- 10 Şubat 2017
- 290
- 380
- 53
Ucu çok acık bir konu. Engelli bakımına şahit olmuş bir çok kişi,çok zor bence aldır diyecek, henüz evlat sahibi olamamış veya bu zorluğu görmemiş bir çok kişi de aldırma ne gelirse Allahtan diyecek. Ama en sonunda bu karar yine size kalacak. İçiniz rahat etsin bir çok farklı doktora gözükün, sorundan gerçekten tam anlamıyla emin olun, riskli gebeliklerde uzman doktorlarla görüşün vakit kaybetmeden. Eğer gerçekten sorun kesin ise o saatten sonra ne yapıp yapmayacagınıza karar verin. Tam anlamıyla emin olmadan aldırırsanız içinizde hep bir şüphe kalacak acaba olacak. Yıllarca vicdan azabıyla yaşamanızı asla istemem. Eğer sorun size de bebeğe de zarar verecekse ben alınmasından yana olurdum sanırım. Kolay değil. Belki bir ömür sabretmek zorunda kalacaksınız belki 2 gün. İnsana evladı asla yük olmaz ama bebeğinizin canı gün be gün acıyacak mutsuz bir hayat yaşayacaksa da, bunu ona yapmazdım mecburum der alınmasına razı olurdum. ( ama eğer sorun net ve ileride zararları olacaksa ) bir yakınıma doğarsa yaşamaz dediler en fazla 1 ay. 1 ay bile olsa istiyorum dedi, tam 17 sene yaşadı ama nasıl yaşadı... günleri hastanede acılar içinde geçri yavrucağın. 17 sene sonunda melek oldu. Annesi hasta olduğu için vefatını biraz daha kolay kabullendi ama o da bu 17 sene içinde çok yıprandı yoruldu.. böyle şeyler anlatıp canınızı sıkmak değil amacım ama bebeğinizin mutluluğu sağlığına göre verin bu kararı. Allah merhametlilerin en merhametlisi, sen onu aldırdın diye bir daha evlattan mahrum bırakır mı sanmam. Elbet o da görüyor şu an bu çağresizliğinin acısını. İsterseniz gerekli tahliler vs ardından istihare namazı kılın, hayırlı mı değil mi görmeye çalışın, belki içinizi biraz olsun rahatlatır. Rabbim yardımcınız olsun