Bebeğimde büyük bi sorun çıktı, ne olur yardım.

zisan93

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2015
3
0
32
Meraba arkadaşlar. Sırf bu sorun için kaydoldum az önce buraya. 15 haftalık hamileyim. 11. Haftada ense kalınlığı ve sol kol gelişim geriliği tespit edildi, kromozomal bi sorun çıkmadı şükür ama sol kol çok kısa, gelişmemiş, 2 profa gittik, gittiğimiz doktorları sayamıyorum bile hepsi kabullenin dedi. Aynı durum başına gelen var mı? Kol parmaklar var ama nerdeyse yarı yarıya kısa. Ailelerimiz kabullenmiyor ve aldırmamız için baskı yapıyorlar. Biz bile henüz kabullenemedik. Ne olur bişeyler yazın.

Ailelerinizi bu duruma karıştırmayın bence bu eşin ve senin kararın olmalı ..
Çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun,
Kesinlikle çözümsüz bir durum mudur bu ?

Allah sabir versin size bebise de sifa versin insallah. Belki ilerleyen zamanlarda gelisim hizlanir allahtan umidi kesmemek lazim insallah bebeginizi saglikla kucaginiza alirsiniz..

Bilmiyorum çözüm var mı diye günlerdir o doktor bu doktor gezdik, hiç biri umut vermedi. Ben gelişecrğini ve sağlıklı doğacağını düşünüyorum hala umudumu kesmedim ama hangi doktora gitsek Yüzleri düştü, olumlu konuşan olmadı.

Canım benim yaşadığım üzüntüyü tabiki sen bilirsin en iyi
Ama aileleri bu duruma karıştırmayın hem onlara aldir veya aldırma diye söz söylemek düşmez
Bu bebeği taşıyan besleyen sensin Allah sana ve eşine bahsetmiş
Tavsiye istetsen eğer bebeğine kıyma derim yazık onun günahı ne
Allah boyle uygun gördüyse vardır bildiği
Hem nice bebekler var özürlü denip sağlıklı doğan inşallah seninde bebegin sağlıklı olur
Ama aldırma lutfen

aah canım Allah şifalar versin.ama ne denir bilmiyorum.hiç belli olmaz belki doğduğunda fark çokta belli olmayacak bi seviyede olacak.yani gelişimi inşallah doğuma kadar hızlanır.ama bencede kıyma evladına.benim kızım doğumdan 21 saat sonra vefat etti.evlat kaybetmek inan çok zor.ki bu kararı sen veriyorsan eğer daha bi zordur.ileride vicdanen rahatsız olursun.Allah senin ve eşinin yar ve yardımcısı olsun.inşallah evladınada beklenmedik anda şifa versin...

aah canım Allah şifalar versin.ama ne denir bilmiyorum.hiç belli olmaz belki doğduğunda fark çokta belli olmayacak bi seviyede olacak.yani gelişimi inşallah doğuma kadar hızlanır.ama bencede kıyma evladına.benim kızım doğumdan 21 saat sonra vefat etti.evlat kaybetmek inan çok zor.ki bu kararı sen veriyorsan eğer daha bi zordur.ileride vicdanen rahatsız olursun.Allah senin ve eşinin yar ve yardımcısı olsun.inşallah evladınada beklenmedik anda şifa versin...
:KK43: çok üzüldüm ben de aynı fikirdeyim, ileride bi çare düşünülür diyorum ama nasıl olacak bu şekilde nasıl okur, ne okur, ne iş yapar, evlenebilir mi diye düşünmeden edemiyorum

Canm benim bi tqnidigimin bi yani bi yandan biraz buyuk dogmus bebegi ole demisler hastanede snra bikac zaman snra tecrubeli bi dr goturduler buyudukce kemikler gelistikca duzelecegini soylemeis simdi bisy yk duzelio gayt iyi ...durumuna uzuldm allh yardmciniz olsn ins gecici biseydr bebegin buyudukce duzelir

Meraba arkadaşlar. Sırf bu sorun için kaydoldum az önce buraya. 15 haftalık hamileyim. 11. Haftada ense kalınlığı ve sol kol gelişim geriliği tespit edildi, kromozomal bi sorun çıkmadı şükür ama sol kol çok kısa, gelişmemiş, 2 profa gittik, gittiğimiz doktorları sayamıyorum bile hepsi kabullenin dedi. Aynı durum başına gelen var mı? Kol parmaklar var ama nerdeyse yarı yarıya kısa. Ailelerimiz kabullenmiyor ve aldırmamız için baskı yapıyorlar. Biz bile henüz kabullenemedik. Ne olur bişeyler yazın.
Canim oncelikle gecms olsun cok uzuldm brnde 16 haftalik hamileym simdiden okadar alistmki ona Rabbim kimseyi yavrusndan ayirmasin. Bence artik bu gibi sorunlar eskidn oldgu kadar zor degil teknoloji okadar ilerlediki eminim bi cozumu vardr yuruyemeyn cocuklri yurutuylr dua etki zihinsel bi sorun yok oyle bile olsa kesinlikle kalbi beyni olan bi canliya kiyilmaz. Rabbim boyle uygun gorms size bi imtihan verms dilerm sabirla atlatrsnz esinizle. Allahm sifa versn..

Zor bir durum. Öncelikle bunun kararı sadece eşine ve sana aittir. Aileleri dahil ettiğin kadar dahil olurlar, bir yerde dur demek gerekiyor.

Vakti zamanında bir aileye konuk olmuştum. Çocuklarından birinin tek kolu dirseğe kadardı, dirsekten 5 tane misket büyüklüğünde parmak çıkıyordu. Annesiyle sohbet ettim çocuğun. Haliyle zorluklar yaşamışlar. Bir protez almışlar, yani takma kol. Ancak çocuğu rahatsız etmiş, ağır gelmiş. Kullanmıyordu. Annesi, çocuğun kısa olan kolunu kabullendiğini çocuğuna hissettirmek için farklı yöntemler uyguluyordu. Mesela benim yanımda el kızartmaca oynadılar. Bilirsiniz altta bir kişinin iki eli, üstte diğer kişinin iki eli. Eli altta olan, üstteki elini kaçırmadan vurmaya çalışır. Annesi bu oyunda çocuğun kısa koluna da vuruyordu. Tabii acıtmadan, oyun gereği. Aklımdaki bir anıdır...

Çocuğun eli ayağı tüm bedeni tamamen sağlıklı da olsa doğum sonrasında da bir hastalık bir trafik kazası ve hatta bir mutfak kazasıyla bile kolunu kaybedebilir. Üzücü bir durum olmakla beraber... yeteneklerini kısıtlayacak bir durum olmakla beraber... candır o. Hayatta hepimizin, hepimizin çocuklarının karşılaşacağı bir takım zorluklar var. Görünen o ki senin bebeğinin hayatındaki zorluklardan biri de bu olacak... Sen bu durumu ne kadar kabullenirsen çocuğun da o oranda kabullenecek.

Zor karar, umarım aileniz (eşin, sen ve çocuklarınız) için doğru kararı birlikte verebilirsiniz.

Ha bir de "Sol ayağım" diye bir kitap vardı, aynı zamanda filmi de var. Çocuğun hareket eden tek uzvu sol ayağı, ve o kitabı da sol ayağıyla yazmış. Muhteşem bir kişisel gelişim öyküsüdür. Seni olumsuz etkiler mi bilemiyorum, belki olumlu da etkileyebilir, kararını da kolaylaştırabilir...

İyi dileklerim seninle kardeşim. Yüreğin ne diyorsa onu yap...

Canım gerçekten çok zor bir karar. Ama Allah onu sana bağışlamış. Ben bir şey duyup da moralim bozulmasın diye hiç test yaptırmadım. Bir sıkıntı varsa bile bilip de hayatımdaki en güzel tecrübeyi mahvetmek istemedim. Çünkü o bana Allah'ın emaneti, tümüyle bana ait benim yarattığım bir varlık değil. Benim kendimce önerim aldırmaman. Hem bu süreçte test sonuçlarını olumsuz alıp, sağlıklı bebekleri olan binlerce anne var. Bence kıyma bebeğine. Allah yardımcın olsun canım. En doğru kararı alacağından eminim.

:KK43: çok üzüldüm ben de aynı fikirdeyim, ileride bi çare düşünülür diyorum ama nasıl olacak bu şekilde nasıl okur, ne okur, ne iş yapar, evlenebilir mi diye düşünmeden edemiyorum

okur canım benim bir arkadaşımda vardı bir kolu daha kısa ve parmaklarını da tam kavrayamıyordu.
en iyi üniversitelerden birinde iyi bir bölüm bitirdi. engelli kontenjanından kpss ile atandı ve memur olarak çalışıyor şu anda.
ne evlenmesine ne okumasına engel bir durum bu. tabi ki sizin onu ne kadar öz güvenle yetiştirdiğiniz çok önemli.

Hic üzülme canim herşeyin caresi var sirf bir kol kisa diye zaten kimse 15. Haftada gebeligi sonlandirmaz yasamsal bir sorun varsa doktorlar sonlandiriyor. Rabbine sigin bol bol dua et belkide zamanla iyilesicek iyilesmese bile bi program izledim kanal 7demi ne bi dr program sunuyor esiyle beraber feridun kunakti sanirim boyle bir uzvu kisa olan cocuga masaj yaparak uzatabildigini gosteriyordu buyume atagina yardimci oluyormus. Rabbim derdi cozumuyle verirmis hic uzulme bebeginide üzme ailenede bu konuda konusma yasagi getir. Kimsenin seni uzmesine izin verme.

Bu arada benim ilk gebelihim 20. Haftada sonlandirildi bebekte yasamayacak kadar cok anomali vardi karnimda ölür diye acil sezeryanla aldi doktor acisi hala icimde oglumun. Simdi kizima hamileyim rabbim onu bize bagislasin doktorum cvs amniyosentez onerdi ilk gebelik oykusu yuzunden hicbirini yaptirmadim allaha emanet dedim kizimda tek umblikal arter var bebegi besleyen 2 damar yerine tek damar ona rağmen rahatim hic bir test yaptirmiyorum allaha emanet ettim sende oyle ol rabbim evlat acisi yasatmasin kimselere ufak sorunlar hallolur.

Bilmiyorum çözüm var mı diye günlerdir o doktor bu doktor gezdik, hiç biri umut vermedi. Ben gelişecrğini ve sağlıklı doğacağını düşünüyorum hala umudumu kesmedim ama hangi doktora gitsek Yüzleri düştü, olumlu konuşan olmadı.
Uzuldum ama eger aldirirsaniz buyuk vebal altina girersiniz cunku bir canı almak en buyuk gunah degil mi? Siz cok dua edin saglikli sihhatli dogmasi icin. Simdi boyle konusmak tabi kolay bizler icin ama yapacak baska bisi yok :KK43:

Eşeği sağlam kazığa bağlayıp sonra allaha emanet etmek daha mantıklı görünüyor. Doktorların söylediklerine kulağını kapatma, dua etmekle her şey düzelseydi dünyada ne açlık ne kıtlık kalırdı, ne de tek bir engelli çocuk.

Bebeğinin durumu ne kadar ciddi, tıbbi yöntemler ve alternatif tıp bebeğinin sağlık sorunuyla ilgili bir şey yapabiliyor mu onu araştır. Ve bebeğini bu haliyle kabullenip, ona hayatın boyunca destek olabilecek misin bunu sorgula. Sonra istersen dua da et. Ama bu iş "saldım çayıra mevlam kayıra" olmasın.

Canım Allaha sığın benim ilk gebeligimdi doktor çocuğunuz sakat dedi ikili testte çıktı boyun ve omurilik arası sakat kalacak dediler kayinvalidem çok baskı yaptı ilk çocuğunuz aldırin sakat çocuklami uğraşacaksiniz dedi biz eşimle karar verdik kesinlikle aldirmicaz bu rabbimizin bir hediyesi hediyenin iyisi kötüsu olmaz dedik aradan biraz zaman geçti doktorum türkiyede iki doktor var bu iş üzerine dedi ankarada eyyup ekinci diye doktora gidin dedi oraya gittik daha ikibuçuk üç aylık civarında hamileydim dr ultrasonda baktı çok sağlıkli koca ayaklı bir oğlunuz olcak dedi aynende öyle oldu şuan oğlu fen lisesinde ikinci sınıfta okuyor rabbime çok şükürler olsun sen dua et bolca derim

Bu arada benim ilk gebelihim 20. Haftada sonlandirildi bebekte yasamayacak kadar cok anomali vardi karnimda ölür diye acil sezeryanla aldi doktor acisi hala icimde oglumun. Simdi kizima hamileyim rabbim onu bize bagislasin doktorum cvs amniyosentez onerdi ilk gebelik oykusu yuzunden hicbirini yaptirmadim allaha emanet dedim kizimda tek umblikal arter var bebegi besleyen 2 damar yerine tek damar ona rağmen rahatim hic bir test yaptirmiyorum allaha emanet ettim sende oyle ol rabbim evlat acisi yasatmasin kimselere ufak sorunlar hallolur.
Bebegınızı saflıkla doğdu mu merak ettim benim de ilk gebelıgım spina bfida beyın su toplamış gıbı bı suru sıkıntı.Su an 13 haftalık gebeyım çok korkuyorum çok endişemi anlatamam her hastaneye gıdısım benim ıcın travma.Hep ilk bebegımdeki şeyleri hatırlıyorum rabbım merhamet etsin yanı yıllarca gebe kalamadım ılk bebekten sonra sımdı gebeyım sevınemıyorum.Hastaneye gıdıyorum ultrasona ya bakamıyorum bile bısey olur mu dıye.

X