• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegim ve ben.......

Ucu çok acık bir konu. Engelli bakımına şahit olmuş bir çok kişi,çok zor bence aldır diyecek, henüz evlat sahibi olamamış veya bu zorluğu görmemiş bir çok kişi de aldırma ne gelirse Allahtan diyecek. Ama en sonunda bu karar yine size kalacak. İçiniz rahat etsin bir çok farklı doktora gözükün, sorundan gerçekten tam anlamıyla emin olun, riskli gebeliklerde uzman doktorlarla görüşün vakit kaybetmeden. Eğer gerçekten sorun kesin ise o saatten sonra ne yapıp yapmayacagınıza karar verin. Tam anlamıyla emin olmadan aldırırsanız içinizde hep bir şüphe kalacak acaba olacak. Yıllarca vicdan azabıyla yaşamanızı asla istemem. Eğer sorun size de bebeğe de zarar verecekse ben alınmasından yana olurdum sanırım. Kolay değil. Belki bir ömür sabretmek zorunda kalacaksınız belki 2 gün. İnsana evladı asla yük olmaz ama bebeğinizin canı gün be gün acıyacak mutsuz bir hayat yaşayacaksa da, bunu ona yapmazdım mecburum der alınmasına razı olurdum. ( ama eğer sorun net ve ileride zararları olacaksa ) bir yakınıma doğarsa yaşamaz dediler en fazla 1 ay. 1 ay bile olsa istiyorum dedi, tam 17 sene yaşadı ama nasıl yaşadı... günleri hastanede acılar içinde geçri yavrucağın. 17 sene sonunda melek oldu. Annesi hasta olduğu için vefatını biraz daha kolay kabullendi ama o da bu 17 sene içinde çok yıprandı yoruldu.. böyle şeyler anlatıp canınızı sıkmak değil amacım ama bebeğinizin mutluluğu sağlığına göre verin bu kararı. Allah merhametlilerin en merhametlisi, sen onu aldırdın diye bir daha evlattan mahrum bırakır mı sanmam. Elbet o da görüyor şu an bu çağresizliğinin acısını. İsterseniz gerekli tahliler vs ardından istihare namazı kılın, hayırlı mı değil mi görmeye çalışın, belki içinizi biraz olsun rahatlatır. Rabbim yardımcınız olsun

Çok zor bı durum Allah yardımcınız olsn benim bebegimede down sendromlu oluck dedi doktorum yıkıldım ama başka doktora gittim sorun yok dedi bana göre olsada aldricakmosinz doğduktan sonrada hastalanabilr allhin takdirine bırakın dedi çok şükür bebeğim iki yaşına girecek ve cin gibi bir bebek

Zeka geriligi.agir nobetler.yurumede bozukluktabi tahmini sonuclar kesin deil,.

Tıpta kesin olan çok az bilgi var sanırım.. benzer riskleri 25 haftadan itibaren yaşadık. Zeka geriliği,özellikle ölme ihtimali çok söylendi. Ama gebelik sonlandırmaktan hiç bahsetmedi doktorlar.iki ayriperinatologa gittim. 34. haftada dogum yaptım
Sonuç olarak da sağlıklı elhamdülillah bebeğim. Doktorumuz da kesin değil bu ihtimaller demişti. Bebeğimin ölçümlerinin bir kısmı da 29. Hafta ile uyumluydu.

Başka başka doktora gidin lütfen

Canim benim 19 haftalik iken sonlandirilmisti.
Trizomi 13 idi.
Bebegin problemi nedir acaba.
Karar sizin ayrica kimseden etkilenmeden karar verin lutfen.
Sonucta bu sadece sizin degil esinizin ve Diger aile fertlerinizi de ilgilendiren bir durum.
Boyle bir duruma hazir misiniz iyice dusunup karar verin.

33 haftalik hamileyim.yaklasik bir ay once normal kontrollerinde vebekte bi anomali fark edildi 4-5 tane dr gittim her gittigimde biraz daha fazla kotu bi seyler oldugunu ogrendim.Dogumdan hemen sonra olmezmis ama olurmus bile dendi.Hamile bir kadin icin ne kadar kotu bir ruh hali varsa o durumdayim.su an istanbulda bir dr mr sonucunun yorumlanması bekleniyor buna gore bebegimin hayatina yon verilecek.eger durumu agirsa ki ins deildir.bebegimi alip alnama karari vericem.Oyle zor ki.....hic bir cumle bir kelime acimi anlatamaz...kendi elimle nasil boyle bir sey yapicam veya yapmalimiyim isin icinden cikamiyorum.cevremde ki herkes boyle bir bebege bakmanin zor oldugunu bundan daha cok aci duyacagimi soyluyor.bebegin bile yasamak istemiyecegini soyluyor.
Bir yanda isin dini tarafi bir yandan vicdanim annelik ic gudusu diyorum nasil gidip kendi elimle bebegimi oldurun diyeyim.en cokta ben olmekten beter olurum.kimse beni anlamiyor.benim gibi dusunemiyor.onlar mantıksal yaklasiyor ama bana cok agir geliyor.kim cocugu ozurlu diye oldurur ki bebegini??????
[/QUO her şey risktir doğum olmadan doktorlar da bilemez tanı koyarlar ama bunların tam olarak tanı değil risk olduğunu söylerler bence size bunu da söylemişlerdir ama siz o ruh hali ile anlayamamissinizdir benim de çok zor çok sıkıntılı her gittim de yeni bir şey oluyordu ama ben kendime güvendim doktorlara gülüp geçtim ama takiplerime de hep gittim ve çok şükür çocuğum sağlıklı 15 aylık , şöyle düşünün doğduktan 5 10 sene sonra engelli olmayacağı ne malum yapmayın etmeyin cana kiyilmaz .

ya yorumları okudukça sinirleniyorum. yok allahın sana sınavı yok vebal vs. çocuk bile isteye doğurulacak, engelli olacak. belki 60 sene boyunca altına işeyecek, yemeğini kendi yiyemeyecek. bu mu sınav anneye? çocuğa ne peki? ya da çocuğun kardeşlerine? belki de bilinçli olacak ama bi hayatı olmayacak, 4 duvar arasında geçecek. ne evlenecek ne biri elinden tutacak. ölene kadar anne babasına muhtaç bi şekilde yaşayacak. bunun vebali ne peki?

kardeşim engelli. geçen hasta oldu. tükürme veya sümkürme refleksi yok. 1 hafta boyunca öksürdüğü balgamı geri yuttu. burnundan kocaman sümük çıkardım kendi elimle. kim yapacak bunu annemden, bizden başka? benim çocuklarım mı? nereye kadar?

rica ediyorum uzaktan boş boş konuşmayın. çocuk ishal olup kafasına kadar pislenince duşa siz sokmayacaksınız, bu kadın sokacak. hem de bir sene iki sene değil belki 60 sene.

iyi düşünün.
Peki sizin böyle dediğiniz kadının çocuğu ya sağlıklı doğarsa sizden etkilenip aldırırsa siz bunun vebalini nasıl kaldıracaksınız. Buraya kaç tane bana da engelli deyip sağlıklı doğdu diye yorum yazan var

Bilimsel bak diyenlere sasiyorum
Bilim bana daha kesin bu bebek engelli bile diyemiyor
Gelişmiş cihazlarına rağmen 33.haftaya kadar kafa tasi açıklığı göremiyor
Ikili test dedikleri zaten tamamen hikaye bi çok sağlıklı bebeğin katili bir test
Şuradaki yorumlarda bile bir sürü bebeğe risk yüksek denmiş sağlıklı doğmuş
Ben bu bilime neden güvenecekmişim

Başımıza gelen herşey Allahtandir. Rabbim evet kimseye vermesin ama eğer verirse de imtihan olarak görmek gerekiyor.

Aksi takdirde bilimin tespit edemeyip engelli doğan bebeği doğar doğmaz öldürmeniz gerekir aynı mantık çünkü

Anomali olunca alıyorlar. İğne ile kalbini durdurma gibi bir yöntemle olabilir. Ben kızıma 6 aylık hamileyken kafatası kemiklerinin oluşmadığını doğarsa en iyi ihtimalle ya cam kemik ya da cüce olacağını ama yaşama şansının zor olduğunu söyledi dr. Başka dr başka dr aynı şey. Sonra bir dr beni İstanbul nişantaşında bir perintoloğa yani riskli bebek ve riskli gebelik uzmanına gittim. Sene 2009 600 lira muayene ücreti ödedim. Dr bana bebeğimde bir anomali olmadığını söyledi. O da riskli deseydi 6 aylık bebeğimi ben izin verseydim alacaklardı. Ki hiç düşünmedim hep tevekkül ettim. Çünkü hayatımda sigara alkol kullanmadım. Evet bebeğim doğdu kafa tası kemiği olmadan. Ama hayati bir durum olmadı. Çok şükür. En iyi arkadaşımı doğurmuşum. Resmini ekliyorum :KK200::KK200:Eki Görüntüle 2301234
Maşallah Allah bağışlasın çok da güzel bahtı güzel olsun

Bu yazdıklarınızı bundan 2 sene önce okumuş olsaydım şuan size tavrım çok farklı olurdu bazen bi konularda karar verirler karşı tarafın duygu ve düşüncelerini hiçe sayarak kararlar alınıyor...empati yapmayı öğrenemedik....şuan size çok kızardım bebeği aldırmak için düşünmeniz bile hata insan kendi bebeğine nasıl kıyar derdim lakin işin aslı öyle değilmiş....karar sizin isterseniz aldırın isterseniz doğurun....size yaşanmış acı bi örnek vereyim yakın arkadaşım da bebeği anomali olacağı sorunlar yaşanacağı söylendi eşi dahil herkes aldır dedi oda dini açıdan düşünüp onu bana Allah verdi Allah alır ben bunun vebalini ödeyemem dedi doğurdu ve çoçuk engelli idi yıllarca baktı off demedi ama hep pişmanım ben annesiyim yüksünmem bakarım ama yaşı büyüdükçe herşeyin farkına varıyor sokakta bakışlardan konuşmalardan çok etkileniyor ve bana bişey olursa kim sahip çıkar kol kanat olur diyordu çok korkuyordu bundan ve gerçekten arkadaşım 2 sene önce trafik kazasında öldü...çoçuk şu an 11 yasında baba evlendi üvey anne istemedi yaşlı babaanne bakıyor onunda gücü yetmiyor gecen aylarda çocuğu bahçede soğuk çeşme suyuyla hortumla yıkarken görmüşler o onun annesi değilki onu bi yük bi eşya gibi görüp davranıyor çoçuk soğuk suyun altında hortumla duş alırken çığlık çığlığa kalmış...ağzının kenarları hep yara eli yüzü çizik içinde yemek yedirirken kaşığı dişlerine vura vura kırılmış dişler....sağlıklı dünyaya gelip hastalık yada kaza da geçirip engelli olabilirdi kiii bu hepimiz için geçerli 2 dkk sonra bizler ne olucaz bilemiyoruz Allah tüm engelli ve engelli ailesine yardım etsin....böyle bi durum sizin bebeğiniz için kesin bişeyse çok teferruatlı düşünüp karar verin dini ahlaki yada vijdani karar verirken empati yapın siz annesinin tabiki onu sever kabul eder bağrına basarsın yaaaa Ooo bundan hoşnut olacakmı ilerde yanlız kalırsa kendi kendine hayata tutulabilecek mi.... Umarım mr sonuçları çok çok iyi gelir...sağlıklı bi bebeğimiz olur...
Sosyal hizmetlere şikayet edin lütfen çocuğu alıp devlet eliyle bakarlar en azından

Eğer bebekte ciddi rahatsızlıklar söz konusu ise 33. Haftada da heyet kararı ile alınabilir.
Zor bir karar, çünkü eğer gerçekten teşhis doğru ise evladınızı da sizi de zor bir hayat bekliyor, aldırdığınızda da vicdani yükünüz olabilir.
Özel bir çocuk annesiyim, tercih hakkım olsaydı, onu çok seviyorum ama bakımı elbette zor olsa da, onu bu şekilde görmek ve böyle yaşasın ister miydim bilemiyorum gerçekten.
Allahım bebeğiniz içinde sizin içinde hayırlısını nasip etsin inş.

Zor bir karar ama bu kararı verecek olan sensin. Vereceğin kararı inancın , annelik içgüdülerin belirleyecek. Diğer taraftan tıp ne kadar gelişmiş olursa olsun anne karnı uçsuz bucaksız farklı bir dünya. Engelli denilip sağlam doğan birçok bebek oluyor. Şöyle ki engelli bebekler zaten belli bir aya gelmeden anne karnında ölüyor. Mesela benim gibi genetik sorunları olan birçok arkadaş defalarca düşük yapıyor tedavilere rağmen. Pek azı sağ olarak doğabiliyor. Sağlıklı bebekler de doğum anında farklı sebeplerle engelli olabiliyor. İnşallah bebeğin sağlıklıdır iyi haberler verirsin

engelli bir kardeşim var. bebeğimin engelli olarak dünyaya geleceğini öğrenirsem aldırırım. bu kadar net konuşuyorum.
engelli bi çocuğu bilerek doğurmak ile 10 yaşındayken bi anda engelli hale gelen biri arasında fark var.

sana sarılmak istedim....
çok haklısın gerçekten sorumluluğu çok ağır özellikle anne ve kardeşler için.
Allah yardımcınız olsun.

Anomali olunca alıyorlar. İğne ile kalbini durdurma gibi bir yöntemle olabilir. Ben kızıma 6 aylık hamileyken kafatası kemiklerinin oluşmadığını doğarsa en iyi ihtimalle ya cam kemik ya da cüce olacağını ama yaşama şansının zor olduğunu söyledi dr. Başka dr başka dr aynı şey. Sonra bir dr beni İstanbul nişantaşında bir perintoloğa yani riskli bebek ve riskli gebelik uzmanına gittim. Sene 2009 600 lira muayene ücreti ödedim. Dr bana bebeğimde bir anomali olmadığını söyledi. O da riskli deseydi 6 aylık bebeğimi ben izin verseydim alacaklardı. Ki hiç düşünmedim hep tevekkül ettim. Çünkü hayatımda sigara alkol kullanmadım. Evet bebeğim doğdu kafa tası kemiği olmadan. Ama hayati bir durum olmadı. Çok şükür. En iyi arkadaşımı doğurmuşum. Resmini ekliyorum :KK200::KK200:Eki Görüntüle 2301234
Hay MAŞALLAH YARABBİM. Bu ne güzelliktir nasıl da güzel ve sağlıklı

Nasıl bir anormali varmış?

Benim bebeğime de yaşamaz dendi, zeka gerililigi olabilir dendi.normal çok şükür..iyice araştırın..bir de aldırmak nasıl oluyor?gebelik sonlandirilacak mi yani?
Ikili üçlü ya da dörtlü tarama testi yapmadınız mi?
Detayli usg?
33 haftaya kadar öyle bir durum varsa teşhis edilirdi. Çok geç geldi bana.
Hakkinizda hayirlisini diliyorum.
28 haftada fark edildi.o zamana kadar fark edilmedi.testler ve tarama temiz cikti

Peki sizin böyle dediğiniz kadının çocuğu ya sağlıklı doğarsa sizden etkilenip aldırırsa siz bunun vebalini nasıl kaldıracaksınız. Buraya kaç tane bana da engelli deyip sağlıklı doğdu diye yorum yazan var
Çocuk doğarsa zaten aldirmamis olur.. benim vebali ne burda? Ayrıca ben 'ben olsam aldirirdim, aldırmayıp engelli çocuk sahibi olanların başına bunlar gelir' diyorum. Hariçten gazel okumuyorum.

Bunu ben soylemiyorum dr lar söyliyor maalesef türkiyede biyle bir aciklik var yabanci ulkelerde yasak olsada turkiyede yasal

Çok zor bir durum, ben olsam ne yapardım inanın bilmiyorum. Ama çok iyi düşünün. Sadece kendinizi de değil, doğacak yavruyu düşünün. Düşünün ki allah ömür verdi yaşadı, ama zor bir hayatı olabilir. Allah bilir ama engelim olsa, bilincim yerinde olup yaşayamasam normal insanlar gibi yasamak istemezdim, dünyaya gelmek istemezdim. Yani bilmiyorum cidden ne desek boş. Allah yardımcınız olsun.

Back
X