Bebeğimi durduramıyorum...

hanzade_06

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2025
7
3
1
31
4.5 aylık prematüre bir bebeğim var. Son iki haftadır çığlık atarak uyuyor. Beyaz gürültü denedim, kırmızı ışık, masaj veya duş aldırma gibi uyku öncesine hazırlık seçeneklerini hep yaptım. Asla durmuyor kucakta susuyor yatağa geçince çok fazla ağlamaya başlıyor ve sakinleşmiyor kolay kolay. Bütün gün kucak istiyor asla oyun halısında veya ana kucağında durmuyor. Uyku zamanı ise ağlaya ağlaya uyuyor her türlü uyutma yolunu da denedim. Bu dönemden geçen önerileri olan annelerimizi can kulağıyla dinliyorum. Asla iş yapamıyorum, yemek yiyemiyorum kusura bakmayın ihtiyaçlarımı bile karşılayamıyorum hep kucak istiyor. Tecrübelerini paylaşırsanız çok sevinirim.

Merhaba, okurken kendimi gördüm yazdıklarınızda. Merak etmeyin bebeğiniz gayet normal :) tam olarak anlattıklarınizi yaşadım bende. Gece olacak da bebeğimi uyutmaya calisacagim diye ödüm patliyordu. Nefret etmistim gecelerden. Her türlü uyku rutini uyku eğitimi vs her ne varsa hepsini denemiştim ancak hiç biri işe yaramiyordu. Gündüz uykuları tam 30 dakika sürüyor. Geceleri ise ciglik çığlığa uykuya gecis. Asla sakinleşmiyor. Bendn baskasinda durmuyordu.Galiba şurada hata yaptım gündüz iki uyku arasındaki süreyi acmaliydim. 2 saatte bir uyuyorsa 3 saatte bir uyutmayi deneyin. 4 uyku yapıyorsa 3 e düşürmeye calisin ki geceye uyku kalsın. Biz Şimdi 15 aylık olduk. Zamanla uyku temposunu öğreniyorsunuz ama o yenidogan zamanları uyku için çok hirpalamisim hem kendimi hem bebeğimi. Geçmişe dönme şansım olsa ilk deneyeceğim şey bu olurdu. Birde ufaktan diş sancıları başlamış da olabilir. İşte ona yapacak hiç birsey olmuyor. Öyle 3 5 gün sürmüyor diş çıkarma süreci. Neredeyse 1 ay önceden başlıyor. Tetagil diye bir ilaç var bebegimde işe yaramisti. Onu verdiğim geceler biraz daha az ağrısı oluyordu, farkedebiliyordum. Sizin de aklınızda olsun. Diş dönemlerini tetagille atlattım hep

N nisayurt cok teşekkür ederim o ilaca ben de bir bakayım. Yalnız olmadığımı bilmek bir nebze.iyi hissettirdi.Resmen benim yaşadıklarımı okudum yazdıklarınızda karnıma ağrılar giriyor akşam olacak diye... Ama biliyorum ki bu süreç de geçecek sadece çok hırpalıyor bebeğim kendini, üzülüyorum. İkimizde bunalıyoruz. Bugün düşündüm hatta dedim yani,;neyi yanlış yapıyorum ki bu çocuk böyle oluyor diye :(

Back
X