Bebeğim yaşıtlarına göre çok küçük (bilgisi olan lütfen)

hhiciran

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2014
47
1
1
Batman
BEBEĞİmin 7 aylık 7,45 gr boyu da biraz kısa emziriyorum neden yaşıtlarına göre boyu ve kilosu az anlamıyorum sanki 4 aylık çocuk gibi duruyo varmı böyle olan yardım edin ne yapmam gerek

aile olarak siz nasılsınız
mesela siz ve eşiniz ufak tefek minyon tipliyseniz çocuğunuz da normaldir

presentil tablosuna bakın isterseniz daha iyi bilgi sağlarsınız
yada tam boyunu ve kilosunu ve ayını söyleyin ben bakayım

7 aylik bebek icin 7.45 normal.
gunde en az 500 ml sut tuketmesi
biraz protein(yumurta sarisi, tavuk vs)
sebze veya meyve
biraz da tahil almasi lazim.

07 ekim doğumlu geçen ay tartırdığımda 7,45 gr dı boyunu hatılamıyorum ama biraz kıssa yaşıtlarına göre 1 tane daha kızım var 2,5 yaşında o yaşıtlarına göre çok güzel hani derlerya ne giyse yakışıyo . küçüğüm hakketen küçük oldu annede babada uzun ve zayıf sayılmayız :) bu çocuk kime çekti bilmem

7 aylik bebek icin 7.45 normal.
gunde en az 500 ml sut tuketmesi
biraz protein(yumurta sarisi, tavuk vs)
sebze veya meyve
biraz da tahil almasi lazim.

ben hazırcı bir insan değilim çorba sürekli taze taze yapparım yoğurdunu yediririm emziririm
bu günde karar verdim yemek değil sadece bibreon içircem benim 1. kızım çok süt içer süt boy uzatıyor ya .....:S kafam karışık

Karışmıştır

Ya kimileri küçükken minyon olup ergenlikten sonra toparlıyor kendini sağlığını tehtit edicek bi durum yoksa dert etmeyin bence.
Veya çocuk doktoruna götürün bebişinizi içinizde rahat eder

İnşALLAH hayırlı evlat olur

Erken doğmadı dimi bebeğiniz öyle bir bilgi vermemişsiniz ama sorayım dedim yine de. 8 aylık doğan bir yeğenim var 8 yaşında şu an hala 5-6 yaş kıyafet alıyoruz, yaşıtlarından çok ufak ve 17 kilocuk. O geldi direkt aklıma. Ama sağlığı yerinde şükür.

doktora götürdüm başka işin yokmu dedi ?

bebeğim 25 güm erken doğdu .. eczacı arkadaşım şimdi sadce balık yağı verebilirsin dedi .. başka bişi yokmuşönerrebilecği

Anladigim kadariyla kız bebek. Kilosu 25-50 persantil arasi cok da anormal değil.

bence çok önemli bir konu,ben de çocuklarımın kısa olmasını istemem.Kilo önemli değil,ama boy kısaysa dikkat etmek lazım.Zaten emiyormuş,protein,kalsiyum,magnezyum ağırlıklı beslensin.Yumurtasını,etini,cevizini,yoğurdunu mutlaka yedirin.İlerde yeşil yapraklı sebzelerini eksik etmeyin.Ellerinden hafifçe çekin,yukarı kaldırın.Bacaklarını hafifçe çekin.Bunu sürekli yapın.Artık balık da yiyebilir,haftada 2 kez verebilirsiniz.Biraz bekleyin,daha küçük,bir kaç yıl sonra belli olur

Son düzenleme:
Prematüre sayılır mı bilmiyorum, hiç bilgim yok o konuda. Siz yine de balıkyağı vermeden önce doktorunuza danışın. Eczacılara çok güvenmiyorum ben açıkçası. Ama yemekle, vitaminle, beslenmeyle düzelmiyor onu bilşyorum. Çocuğun yapısı neyse o.

Kiz bebekler erkek bebeklere oranla kilolari biraz dusuk oluyor.
6 aylik bi kizim var bende ona ufak tefek diye uzuluyordum ama doktor gayet iyi dedi.eger sagliginda bi sikinti yoksa bence cok takmayin.
Kilosu cok duauk degil.

bende boy isterim kilo hiç problem değil her yaptığım sebze yemegini blendırdAAan çekip yediririm hatta dün barbunya patatesli havuçlu yemek yaptım yedirdim yedide sadece iki kızımda tatlı yemek 2,5 yaşındaki kızım hayatta agzına şeker sürmez biz ailecek tatlıya karşıyız cicibebe hayatta yediremem aslında hazır gıdalar çok pratik valla ... ellerinden yukarı kaldırırım birde ayrıyeten süt veriyorum şekker atmam ılık bir şekilde veririm

hani acami anne olsam üzülürüm bakamadım diye diğer kızıma nasıl baktısam bunada aynı şekilde bakıyorum ....

bebeğim 25 güm erken doğdu .. eczacı arkadaşım şimdi sadce balık yağı verebilirsin dedi .. başka bişi yokmuşönerrebilecği

7 aylık bebeğe balık yağı olmaz arkadaşım, ağır gelir. siz yemesine dikkat ediyormuşsunuz zaten. sadece süt vermekte olmaz ki, hem boy uzattığına falan inanmıyorum ben, kemikleri güçlendiriyor o ayrı. yine siz tüm gıdalardan yedirmeye devam edin, sağlığı ve sosyal gelişimi de iyiyse varsın boyu kısa olsun, dünyanın sonu değil ya, kısa olmak kötü bir şey değilki.. ben uzunum ama hiç bi faydasını görmedim, üst raflara yetişmekten başka :)

Ne tatlıdır o minnak minnak :):) güzel besliyormussunuz zaten ileride de spor yapar,plates de boy uzatiminda etkili aklınızda olsun.Ben benimkini kısaltmak isterdim o ayrı :):)

ben plates yapmaya çalışıyorum vakit buldkça bğyük kızımla küçüğüde biraz toparlansın onuda başlatırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…