• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegim ve zor kararim

Rabbim hakkınız da hangi karar hayirlisi ise onu nasip etsin inşallah.

Zor bi hastalik Allah korusun gozunuzu bile kaybedebiLirsiniz ..

Gozde iltihap uzagi gormeyi engelliyor tedavisi olmazsa korluk yapior uzun surecli bi hastalik ameliyat yapilmior korluk yapio ilacla tedavi haklisiniz k.bakmayin dusunemedim
Çok üzgünüm ama 6 doktorda aynı şeyi söylüyorsa bence dinlemelisiniz.
Hiçbiri açık kapı bırakmamış.
Hakkınızda hayırlısı olsun ve acil şifalar

Gozde iltihap uzagi gormeyi engelliyor tedavisi olmazsa korluk yapior uzun surecli bi hastalik ameliyat yapilmior korluk yapio ilacla tedavi haklisiniz k.bakmayin dusunemedim
Pekı ılacla duzelınce sonra tekrar bebek sahıbı olabılırmısınız ınsallah ? Benımde zorunlu bı kurtjaım oldu hemde 16 haftalık
Önce can ne dıyebılırız kı benım saglıgım soz konusu oldugu ıcın alınmıstı
Hayırlısı olsun ınan hersey gecıyor

Selam suan cok Üzgünüm ben üveit hastasiyim ve haplar fayda etmiyince igneye gecildi ve kuvvetli adis hepatit ilaci ama benim gozume iyi geliyor neyse cocuk istiyoruz diye doktorum kesti ve 3 ay bekle dedi ama nasil oldu bilmiorm korundugumuz halde hamile kalmisim suan 6haftalik 6 doktora gittim hepsi kurtaj diyor napicam bilmiyorum cok üzülüyorum kiyamiyorum mecburi kurtaj yaptiranlar bu piskolojiden nasil kurtuldunuz yardim edin elestiriye suan acik degilim sadece konusmaya ihtiyacim var eşim ilk doktordan beri aldirma tarftari cunki beyinde yada kalbinde problem olabilirmiş
kullandığın ilaçların gebelik üzerine etkisi en üst kategoridedir demek ki.
ilaçlar etkilerine göre sınıflandırılmış durumda.
mecburen tüm dr. lar da bunu göze alarak aldırmanı söylemişlerdir.
elbette çok zor karar.
hakkında hayırlısı olsun

Suan allahima sukur hastaligim durgun guzel ilacin bebege zararindan dolayi diyorlar 3 ay beklenmeli hatta bazisina gore 4 ay 5 aydan sonra kalinmasi uygunmus ama nasil oldu bilmiorum ramazann ilk gecesi ogredm vardir bi hayir dedim ama icimdeki umudu bitirdiler

Canim son kararı vermeden önce ilacın üretici firması ile iletişime geçin. Bu ilacı kullanırken hamile kalanlarda sonrasinda ne oluyormuş. Onlarla da bir görüşün. Eğer onlardan da kesinlikle sakatlik vb bir durum olacağı yönünde bir bildirim gelirse o zaman başka çıkış yolunuz yok gibi gözüküyor ama yine de karar sizin.

ben olaylara farklı açıdan bakıyorum.
rahme düşen her bebeğin yaşama hakkı var. o artık canlı onu aldırmak cinayetten başka birşey değil.
ha madem bu kadar ciddi bir ilaç kullanıyordunuz 100 tane yöntemle korunacaktınız.
nasıl ki hali hazırda sağlıklı evlatlarımızda bir engel oluştuğunda hayatını sonlandırmak gibi bir şey olamaz ise bebeğiniz içinde aynı şey geçerli.
bir de daha belli bile değil. ya kendi elinizle sağlıklı olan çocuğunuzun hayatına son verecekseniz.

NOT: ben hamile iken dr tarama testi yapacaktı. dedi ki bir sorun varsa hayatına son verecek misin?? kesinlikle hayır nolursa olsun o benim evladım dedim. dr da o zaman boşver testi dedi ve öyle doğurdum oğlumu.

amacım asla eleştirmek değil. sadece objektif olarak yorumladım. insan başına gelince eminim berbat halde olur ve ne yapacağını bilmez ve haklısınız.

Hamile olduğumu bilmeden ilaçlar kullandım. Neyse heyetten rapor geldi ve kürtaj dendi bebeğime. Düşündüm ben kimim ki Allahın verdiği canı alıcam. Aldırmadım haliyle. Şimdi çok sağlıklı bi oğlum var. Heyette 8 dr vardı. Ben doktorlara değil Rabbime güvendim. Bu senin vereceğin bir karar unutma. Allah verdiyse sana bi can, neden onu yok edesin ki.

Canim tarama testlerinde bir şey cikmis miydi? Yoksa sadece konu sahibine olduğu gibi ilaç kullandıktan zararlı etkileri olabilir kürtaj olmalısın mantigi miydi?

Ben kiyamiyorum zaten ama cagresizim 2bebekte sorun olur falan diyorlar buyumeden sart alinmasi

Suan hastaligim iyi sukurler olsun ama moralim bozuk aglamaktan kendmi kontrol edemiyorum ve korkuyorum
Bebek sağlam doğup sonradan kaza geçirse engelli olsa katledeceksiniz o zaman? Öyle yaşamamalı ya hani...

Valla yorum yapmak istemiyorum büyük konuşmaktan korkarım. Gerçekten çok zor... inşallah bebekte bir sorun yoktur

çok geçmiş olsun.Ama ilacın bebek üzerindeki etkileri neler olabilir bence başka dr a gitmelisin.Benim kardeşimde spiralle hamile kalmıştı hem de ikizlere biri anne karnında öldü diğerine de down sendromlu olabilir dediler o doğurdu ve sapasağlam bir bebeği var şimdi.Arkadaşımın tıpta normal hamile kalması imkansızdı tüp bebekle ikizleri oldu sonra imkansız dendiğin korunmamıştı ve kendiliğinden normal hamile kalınca dr u çok şaşırdı araştırıcaz dediler özürlü olur amniyosentez yapıcaz dediler yaptılarda hiçbişey bulamadılar.Diyeceğim o ki senin kaderinde sağlıklı bebek dünyaya getirmek varsa öyle olacak yoksa bu bir imtihan diyeceksin.Allah yardımcın olsun canım çok zor.Kesinkes birden fazla dr aynı şeyi söylüyorsa karar senin asla bir dr un dediğine inanmayacaksın.

Konu sahibi çok geçmiş olsun.
Bakın burdaki yorumların sizin için çok faydalı olduğunu düşünmüyorum zaten üzgünsünüz kafanız karışık çok saçma ve akıl dışı yorumlar var burada.
6 doktordan bahsediyoruz ya 6!
Ama herkes doktor kesilmiş maşallah.
Dilerim bu süreci en hasarsız şekilde atlatırsınız.

Bebek sağlam doğup sonradan kaza geçirse engelli olsa katledeceksiniz o zaman? Öyle yaşamamalı ya hani...

Valla yorum yapmak istemiyorum büyük konuşmaktan korkarım. Gerçekten çok zor... inşallah bebekte bir sorun yoktur

dogustan engelli bir abiye sahiptim. Kendi bebeğimde kalp anomalisi vardı. Aldırdım. İnsanın içinde biraz allah korkusu olur böyle saçma şeyler yazmaya çekinir.

Hanımefendı bız bılıyormuyuz soyeldıgınız hastalıgın ne oldugunu nasıl oldugunu da yorum yapalım ama ya

Hanfendi kurtaj piskolojisini sormus daha once yasayan varmi diye. Zaten 6 dr da aldir demis. Hastaligin ne oldugunu bilmenize gerek yok. Insanlar neler yasiyorlar nasil okuyup anlamadan cvpliyorsunuz ya.

dogustan engelli bir abiye sahiptim. Kendi bebeğimde kalp anomalisi vardı. Aldırdım. İnsanın içinde biraz allah korkusu olur böyle saçma şeyler yazmaya çekinir.

Mantık aynı değil mi? Anne karnındayken öyle yaşayacağına ölsün daha iyi derken Allah korkusu gelmiyor akla...

ben olaylara farklı açıdan bakıyorum.
rahme düşen her bebeğin yaşama hakkı var. o artık canlı onu aldırmak cinayetten başka birşey değil.
ha madem bu kadar ciddi bir ilaç kullanıyordunuz 100 tane yöntemle korunacaktınız.
nasıl ki hali hazırda sağlıklı evlatlarımızda bir engel oluştuğunda hayatını sonlandırmak gibi bir şey olamaz ise bebeğiniz içinde aynı şey geçerli.
bir de daha belli bile değil. ya kendi elinizle sağlıklı olan çocuğunuzun hayatına son verecekseniz.

NOT: ben hamile iken dr tarama testi yapacaktı. dedi ki bir sorun varsa hayatına son verecek misin?? kesinlikle hayır nolursa olsun o benim evladım dedim. dr da o zaman boşver testi dedi ve öyle doğurdum oğlumu.

amacım asla eleştirmek değil. sadece objektif olarak yorumladım. insan başına gelince eminim berbat halde olur ve ne yapacağını bilmez ve haklısınız.
bir arkadaşım da sizin gibi düşünüp tarama testi yaptırmadı. bebeğinin tiroid ve böbreküstü bezleri probleminden haberdar olmadı. doğumdan sonra bebeği ölümlerden döndü. bu testi yaptırmış olsaydı bu problemler hakkında bilgisi olacaktı ve uygun tedaviye vakit kaybetmeden başlayacaktı. geçikmeyecekti. hastanelerde göz yaşı dökmeyecekti. problemin ne olduğunu tespit edene kadar vakit kaybetmeyecekti. 2 kiloluk bir canlıdan tüp tüp kanlar alınmayacaktı. tarama testleri önemlidir. ben yaptırmadım bişey olmadı mantığı korkunç. aldırmazsan aldırma ama problem varsa bilip bu tarz problemler karşısında hazırlıklı olmak için bu testi yaptırmalısınız.

bir arkadaşım da sizin gibi düşünüp tarama testi yaptırmadı. bebeğinin tiroid ve böbreküstü bezleri probleminden haberdar olmadı. doğumdan sonra bebeği ölümlerden döndü. bu testi yaptırmış olsaydı bu problemler hakkında bilgisi olacaktı ve uygun tedaviye vakit kaybetmeden başlayacaktı. geçikmeyecekti. hastanelerde göz yaşı dökmeyecekti. problemin ne olduğunu tespit edene kadar vakit kaybetmeyecekti. 2 kiloluk bir canlıdan tüp tüp kanlar alınmayacaktı. tarama testleri önemlidir. ben yaptırmadım bişey olmadı mantığı korkunç. aldırmazsan aldırma ama problem varsa bilip bu tarz problemler karşısında hazırlıklı olmak için bu testi yaptırmalısınız.

sanıyorum doktorum bu konuda sizden daha bilgilidir. nede olsa 6 yıl tıp okuyup 4 yıl uzmanlık okuyup saçlarını bu yolda ağarttığına göre bir tehlike sezinlese gerekli testleri yapardı.
ben sadece aldırıp aldırmama kısmı için yazdım bunu. zira troit ya da guatr için hiçbir dr çocuğu almaz. ultrasonda işin ehliyse anlar bir problem olduğunu ;)

Back
X