ilk bebeğim benimde, şuan 4,5 aylık. senin kadar yaşamadım ama bende ilk doğduğunda biraz garipsedim. sevemicekmişim gibi geldi bana, oysa o kadar güzel bir bebek olarak doğdu ki, eşim görmüş hemşireler yanaklarını sıkıp sıkıp sevmişler hep ne güzel bebek diye. uzun bir süre de hep bebek diye hitap ettim, ismini söyleyemiyordum, nefret etmiyordum yavrumdan ama çok da seviyorum diyemiyordum, fakat inanılmaz bir merhamet vardı, o ağlamaya başladı mı bende ağlardım, gözlerim kan çanağına dönerdi. dua ederdim Allahım sıkıntısı neyse al bana ver, istersen bana kat kat ver ama o rahat olsun derdim, deli gibi dua ederdim.... şimdi ismini söylemekle kalmıyorum. çok seviyorum, o kadar ço kseviyorum ki, eşim artık çocuğu kıskanmaya başladı...
sana tavsiyem o yavruya bak, ne kaar minik, ne kadar aciz, merhamete yardıma ne kadar muhtaç... onu annene versen o yaşayabilir mi kardeşim ? senin kokuna sütüne sana ihtiyacı avr onun. Bak ben üniversite mezunuyum, ama çalışmıyorum. pekçok sebebi var ama bir sebebi de yavrumdur.
birgün küçük kardeşimi okulundan almaya gittiğimdeydi, ünv.den mezun olmuştum o sıralarda. bekardım henüz. küçük tatlı bir kız, günlerce bakıştığımız sevmek için can attığım bir kız en sonunda benim yanıma geld ve hiçbirşey demeden bana sarıldı. o kadar güzel bir kız çocuğuyduki, o kadar tatlıydıki. babannesi olduğunu öğrendiğim yaşlıca kadın yanıma geldi, sen annesine çok benziyorsun dedi, birde başımdaki örtüden aynısından annesininde varmış. o günden sonra hergün o kızı öpüp kokladım sevdim beni kızın yanında görenler annesi sanıyordu, o derece benziyormuşum demekki. o günü bana gelip bacaklarıma sıkıca sarılışını asla unutamam. okuduğum üniversiteden bile vazgeçtim, yapamazdım kendi yavruma. bak sen ne güzel yazmışsın eşim hep yanımda olsun istiyorum demişsin, senki kocaman kadın olmuşsun kendi işini kendin görebiliyorsun, peki ya senden kat be kat aciz olan bu yavrucak ne yapsın? inan yüreğim nasıl sızlıyor şuan anlatamam...
o sana emaneten verildi, emanete hıyanetlik etme, ona sevginle merhametinle muamele et kardeşim. dua et, Allaha yalvar içinden bu kötü hisleri alması ve çocuğna karşı sevgi ve merhamet vermesi için yalvar, dua et, inan faydasını göreceksin kısa bir zaman sonra.
uyusun diye saatelrce kolumda salladığımı bilirim, ağlamaktan dilinin altındaki incecik bağın kanadığını bilirim, birkez olsun o ağlarken uyumamışımdır. kayınvalidem alır hadi sen yat derdi ama asla yatmazdım, önce o uyuyacak, en azından ağlamayacak sonra ben ancak uyuyabilirdim.
kötü bir anneyim diye kendini şartlandırma, ben iyi bir anenyim daha da iyi olucam de hep ve çok dua et, gerekirse bir psikoloğa git, ve gögüs acıların içinde mutlaka bir çözüm bul,
o bebek senin vucudundan çıktı, ruhu var, kendine özel bir kişiliği var, o senn bebeğin sen de onun annesisin. bütün bunlar geçiyor inan. ben neler çektim hamileleiğimde, doğumumda nasıl acıalr yaşadım, ama çok şükür geçti çoğu bitti.
bir tavsiyem daha bebeğini kundak yap uyku problemi varsa. faydasını görürsün, ve doyup doymadığına emin ol. ayrıca aartık onun yavaş yavaş gaz sancıalrının oluşmaya başladığı zamnlar bizimkine hiçbir ilaç fayda vermedi ama bebekten bebeğe değişiyor gaz sancısı olabilir doktora göster. birde ısırması bana garip geldi o kadar küçük bir bebek ısırırmı? belki bir yeri acıyorsa o acıyla ısırıyorur. belki sütün yetmiyorsa o da olabilir.
uzun oldu ama en ziyade bebek için yazdım kusura bakma, kıyamam ona ben. hep daha kötüsünü düşün. ya sakat olsaydı ya bir özrü olsaydı, ya kısır olsaydın, ömür boyun ne yapardın? şükret sağlıklı bir bebeğin var, bu halleri 40ından sonra yavaş yavaş geçiyor. ona kızma nolur, kendini de harap etme.
SEN İYİ BİR ANNESİN, GÖĞÜSLERİN O HALDEYKEN HALA BİR SABIRLA EĞER EMZİRİYORSAN BU SENİN İYİ BİR ANNE OLDUĞUNU GÖSTERİR!
lütfen sıkıldıkça yaz...