Bebeğim..

tetchy

'İnsanlık müessesesine kaim olanlara'
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2015
353
184
103
Merhaba 11 aylık bebeğim var pek kafama takmıyordum ama artık etrafımdakilerden duymaktan moralim bozulmaya başladı . Bebeğim yerlerde yuvarlanıp istediği yere ulaşabiliyor fakat emekleme yok. Tutup bir yere ayağı kalkmak yok,koltuk kenarlarında sıralamak yok.Ellerinden tutunca hep gezmek istiyor. Pek yemek yemiyor,yumurta yemez acaba vitamin eksikliğinde mı bazı şeyleri yapamıyor. Doktora gitmeyi düşünüyorum yoksa normal mi ?
Biraz karışık oldu ama şimdiden teşekkürler..

Merhaba 11 aylık bebeğim var pek kafama takmıyordum ama artık etrafımdakilerden duymaktan moralim bozulmaya başladı . Bebeğim yerlerde yuvarlanıp istediği yere ulaşabiliyor fakat emekleme yok. Tutup bir yere ayağı kalkmak yok,koltuk kenarlarında sıralamak yok.Ellerinden tutunca hep gezmek istiyor. Pek yemek yemiyor,yumurta yemez acaba vitamin eksikliğinde mı bazı şeyleri yapamıyor. Doktora gitmeyi düşünüyorum yoksa normal mi ?
Biraz karışık oldu ama şimdiden teşekkürler..
Her bebek farklı bir birey sonuçta...
Bırak ne zaman isterse o zaman yürüsün

Komşumun oğlu öyleydi. Her yere yuvarlanırdı. Hiç emeklemedi. Şimdi kocaman oldu. Hiçbir sorunu da yok şükür. Bunlar bireysel farklılıklar. Önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Bütün bebekler emekleyecek diye bi kaide mi var,
Bazıları yuvarlanıyor bazıları otura otura istedigi yere ulaşıyor hepsinin kendine göre teknikleri var :KK48:

Bende oyle düşünüyorum fakat bu çocuğun gücü yok niye kalkmıyor gibi şeyler duymaktan uzulmeye başladım.
Uzuldugunle kalırsın haberin olsun .
Kendine edersin
Benim oğlan hiç yemek yemedi mesela
Doktora gittim dedi ki acikinca yer
Tam 7 gün hiç bir şey yemedi.
7. Gün hastaneye kaldırıldı serum bağlandı
Yemiyor hala da yemez
Çok zayıf
Herkes diyor.

Ama yapısı bu çocuğun kabullendim artık
Aradan 10 yıl geçti
Mecburum kabullendim
Anlatabildim mi

Öyle ama bebeğim çok sakin ve yavas..
Bende hep uyuyormuşum küçükken hiç sesim çıkmazmış kilodanda yürüyemiyormuşum,
Şimdi hala uyku düşkünüyüm ama kilolu degilim :KK48:

Yinede doktorunuza danış istersen rahat etmek için o_O

Uzuldugunle kalırsın haberin olsun .
Kendine edersin
Benim oğlan hiç yemek yemedi mesela
Doktora gittim dedi ki acikinca yer
Tam 7 gün hiç bir şey yemedi.
7. Gün hastaneye kaldırıldı serum bağlandı
Yemiyor hala da yemez
Çok zayıf
Herkes diyor.

Ama yapısı bu çocuğun kabullendim artık
Aradan 10 yıl geçti
Mecburum kabullendim
Anlatabildim mi
Anlıyorum canım bebeğim kiloluydu 6 . Aya kadar ek gıdaya geçişte zayıfladı işte tam yemeye başlıyor dış çıkarıyor gidiyor bütün iştah.. bende acaba o sebepten mı diye düşünmeye başladım.

Bende hep uyuyormuşum küçükken hiç sesim çıkmazmış kilodanda yürüyemiyormuşum,
Şimdi hala uyku düşkünüyüm ama kilolu degilim :KK48:
Teşekkürler

Yinede doktorunuza danış istersen rahat etmek için o_O

Bence kafaya takmayin her bebegin gelişme sureci farklidir. Mesela ben :D 11 aylık yürümeye baslamişim: D saka bi yana bi suru ornek var 7 yasında konuşmaya başlayan bi kuzenim var mesela seneler boyunca konusamicak mi acaba diye düşünüldü

krep deneyebilirsiniz. kendi eline verin minik minik yiyebilir belki.
patatesli yumurta olabilir. haşlayıp küçük küçük doğrayıp çırpılmış yumurtayla tavada pişirin
önüne koyun biraz mıncıklar arada ağzına da götürür belki :)

kimi bebek emeklemeden yürüyor. her bebek aynı olacak değil ki sorun yoktur bence

Bence kafaya takmayin her bebegin gelişme sureci farklidir. Mesela ben :KK70: 11 aylık yürümeye baslamişim: D saka bi yana bi suru ornek var 7 yasında konuşmaya başlayan bi kuzenim var mesela seneler boyunca konusamicak mi acaba diye düşünüldü
Sağlıklı olsun da geç olsun canım artık öyle düşünüyorum

krep deneyebilirsiniz. kendi eline verin minik minik yiyebilir belki.
patatesli yumurta olabilir. haşlayıp küçük küçük doğrayıp çırpılmış yumurtayla tavada pişirin
önüne koyun biraz mıncıklar arada ağzına da götürür belki :)
Deniycem teşekkürler

tembeldir belkide . benim oğlum 10 aylık net oturdu. ondan önce pat küt düşüyordu. 11 aylık emekledi. 16 aylık yürüdü. kontrol amaçlı doktora gidebilirsiniz ama kimi bebek rahat oluyor. oğlum gibi.

Back
X