Bebeğim ve kayınvalidem

Kesinlikle hakli. Annelerin evlatlara evlatlarin annelere ihtiyaci var. Sağlam bir iletisim anne karnindan basliyor ve oylece devam ediyor. Bu baği zedeleyen kimseyi affetmeyin haddini bildirin.

siz de zor zamanlar geçirmişsiniz ama atlatmış olmanız sevindirici. İnsanlar çok garip, benim de 2.5 aylık bir kızım var işe nasıl başlayacağımı kara kara düşünüyorum. Herhalde eve kamera döşer tüm gün izlerim

Dogacak olan ogluma rahmetli kayinbabamin adini koyucaz, onuda esim cok istiyor onun hatiri icin. Allahtan kv benden cok uzakta yoksa eminim ayni bu konuda anlatilan kaynanalar gibi olur. Daha simdiden en son gördügümde ogluma iyi bak diyordu

Niye bozmuyorsunuz gizli gizli ağlıyorsunuz?
Göğsüm sızlıyor sütüm gelecek"mi diyor"yok artık anne ne alaka bu yaştan sonra,süt demişken ver emzireyim"dersiniz haddini bilir.
Ablası/abisi diye seslendiğinde "anne ne yapıyorsun,annesi/babası diyecektin dilin sürçtü sanırım,dikkat edersen sevinirim"dersiniz olur biter. Hem içiniz soğur,hemde kendini düzeltmek zorunda kalır. Eşiniz size birşey diyecek olursa "kusura bakma hayatım ben annesiyim,hoşuma gitmiyor bu durum,ilerde çocuğumuz büyüyüncede annen böyle konuşursa,çocuğun kafası karışacak,şimdiden önlem almak gerekiyor bence,ayrıca bilseydim annenin böyle davranacağını,o ismi asla koymazdım"der geçersiniz.
Böyle saçmalık olmaz yani. Tamam sevsin ama torunu olduğunu kabul ederek sevsin.

Evet bi turlu ulasamadi amacina bebegim ilk dogdu hastanede cikacagimiz gune kadar k yatti bebegimle sonrada seviniyo benim kokuma alisti bebek diye. Hakkimi helal etmiyorum o kariya lohusa halimle depresyonlara soktu beni

Aynj sende benim durumdasin anlasilan. Kaynbabam bi erkeksin sen yani bana surekli tekme atiyomu sancin varmi. Hamileyken bunlari duyyofum cok utaniyodum kaynanam surekli karnima dokunuyodu.

Ayyy vicdansiz kari emanete hiyanet. Benim kv de surekli alttan alttan yerini yapiyo sen caliscanda ben gelir bakarim falan diye ama sirf o gelmesin bakmasin diye surekli erteliyorum calismayi istemiuorum. Bu sefer gelrise harbi buruşmuş memelerinj acip emzirmeue kalkar battaniye arasinda sallar aksama kadar öyle piskopatlar.

Ama canim sen o tarafindan bakiyosn bu sadece bi anlik degilki sabredeyim. Bebegim suan 5 aylik oldu hala her geldiginde annem annem diye seviyo oglumun iki ismi var ama o kendi oglunun ismini soyluyo.

Eşimin kardeşi ölmüş 24 yaşındayken trafik kazasında. Eşim bi ara onun ismini koymaya ne dersin dedi . Ben bi duraksadım bilemedim şimdi düşüneyim önce biraz dedim. Sonra bi düşündüm ; bi kere bebeğime her seslenişte geçmişteki o elim olay akıllara gelecek. Yani bebeğime koyacağım isim umut dolu değil de acı dolu olacak. İlk başta bundan istemedim . Ve böyle söyledim. Yani koyabilirdim ama sıtf bu acıyı isminde yaşatmak istemediğimden koymadımdı ama Şimdilerde düşünüyorum da neden isim seçen ben olmayayım? Bi çeşit emrivaki bence. Ben ölmediğim sürece kimse onun hayatında benim iznim dışında değişiklik yapamaz.bunda o kadar eminim ki milletin sütü de gelebilir kendi çocuğu da hissedebilir. Hiç sorun değil.

Esime dedim zaten hepsini. O ismi koyduguma cooook pismaan oldumu da soylediim annesinin o sacma tavirlarinj davranislarinida soyledim. Olsun olsun alisir gecer dedi

T Tubii1802 son durumlar nasil? Hala devam mi?
40. Cikip kendi evime gelince yalnjz kalinca cok kizdim kendime iyice hasta olacaktim o karinjn yuzunden toparla kendini dedim ilk benimseyememistim oglumu emanet cocuk gibi gelmisti. Olmaz dedim boyle yaparsam firsat bilip iyice alir bu kari cocumu elimden dedim bu cocugu bu melegi rabbim bana gond3rdi ve benden baska kimse bag kuramaz bebegimle. Onlar baska sehirde ama aramiz 1 bucuk 2 saat yinede sık sık geliyolar artik geldiklerinde ozellikle kv ye hiiiic yuz vermiyprum firsat vermiyprm tavirlarim cook sert istemedim biseyi yapmaya kalkistinda azarlar gibi sert soyluyorum yapma diye. Ilk once baya bi afalladi noldu bu geline diyr ama anladi artik şukur suan altini almaya bile cekiniyo almiyo hic bisey yapamiyo sadece seviyo okadar. Sadece şu kaldi annem annem diye sevmesi bide kendi oglunun ismini soylemesi ona da bi cozum bulcamm. Annem annem derken bi gun gorumcrm dedi ne alaka babannem diceksin dedi bende firsat bilip demi dedim anne baska babanne baska dedim. Kynbabamda dedi ben babam babam diye mi seviyorum sanki dedi babannesin sen deynce. Jnanin icim buz gibi oldu. Cok sukur suan rahatim kizlar ama tek sorunum ben o kadindan cok sogudum sesini duymaya yuzunu gormeye tahammulum yok konusasim gelmiup aradiginda yalandan tatsiz tatsiz konusuyorm. Cok bilmislik tasliyo surekli akil vermeye calisiyo 7 cock dogurmus hanimefendi doktordan daha iyi bilirim ben diyo. Kocakari seylerini biliyo anca. Bilsen ne kadar zararli oldunu battaniye arasinda oyleee sallamazsin. Bilsen ne kadar zararli oldugunu bebegimi kat kat sarip soba önunde haşlamazdin. Bebegimin sırti sicaktan kipkirmjzi sivilce olmus pişmis olsun bisey olmaz diyo gerizekali ilk dogdugunda ben onlardayken. Ben gerizekali da hicmi bisey soyleyemessin ya. Sadece şunj dedim anne cok sarmalamayalim ustunu hafif ortelim okadar.

Ben hamileyken kv beni aradi o gun de oglunun olum yildonumuymus ve o ismi koycamizi da ogrendi ya aradi beni tesekkur etti ona tekrardan oglunu verecegim icin. Bende iyi niyetle o an bisey anlamadim uzulmustum sadece.

E zaten eşinizle siz ses çıkarmadığınız halinizle de kavga edip duruyormuşsunuz. O zaman gerçekten kavga edilecek bir şeyler yapsanıza. Niye müsaade ediyorsunuz bunlara? Yatak odanıza girene niye çık git diyemiyorsunuz? Niye bebeğinizi kendiniz yıkamadınız? Ben yıkayacağım dediğinizde ne diyorlar? Nasıl bir güç engelliyor ki sizi? Hiç idrak edemiyorum. Çok iyi gelinsiniz diye madalya da almayacaksınız, aksine eşinizle kavga edip duruyorsunuz artık gitmelerini istiyorsunuz diye. Eşinize dır dır yapmayın. Onlara söyleyin.

Konu sahibi arkadaş keşke zamanında bu konuyu açsaydınız. Size bir sürü tavsiyeler gelirdi. Ama şimdi zaten tavrınızı koymuşsunuz, durum düzelmiş tamamen olmasa da. Yapacak bir şey kalmamış. Ama işte o zaman tavrınızı koyamadığınız, geç kaldığınız için içinizde büyük bir yara oluşmuş. Belki ilk günden daha tavır koysaydınız, kv geri çekilecekti hemen ve siz de ondan nefret etmeyecektiniz, lohusalığınızı böyle zor geçirmeyecektiniz. Ama geçmişe yapılacak bir şey yok malesef. Artık önünüze bakın. Bebeğinizle mutlu olun.

Aynen haklisin icimde yara kaldi travma kaldi insallah en kisa zamanda gecer. Benimkiside tecrubesizlik ilk defa anne oldum başima bunlarin gelcrni bilseydim kesinlikle musade etmezdim ama oldu birdahaki bebegimi koklatmam bile insallah. Simdi cok sukur oglsuumla mutluyuz elhamdullah rabbim cumlemizin bebeginin canini sag etsin saglik sihat versin rabbim kimseyi kv ile imtihan etmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…