• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegim ve zor kararim

Yavaş

yavaş gel :KK66:
Doktorsanız bir şey soracaktım belki de ne biliyorsunuz ?
Bu kadar kompleks size zarar. Az sakin gidin.

Diyelim ki sizin gibi kötü niyetli düşünüp sordum. O zaman yorumum şu olurdu::
Bir yorumunuzu okuyun
Kim boş laf salatası kusmuş ona göre tekrar düşünün
Adamlar altı yıl okumuş o kadar çabalamışlar. Cahilin biri gelsin "kaynımdada var " mantığıyla "bence" desin diye. Neymiş dıdısının dıdısı aldırmamış.

Kadının sakat çocuğu olsa ayda ne kadar yardım yapacaksınız ? Kaç gün gelip bakacaksınız onları da yazın ki boş konuşmuş olmayın. Ama yok. Aldırma diyip bilgisayarı kapatınca aklınıza bile gelmeyecek değil mi ?
Demekki kötü niyetli yazılmış bukadar açıklama yaptığınıza göre :) komplekse gelince , bi tane mesajdan karakterimi çözdüyseniz kesin olağanüstü yetenekleriniz var.nyse hiç ilaç kullanmayıp sakat çocuk doğuranlara nediceksiniz.buarada yaptığım yorum sadece başkaları için değil kendim içinde geçerli.ben ne 3lü test yaptırdım ne 4lü yaptıracağım.Sakatsa neolcak? Aldıracakmıyım bana iki kayıptan sonra nasip olmuş bebeğimi? Verdiğim örnekler çok yerinde örnekler aslında , biraz yaşanmışlığı olan herkes anlar ne demek istediğimi.ozaman hayatta hiç risk almayalım hiç bişeyde.bukadar garantici olmayın zira hayatta hiç bişeyin garantisi yoktur.saygılar..

Ihtimal var diye aldırmayın o kadar ilerlediki artik bunlarin teshisi biraz daha sabredersen ilerleyen donemde doktorun tarafindan koyulur tarama testlerinde yada amniyosentez ile 6 haftalik kalp atisi var zaten ha simdi durdurmussun ha 5~6 hafta sonra zaten sagliksiz gebeliklerin cogu dusukle sonuclaniyor drlarin sakat engelli dedigi alalim dedigi o kadar cok bebegin sapasaglam dogdugunu duydumki azicik daha sabret derim. Bircok doktor belli bir haftayi gecene kadar canmis yavrunmus hic o gozle bakmıyorlar zaten bilenler tastikleyecektir. Insallah icini feraha çıkartacak cevaplar alirsin Rabbimde evladini sana bagislar saglikla.

Anti tnf mi kullanıyorsun? 6 doktora sormaya gerek yok. Bu ilaçların zararları belli. Ben de ankilozan spondilit hastasıyım biliyorum malesef o lanet ilaçları.

Korunarak nasıl hamile klındığını anlayamıyorum ayrıca. Yazık değil mi çokk kötü bir süreçtesiniz. Daha dikkatli olmalıydınız. Kürtajdan başka seçenek yok şu an.

Taa aldırma o bebeği onu sana veren Rabbim mutlaka vardır bi bildiği cana kiymayin :KK43:(
Allah Allah sanki keyfinden yaptırıyor kadın. Dinen bile sağlık riski varsa caizken bu kadar kesin konuşabiliyorsunuz. Konu sahibini etkileyecek kadar kesin bir yorum yapıyorsunuz. O çocuk hastalıklı veya engelli doğsa vebali sizin boynunuza olur.

Ne aldır demeyi doğru buluyorum, ne aldırma demeyi. Sizin ve bebeğin sağlığı için en iyisi neyse onu yapmanızı dilerim konu sahibi. Ve mantığınızla karar vereceğinizi ümit ediyorum.
Belki de bu da sizin sınavınızdır dünyada.

Hamile olduğumu bilmeden ilaçlar kullandım. Neyse heyetten rapor geldi ve kürtaj dendi bebeğime. Düşündüm ben kimim ki Allahın verdiği canı alıcam. Aldırmadım haliyle. Şimdi çok sağlıklı bi oğlum var. Heyette 8 dr vardı. Ben doktorlara değil Rabbime güvendim. Bu senin vereceğin bir karar unutma. Allah verdiyse sana bi can, neden onu yok edesin ki.

Demekki kötü niyetli yazılmış bukadar açıklama yaptığınıza göre :) komplekse gelince , bi tane mesajdan karakterimi çözdüyseniz kesin olağanüstü yetenekleriniz var.nyse hiç ilaç kullanmayıp sakat çocuk doğuranlara nediceksiniz.buarada yaptığım yorum sadece başkaları için değil kendim içinde geçerli.ben ne 3lü test yaptırdım ne 4lü yaptıracağım.Sakatsa neolcak? Aldıracakmıyım bana iki kayıptan sonra nasip olmuş bebeğimi? Verdiğim örnekler çok yerinde örnekler aslında , biraz yaşanmışlığı olan herkes anlar ne demek istediğimi.ozaman hayatta hiç risk almayalım hiç bişeyde.bukadar garantici olmayın zira hayatta hiç bişeyin garantisi yoktur.saygılar..

Garantici değilim
Herkes engelli adayıdır bu hayatta
Sadece bu kadar basit şekilde "Ay dıdımda da var boşver aldırma" demeniz garip.
Kadının karakterini bilmiyoruz
Siz kadercisiniz o değildir belki
Siz sakat çocukla başa çıkabilirsiniz o çıkamaz belki
Bilmiyoruz
Bu arada test yaptırsanız belki doğmadan önüne geçilebilecek tedavi edilebilecek bir şeyle karşılaşır ve bebeğinizi tedavi ettirirsiniz.

Garantici değilim
Herkes engelli adayıdır bu hayatta
Sadece bu kadar basit şekilde "Ay dıdımda da var boşver aldırma" demeniz garip.
Kadının karakterini bilmiyoruz
Siz kadercisiniz o değildir belki
Siz sakat çocukla başa çıkabilirsiniz o çıkamaz belki
Bilmiyoruz
Bu arada test yaptırsanız belki doğmadan önüne geçilebilecek tedavi edilebilecek bir şeyle karşılaşır ve bebeğinizi tedavi ettirirsiniz.
Ah canım akıl verdiğin için sağol biz bilmiyoduk.ayrıca zaten bu benim fikrim,bayana illa benim dediğimi yap demiyorum siz baya saptırdınız.ben olsam aldırmazdım dedim.burada herkes aynı yorumu yazacak diye bir kural var da ben mi bilmiyorum :) o dıdısının dıdısı dediğiniz şeyler gerçek hayatta yaşananlardan örnekler.farklı bakış açıları sunuyoruz,hanımefendide kafasına en çok yatanı uygular.buarada gebeliktede %100 güvenilir test yoktur.bilginize..

Kucucuk bir ihtimal dahi olsa doktor sizi beklemeniz konusunda bilgilendirirdi.. malesef aldirmaktan baska cozum yok durum ciddi..

anladığım kadarıyla sizin durumunuz tarama testlerinde anomali bulunması ile eşdeğer değil,
orada anomali olasılığı söylenebiliyor.

sizin ise 6 doktorunuz da kürtaj önermiş,
çünkü sizde risk değil kesinlik söz konusu,
bu durumda bence de bebeğinizi aldırmalısınız.

kürtaja karşı bir insan olarak bunu yazmak beni de çok üzdü :(
allah sabır versin.

Ah canım akıl verdiğin için sağol biz bilmiyoduk.ayrıca zaten bu benim fikrim,bayana illa benim dediğimi yap demiyorum siz baya saptırdınız.ben olsam aldırmazdım dedim.burada herkes aynı yorumu yazacak diye bir kural var da ben mi bilmiyorum :) o dıdısının dıdısı dediğiniz şeyler gerçek hayatta yaşananlardan örnekler.farklı bakış açıları sunuyoruz,hanımefendide kafasına en çok yatanı uygular.buarada gebeliktede %100 güvenilir test yoktur.bilginize..

Aman banane
Akıl veririm alırsın almazsın cidden banane
Bilmediğin bir şeyi öğretmeme de sevindim
Bebeği düşündüm söyledim. Sen düşünmüyorsan cidden napayım
Umarım sapsağlıklı bir evladınız olur

Sadece bir şeyi merak ediyorum
İleride allah korusun bir sorun olduğunda doktor size keşke hamilelikte ortaya çıksaydı tedavi edilirdi derse üzülmez misiniz? Yoksa iyi ki tedavi ettirmemişim ben kaderciyim yaşasın kader mi dersiniz ?
Saygılar

Aman banane
Akıl veririm alırsın almazsın cidden banane
Bilmediğin bir şeyi öğretmeme de sevindim
Bebeği düşündüm söyledim. Sen düşünmüyorsan cidden napayım
Umarım sapsağlıklı bir evladınız olur

Sadece bir şeyi merak ediyorum
İleride allah korusun bir sorun olduğunda doktor size keşke hamilelikte ortaya çıksaydı tedavi edilirdi derse üzülmez misiniz? Yoksa iyi ki tedavi ettirmemişim ben kaderciyim yaşasın kader mi dersiniz ?
Saygılar
Merak etmeyin herkes bebeğini sizden daha çok düşünür :) ayrıca doktora gitmiyorum demedim , sürekli test yaptırmıyorum dedim bilmem anlatabildimmi? Mesela ikili test yaptırdım , üçlü dörtlü test yaptırmayacağım.şeker yüklemesi yaptırmayacağım.bu şekilde yapan bir ton insan var.ultrason muaynelerinde bir gariplik görülme durumunda elbet yapılması gereken yapılır.bunu kimse inkar edemez ama burda benim savunduğum düşünce çok farklı.tabiki tedbiri alıp takdiri Allaha bırakırsın.bilim herşeyden önce gelir lakin bazı şeyler elde değildir , olacaksa olur engel olamazsın.bu noktadan sonra kader başlar.ben konu sahibi bayanın ilaçların gebelik üzerine etkisi konusunda tıbbın ilgili alanından detaylı bilgi almasını tavsiye ediyorum.Gebelikte artık kemoterapi bile alınırken hemen bebekten vazgeçmek yanlış geldi bi anda.bu benim fikrim.bayan aklında soru işareti kalmayana kadar araştırmalı , sonra karar vermeli.inan bebek kayıplarımdan dolayı biraz tecrübem var bu konularda.eğer doktora inansaydım bu bebeğimide alcaktılar kürtajla.gebelik söz konusu olduğunda hiç bir risk almayı sevmiyor doktorlar.ama tabiki bebek için risk kesinse tabikide aldıracak.ama buraya konu açtığına göre onunda içine sinmeyen bişeyler var.Allah herkesin evladını korusun ve sağlıkla kavuştursun.

6 doktorun 6sı da yanılıyor olamaz sanırım. Bir şey biliyorlar ki söylüyorlar. Kimse keyfine bebek aldırmaktan bahsetmez. Yapılacak şey belli malesef.

Merak etmeyin herkes bebeğini sizden daha çok düşünür :) ayrıca doktora gitmiyorum demedim , sürekli test yaptırmıyorum dedim bilmem anlatabildimmi? Mesela ikili test yaptırdım , üçlü dörtlü test yaptırmayacağım.şeker yüklemesi yaptırmayacağım.bu şekilde yapan bir ton insan var.ultrason muaynelerinde bir gariplik görülme durumunda elbet yapılması gereken yapılır.bunu kimse inkar edemez ama burda benim savunduğum düşünce çok farklı.tabiki tedbiri alıp takdiri Allaha bırakırsın.bilim herşeyden önce gelir lakin bazı şeyler elde değildir , olacaksa olur engel olamazsın.bu noktadan sonra kader başlar.ben konu sahibi bayanın ilaçların gebelik üzerine etkisi konusunda tıbbın ilgili alanından detaylı bilgi almasını tavsiye ediyorum.Gebelikte artık kemoterapi bile alınırken hemen bebekten vazgeçmek yanlış geldi bi anda.bu benim fikrim.bayan aklında soru işareti kalmayana kadar araştırmalı , sonra karar vermeli.inan bebek kayıplarımdan dolayı biraz tecrübem var bu konularda.eğer doktora inansaydım bu bebeğimide alcaktılar kürtajla.gebelik söz konusu olduğunda hiç bir risk almayı sevmiyor doktorlar.ama tabiki bebek için risk kesinse tabikide aldıracak.ama buraya konu açtığına göre onunda içine sinmeyen bişeyler var.Allah herkesin evladını korusun ve sağlıkla kavuştursun.

Allah hepinizin ve hepimizin evladını korusun
Saygılar :)

Birde ilaçtan bahsetmeden hamilelik için gitsen testlerim yapılmadı vs desen bi kontrol edilse belki farklı bi şey çıkacak ,ayrıca ben şöyle bi şey okumuştum hamilelikte ya hep ya hiç vardır yani o ilaç bebeğine zarar verdiyse düşer ya da vermediyse vermemiştir hiç bi zararı olmamıştır , birde daha hastalığımı bile bilmiyorlar dedin Nasıl emin konuşuyorlar o Zaman, ben çok güvenemiyorum doktorlara kızar belki arkadaşlar ama yaşadıklarımdan sonra güvenemiyorum istanbuldaysan iyi bi doktor önerebilirim

Selam suan cok Üzgünüm ben üveit hastasiyim ve haplar fayda etmiyince igneye gecildi ve kuvvetli adis hepatit ilaci ama benim gozume iyi geliyor neyse cocuk istiyoruz diye doktorum kesti ve 3 ay bekle dedi ama nasil oldu bilmiorm korundugumuz halde hamile kalmisim suan 6haftalik 6 doktora gittim hepsi kurtaj diyor napicam bilmiyorum cok üzülüyorum kiyamiyorum mecburi kurtaj yaptiranlar bu piskolojiden nasil kurtuldunuz yardim edin elestiriye suan acik degilim sadece konusmaya ihtiyacim var eşim ilk doktordan beri aldirma tarftari cunki beyinde yada kalbinde problem olabilirmiş

Valla o dedikleriniz nasil hastaliklar hicbir fikrim yok, belliki agir seyler e doktorlarda cocuga kesin zarari olmustur diyorlarsa karar size kalmis, dogumu devam ettirseniz cocugun olum tehlikesimi olurmus yoksa agir engelli yada hasta mi olurmus tam riskleri neler ? Sonucta sizin karariniz tabi ama sizin gibi hastaligi olmadan saglikli bebek bekleyip sorunlu hastalikli engelli cocuk doguranlar da var sonucta. Valla cok zor bir karar cidden, kolayliklar diliyorum

Valla canım çok zor bir durum.Bende antidepresan kullanırken hamile kaldım ama tabi senin hastalık nedir bilmiyorum,ilaçların kategorileri falan var.doktorlar aldır diyorsa yapcak bişey yok.nasıl korunuyordunuz acaba.valla bende 3 sene korundum hiç bişey olmadı şaşırıyorum korunurken hamile kalanlara.
Korunan hamile kalmaz, ben de 3 yildir korunuyorum dolayisiyla hic ama hic hamile kalmiyorum.
Korunma yontemi olmayan seyleri yapip kilifina uydurmak icin korunuyorduk diyorlar :KK66: yoksa korunan insan nereden hangi spermle hamile kalsin veya yumurtayla...

Back
X