Bebegim ve ben.......

kesinlikle bu yapılanın eziyet olduğunu düşünüyorum. somut gerçekler dikkate alınmadan duyguların sömürülmesi ile insanlar birbirleri üzerinde baskı kuruyolar.

yolda engelli görseler gözlerini dikerek bakarlar, asansörde öncelik vermezler, hastanede sıra vermezler, yetişkin bi engelli görseler kaldırım değiştirirler ama iş böyle kürtajla bağdaştırılınca o senin sınavın o senin sınavın. yok arkadaş.

İkili üçlü testte fenilketonüri bakılmıyor
Ayrıca fkü olan çocuklar diyetle gayet sağlıklı yaşıyorlar, gebelik sonlandırılmaz fkü’de

Yazdiklarinizi satir satir gözyaşlariyla okudum..Allah yardimcidi olsun o yavrunun

Herkesin kaldırabileceği bir yük değil. Benim de kızıma hamileyken ikili test sonucum riskli çıkmıştı. Down sendromu riski Yüksek dedi perinatolıji uzmanı. Yani öyle hiç kolay değil. Kan verdim yurt dışına gönderildi. Sonuç %99 temiz çıktı. 1 hafta sonuç çıkana kadar depresyona girdim resmen. Sonuç olumsuz olsa ne yapardım bilemiyorum ama doğurmak istemezdim.
Bu konuda karşıt görüşlü olan kimseyi yargılamayın. Sınavdır imtihandır dediğinizde of demeden o engelli çocuğa bakabilecek misiniz? Bütün hayatınızı ona adayabilecek misiniz? Ben bu gücü ve sabrı kendimde göremiyorum
Ancak yaşayan bilir.

Masallahh prensese

Allah bir çıkış yolu göstersin inşallah. Kimseye kulak asmayın. Kendinizi dinleyin. Engelli annesi olmak kolay değil. Böyle konularda insanların üstüne gelinmesinin bir anlamı yok. Yapılan keyfi bir kürtajdan bahsetmiyoruz.

Merhaba kuzenimin bebegi icin de beyninin 3 yerinde tumor var asla yasamaz dediler. Kac defa tahliller yapildi.
Kuzenim hic aldirmayi dusunmedi. Masallah suan hic birseyi yok. 1 yasinda simdi.

BENİM KARDEŞİMEDE DOWN SENDORUMU DEDİLER SAPASAĞLAM DOĞDU NE YANİ ÇOCUĞUNU BÖYLE KABUL ETMEYECEK MİSİN ALLAH SANA ONU HEDİYE VE EMANET OLARAK GÖNDERİYOR EMANETİNE SAHİP ÇIK CANIM

İkili üçlü testte fenilketonüri bakılmıyor
Ayrıca fkü olan çocuklar diyetle gayet sağlıklı yaşıyorlar, gebelik sonlandırılmaz fkü’de
Canımmm:
Fenülketönüri diye çıkmıyor zaten
Gen bozukluğu olarak görünüyor
Bu gen bozukluğu da, yani eşim ve ben de şans eseri yüzde 50 bozuk olan genlerin birleşmesi sonucu oluşan gen bozukluğu da bu ikili üçlü testlerde genetik bozukluk olarak görülüyormuş.
Yani oğlumda bi rahatsızlık yok ama bu gen bozukluğunun üleri seviyesi kosaltması MHP olan bi hastalık getire biliyormuş, almancası bu türkçesini bilmiyorum.

Söylemek istediğim şu ki işte bu ikili üçlü testlerin vereceği sonuç oğlumun engelli olabileceği ya da genetik bozukluğu olacağıydı ve yüzde 25 ihtimal tüm çocuklarımda bu sonuç çıkacakmış...
ama sağlam çocuk, ilaç tedavi gerekmiyor..
ama gebelikte testler yapılmış olsa işte engelli olacak alalım diyeceklermiş Türkiyede..

Tamam yazdıklarımdan değişen bir şey olmadı
İkili üçlü testte trizomilerin birkaçına bakılıyor sadece
Gebelikte fkü taşıyıcılığını tespit edilse bile yine de engelli diye sonlandırma yapılmaz
Zira fkü yaşamla bağdaşan bir durum, gayet sağlıklı yaşıyor hastalar.
Türkiye’de gebelik sonlandırmak o kadar kolay değil merak etmeyin

Aldırın bakamazsınız diyenleri kesinlikle anlamıyorum. Öldür diyosunuz farkındamısınız evladını mı öldürsün nası bu vebali alıyosunuz? Oldu olacak doğur engelliyse öldür sağlamsa bak diceksiniz. Aynı şey. Kardeşim Sakın kıyma yavruna , sen annesin yavrunun katili olma..

Öff ben nesini anlatamıyorum arkadaşım durumun?
Prof sunum yaptı bize oturdu bi saat..
ikimizin de aynı geninde anormalite varmış işte..
bu bozukluk da ikili üçlü testlerde çocuğun engelli olacağına işaretmiş..
Son kez yazıyorum
Gebeyken bu testleri yaptırmış olsam oğlumun yüzde 66 down sendromlu olacağını söyleyeceklermiş..
bu sebeple bana hiç bi gebeliğimde bu testleri yaptırmamı önermiyorlar..

Çoğu insana yapılıyor gebelikte bu testler ve çoğu insana diyorlar çocugun down sendromlu olacak sakat olacak ... ama doğuyor ve normal, bu konu altına da kaç kişi yazmış. Biz sağlık bakanlığının doğum anında yaptığı bu bedava teste izin vermeseydik bunu hiçbi zaman öğrenmemiş olacaktık. Zaten türk doktorları bu değeri umursamadı bile çünkü eşim alman ben bulgaristan göçmeni, akraba evliliği ihtimali sıfır..

Allahım içim parçalandı çok üzüldüm cook .

Ben anlamayamadım eğer engelli ise bebeğiniz nasıl canına kıyacaklar ? Doğurun zamanında zaten 8 aylık olmuşsunuz artık. Alacak nefesi varsa şu an bile doğursan engel olamaz kimse

Isin ozur veya engellli durumundan ziyade burda ki derdim caresizligim icinde cikamadigim bir durum küçük cocuklarima bakıyorum bebegim geliyor aklima.icimde kipirdayan canli bir bebek caresizligimiz....kafa tasinda aciklik var ve gelisim geriligi var..

Neden boşandı
Allah ıslah etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…