Bebeğimdeki Reflü Psikolojimi Alt Üst Etti

Juvaderm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2016
2.589
2.346
83
33
Kızlar herkese yeniden merhaba.15 aylık bir bebeğim var 2 aylıkken bronşiolit oldu ve o zamandan beri kusuyor doktor reflüsü var dedi.Ek gıdaya geçtikten sonra daha beter oldu.Ağlıyor kusuyor,boğazına lokma takılıyor kusuyor,kakasını yapmaya çalışırken kusuyor yani anlayacağınız kusuyor Allah kusuyor.Bende şuan 7 aylık hamileyim ve artık yetişemiyorum.Halılar koltuklar yataklar hep kusmuk oldu siliyorum siliyorum lekeler çıkmıyor çıksa bile koku gitmiyor heryere örtü serdim örtülerde kar etmiyor artık.örtüler kirleniyor makinaya atıyorum korkuma yerlere çarşaf seriyorum.Misafirliğe yada dışarı çıkmaya korkuyorum 3 kere dışarı yemeğe çıktık üçünde de üstüne oluk oluk kustu ağar topar eve geldik.Kızlar bebeği bu durumda olan varmı varsa neler yaptınız nasıl geçirdiniz inanın psikolojim kaldırmıyor artık oğlum kusuyor bende ağlaya ağlaya canım çıkıyor.Geçen yine doktora götürdük reflü dedi 18 aylıkken geçer dedi ama bende derman kalmadı.Çok zor çok kırk takla atarak yedirdiklerimi yerlerden topluyorum bana yardım edin lütfen

Benim kizimda var.
Ben cok az yediriyorum kizima, 3-4 kasik yedirip yarim saat 1 saat ara veriyorum, sonra iki kucuk parca meyve vs veriyorum mesela.
Yani az ve aralikli besliyorum.
Boyu kilosu yerinde cok sukur.
Bide yemeklerden once ve hemen sonra su vermiyorum, verirsem oluk oluk kusuyor.

Son düzenleme:
Ben bu su konusuna dikkat etmiyordum veriyorum suluğunu içiyor çok sağolun dikkat edicem bundan sonra

Öncelikle geçmiş olsun. Eminim ki zordur.

Çocuğa az az ve sık sık yemek yedireceksiniz. Öyle oturup koca bir öğün yemeyecek. İçiniz elvermiyor biliyorum ama en azından yediklerini yerden toplamak zorunda kalmazsınız, midesinde kalır.

Yağlı, baharatlı yiyecekler yok. Domates olmamalı mesela. Reflüyü azdırır. Aynı şekilde portakal, limon, kısacası narenciye de yok. Yemeklere tuz koymayın. Başlarda yadırgasa bile zamanla alışır. Dişinizi sıkın biraz daha 18. aya çok az kalmış.

Ben bu su konusuna dikkat etmiyordum veriyorum suluğunu içiyor çok sağolun dikkat edicem bundan sonra

Su onemli,yemeklerden once ve hemen sonra kesinlikle vermeyin, versenizde cok az verin cok cok az.
Yedikten sonra hemen hoplamali ziplamali oyun oynamamali.
Ben yemekten sonra sevdigi bikac sarkiyi yada cizgifilmi aciyorum, 10-15 dk kadar sabit yerinde oturmasi icin.
Bu kucuk seylere dikkat ederseniz kusmasi cok cok azalir.

Çok teşekkür ederim ama bazı yerlerde okudum 2 yaşından sonra bile devam eden reflü varmış ben birazda ondan korkuyorum mesela saydıklarınızı bugün hiç vermedim ama kakasını yapmaya çalışırken yine kustu

Çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz

Kıyamam. Doktorunuzla konuşmuşsunuzdur mutlaka. Devam etmesi durumunda ilaç vs tedavisi yok mu bu işin? Özellikle 2 yaştan sonra?

Çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz
Rica ederim.
Birde iki sulu gidayi ard arda vermeyin.( corba yogurt muhallebi ard arda vermeyin yani)
Mesela corba icirdiniz, ardindan vereceginiz gida az miktarda ve kati olsun.( bebe krakeri bi parca ekmek gibi..)
Corbadan sonra eline sulugu en az 1 saat vermeyin.
Benim kizim selale gibi kusardi, ne zor gunlerdi.
Bide bogazina kacacagindan korktugunuz hicbi parmak sebze beya meyveyi elune vermeyin.
Kusmaya antremai olduklari icin en ufak bi takilmada yedikleri ictikleri ne varsa kusuyorlar.
Ben eline elma vermem mesela kizimin, cunku kusuyor. Elmayi tirnak buyuklugunde kesip verdigimde cigneyip yutuyor.
Kolay gelsin

Çok mu yediriyorsunuz? Yediğine içtiğine dikkat edin daha az yedirin sorun kalmayacaktır.

Kıyamam. Doktorunuzla konuşmuşsunuzdur mutlaka. Devam etmesi durumunda ilaç vs tedavisi yok mu bu işin? Özellikle 2 yaştan sonra?
Ah sormayın doktor ilaç yazacakken eşim itiraz etti ilaç vermem ben çocuğuma dedi yani bide onla uğraşıyorum diyorum ki çikolata verme inadına çocuğun ağzına çikolatayı tıkıştırıyor beni asıl eşim yordu

Benim Bebeğim 7 buçuk aylık 3 aylıkken falan cıktı reflu o dönemden bu yana aşırı kusması yok ama reflüsü var
Çay çikolata kahve bunları asla vermeyin dedi doktorumuz
Ve ilaç kullanıyoruz çok sık olursa size vermediler mi ilaç?

Çok sağolun ben dikkat ediyorum baya ama bu su konusuna hiç dikkat etmemiştim yarın dediğinizi uygulayacam inşallah işe yarar:)

Çok mu yediriyorsunuz? Yediğine içtiğine dikkat edin daha az yedirin sorun kalmayacaktır.
Akşama kadar 1 yumurta,bir kase çorba,bir muz yada evde hangi meyve varsa,akşamlarıda tatlı tabağından daha az kadar yemek ve ayran tabi bazı günler bunların hepsini yemez ama genel olarak böyle besleniyor

Eşim yüzünden doktor yazmadı asıl sorun eşim hiç dikkat etmiyor her akşam aşşağımızda market var çikolata yedirip getiriyor görmemişin oğlu olmuş:)

Merhaba geçmiş olsun bu konuda çok bilgim yok kusura bakmayın ... Bebeğiniz erken mi doğdu acaba ? Erken doğan bebeklerde daha çok çıkıyormuş bu reflü.

Eşim yüzünden doktor yazmadı asıl sorun eşim hiç dikkat etmiyor her akşam aşşağımızda market var çikolata yedirip getiriyor görmemişin oğlu olmuş:)

Yok yedirmeyin çikolata çok tetikliyor reflüyü gaviscon yazdı bizim dr ıyi de geliyor

Sadece reflu olduguna emin misiniz? Besin alerjisi de yogun kusma yapar. Ultrason veya endoskopi onerdi mi doktorunuz?
Sık ishal, poposunda geçmeyen pisik veya geçmeyen kızarıklık, vucudunda egzama, ust uste hapsurma gibi şeyler var mi

2 yasina girecek minik kuzum hala kusmalar devam ediyor. 18 aylikkengecmesini umarim bebeginin. Yagli yedirmemeye calis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…