Bebeğimde besin alerjisi

Merhabalar, bizimde 3.5 aylıkken ortaya çıktı rota aşısı sonrası yüzünde ve vücudunda egzamalar başladı maalesef. Sür ve süt ürünlerini keselim dedi doktorumuz önce. Egzamalar için bir ilaç ya da krem kullandınız mı acaba ? bir de başka ilaç alırken d vitamini örneğin bu dediğiniz ımom latte kullanılıyor mu ?

Şampuanını ve kremini değiştirti doktorum. Mustela stelatoia serisinden şampuan ve krem aldık iyi geldi ve gün aşırı yada hergğn duş ılık suyla.Birdahada sorun yaşamadık.d vitamini devam ediyoruz hiç kesmedik.imom latte de kullanıyorum hala.
Rota aşısı bizde olduk(ikizlerime) bir sorun yaşamadık.Egzamalar genelde yumurtadan oluyormus.süt üeünlerinden önce keşke yumurtayla başlatsaydı doktorunuz.1 hafta içinde değişiklik olmassa sütü ürünlerini keserdiniz.

Biraz doktor mağduru olduk sanırım eşimle doktor değiştirmeyi planlıyoruz çünkü ben ilk doğduğu zaman doktoruma çok söyledim ama hiç beni dinlemedi maalesef. İlk sütle başla dedi sonra yumurtayı keseriz dedi inanın bende ne yapıyor anlamadım açıkçası.

Reactions: Gao
Benm doktorum direk atopik egzama,alerjiden olur dedi.Yumurta veya süt genellikle yumurtadan olur dedi.Ben ilk yumurtayla başladım ve tam isabet oldu.şuan nokta pürüz yok cildinde.Hem sütü hem yumurtayı kesmeniz alerjinin tam olarak neyden oldugunu çözmenizi sağlamaz.Doktorunuzu değiştirin öncelikkle.Şiddetli haldeyse zaten de antibiyotikli krem veriyor.Drum önce mustela ve yumurtadan baslattı geçmesse krem vereceğim dedi.Şükür sorunumuz çözüldü.Siz de sırayla deneyip bulmalısınız. Şuan süt ve tumurtayı kestiyseniz agzamanın geçmesini bekleyin.Ve içinde az miktarda yumurta olan (süt olmayan)bir besin deneyip sütünüzğ verin birkaç saat içinde yüzünde kızarıklık,isilik benzeri bişeler olursa yumurtayı çıkarın sofranızdan.birkaç gün sonrada yumurta içermeyen az miktarda süt ürünü tüketip gözlemleyin.Alerjiyi sizin tespit etmeniz gerekiyor maalesef

Merhaba, çok geçmiş olsun. Yaşadıklarınızın aynısını ve daha fazlasını yaşadım. Çocuk gastroenteroloji profesörüyle haftalarca kılcal kanları saydığımız, kakalı bez fotoğrafı mail'leşmesi yaşadık. Doktorun önerisiydi. Diyet kararının kendileri açısından belirli kriterleri olduğunu söylemişti. Hatırladığım en önemli şey bebeğin gelişimine olumsuz bir etkisi olup olmadığıydı. Bizim bebekte bunda bir sıkıntı görülmediği için bana diyet kararını sana bırakıyorum ama bana sorarsan önermiyorum dedi çünkü diyet yapan anne çok mutsuz oluyor ve aç kalıyor. Bebek bu durumdan daha kötü etkileniyor. Yine de diyet yapacağım dersen ona göre bir yol çizelim dedi. Ben sevinçle atladım bu teklife çünkü çocuk doktoru bana diyet denetmişti gastroya yönlendirmeden önce. Her gün ağlıyordum açlıktan ve mutsuzluktan. Eliminasyon diyeti berbat bir şey gerçekten. Bizim doktor da başka bir arkadaşın daha bahsettiği gibi besinleri tolere etmeyi eninde sonunda öğrenmesi gerekeceği için bağırsakları buna erkenden alıştırmanın daha iyi olacağını söylemişti. Çok zordu ama geçti. Ek gıdaya geçiş epey iyi geldi. Ha ne oldu? 3,5 yaşında. Bizimkinde hala tamamen bitmiş değil. Çok gazlı bir çocuk. Süt ürünleri (peynir ve yoğurt değil ama sütlü tatlılar hala çok hızlı çalıştııylr bağırsakları, ıspanak, portakala hala çok hassas. Hem ciltte alerji oluyor hem kakada cıvıma ve popoda pişik. Ona göre oturtuyorsunuz beslenme düzenini. Çok zor biliyorum, insana hiç geçmeyecek bitmeyecek gibi geliyor ama sıkmayın canınızı. Birçok çocukta iki yaştan önce tamamen geçmiş oluyor

Ayy nasıl iyi geldi bu mesaj anlatamam. Çok teşekkür ederim ya çok geçmiş sizin kuzucuga da. Ben şu an diyetteyim ama kaka aynı boşuna yemiyorum gibi bence önümüzdeki ay tekrar soracağım doktorumuza inşallah diyete gerek görmez

Benim diyetle de hiçbir değişiklik olmamıştı. Çocuk doktoru o yüzden bıraktırdı diyeti ama sorunlar devam ettiği ve dışkıda gizli kan testi de pozitif çıktığı için gastroenterolojiye yönlendirmişti. O da süreci anlattığım şekilde yürütmemizi sağladı sağ olsun. Kilo ve boy gelişiminde olumsuz anlamda belirgin bir değişiklik veya duraklama olmuyorsa, huzursuzluğu da tolere edilebilir seviyedeyse belki size de bıraktırırlar. Tabii doktordan doktora da değişiyor. Sabır diliyorum. Atlatacaksınız merak etmeyin

Merhabalar benim kızımda da besin alerji belirtleri var oğlumda zaten süt alerjisi olup geçtiği için aylarca katı diyet yapmıstım simdi kızımda da cıktı doktorunuzun yaklaşımını kendime yakın buldum cünkü artık diyet yapmak istemıyorum kimdi acaba doktorunuz özelden de yazabilirsiniz gercekten ihtiyacım var teşekkürler

Çok geçmiş olsun benim bebeğimde 10 aylık 4. Ayda benzer sorunlar köpüklü kaka ve mukus olayı yaşadık dr Dr gezdik çocuk gastrosu bize diyet önerdi bebeğe özel mama yazdı süt ürünler-yumurta-balık,dana eti-tahin -kuruyemiş-paketli gıda hepsini kestirdi bebek düzeldikten bir süre sonra yavaş yavaş yemeğe başladım deneme yanılmalarla gidiyoruz suan en son geçen hafta yine köpüklü kaka va atak dönemi oldu Dr tekrar diyet verdi ve bir süre alerjisi olmayan bir şey suan alerji yapmış olabilir dedi 2 yaşa yakın deneme yanılma gideceğiz dedi bağırsak tepkili olduğu için biraz daha dikkat etmek gerekiyor ayrıca diyet hemen etki etmez dedi 10-20 günü bulabilir düzelmesi

merhaba, kusura bakmayın, geç gördüm yorumunuzu. mesaj attım size özelden

Bende şuan aynısını yaşıyorum kızım hep sulu kaka ishal oldu anlam veremedim doktorumuz kaka tahlilinde amip kist ve lökosit var dedi sut alerjisi var dendi siz neler yaşadınız bilgi verirmisiniz.sut ürünleri tüketmen yasak dedi.cok kötü oldum dünden beri

Ay hiç kafaya takmayın ya ben başta çok takmışım yok yere. Geçip gidiyo Rabbim dermansız dert vermesin. Keyfinize bakın zamanla gececek

Bizim kakada kan olduğu için direk deri test yapıldı neye alerjisi var diye. Kaçaksız diyet yaptım çok dikkat ettim asla paketli gıda yemedim. Kafanıza takmayın düzeliyor düzelecek ama bu süreç anne için çok yıpratıcı oluyor maalesef…

Evet maalesef üzülüyorum ben nerde hata yapıyorum diye ishal oluyor normal kaka yok ve bugün kan vardi diyet yaptığım halde

Evet maalesef üzülüyorum ben nerde hata yapıyorum diye ishal oluyor normal kaka yok ve bugün kan vardi diyet yaptığım halde
4 hatta 6 haftaya kadar kalıyormuş alerjen, ama bizim 8 aya kadar kan devam etti çoklu gıda var dediler(ufak alerjenler geçiyormuş diyet yapsam da) ek gıda ile toparlar dediler ki öyle de oldu. Sadece gaz/kaka sorunumuz var ama o da kendi yapamıyor bence ondan oluyor yoksa ekstra bir gazı yok bence. Ayrıca çok gaz ve kaka durumu olduğu için çatlak ve dolayısıyla o yüzden kan olabilir bizde çatlakta vardı bir ara

Allahim şifa versin kuzulara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…