yalel kullanıcısından alıntı
YALEL:
ooo komşunuzu hiç tanımıyorsunuz aslında.
nedir ne değildir bilemezzsiniz.
çocuğunuza kızıp, eline vuruverir mi yanlışlıkla (!)
başkasına sinirlenip, yanlışlıkla (!) siniriniz yavrunuzdan çıkartır mı....
ve daha bisürü bilinmezlerle dolu durumlar..
kesinlikle tavsiye edemiyorum.
daha önce yazdıklarımı boşverin.
özeliniz kalmasın varsın, birkaç sene tahammül ediverin birlikte yaşamaya...
bana kalırsa, bu kadar az tanıdığınız birilerine, yabancı tabir ettiğimiz birilerine emanet etmektense... babaanne daha iyidir.
en azından, çocuğunuza, canından-kanından biri bakar, gözünden sakınır muhakkak, her şeyden daha öte önem verir, gözünüz arkada kalmaz.
bilmemkim komşu teyze acaba bugün formunda mı? acaba bugün eşine mi sinirli? acaba bugün çocuğunun okul toplantısı mı var? acaba bugün misafiri mi gelecek? acaba bugün misafir sebebiyle çocuğun uykusu heba mı olacak? acaba bugün çorbasını mı yedi, yoksa daha kolay yedirebildiği börek-çörekle mi geçiştirildi? soru ve sorunları olmaz....
babaanne en iyi çözümmüş, sizin durumunuzdan ben bunu anladım az önce.
yaklaşık 5 ay kayınvalide ve kayınpeder bizim eve taşını ve beraber yaşadık kızıma baktıkları ve benimde çalıştığım için.
pazar gece gelip cuma gece kendi evlerine gidiyorlardı.
bu 5 ayın her gecesinde yatağa yattığımızda eşime, senin annen şunu şöyle yaptı, baban bunu ima etti gibi serzenişlerle geçti, bu durum bi yerden sonra hayatımı o kadar zorlaştırdıki, eşimle öyle kavgalar etmeye başladıkki evliliğimiz sarsılıyordu artık. sonra geçen ay işten çıktım ve bi anda eski aşk dolu günlerimize geri döndük . ama bu bir ay içinde yaşadıklarımı unutmuşum demekki iş arayışına başlamıştım, ta ki cumartesi gününe kadar. cumartesi bi geceliğine şehir dışına gittik, cuma gecesinden bize geldiler yine bebişe bakmak için .. ve ben iş aramakdan vazgeçtim bi süre daha :))
kayınvaliden ve kayınpederin gelecekler, bir evde beraber yaşayacaksınız. Kayınpederin tuvaleti kullanacak arkasından o tuvalete sen gireceksin. mutfağında aradığın hiçbirşeyi bulamayacaksın. Çocuğunu istediğin gibi yetiştiremeyeceksin, mesela sen çorap giydireceksin, ay hava çok sıcak pişti çocuk diye çıkaracaklar .
benim kayınvalidem temizliğe falan karışmazdı, zaten kendisi öyle titiz bi kadın değil, bir hafta boyunca yemek pişirdiği ocağı bile silmez mesela, çay damlar salça damlar ama günlerce silmeden o ocağı kullanır taa ki ben delirip heryeri çamaşır suyuna bulayana kadar.
bir yandanda çocuğunu gözün kapalı emanet edeceksin, ama yukarıda saydığım şeylerlede karşılaşman kuvvetle muhtemel, özel hayat cinsel hayat rahat rahat kocanla kavga etme yada evin içinde bornozunla havlunla dolaşabilme ihtimalin yok.
alt komşun eğer güvenilir biriyyse, itimat ediyorsan sakın kaynana falan alma evine, tecrübe konuşuyor..
Valla ne yalan diyim, süper ifade etmiş kendisini COTURNIX
Ne zor şey yarabbim..
Bi yavru dünyaya getiriyoruz.
İçimizde taşıyıp, canımızdan kanımızdan kopartıp, şu dünyaya getiriyoruz.
O meleklere seçme hakkı vermiyoruz hiç.
Biz, istiyoruz, doğuruyoruz. Onlara sormuyoruz.
Bu dünyada bizi biliyorlar. ana-baba biliyorlar, can-kan biliyorlar.
Allahım yarabbim, ne zor işler bu işler...
DENİZ42 ; ALLAH KOLAYLIK VERSİN ARKADAŞIM.
İNŞALLAH, HER BİRİNİZ İÇİN, ÖZELLİKLE YAVRUN İÇİN... EN HAYIRLISINA YÖNLENDİRSİN RABBİM, DOĞRU YOLLARA YÖNELTSİN SİZİ... EN DOĞRU KARARI VERİN İNŞALLAH ARKADAŞIM.