- 9 Ocak 2012
- 15.612
- 30.289
- 798
dogustan engelli bir abiye sahiptim. Kendi bebeğimde kalp anomalisi vardı. Aldırdım. İnsanın içinde biraz allah korkusu olur böyle saçma şeyler yazmaya çekinir.
Mantık aynı değil mi? Anne karnındayken öyle yaşayacağına ölsün daha iyi derken Allah korkusu gelmiyor akla...
saçma değil ki, hayatın ta kendisi. hatta ikisi de aynı şey. ne de olsa ikisinin de atan kalbi var. yasalarımıza bakın, ceninin seninle aynı derece yaşam hakkı var.
dogustan engelli bir abiye sahiptim. Kendi bebeğimde kalp anomalisi vardı. Aldırdım. İnsanın içinde biraz allah korkusu olur böyle saçma şeyler yazmaya çekinir.
Tarama testleri dediğimiz ikili üçlü dörtlü testte trizomi 13,18,21 ve spina bifida riski bakılır. Zaten tiroid ve böbreküstü problemi anlaşılmazdı.bir arkadaşım da sizin gibi düşünüp tarama testi yaptırmadı. bebeğinin tiroid ve böbreküstü bezleri probleminden haberdar olmadı. doğumdan sonra bebeği ölümlerden döndü. bu testi yaptırmış olsaydı bu problemler hakkında bilgisi olacaktı ve uygun tedaviye vakit kaybetmeden başlayacaktı. geçikmeyecekti. hastanelerde göz yaşı dökmeyecekti. problemin ne olduğunu tespit edene kadar vakit kaybetmeyecekti. 2 kiloluk bir canlıdan tüp tüp kanlar alınmayacaktı. tarama testleri önemlidir. ben yaptırmadım bişey olmadı mantığı korkunç. aldırmazsan aldırma ama problem varsa bilip bu tarz problemler karşısında hazırlıklı olmak için bu testi yaptırmalısınız.
topuk kanında prolem olmasına rağmen dönüş yapmadılar. onun doktoru da bu tarama testlerini atladığı için çok kızdı. her ne olursa olsun bu tarama testlerini yaptırsaydı anlayabilir ve problemlere karşı hazrılıklı olunabilirdi. ama siz olaya odaklısınız. olgular üzerine düşünün. arkadaşımınki böyle. başka insanlar başka problemleri anlamadan bilemeden doğuma girecekler ve bebek için risk taşıyacak. tüm tarama testleri önemlidir.Tarama testleri dediğimiz ikili üçlü dörtlü testte trizomi 13,18,21 ve spina bifida riski bakılır. Zaten tiroid ve böbreküstü problemi anlaşılmazdı.
Ama detaylı ultrasonda bi ihtimal tiroid çok zor ama belki böbreküstü bezi sıkıntısı anlaşılabilir ama o da bi ihtimal.
Zaten doğumdan sonra topuk kanında tiroid de bakılıyor.
Her şeye rağmen detaylı usg mutlaka yaptırılmalı.
Allah korkusu insanın aklına ben bos bos konuşmayayim kirilanlar darilanlar olur allah da beni aynı şeyle sinamaya kalkar en güzeli ben susayim demeyi gerektirir.
Oradan öyle bir şey yaşamadan bilmeden atmak çok kolay. Dinen sakıncalı olduğunu söyleyen bir sürü insan var hekes bir bakis acisi sunuyor sonucta senin ki biraz yılan gibi fırsatını bulunca sokmak oluyor.
Evet yanlış ifade ettim özellikle konu sahibinden ve bu konuda muzdarip incinmeye hazır herkesten özür diliyorum.Katletmek matletmek ne kadar çirkin laflar bunlar bunlar. Bile bile lades demek farklı, saglikli bi insanin sonradan engelli olmasi hasta olmasi farkli.
Saglik sorunu icin sonlandirilan gebeliklere 'bebegi katletmek' diyemezsiniz, bunlar ne vicdansiz soylemler.
anti tnf ile hamile kalan birçok insan var. ben de as hastasıyım ve doktor kontrolünde şuan anti tnf kullanarak gebelik düşünüyorum. anti tnf yi bırakınca maalesef 2 ay dayanamıyorum artı yürüyemiyorum. öncesinde bırakmama gerek olmadığı ilk 3 ay ara vermem gerektiği gebeliğin ilk 3 ayından sonra zorunda kalırsam yine kullanmaya devam edebileceğim söylendi..insanlara yanlış bilgi vermeyelim. ki emzirme döneminde de zorunda kalınırsa kullanılıyor bu ilaçlar..Anti tnf mi kullanıyorsun? 6 doktora sormaya gerek yok. Bu ilaçların zararları belli. Ben de ankilozan spondilit hastasıyım biliyorum malesef o lanet ilaçları.
Korunarak nasıl hamile klındığını anlayamıyorum ayrıca. Yazık değil mi çokk kötü bir süreçtesiniz. Daha dikkatli olmalıydınız. Kürtajdan başka seçenek yok şu an.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?