut dua et inşallah bişi olmaz

Hanımefendi, dilerim bebeğiniz sağlıklıdır.
Öncelikle hangi doktorlara gittiniz? Böyle durumlarda çok iyi bir radyolog gerekir. Kadın doğum doktoralrindan ziyade bir perinataloga gitmeniz gerekir.
Kafatasında açıklık ve gelişim geriliği mi dediniz? Sebebi ne olabilirmis? Hiç bir çocuk doktoruyla cerrahiyla görüştünüz mu bu durumda doğan çocukların duurmlari nedir, ameliyat şansı var mı? Doğar doğmaz müdahale edildiğinde bebeğin gelişim ve yaşama şansı nedir?
Sizin bunları araştırmanız lazım. Ve lütfen çok çok iyi bir radyolog ve perinataloga gidin. 33. Haftaya kadar kafatası açıklığı belli olmaz mı Allah aşkına?
Tüm bunların dışında, ben bunun bir sınav olduğunu düşünmezdim. Bu göz göre göre ladestir benim için. Biyolojik olarak bir sıkıntı var demekki bebeğin oluşum surecinde, belki eksik vitaminler. Belki genlerle ilgili. Bilimsel bakmamızi öneririm.
Doğurmaya karar verirseniz de, sanırım kardeşleri var bebeğinizin. Bebeğinize ayiracaginiz vakit ve maddiyat göz önüne tutarak diğer evlatlarinizla ne kadar ilgilenebileceginizi düşünmenizi öneririm.
Gelişim geriliği anne karnında duzelebilecek bir durum, benim bebegimde de 3 haftalık gerilik vardı. Acil doguma aldılar, anne karnının dışında büyümeye devam etti. Kafatası açıklığını bilmiyorum. Ancak lütfen bunu bir sınav olarak falan gormeyin. Karninizdaki evladiniz düşünürken doğmuş evlatlarınızı da düşünün.
Bir de, engelli bir birey olacaksa eğer sizin değil ancak bebeğinizin işi çok zor olacak.
Tüm bunlarla beraber, bebeğinizin hayatına karninizda son verip ölü doğum yapmak da çok ağır bir tecrübe.
Ben gidebilecegim tüm.doktorlara gittikten sonra eğer sonuç değişmiyorsa sanırım dogurmazdim.
Hakkinizda hayırlısı olsun.

Ne alaka ya sigara ve alkolle. Çok sevidnim evlaidnizin sağlıklı olmasına da kafatası kemiğinin olusmamasi annenin sigara ve alkol kullanımıyla mi ilgiliymis?

Tabi ki alakası yok. Ama eğer hayatımın bir döneminde kullanmış olsaydım, acaba sigara kullanmamış olsaydım normal olabilirmiydi ben mi sebep oldum diye ömür boyu vicdan azabı duyardım.

Dünyanın en zengin en ukala insanları bile engelleri evlatları için mücadele veriyor kendinizde o gücü görebiliyorssaniz kiymayin derim tabi acinizi duygularınızı bizim anlayabilmemiz çok zor allah yardımcınız olsun rabbim ins size herşeyin kolaylığını verir

Dini inanışlarınız hangi kararı vermenizi gerektiriyor bilemem. Ama insani açılardan karar verecekseniz bir uzmanla görüşün duygularınızı ve fikirlerinizi netleştirmenize yardımcı olur. Bu imtihan diyenlere inanamıyorum, sadece sizi ilgilendiren bir karar değil bu. Sıralı ölüm olursa siz evladınızdan önce öleceksiniz o zaman kim böyle özel bir çocuğa annesi gibi bakabilecek onu da düşünüp hesaplamak lazım. Ben böyle durumlarda 20 30 yıl sonra ben gözümü yumduğumda bu çocuğu bu acımasız dünyada nasıl tek başına bırakacağım diye de düşünürdüm. Hangi kararı verirseniz verin size iç ferahlığı ve kolaylıklar diliyorum

Masallah ne kadar da güzel. Tüylerim diken diken oldu. Guzel gözlü melek kiz iyiki annen kıymamış sana

Kalbi durdurulup sezeryanla alinacakmis.saglikl Ins benimde unudim var.icimde yuzde bir bile olsa...dua etmekten baska carem yok...

Maasallah suphanallah

Bukadar buyuk bir bebegi asla aldiramazdim ufak olsada yapamazdim ama boyle büyüttüğüm kocaman bir bebek o. Allah dogrusunu bilir bence siz mudahale etmeyin nasil doguyorsa dogsun akisina birakin belki yasar belki yasamaz bu allahin takdiri ama size dusen bu bebegi dunyaya getirme gorevidir. Cok zor oldugunu biliyorum ama benim fikrim bu. Dogduktan sonra belkide cok az yasayacak belki cok hasta olmayacak bilemeyizki ama siz elinizden geleni yapin onun sevabini alin. Etrafinizdakileri dinlemeyin bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…