7 aylik bebek icin 7.45 normal.
gunde en az 500 ml sut tuketmesi
biraz protein(yumurta sarisi, tavuk vs)
sebze veya meyve
biraz da tahil almasi lazim.
07 ekim doğumlu geçen ay tartırdığımda 7,45 gr dı boyunu hatılamıyorum ama biraz kıssa yaşıtlarına göre 1 tane daha kızım var 2,5 yaşında o yaşıtlarına göre çok güzel hani derlerya ne giyse yakışıyo . küçüğüm hakketen küçük oldu annede babada uzun ve zayıf sayılmayız :) bu çocuk kime çekti bilmem
Karışmıştır
Ya kimileri küçükken minyon olup ergenlikten sonra toparlıyor kendini sağlığını tehtit edicek bi durum yoksa dert etmeyin bence.
Veya çocuk doktoruna götürün bebişinizi içinizde rahat eder
İnşALLAH hayırlı evlat olur
Erken doğmadı dimi bebeğiniz öyle bir bilgi vermemişsiniz ama sorayım dedim yine de. 8 aylık doğan bir yeğenim var 8 yaşında şu an hala 5-6 yaş kıyafet alıyoruz, yaşıtlarından çok ufak ve 17 kilocuk. O geldi direkt aklıma. Ama sağlığı yerinde şükür.
doktora götürdüm başka işin yokmu dedi ?
bence çok önemli bir konu,ben de çocuklarımın kısa olmasını istemem.Kilo önemli değil,ama boy kısaysa dikkat etmek lazım.Zaten emiyormuş,protein,kalsiyum,magnezyum ağırlıklı beslensin.Yumurtasını,etini,cevizini,yoğurdunu mutlaka yedirin.İlerde yeşil yapraklı sebzelerini eksik etmeyin.Ellerinden hafifçe çekin,yukarı kaldırın.Bacaklarını hafifçe çekin.Bunu sürekli yapın.Artık balık da yiyebilir,haftada 2 kez verebilirsiniz.Biraz bekleyin,daha küçük,bir kaç yıl sonra belli olur
bebeğim 25 güm erken doğdu .. eczacı arkadaşım şimdi sadce balık yağı verebilirsin dedi .. başka bişi yokmuşönerrebilecği
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?