Bebek Beslenmesi bebeğim yüzüstü uyuyor :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esra_berk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2010
85
0
46
Ankara
arkadaşlar merhaba oğluşum 5 buçuk aylık ve 15 günden beri yüzüstü uyuyor ne yaptıysam olmadı. ben yan çeviriyorum tekrar dönüyor ben çeviriyorum bu sefer rahatını bozduğum için ağlamaya başlıyor. bende artık ellenmiyorum. yatağa yatırıyorum hoooop yüzüstü kafayıda yana çeviriyor ama genede kalbinin üstüne yattığı için çok korkuyorum arkadaşlar sizinde başınızageldimi acaba nasıl vazgeçirebilirim bebeğimi.

vazgecirmeye neden calisiyorsun anlamadim bebekler icin en saglikli sekil yuzustu yatis pozisyonu
merak etme insan vucudu o kadar sistemli isliyor ki siz farketmesenizde 45 dk.da bir kipirdar hareket eder bebek
bu buyuk insanlar icinde gecerlidir eger bir kisi 45. ci dakikadan sonra hareket etmezse felc kalir.

Benim kızım da öyle uyurdu bebekken,şu an 3,5 yaşında hala genelde öyle uyuyor.sıkıntı olacağını düşünmedim hiç çünkü öyle rahat ediyor

benim bebeğim de 1 yaşında aynen 5.5 aylıktan beri hep yüzüstü yatar,sert yatakta yastıksız yatırırsın.Rabbimin izniyle bişey olmaz İnşaallah.

bebnim kızımda 4,5 aylık hala öyle yatıyor gaz olduğu için bir tek öyle uyuyor sırt üstü yattığı zaman yarım saat uyumuyor hiçbir zararı olmaz merak etme doktorada sordum uyusunda nasıl uyursa öyle uyusun dert ettiğin şeye bak

benim iki oglum var ilk oglumda hatirlamiyorum ama ikinci oglum ben yan yatirsam hemen yuz ustu donerdi uykuya dalsa bile bende tedirgin oluyordum ama korkmayin demek ole rahat ediyorlar bir de yastiksiz yatiriyorsaniz hic sorun olmaz ben iki yasina kadar yastik kullanmiyorum.

Benin Kizim 3 Aylik ve nerdeyse dogdugundan beri yuzustu yatiyor bende ilk baslarda tereddut ettim Ancak yapicak bisey Yoktu sirtustu veya yan yatinca aninda uyaniyor bi ara bacaklari yamukmu olur acaba diye bile dusundum annelik iste ama saniyorumki gayet rahat artik endiselenmiyorum yazilanlari okudukca dahada rahatladim

merhaba,
oğlum 2 aylık oldu, 2 hafta önce öyle çok ağladıki ne yapacağımı bilemeden dizlerimin üstünde yüz üstü tuttum ve sustu, aaa sustu deyip yatağa öylece yatırdım bir baktım yüzüstü uyudu hemen, meyer yüzüstü istiyomuş, o gün bu gündür yüz üstü uyuyor. Ben de korkuyordum başlarda ama dert etmiyorum, bebkler için en uygun uyuma şekliymiş. tek sorun yüz üstü bile emziği ağzında, izi çıkıyor yavrumda, sonra ben çekiyorum. Dönmeye başladığında sanırım daha rahat edecek, şimdi nasıl yatırırsam öyle kalıveriyor. sırt üstü çevirince uykuya dalamıyor. Ben de memnunum doğrusu:))

Bende çok korkuyordum ama doktorumuz arada puset pozisyonunda yatırmamızı tavsiye etti.2.aydan itibaren bende yüzüstü yatırıyorum.Diğer türlü uyumuyor zaten hemen 5-10 dk sonra uyanıyor. Gaz olayı da çok rahat oluyor böyle korkma o rahatsız olduğu şeyleri belirtiyor zaten.Sen başkalarına bakma her insanın huyu farklı bi başkasına iyi gelen sana gelmeyebiliyor, ya da bi başkasına kötü gelen ona iyi gelebşliyor.ilk doğduğunda bende çok korkuyordum ama artık daha rahatım doktorumuz hep bana sen nasılsan oda aynı diye diye onu bebek gibi değil kendim gibi düşünmeye alıştım ilk bebeğim ve şuan çok rahatız.

Son düzenleme:
Back
X