Bebeğimde down süphesi

gamzelii34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2012
387
55
98
İstanbul
33 haftalık bebeğim dogdu. Şuan küvezde 11 günlük ve down sendromu şüphesi var çok üzgünüm nasıl bir acı anlatamam , doktor gözler çekik burun basık ve elinde simian çizgisi oldugunu söyledi genetik testten sonra belli olacagını söylüyor, rabbim kimseye yaşatmasın bu şekilde şüphesi olup normal olan varmı arkadaşlar lütfen yardımcı olun

Allah sabır versin. Beklemek çok zor. E hamilelik sürecinde bir sürü test yapılıyor. İlla o zaman çıkmaz mıydı böyle bir şey. İnşallah iyi sonuçlar alırsınız yakında.

hayırlı olsun bebeğiniz. konu ile ilgili sağlık bilgim yok maalesef. erken doğum olduğu için belki yüzü tam oturmamıştır şu anda prematüre?

eğer down sendromlu ise de eminim onu çok güzel bir hayat bekliyor çünkü sizin gibi onu seven ve kollayacak olan bir annesi var. benim bebeğime hamileyken down testi yaptırmak bile istemedim doktor istedi diye yaptırdım ama sağlık sorunu olsaydı da aynı şekilde sever bakardım eminim siz de öyle yaparsınız.

hamileyken testler yapılıyo onunla alakalı sanırsam canım yaptırmadın mı inşallah değildir öyleysede rabbimin vardır bi bildiği ne dym ki

üzülme sütün kesilir onun şu anda en çok ihtiyaç duyduğu şey anne sütü... onun için en iyisini istiyorsundur eminim her anne bunu ister.
özgün ün çocuğu down sendromlu internetten röportajını okumanı tavsiye ederim

Herkesin bebegi kendine guzel gelir canım
Hiç öyle düşünme
Benim 3 tane üçüyle de ayrı ayrı imtihan oldum(
İnşallah değildir ama öyleyse ozel bir Bebeğiniz var sevin kucaklayin
Dünyanın en masumlari onlar
Rabbim size güç versin

Bazı şeyleri eetelememek gerek. Sen hamilelikte kötü bir sonuçla karşılaşmamk için test yaptırmadın ama şimdi yapılıyor mecburen.
Benim bir akrabamda da aynı sorun vardı. Şüpheler testler falan. Şimdi kızı cin gibi maşallah.
Sen şimdilik içini ferah tut.

sağlıklı olmasını istemek en büyük hakkın çünkü sen annesin anne yüreği zor dayanır. sağlıklı olması için duanı eksik etme ama eğer öyle bişey varsada o sana en güzel hediye hiç üzülme sen nekadar güçlü olursan oda okadar güzel hayata tutunacaktır. hiç ayrıştırma normal çocuk v.s. dye, bütün çocuklar normal önemli olan onların başarısına inanmak ellerinden tutmak..

Allah in verdigi birsey bu ozel bir bebeginiz olacak uzulmeyin.
Insallah oyle birsey yoktur
Sutun etkilenmesin moralini yuksek tut

Ne zaman belli olurmuş?
İnşallah değildir. Öyleyse de Allah'tan gelene razı demekten başka bir şey yok..
Parmaklarındaki eklem sayısı kaç? Hamileyken 12.haftada tarama testi yaptırdınız mı? Boyun omurga kalınlığına bakıldı mı?

Down sendromu da kendi içinde derecelere ayrılır.
Hemen karalar bağlamayın.
Çok iyi bir durumda iyi bir eğitimle yaşayabilir.
Yeter ki siz bilinçli olun ona bilinçli bir eğitim verin.
En önemlisi de ne annenizi, ne babanızı, ne kv, ne kp, ne akraba...
Hiç kimseyi ama hiç kimseyi dinlemeyin.
Sadece uzmanları dinleyin ve büyük bir özveriyle yaklaşın!!!

Rabbim hiçbir problem olmadan sağlıkla kucağına alıp evinize gitmeyi nasip etsin inşallah. Aksi olursa da üzülme lütfen ve araştır aslında down sendromunun bir tür bağırsak hastalığı olduğu söyleniyor. 2 yaşına kadar her gittiği doktorun çocuğuna down sendromlu olduğunu söylenen birinin en son gittiği doktorun verdiği bir ilaçla çocuğun kendine geldiğini ve şu an yaşıtlarıyla aynı seviyede olduğunu da bizzat duydum.

Lütfen Down sendromlu olursa da umutsuzluğa kapılmayın. Çok başarılı Down sendromlu örnekler var. Sağlıklı insanlar gibi belki hayatlarını devam ettiremiyorlar ama doğru eğitim ve bakımla evladın çok başarılı ve mutlu olabilir. Eğer ki down sendromlu ise o bir melek. Sizin sevginizden asla şüphemiz yok ama bence daha da sevmelisiniz o zaman yavrunuzu.

Maddi manevi hertürlü yanındayım bebegimin okadar sorun içinde yaşam mücadelesi vermesi beni kahreden doktorunada söyledim ben bilinçli insanım bana ne olursa gelişme söyleyin saklamayın dedim

Bahsettiğiniz Otizm olabilir. Çünkü down sendromu DNA'da fazladan bir kromozona sahip olmak demek. Maalesef tedavisi yok.

Allah hayırlı evlat versin hem adaşım hem hemşerim moralin bozulmasın belki de yoktur öyle bir şey varsa da uzman takibinde olsun Allah güç versin

Rabbim sağlıcakla elinize almayı ,yuvanıza götürmeyi nasip etsin inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…