Bebeğim Yemiyor Ne Yapabilirim?

rst24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2011
14
2
38
Erzincan
8,5 aylık oğlum var. 6 aydan sonra iştahı azaldı son 1 aydır neredeyse bişey yemiyor bi fikri olan varmı. lütfen yardımm

8,5 aylık oğlum var. 6 aydan sonra iştahı azaldı son 1 aydır neredeyse bişey yemiyor bi fikri olan varmı. lütfen yardımm

diş falan çıkaracaktır belki.çok zorlama yesin diye az ve sık yedir.bizimkide bir ara öyleydii.ağlıyordu yemek görünce.ben biraz yediklerini çeşitlendirip farklı tarifler denedim bir de az ve sık yedirdim.şükür şimdi normala döndük.

alt ve üst olmak üzere 4 dişimiz çıktı.o zaman çok huzursuzdu şimdi tam tersine keyfi yerinde ama tüm gün aç geziyo dediğin gibi yemek görünce ağlıyo, yediklerini çeşitlendirmeyi deneyeyim birde, teşekkürler...

kızımda iştahsız meyve suyu içmiyor yoğurt meyve yemiyor sadece mama ve çorba diger yiyeceklere agzını kilitliyor açmıyor bende üzülüyorum

oğlumda sadece biberon maması içiyor başka şey yediremiyorum. biberona alıştı ondan mı sıcaklardan mı anlayamıdım deli olcam çözüm bulamıyorum

sanırım sıcaklardan benim kızımda öyle çok üzlüyorum bide diş çıakrcak heralde bend emutsuz oluyorum

Gereksiz Beslenme AlışkanlıklarıKatı gıdaları vermeye ilk başladığınızda bebeğiniz herşeyi seviyor gibi görünebilir. Daha sonra seçici davranıp sadece bir besin dışında birşey yemeyebilir. Bu katı gıdaya başlayan bebeklerde çok sık görünen bir durumdur. Çoğu bebek besin ihtiyacının büyük kısmını anne sütünden alırlar. Fakat özellikle 9. ayda besin ihtiyacı artmaya başlar ve süt ihtiyacı azalır. Bebeğinizin alımının ihtiyacını karşıladığından emin olmak için beslenme stratejinize şunları da ekleyin.

Ekmek yemesine izin verin: Ekmek ya da en çok neyi yemeyi seviyorsa. Birçok bebeğin haftalık besin veya aylık besin
programı var gibidir. Bu dönemde tek birşey yerler. En iyisi onun besin seçmesine saygılı olun. Zaman içinde eğer imkan
tanınırsa çocuk kendi tat repertuarını oluşturur.

Tam tahıl olduğundan emin olun: Elbette bebeğiniz bir iki gıdayı kabul ediyorsa da yüksek kalitede beslendiğinden emin olun. Eğer ekmek, kraker gibi unlu ürünler istiyorsa tam tahıl ürünü olmasına dikkar edin. Eğer meyve veya metve suyuysa, tatlandırılmamış olmasına dikkat edin ve daha besleyici olanları vermeye çalışın; kayısı, şeftali, portakal gibi.

Yapabilirseniz ilave edin: Bebeğinize bir besini veremediğiniz zaman, bunu başka şeylerle birlikte vermek yanlış değildir.
Ekmeğine vermek istediğiniz besini sürün, tost yapın veya ekmeği havuç, peynir meyve gibi diğer ihtiyaçları ile pişirin. Eğer istediği tahıl ürünü ise buğday tohumu, havuç, elma, kayısı gibi meyvelerle veya kurutulmuş meyveler ile karıştırın.

Püreyi bırakın: Bebeğinizin bu itirazının nedeni yeterince püre yemiş olması ve erişkinler gibi normal gıdalara hazır olduğunun bir göstergesi olabilir. Yiyebileceği yumuşaklıktaki iri taneli gıdalara geçerek gelişmekte olan damağına uygun lezzetler sağlayabilirsiniz.

Mönüyü çeşitlendirin: Bebeğiniz hep aynı yiyecekleri yemekten sıkılmış olabilir, iştahını arttırmak için değişiklikler gerekebilir. Bebeğin mönüsünü ayarlarken, herkesle birlikte yemek yemesini de deneyebilirsiniz.

Külahları değiştirin: Yeni bir inatçılık ve bağımsızlık dönemi de başlıyor ve bu nedenle de ağzını yemek saatinde sıkıca kapıyor olabilir. Yeme sorumluluğunu kendisine verin, böylece daha istekli yiyebilir.

İştahını kapatmayın: Birçok bebek çok fazla su, mama ve anne sütü aldığı için çok az yer. Bebeğinize günde faydalı meyvelerden 2 porsiyon ( mümkünse biri meyvesuyu, diğeri büyük meyve şeklinde ) vermelisiniz. Eğer daha fazlasını isterse su veya sulandırılmış meyvesuyu verin ve bunları gün içine dağıtın. Eğer annesütü veriyorsanız ne kadar süt aldığını tam olarak bilemezsiniz fakat emin olabilirsiniz ki günde 3 -4 defadan fazla emzirmek iştahını azaltabilir.

Yemek arası atıştırmaları engelleyin: Bebek öğünlerde ne alırsa alsın öğle öncesiyle ve öğleden sonrasıyla sınırlayın. Eğer atlanan öğün varsa atıştırma saatindeki miktarı biraz arttırarak bir sonraki öğüne kadar geçişi kolaylaştırabilirsiniz.

Gülmeyi ihmal etmeyin : Beslemekte zorlandığınız zaman, tabağa mümkün olduğunca az yemek koyun, bazı oyunlar yaparak yedirmeye çalışın. bebek siz istediğiniz için değil, aç olduğu için yediğini hissetmelidir. Eğer kesinlikle daha fazla istemiyorsa veya hiç yemiyorsa tabağı önünden alın ve yemeği bitirin.

Eğer iştahsızlıkla birlikte enerji azlığı, çevreye karşı ilgisizlik, gelişimde gerilik, yetersiz kilo alımı veya belrgin kişilik değişikliği mevcutsa bebeğinizi bir doktorun görmesi gerekir.

off aynı dertten muzdaribim bu aralar kızım bişey yemio önce hastalandı yemedi şimdi iyileşti ama genede yemiyo en sevdiklerini bile ama yukarda yazılanı okudum kendisi yemek istiyo olabilir diyo dün ve bugün eline bişeyler verdim kendi yedi biraz ama ben verince kitliyo eline verince de çok yemiyo zaten 200 gr vermiş çok üzülüyorum ya kuş gibi oldu kucagıma aldıkca canım sıkılıyo çok hafif geliyo artık

Bebeğinizin bu dönemde yarım litre anne sütüne veya devamsütüne ihtiyacı vardır.

Taze lduğuna inandığınız yumurtayı rafadan da verebilirsiniz

Eğer bebeğiniz yiyebiliyorsa yumurtayı kahvaltı öncesinde tek başına verebilirsiniz.

Sebzelerin kabuğunu kalın soyun,çorbaları için kullanacağınız sebzeleri kabuklarıyla hazırlamayın.

Bebeğiniz diş çıkarma döneminde iştah sorunu yaşayabilir, bu dönemde bebeğinizin beslenme aralıklarını uzatıp,açken ve keyifli olduğu zamanlarda sevdiği besinleri denemelisiniz. Kaşıkla beslenmeyi reddedebilir. Zorlamak doğru değildir. Parmağınızla beslemek te bu dönem için iyi bir yöntemdir. Bu dönemde bebeğiniz biberonla daha rahat besleniyorsa onu devamsütü ağırlıklı besleyebilirsiniz.

Ayrıca diş dönemine bağlı uyku düzeninde bozulmalar olabilir, bu dönemde gece çayı bebeğinizi rahatlatabilir, doymadığını düşünüyorsanız Aptamil gece kaşık mamalarını kullanabilirsiniz. Uyumadan evvel ılık bir banyo da rahatlatıcı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…