- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.297
- 598
Aynı fikirdeyim. Bu yüzden konu sahibine üzülüyorum şu anda, çok çok büyük zarar veriliyor kendisine burada.
Yaratıcının bizi sınaması için başka bir insana böyle bir hayat sunacağına inanmıyorum. İnsanlar birbirine böyle eziyet etmeyi ne zaman bırakacak çok merak ediyorum...
İkili üçlü testte fenilketonüri bakılmıyorCanım benim kuzenimin oğlunun doğduktan on gün sonra veya bikaçgün içinde böyle problemi olduğu ortaya çıktı..
makinelere bağlı yaşıyor evde...
evler arsalar ne varsa çocuk için harcandı...
aileler üzüntüden tükendi..
3 yaşına kadar yaşayamaz dediler 6 yaşını geçti..
Kuzenim kızdan boşanmış
Kızcağız iğne iplik gibi kalmış
Ve hergün oğlunun çektiği acıları görüyor ..
öyle üzücü ki ...
ama insan da bilemiyor hiçbişeyi
Ben hiçbi ikili üçlü test yaptırmadım. Türkiyede devletin yaptığı sağlık tarama testi sonuçlarına bakan alman doktorlar genetik sorunu olduğunu söyledi, fenül ketonüri olabileceğini söyledi.. 2 sene kanı alındı çok şükğr çıkmadı bişi. Ama karı koca aynı bozuk gene sahipmişiz şans işte, çocuklarımızın yüzde 25 inin gen taraması böyle çıkacak. Hani şu ikili üçlü test sonuçlarına göre aldırın bebeği diyecekler..
ama bu sonuç ultrasonda anomalite olarak görünmüyordu.
ayrıca bu çocuk kafası havada doğdu, 3 aylık dönmeye, 5 aylık emeklemeye, 6 aylık sıralama 9 aylık yürümeye ve yaşında konuşmaya başladı...
yani diyeceğim o ki , bazen doktorlar da ihtimallerle konuşuyor..
bakması çok zor bir kadının hayatta başına daha ne gelebilir daha kötü bilmiyorum ama..
çocugunun hayatına son vermek de ...
çok zor bir karar, eşiniz ne diyor ?
Bu yazdıklarınızı bundan 2 sene önce okumuş olsaydım şuan size tavrım çok farklı olurdu bazen bi konularda karar verirler karşı tarafın duygu ve düşüncelerini hiçe sayarak kararlar alınıyor...empati yapmayı öğrenemedik....şuan size çok kızardım bebeği aldırmak için düşünmeniz bile hata insan kendi bebeğine nasıl kıyar derdim lakin işin aslı öyle değilmiş....karar sizin isterseniz aldırın isterseniz doğurun....size yaşanmış acı bi örnek vereyim yakın arkadaşım da bebeği anomali olacağı sorunlar yaşanacağı söylendi eşi dahil herkes aldır dedi oda dini açıdan düşünüp onu bana Allah verdi Allah alır ben bunun vebalini ödeyemem dedi doğurdu ve çoçuk engelli idi yıllarca baktı off demedi ama hep pişmanım ben annesiyim yüksünmem bakarım ama yaşı büyüdükçe herşeyin farkına varıyor sokakta bakışlardan konuşmalardan çok etkileniyor ve bana bişey olursa kim sahip çıkar kol kanat olur diyordu çok korkuyordu bundan ve gerçekten arkadaşım 2 sene önce trafik kazasında öldü...çoçuk şu an 11 yasında baba evlendi üvey anne istemedi yaşlı babaanne bakıyor onunda gücü yetmiyor gecen aylarda çocuğu bahçede soğuk çeşme suyuyla hortumla yıkarken görmüşler o onun annesi değilki onu bi yük bi eşya gibi görüp davranıyor çoçuk soğuk suyun altında hortumla duş alırken çığlık çığlığa kalmış...ağzının kenarları hep yara eli yüzü çizik içinde yemek yedirirken kaşığı dişlerine vura vura kırılmış dişler....sağlıklı dünyaya gelip hastalık yada kaza da geçirip engelli olabilirdi kiii bu hepimiz için geçerli 2 dkk sonra bizler ne olucaz bilemiyoruz Allah tüm engelli ve engelli ailesine yardım etsin....böyle bi durum sizin bebeğiniz için kesin bişeyse çok teferruatlı düşünüp karar verin dini ahlaki yada vijdani karar verirken empati yapın siz annesinin tabiki onu sever kabul eder bağrına basarsın yaaaa Ooo bundan hoşnut olacakmı ilerde yanlız kalırsa kendi kendine hayata tutulabilecek mi.... Umarım mr sonuçları çok çok iyi gelir...sağlıklı bi bebeğimiz olur...
Almaktan kastettiği ölü doğum yapmak.33 haftalık bebeği alamazlar.
Ayrıca ya normalse bebek.
Masallahh prenseseAnomali olunca alıyorlar. İğne ile kalbini durdurma gibi bir yöntemle olabilir. Ben kızıma 6 aylık hamileyken kafatası kemiklerinin oluşmadığını doğarsa en iyi ihtimalle ya cam kemik ya da cüce olacağını ama yaşama şansının zor olduğunu söyledi dr. Başka dr başka dr aynı şey. Sonra bir dr beni İstanbul nişantaşında bir perintoloğa yani riskli bebek ve riskli gebelik uzmanına gittim. Sene 2009 600 lira muayene ücreti ödedim. Dr bana bebeğimde bir anomali olmadığını söyledi. O da riskli deseydi 6 aylık bebeğimi ben izin verseydim alacaklardı. Ki hiç düşünmedim hep tevekkül ettim. Çünkü hayatımda sigara alkol kullanmadım. Evet bebeğim doğdu kafa tası kemiği olmadan. Ama hayati bir durum olmadı. Çok şükür. En iyi arkadaşımı doğurmuşum. Resmini ekliyorumEki Görüntüle 2301234
Canımmm:İkili üçlü testte fenilketonüri bakılmıyor
Ayrıca fkü olan çocuklar diyetle gayet sağlıklı yaşıyorlar, gebelik sonlandırılmaz fkü’de
Tamam yazdıklarımdan değişen bir şey olmadıCanımmm:
Fenülketönüri diye çıkmıyor zaten
Gen bozukluğu olarak görünüyor
Bu gen bozukluğu da, yani eşim ve ben de şans eseri yüzde 50 bozuk olan genlerin birleşmesi sonucu oluşan gen bozukluğu da bu ikili üçlü testlerde genetik bozukluk olarak görülüyormuş.
Yani oğlumda bi rahatsızlık yok ama bu gen bozukluğunun üleri seviyesi kosaltması MHP olan bi hastalık getire biliyormuş, almancası bu türkçesini bilmiyorum.
Söylemek istediğim şu ki işte bu ikili üçlü testlerin vereceği sonuç oğlumun engelli olabileceği ya da genetik bozukluğu olacağıydı ve yüzde 25 ihtimal tüm çocuklarımda bu sonuç çıkacakmış...
ama sağlam çocuk, ilaç tedavi gerekmiyor..
ama gebelikte testler yapılmış olsa işte engelli olacak alalım diyeceklermiş Türkiyede..
Aile izin verirse sonlandiriliyor diye biliyorum.6 aylik bebegimi suni sanciyla dogurdum ben eger normal yoldan olmasaydi sezeryanla alcaklardi33 haftalık bebekte kendi doğmadığı sürece Doğum yaptırılmaz, engelli diye gebelik sonlandırılmaz
Öff ben nesini anlatamıyorum arkadaşım durumun?Tamam yazdıklarımdan değişen bir şey olmadı
İkili üçlü testte trizomilerin birkaçına bakılıyor sadece
Gebelikte fkü taşıyıcılığını tespit edilse bile yine de engelli diye sonlandırma yapılmaz
Zira fkü yaşamla bağdaşan bir durum, gayet sağlıklı yaşıyor hastalar.
Türkiye’de gebelik sonlandırmak o kadar kolay değil merak etmeyin
Allahım içim parçalandı çok üzüldüm cook .Bu yazdıklarınızı bundan 2 sene önce okumuş olsaydım şuan size tavrım çok farklı olurdu bazen bi konularda karar verirler karşı tarafın duygu ve düşüncelerini hiçe sayarak kararlar alınıyor...empati yapmayı öğrenemedik....şuan size çok kızardım bebeği aldırmak için düşünmeniz bile hata insan kendi bebeğine nasıl kıyar derdim lakin işin aslı öyle değilmiş....karar sizin isterseniz aldırın isterseniz doğurun....size yaşanmış acı bi örnek vereyim yakın arkadaşım da bebeği anomali olacağı sorunlar yaşanacağı söylendi eşi dahil herkes aldır dedi oda dini açıdan düşünüp onu bana Allah verdi Allah alır ben bunun vebalini ödeyemem dedi doğurdu ve çoçuk engelli idi yıllarca baktı off demedi ama hep pişmanım ben annesiyim yüksünmem bakarım ama yaşı büyüdükçe herşeyin farkına varıyor sokakta bakışlardan konuşmalardan çok etkileniyor ve bana bişey olursa kim sahip çıkar kol kanat olur diyordu çok korkuyordu bundan ve gerçekten arkadaşım 2 sene önce trafik kazasında öldü...çoçuk şu an 11 yasında baba evlendi üvey anne istemedi yaşlı babaanne bakıyor onunda gücü yetmiyor gecen aylarda çocuğu bahçede soğuk çeşme suyuyla hortumla yıkarken görmüşler o onun annesi değilki onu bi yük bi eşya gibi görüp davranıyor çoçuk soğuk suyun altında hortumla duş alırken çığlık çığlığa kalmış...ağzının kenarları hep yara eli yüzü çizik içinde yemek yedirirken kaşığı dişlerine vura vura kırılmış dişler....sağlıklı dünyaya gelip hastalık yada kaza da geçirip engelli olabilirdi kiii bu hepimiz için geçerli 2 dkk sonra bizler ne olucaz bilemiyoruz Allah tüm engelli ve engelli ailesine yardım etsin....böyle bi durum sizin bebeğiniz için kesin bişeyse çok teferruatlı düşünüp karar verin dini ahlaki yada vijdani karar verirken empati yapın siz annesinin tabiki onu sever kabul eder bağrına basarsın yaaaa Ooo bundan hoşnut olacakmı ilerde yanlız kalırsa kendi kendine hayata tutulabilecek mi.... Umarım mr sonuçları çok çok iyi gelir...sağlıklı bi bebeğimiz olur...
Iste bende bunu dusunuyorum.bir daha okuyun istersenizsağlıklı doğup 10 yaşında özürlü kalsa napardınız ?
Isin ozur veya engellli durumundan ziyade burda ki derdim caresizligim icinde cikamadigim bir durum küçük cocuklarima bakıyorum bebegim geliyor aklima.icimde kipirdayan canli bir bebek caresizligimiz....kafa tasinda aciklik var ve gelisim geriligi var..Şu özürlü lafını kullanmayın gözünüzü seveyim.
Onun ismi engellidir, özürlü değildir. Özür gerektirecek bir durumu yok.
Evet bakması çok zor ama ben ne olduğunu bilmeden bebeğime kıyamazdım. Önce tam olarak ne olduğunu öğrenin, ona göre gereğini yaparsınız.
Canım benim kuzenimin oğlunun doğduktan on gün sonra veya bikaçgün içinde böyle problemi olduğu ortaya çıktı..
makinelere bağlı yaşıyor evde...
evler arsalar ne varsa çocuk için harcandı...
aileler üzüntüden tükendi..
3 yaşına kadar yaşayamaz dediler 6 yaşını geçti..
Kuzenim kızdan boşanmış
Kızcağız iğne iplik gibi kalmış
Ve hergün oğlunun çektiği acıları görüyor ..
öyle üzücü ki ...
ama insan da bilemiyor hiçbişeyi
Ben hiçbi ikili üçlü test yaptırmadım. Türkiyede devletin yaptığı sağlık tarama testi sonuçlarına bakan alman doktorlar genetik sorunu olduğunu söyledi, fenül ketonüri olabileceğini söyledi.. 2 sene kanı alındı çok şükğr çıkmadı bişi. Ama karı koca aynı bozuk gene sahipmişiz şans işte, çocuklarımızın yüzde 25 inin gen taraması böyle çıkacak. Hani şu ikili üçlü test sonuçlarına göre aldırın bebeği diyecekler..
ama bu sonuç ultrasonda anomalite olarak görünmüyordu.
ayrıca bu çocuk kafası havada doğdu, 3 aylık dönmeye, 5 aylık emeklemeye, 6 aylık sıralama 9 aylık yürümeye ve yaşında konuşmaya başladı...
yani diyeceğim o ki , bazen doktorlar da ihtimallerle konuşuyor..
bakması çok zor bir kadının hayatta başına daha ne gelebilir daha kötü bilmiyorum ama..
çocugunun hayatına son vermek de ...
çok zor bir karar, eşiniz ne diyor ?
okuduğumu anladım zaten, bu durumu vurgulamak için yazdım.Iste bende bunu dusunuyorum.bir daha okuyun isterseniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?