Bebeğimde besin alerjisi

miymiycik

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2025
4
0
1
37
Merhaba arkadaşlar..ben yeni üye oldum benim durumumda olan anneler var mı psikolojik olarak çok iyi değilim. Bebeğim 4 aylık. Bir aylık olunca kontrole gittiğimizde yüzünde minik puturleri vardı doktor baktı ve alerjik bebek dedi. Genelde süt yumurta alerjisi dedi ama diyet önermedi puturler azdı ve başka belirti yoktu. İkinci ay içinde puturler yok oldu ama bu kez kakada mukus olmaya ve artmaya başladı doktor yine diyet önermedi çocuk doktorumuz. Bu şekilde 3.5 aylık olana kadar bişey yapmadık. Üç buçuk aylıkken kakada mukusun yanında minik bir kac parça ip seklinde kan gördüm. Çocuk gastroenterolojiye gittik diyet önerdi süt ürünleri ve yumurta. 14 gün yemedim ama mukus hiç değişmedi kakada köpük arada oluyordu ve bir kez daha minik kan gördüm diyette olmama ragmen. Doktora mesaj attım değişiklik yok diye çocuk alerji doktoruna gidin detaylı test gerekiyor başka besine de alerjisi vardir dedi. Alerji doktoru burda sadece devlette var ve randevu bulamadık henüz ben kendim üç gündür kuruyemiş ve ekmeği de bıraktım. Buna rağmen bugün yine kakada kan vardı. Ve kaka hala sulu mukuslu. Çok kötü hissediyorum bebeğim benim yediğim şeyler yüzünden böyle diye. Üstüne bir de mantar pişiği oldu beş gündür onunla ugrasiyorumm çok yoruldum kendimi çok çaresiz hissediyorum Rabbim beterinden korusun tabiki. Neye alerjisi olduğunu anlaşam yemeden rahatlayacagm ama bu şekilde hem aç kalıyorum süt yumurta ekmek kuruyemiş paketli gıda yok hem de değişiklik olmuyor çok canım sıkılıyor. İlk bebeğim çok tecrübesizim.ustune bir de alerji eklendi. Lütfen çare bilen yazsın aynı yoldan geçen yıl göstersin

Öncelikle çooook geçmiş olsun. Aynı yollardan geçen biri olarak stresini, kendini kötü hissetmeni çok iyi anlıyorum.
Bu süreç çok zor ama 9 10. Ay gibi geçiyor. Doktorlar diyete gerek yok bağırsaklar alışsın tolere etsin dese de insan çocuğun kötü olduğunu gördükçe dayanamıyor iyi olsunda ben yemiyim diyor bunu çok iyi anlıyorum. Eğer alerji bağırsak tepkilisi ise ki çoook büyük kısmı böyle oluyor, mesele süt yumurta kuruyemiş vs değil aslında. Çocuğun bağırsakları sindirimi zor olan besinleri tolere edemiyor gibi düşünebilirsin . Ben bir sürü katı diyet yapmama rağmen kanda mukusta hiç kesilmedi. Mukusun kesilmesi zaten çok daha uzun sürüyor. Kan ara ara yine geliyordu. 10. Aydan sonra hepsi sihirli değnek değmiş gibi geçti. Çübkü bağırsaklaeı tolere edebilir hale geldi. Yaşarken gerçekten çok zor. Bez açarken her seferinde insan kötü hissediyor yine mi kan var diye. Testlerde de mubtemelen bir şey çıkmaz. Süt ürünleri en zor sindirilen olduğu için onların diyetini yapmakta fayda var tabi ama sürecin geçici olduğunu bil

Yaa diyet yapmana rağmen kan ve mukus oldu yani sizde de. Ben yanlış bişey mi yapıyorum diye kendimi sucluyorum hep. Sürecin normal olduğunu bilmeye çok ihtiyacım vardı çok teşekkür ederim

Benm kızımında yumurta alerjisi varmış.Yüzünde ve vücudunda egzamalar olunca kendim keşfettim.Yumurtayı kesince 1 ay içinde düzeldi.Sizde çoklu besin alerjisi var ve düzelmesi öle kısa sürede olmuyor maalesef.Birkaç aya vücudu toparlar.diper arkadaşın dediği gibi de 8-10 aylık gibi vücudu tölere etmeye başlar ve yavaş yavaş diyeti açarsınjz.Diyetteyken sütün kalitesi düşmemesi için vitamin desteği alın imom latte kullanıyorum bende tavsiye ederim.

Yaa diyet yapmana rağmen kan ve mukus oldu yani sizde de. Ben yanlış bişey mi yapıyorum diye kendimi sucluyorum hep. Sürecin normal olduğunu bilmeye çok ihtiyacım vardı çok teşekkür ederim
İnsan bu süreçte kendini çok suçluyor ama asla öyle düşünme aylarca katı diyet yapsan bile kan ve mukus gitmeyebilir. Bu yüzden zaten doktorların güncel yaklaşımı az az yiyerek bağırsağı maruz bırakmak üzerine. Katı diyetle anneyi de bebeği de yiyeceklerden uzak tutmak istemiyorlar. Burda önemli olan şey bebeğin kilo alımı aslında. Eğer kilo alımı iyiyse diyet önermiyor bir çoğu

Ben öncesinde yüzünde pütürler sonra yoğun gaz ve 2,5 aylıkken kanlı kaka ile alerji teşhisi aldım. Süt, yumurta deride çıktı. Kesmeme rağmen mukus, köpüklü kaka, gaz geçmedi. Bir süre kan gelmez gibi oldu (2 hafta falan) sonra tekrar gelmeye başladı. O dönem kabuklu kuruyemişi de kesti doktorum. Haftada 1, 2 haftada 1e kadar düştü. 6 aylıkken tekrar test yapıldı süt geçti gözüktü. Süt ve kuruyemiş diyeti açıldı. Yumurta devam ediyor. Aşırı sıkı diyet yaptım/yapıyorum. Ben de ağlıyordum neden düzelmiyor diyr ve her bezi korku ile açıyordum, kan özellikle çok sıkıntı bişey gerçekten. Burada aynı benim şuanda geçirdiğim şeyleri geçiren biri ile yazıştık adını hatırlamıyorum. 8.aydan beri kan gelmiyor. Şuan 9 ay 11 günlük. Öncesinde haftada 2-3e çıkmıştı kan yine. İlk defa bu kadar uzun süredir gelmiyor. Zaten ek gıda ile köpüklü/mukuslu kaka düzeldi. Önceden gaz çıkartırken ufak kaka yapardı o da ek gıda ile düzeldi. Gaz sorunu hala devam ediyor ama ben tamamen alerji ile alakalı olduğunu düşünmüyorum artık (tamam bağırsaklar hassas ama kendi de yapmakta zorlanıyor).

Demem o ki ben de geçmeyecek zannettim kendimi sorgulamaya başladım, kendim yetmedi eşim de beni sorgulamaya başladı. Zor bir süreç ama geçiyor yavaş yavaş bizim sanırım. Işık görünüyor gibi artık. Merak etmeyin sizin de geçecek inşallah

Mesajlarınız beni çok rahatlatti. Çok teşekkür ederim arkadaşlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…