Bebeğim ve kayınvalidem

Esin ne diyo bu duruma..
Kiskanclik yapma diyo kendine gel diyo yabancimi onlar sanki onlarinda kanindan canindan diyo nolcak sanki annem diye hitap etse ne degiscek ismini yazsa ne degiscek diyo sonucta bi gercek var bu senin ve benim cocugum diyo ve bu cocuk farketmiyomusun gozlerini senden alamiyo sensiz duramiyo her aninda yaninda istiyo diyo. Birak annelerimiz babalarimiz diledikleri gibi sevsinler naparlarsa yapsinlar dedi. Seytan ugrasiyo senle dedi musade etme buna dedi tamam bir ay diledigi gibi bakmistir sevmistir torununu ama bak simdi omur boyu senin bu cocuk kim alabilirki elinden sacmalama lutfen dedi. Ya erkekler bizi anlamiyo yada bizdemi bi anormallik var anlamadim. Esimede ilk basta abisi abisi diyodu esim aldiris etmedi bile guldu gecti. Ama biz takiyoruz. nolcak halim bilmiyorm

canım ben bebeğimin ismini kendim koydum ama benim kaynanam sanki bebek onunmuş gibi davranıyodu aklıma geldikçe gebertesim geliyo kadını. beni yok sayıyo sanki çocuk onunmuşda bana bide saçma sapan akıl veriyodu tabi sinir oldum bu davranışlarina tersledim bende hep kızdım azarladım hatta çünkü sen dur ben yaparım diyodum sen bi çekil sen bırak sürekli böyleydim ama yapışkan gibiydi kadın hiç anlamıyodu rahatsız olduğumu daha çok yapışıyodu. düşün bebeğin altını değiştiriyorum oda geliyo ben naparsam benimle yapiyo elele değiştiriyoruz resmen kovuyodum kadını artık sen git otur diye.böyle böyle beni iyice doldurdu dokunmasını bile istemiyodum çocuğa artık vermiyodum kucana hiçbirşey yapmasına izin vermiyodum annesi varken sana düşmez bırak sen diyodum. ona emanet edip gezmemi işimi yapmamı istiyodu yok gerek yok benim aklım kalır veremem kimseye diyodum. şimdi 2 yaşında o bakıyo çocuğuma haftada 3 gün öğlene kadar. bu uyuz hareketlerinden vazgeçti ama hala bana bilmişlik taslıyo çocuğu arkasından ağlatmaya uğraşıyo, çocuk bana sarılınca öpünce kiskaniyo neyseki oğlum bana çok düşkün ve onu kovuyo ben gelince.
bsk sana moral vereyim diye yazdım kendiminkine sinir oldum yine

nufüsu çıkmadıysa ismini bile değiştirirdim ona da göstermezdim gögüslerim sızlıyor demiş dikkat edin de bu psikoloji ile de emzirmeye kalkmasın bebeğinizi elinizden geldiği kadarda uzak tutun yarın çocuk büyücek çocuğun psikolojisinide bozmasın

Canim sanki kaynana olacak cadilarin hepsi anlasmis gibi su anlattiklarini bende yasadim ilk 1 ayi demiyorm ilk 1 ay tamamen o degistirdi altini o giydirdi kiyafetlerinj neyse sonra evime geldim sonra onlar gezmeye geldiler bize ben altini alcamda dikildi tepeme ben bezini koyom altina o kremini surmeye calisiyo ulen bi git cok sukur elim ayagim tutuyo napmaya calisiyosub dimi. Ama kendisine diyemjyosn cunku esim var yanimizda. Yalniz kaldimizda bende azarliypfum tersliyodum ama vazgecmiyodu dedigin gibi surekli bilmislik tasliyodu ben doktor gibi oldum kizim 4 cocuk buyuttum basima prof kesiliyodu gerizekali

Bazı Kv deler gelin çocuk doğurunca dahada kıskanç oluyorlar. Oğulları hepten elden gitti sanıyolar heralde.Bunları içten içe seni sinir etmek için söylüyordur, heleki bide bozulduğunu hissettiyse kim tutar onu. . Aldırma boşver torun meselesi iki ucu pis. Bişey dersen ona veya eşine ,sevgisinden böyle yaptığını savunur seni kötü niyetli çıkartırlar. Gün gelir devran döner. Unutma sana bu yaptıklarını ama şimdilik gül gitsin.

Onlar gelince zaten bi sey yapmiyprm korkumdan valla bi firsat bulsa emzirir pskopat

Bu nasıl bir şey neden engel olmadınız neden benim bebeğim bana vereceksiniz demediniz. Kaynananın psikolojisi bozuk olabilir ama o senin çocuğun seninn. Ne demek öz annesine babasına abisi ablası demek! Elinden gelse süt bile verecekmiş kendi torununa! Bu ne kadar yanlış farkında mısınız? Psikolojisi bozuk insana bebek emanet etmek... Kaçırabilirdi bebeğinizi benim çocuğum diye sahiplenebilirdi ki hâlâ yapabilir çocuğunuzu o kadına fazla yaklaştırmayın hep gözünüz üzerinde olsun. Hazır sizin de psikolojinizi bozmuş çok üzüldüm ve kızdım. Eşinize de pes doğrusu nasıl susabilmiş... Bebek deyip geçiyoruz ama algıları ve öğrenme yeteneği daha bizim karnımızdayken gelişmeye başlıyor hızla da devam ediyor. Kaynanayla bebeğinizi haşırneşir etmeye devam ederseniz 1 yaşına kadar babaannesini daha çok benimseyecek. Ağladığında onun kollarında sakinleşecek uyuyacak vs onu annesinden yakın hissedecek. Buna derhal engel olun. Eş hatrına buna katlanmayın. Ben 20 haftalık hamileyim ailemden uzakta oturuyorum büyük ihtimalle benim de annem gelemeyecek kaynanam gelecek. Ben de kaynanamı severim. Ama buna rağmen kaynanamın gelmesi beni kara kara düşündürüyor. Miniğimi kimseyle paylaşmak istemiyorum böyle bir şeye asla katlanamam. Belki gelmesine müsaade bile etmeyeceğim tek başıma bakacağım bebeğime. Bence bundan sonra dikkat edin. Benimseyemiyorsanız onu doğururken ve doğurduktan sonra neler çektiğinizi düşünün. Hamileyken onu sabırsızlıkla nasıl beklediğinizi düşünün. Faydası olur düşünürseniz. Aylarca sadece sizin kalbinizin sesiyle huzur buldu o bebiş. Ona siz kan can verdiniz. Unutmayın çektiklerinizi verdiğiniz emeği.

Bebeğimi sahiplenen biri olsa varya ciğerini sökerdim siz ne diyorsunuz. Emzirecekmiş kafasını ezerim onunn. Ayy benim bebeğimi çalıyorlarmış gibi hissettim çok sinirlendim ya. Vallahi ne koca dinlerim böyle durumda ne kaynana. Bebeğim ya ondan hiçbir şey önemli değil kimse de sahiplenemez. Koca hatrına susmak nedir benim kocam buna sessiz kalsa ve sessiz kalmami istese asla dinlemem. Aramız bozulsa bile umrumda olmaz. Bebeğimin ismini de derhal değiştirirdim. Üşenmem mahkeme mahkeme gezsem de o ismi değiştiririmm. Keşke koymasaydınız o ismi.

Onlar gelince zaten bi sey yapmiyprm korkumdan valla bi firsat bulsa emzirir pskopat
Ben sizin konunuzu okuyunca eşime ölen kardeşinin adını vermiyceğimi söyledim. Çocuğuma anne diye hitap ettirirse benim kafam atar ağzıma geleni söylerim dedim.O da tamam koymayalım dedi.

Konuyu okudukça her satırda sinirlendim.Kayınvalidenizin psikolojisi bozuk belli ama sizi çocuğunuzdan mahrum etme hakkkını ona hiçbir şey vermez.
Ben de çocuğuma bakmak için kayınvalidem gelsin diyordum zaten oğluna çok düşkündür bir de torununa böyle yaparsa hepten deli eder beni.Korktum şimdi.İnşallah siz de bir an önce bu soruna çözüm bulursunuz.

Konudan bağımsız olacak ama dördüzleriniz mi var?

Vallahi hayalim ya benim. Maşallah allah hayırlı ve sağlıklı kılsın, size bağışlasın onları.

Canim lohusaik pskolojisi cok farkliymis bisey diyemedim o an ama yalniz kalinca iste aklim basima geldi artik izin vermiyorum oyle yapmasina aynen hep gozum ustunde oluyo valla bende severdim dogumdan once kendisini ama sana tavsiywm yuz verme boyle yaparsa engel ol tersle azarla alinirsada lohusayim anlayisli karsilayn elimde degil sinirleniyorm falan de. Ben yasadim kimse yasamasin

Alismaya calisiyorum canim aynen gormemezlikten gelmeye calisiyorum dedigib gibi yoksa haksiz hep biz oluyoruz kiskanc durumuna dusuyoruz. Ama ilk zamanki gibi devam etseydi is degisirdi hala devam ederdim azarlamaya kizmaya ama sukur artik ipler bende musade etmuyorm

Haklısın. Çok üzüldüm durumuna. Kötü niyetli yapmamış ama keske aynı ismi koymasaydiniz. Çünkü 40 günlük bebeğine tekrar kavuşmuş gibi hissetmiş. Yazık ikiniz için de çok üzüldüm. Bence kayinvalideniz ile konuşun. Belki önce eşinizle de konuşsanız iyi olur. Bu kirginliginizi anlatın. Sahiplenmesi güzel bir şey ama anne olarak degil babaanne olarak sahiplenmesi gerektiğini söyleyin. Kadının göğüslerinin sızlamasi da normal bu arada kendisini annesi yerine koymuş.

Of cidden sıkıntılı bir durum ben düşünemiyorum çok kıskançlık yapardım tatsızlık has safhada olurdu. Benim de eşim tutturmuş nişanlıyken ; bi gün oğlumuz olursa dedesinin adı konulsunmuş çok istiyormuş kendisi. Ya dedim annenin iki oğlu olmuş koymamış ben neden senin dedenin adını koyayım benim babam vefat etti bi kaç yıl oldu onun adını koymaya kalkmıyorum ne alaka. Sonra dedik kimsenin akrabasının adı olmayacak ! Bana da babaannemin adını koymuşlar okul hayatım boyunca dalga geçtiler biraz bağımsız oldu yorumum ama çok işine karıştırmamaya çalış tavrını koy belki zor ama. Sana ablası diyor da eşine abisi dediğinde eşin kızmıyor mu ya

Abisi ablasi mi? Sutum gelecek mi?
Siz fazla alttan almissiniz. Ben lohusa halimle bir cinnet gecirirdim ki daha da laf edemezdi.
Bu ne yahu? Esiniz de mi bir sey demedi?

Valla ben korkuyorum açıkçası kayınvalidemden. Çok iyi bir kadın severim de bana hiç zararı dokunmadı. Ama onun da az biraz psikolojisi bozulmuş olabilir. Kayınbabamın dengesizliği yüzünden çocuklarını doğru düzgün sevip koklayamamış çocuklar darma dağınık zaten aile kavramı bilmiyor tutkunluk yok. Hep kayınbaba yüzünden. Eşimi de 16 yaşında evden kovmuş. Kayınvalidem çocuklarına doğru düzgün annelik yapamamış kısacası hep çocuklarına hasret yaşamış. Ve gençliğinden beri çocuk bakıyor. Bazen anlatır kaynanam. Kendi çocuklarımı sevemedim başkasının çocuklarıyla avuttum kendimi der. Hamile olduğumu duyunca da mutluluktan havalara uçtu. Benden daha çok seviniyordu. Hemen örgülerle mörgülere başlamıştı. Sağolsun eksik olmasın ama doğumuma geldiği zaman çocuğumu çok sahiplenirse beni çocuğumun kokusuna hasret bırakırsa lafımı hiç esirgemem eşime de göndermesini söylerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…