Bebeğim

Canim benim bebegin gelisiminde anormallik olsaydi doktor zaten cok daha farkli onlemler alirdi hem de 11 ayi beklemezdi demekki bebegin ihtiyaci olan besini aliyor senden ve buyuyor. Gelisiminde en onemli nokta kilo da degildir aslinda boydur. Nisastali bos kalorili besinle kilo almasindansa senin sutunu almasi veya sebze meyve yogurt gibi saglikli ek gidalar almasi daha iyi. Lutfen sakinligini koru etraftan seni bu konuda rahatsiz etmelerine musade etme her sofraya oturdugunda bebegini de oturt. Cignemese yemese bile tadina baksin en azindan. Zamani gelince yiyecek mutlaka. Bu arada bebeginin kac disi var ve ilk ne zaman dis cikardi?

1 ayda 4 dış çıkardı boyu 72 cm kilo 9

her ne olursa olsun memeden kesmeyin. kilo almasa bile bağışıklığı güçlenir sağlıklı olur. önemli olan da bu değil mi??
ama emzirme aralıklarını uzatın. ben çorba yapardım paraka götürürdüm salıncakta sallana sallana yedirirdim. o çocukları izlerken yerdi. ali babanın çiftliği videosunu indirmiştim onu izleyerek yerdi. eline alabilecği yemekler yapardım.
yaz geldi soğuk meyveler verin. şeftali, muz, incir. anne sütü de alıyor yete bişey olmaz.

Canim bebeginin gelisimi guzelmis panikleyecek bir durum yok sakin ol. Guzel tavsiyeler veren arkadaslar da olmus. Sebze meyveleri koklasin tatsin ama bence makarna dondurma gibi nisastali tatli seyler verme. Yumurta ve et icin de erken bence. Biraz daha ileride verirsin onlari.
1 ayda 4 dış çıkardı boyu 72 cm kilo 9

Deneyeceğim hepsini inşallah ise yarar zaten gece birlikte uyuyoruz sabaha kadar emiyor eşimle bu yüzden ilişki hayatım dahi kalmadı

Ya iste onun icin diyorum ayir cocugun yatagini valla kocanla aran acilacak iyice, ver agzina emzigi alistirma boyle buyuyene kadar bu sekilde yasarsin yoksa.

ay bizimkide sizin anlattiginiz gibi 11 aylik emzik almaz ve ek gida soyle biyle emmeye duskun emerken uyur kalir ve gece sik uyanir emer birdaha uyur ama ben hep yorgun halsiz..ancak benimki yogurdu sevdi..ayrani dene..tarhana yogurt et suyu tavuk suyu mercimek corbalarini seviyor..eger sevdigi biseyse mamma mamma diyerek yiyor.ancak sebze yemekleri yumurta peynir hic yemiyor..corbaya eti cook ince tiftiklersem belki yer.kati yiecekler pek yok bizde..

Siz yemek yerken cocugunuzu yemeğe dahil edin sofraya beraber oturun onune yicek koyun, kendi kendine yemegi ni yerse yemek yemeği de sever.kesinlikle zorlamayin israr yok.bizde hic yeme problemi olmadi 11 aylikken kasikla corba icebiliyorlardiBosverin kirlensin.kirlenmek guzeldir.

Gece sabaha kadar emiyor mu? :KK57:
Off küçük olsa neyse de gerçekten çok fazla. Yöntemini bilmem ama kesinlikle azaltılmalı.

Siz yemek yerken cocugunuzu yemeğe dahil edin sofraya beraber oturun onune yicek koyun, kendi kendine yemegi ni yerse yemek yemeği de sever.kesinlikle zorlamayin israr yok.bizde hic yeme problemi olmadi 11 aylikken kasikla corba icebiliyorlardiBosverin kirlensin.kirlenmek guzeldir.
hadi ya bizim kiz corbaya eline daldiriyor..parmaklarini yiyor cap cup.kasigida deniyeyim.arkadaslar hakli biz yemek yemeden doyurayim karnini diyorum yemiyor.5 dk sonra beraber sofrada iken yiyor..

Ben hatırlıyorum günde 8 çeşit çorba yapıyordum sevdiğini bulmak için. Muhallebiler özellikle zevkle yeniyor
masallah gunde 8 cesit..birde muhallebiye ceviz findik gibi kyemisleri toz yapip yedirin.kizima bi cay kasigi hergun yedirmeye calisiyorum cevizi .bi arkadasa doktor demisti.hatta hamile kalmayi dusunenler bile yemeliymis.depolamasi icin.

hadi ya bizim kiz corbaya eline daldiriyor..parmaklarini yiyor cap cup.kasigida deniyeyim.arkadaslar hakli biz yemek yemeden doyurayim karnini diyorum yemiyor.5 dk sonra beraber sofrada iken yiyor..
Bebekler taklitle ogrendikleri icin yemege mutlaka dahil edilmelidirler.yemek yerken sizi nasil izliyor demi:)ve şuna da inaniyorum ailede biri yemek secerse bu o durumu fark edip ilerde oda seçim yapiyor.sandığımız dan daha uyanık bebeklerimiz:)he bide asla benim bebegim şunu yemiyor diye bir genelleme yapmayin.bugun yemedimi yarin yer yogurt yedirmek icin 1 ay ugrastigimi bilirim.her gun bir tatli kasigi yedirdim sonra artirdim sonra zaten sevdiler.:)

Benim kızım milupanın cam kavanozdaki çorbaları ile başlamıştı çorbaya. Ondan önce bir kaşık iki kaşıktı. Cam kavanozda yarım kavanozla başladı. Sonra alıştı.

Back
X