bebegime bakamiyorum yardim..

noluyo bana yaaa
olcek gibi hissediyorum kendimi
hele cocuk ciglik atip agladimi onu olece birakip disari kacasim var
kotu bi anneyim
onu opmek bile istemiyorum
emziriyorum goguslerim hep yara bide uzerine cenesiyle isiriyo aglayarak emziriyorum
yurt disindayim yanimda kimsem yok
icimden bi ses cocugu anneme birak diyo
tr ye gidip onu anneme birakmak geliyo icimden o baksin ben yapamicam galibaa
24 saat botunca ya emziriyorum ya altini degistryrm ya pis pis liyrm
ve surekli ama surekli agliyo uyanikken
biraz yatayim diyorum cigligi hep kulagimda yankilaniyo
surekli kalbim carpiyo
napcam ben?
ne zamana kadar bole olacak
gozumu kapasam acigimda buyumus olsa diye dua ediyorum
yasadiklarim normal mi ?
biri beni duysun lutfen
yoksa engel olamiyorum kendimi
annelik adina hic bisey anlamadim ben
agliyrom hep

var ya tam olarak benım lohusalıktakı halımı anlatmıssın kesınlıkle senım gıbı pek cok anne var hatta 10 lohusadan 5i boyledır bıle dıyebılırım. bebegın daha cok kucuk yasadıkların cok normal emın ol kotu bı anne dıılsın sadece bu bı surec atlatmak ta sadece zaman ıstıyo. ben psıkıyatrıste gıtmıstım bana lohusaklık depresyonuna gırmek uzeresın gırerken cıkman zor dedı vehafıf bı ılac verdı o ılacı 1 ay kullandım sute gecmıyomus bu arada. 40ım cıktıgında tamamen gecmıstı o yasadıgım duygular kabuslar.senın yazdıgın herseyı aklımdan gecırdım ınankı gozumu actıgımda bebek buyuse dedım ama o hastalıkmıs ve ıllakı gecıcek ve de guluceksın kendıne ben resmen korkuyodum kızımdan sımdı hatırladıkca guluyorum o hallerımı

herkes bişeyler yazmış benim yazacaklarımda pek farklı değil.. bu dönem gerçekten çok zor oluyor ama önünde maximum 3 hafta daha var sonra sana bir gülecek yüzünde güller açacak.. 5 hafta sonra seni gördüğünde gözünü ayırmayacak.. 8 hafta sonra seni her gördüğünde kahkahayı basacak ve sen onu kucağına aldığında resmen sana sarılacak :61: o zaman diyeceksin ki anne olmak buymuş :69:
benim bebeğimde altının değiştirilmesinden hiç hoşlanmazdı sanki canını yakıyormuşum gibi feryat figan ağlardı.. ama onu şimdi daha iyi anlıyorum; senden başka hiç kimsesi yok babası dedesi halası vs hiç biri onu senin gibi avutamaz.. ben bebanthen kullanmıştım göğüslerim için ve her emzirmeden önce ve sonra yıkıyordum.. göğüs pedi kullanmanı da tavsiye etmiyorum.. mümkünse hiç birşey giyme giyeceksen de iyice kurumasını bekle.. ben bu dönemle her akşam eşime ağlıyordum ben emzirmek istemiyorum diye şimdi her emzirmede aşık oluyorum bebeğime :78:
çok az saberet hepsi geçecek.. gün gelecek sen de benim gibi anacaksın o günleri.. zordu ama geçti diyeceksin...

mrb canım gecmiş olsun inşallah gögüslerin biraz gecmıştır belki bende ağlaya ağlaya emzirdim kızımı hala da cok acıyor,bir gece kızım kan kustu birsürü aklım basımdan gitti cocuga bı sey oldu sandım..bu yara olayı cok sinir bozucu ama soyle 25 den sonra felan hafifliyor,sana tavsiyem gögüs kalkanı diye bir sey var avent in netten bulabilirsin hala kullanıyorum ben,gögüs pedleri hava aldırmadıgı ve sureklı ıslak kaldıgı ıcın yara yapıyor,bu gögüz kalkanını mutlaka al ağrıların hafifleyecek ve yaraların daha cabuk ıyılesek emin ol,bir de madela nın purelan diye bir kremi var bu da cok ıyı geldi bana,hala memenerimin uçları yarık tam ıyılesmedi bende cekıyorum,sakın pes etme meleğini düşün.. birde emzirme sürelerini uzun tutma o zaman daha cok acıyor,sık sık emzir yaralar uyusuyor acısı azalıyor...bu arada zeytin yağı da iyi geliyor silmeyede gerek kalmıyor..

Son düzenleme:
bak buraya da link koyuyorum inşallah oluır ben uyurken bıle cıkarmıyorum..
Philips Avent Göğüs Kalkanı 2`li - E-Bebek.com Bebeğiniz ve Sizin için Herşey!

cok tsk ederim
ilk gunden beri avent in gogus kalkanini kullaniyorum
hatta yatarken bile ..
biraz rahatlatiyor
ciplak gogusumle emzirmeye basladim
lakin meme karisikligi yasiyor sanirim
gogusumue gelir gelmez uykuya basliyo
mememi cekiyorum basiyo yaygarayi
dun gece yine hic ama hic uyutmadi bizi
en sonunda dayanamadim ve sagdigim sutu biberonla verdim bi cirpida bitirdi
bilemiyorum ne yapsam
biberon ve ayni anda memeye devammi etsem
yoksa biberon hic vermesem saatlerce memede mi kalsa..ki o zaman emmedigi icin doymuyor ve uyumuyor
siz ne yapmistinz hic biberon deneddiz mi
uykusuzluk cok yoruyorbeni
bebekte tas caltasin gunde 8 9 saat uyuyir uyumuyor onun icin cok az
bende bittim artik
gozlerm kan canagi ayaga kalktgmmda basim donuyor
yakinda pes edip mamaya baslicam sanirim
doymamasi beni cok uzuyo

herkes bişeyler yazmış benim yazacaklarımda pek farklı değil.. bu dönem gerçekten çok zor oluyor ama önünde maximum 3 hafta daha var sonra sana bir gülecek yüzünde güller açacak.. 5 hafta sonra seni gördüğünde gözünü ayırmayacak.. 8 hafta sonra seni her gördüğünde kahkahayı basacak ve sen onu kucağına aldığında resmen sana sarılacak :61: o zaman diyeceksin ki anne olmak buymuş :69:
benim bebeğimde altının değiştirilmesinden hiç hoşlanmazdı sanki canını yakıyormuşum gibi feryat figan ağlardı.. ama onu şimdi daha iyi anlıyorum; senden başka hiç kimsesi yok babası dedesi halası vs hiç biri onu senin gibi avutamaz.. ben bebanthen kullanmıştım göğüslerim için ve her emzirmeden önce ve sonra yıkıyordum.. göğüs pedi kullanmanı da tavsiye etmiyorum.. mümkünse hiç birşey giyme giyeceksen de iyice kurumasını bekle.. ben bu dönemle her akşam eşime ağlıyordum ben emzirmek istemiyorum diye şimdi her emzirmede aşık oluyorum bebeğime :78:
çok az saberet hepsi geçecek.. gün gelecek sen de benim gibi anacaksın o günleri.. zordu ama geçti diyeceksin...

tsk butun kremleri kullaniyorum bebanthen de dahil
gogus kalkani kullaniyorum camasirima degip ahris olmasin diye
emzirmek benim icinde artik bi iskence ne yalan soyleyeyim
ilk 6 ay devam edebilirsem opup tepeme koycam sonrasini allah bilir ama istemiyorum
emzirmek benim icin 2. bi dogum sancisi..okadar zorlaniyorum dusunun artik
doymadigida cabasi
daha dorusu emmedigi icin doymuyor

var ya tam olarak benım lohusalıktakı halımı anlatmıssın kesınlıkle senım gıbı pek cok anne var hatta 10 lohusadan 5i boyledır bıle dıyebılırım. bebegın daha cok kucuk yasadıkların cok normal emın ol kotu bı anne dıılsın sadece bu bı surec atlatmak ta sadece zaman ıstıyo. ben psıkıyatrıste gıtmıstım bana lohusaklık depresyonuna gırmek uzeresın gırerken cıkman zor dedı vehafıf bı ılac verdı o ılacı 1 ay kullandım sute gecmıyomus bu arada. 40ım cıktıgında tamamen gecmıstı o yasadıgım duygular kabuslar.senın yazdıgın herseyı aklımdan gecırdım ınankı gozumu actıgımda bebek buyuse dedım ama o hastalıkmıs ve ıllakı gecıcek ve de guluceksın kendıne ben resmen korkuyodum kızımdan sımdı hatırladıkca guluyorum o hallerımı

ins bende gectigi gunleri gorecegim
beni yoran yorgunluk ve pskoljik gerginlik
ins daha kotuye gitmz

ilk 6 ay devam edebilirsem opup tepeme koycam sonrasini allah bilir ama istemiyorum
doymadigida cabasi

canım emzik vermeyi denedin mi? çünkü benim bebeğim de devamlı memede olmak istiyordu.. doymadığından değil sadece iç güdüsel.. emzik alıyorsa 2 saatte 1 emzir diğer zamanlarda da emzikle dursun hem daha rahat uyur hem sen de rahat edersin.. almıyorsa bile ucuna biraz sütünden damlat onun hatrına yarım saat emiyordu belki daha gelir diye :1: bu arada nuk tavsiye ederim..
ayrıca yatağa almak da benim kurtarıcım olmuştu. o iyice dalınca meme ağzından çıkıyordu ben de biraz uzaklaşıyordum öyle uyuyorduk geceleri çok rahat oluyordu.. yerinden almayınca uyanmıyordu.
ben de o zamanalar senin gibi emzirmeyi sevmiyordum ama acıların geçince herşey düzelecek..

selam arkadaşım kullandığın ilacın adı neydi acaba bende 55 günlük anneyim ama arkadaşımın yaşadıklarının aynılarını hatta daha fazlasını yaşıyorum 40 ım çıkınca herşey düzelir dedim ama olmadı bi türlü düzelemedim doktora gitmek zorunda kaldım ve şu anda ilaç kullanıyorum başlka çarem kalmamıştı inşallah bende sizin gibi düzelebilirim hayat o kadar zorki şu an benim için analtamam.

yenicherry canım senin yaşadıklarının aynısını nerdeyse 1 aydır yaşıyorum berbat durumdayım bende bebeğimi emziremiyorum onunla ilgilenemiyorum evde durmak istemiyorum kafayı yemek üzereyim resmen benim yaşadıklarım tek sanıyodum burda bunları okuyunca biraz daha rahatladım inşallah bizde diğer arkadaşlar gibi bunlar geçti artık çok iyiyiz diye yazabiliriz allah yardımcımız olsun böyle hayat gerçekten çok zor ne yapıcağımı şaşırmış durumdayım hiç böyle şeyler olucağını tahmin etmemiştim ben 5 yıldır bebek özlemi çekiyodum en sonunda bebişime kavuştum artık çok mutluyum derken başıma bunlar geldi ne olur bitsin gitsin artık dayanıcak gücüm kalmıyo bazen çıldırıcağımı düşünüyorum:59:

doymadigida cabasi

Ya ilk günlerde ben de bu emzirmenin nesi muhteşem bir duygu diyordum. Hep kadınlar öyle söylüyordu çünkü. Hatta hamileyken gebelik eğitimine gittiğim hastanenin erkek doktoru "kadınları sırf emzirebildikleri için çok kıskanıyorum" demişti. 2,5 saat memeden hiç ayrılmadığını bilirim ben de ilk zamanlar. Tam bir işkenceydi. Ama geçen ay oğlum diş sıkıntısı nedeniyle 1-2 gün emmeyi bıraktı. Var ya resmen kahroldum. Gece uykusunda bile almadı. Sonra yavaş yavaş tekrar alıştı. Sevincimden ağlayacaktım nerdeyse. Ben pes etme derim. Sonuçta sütün var. Emin ol herşey düzene girdikçe sütün de artacaktır. Belki doymuyor, belki memede kendini güvende hissediyor bilemiyorum. Bildiğim birşey var ki 3-4 hafta sonra hepsinin geçecek olması. Hayatımın hiçbir dönemi bu kadar zor ve uzun gelmemişti bana da. İlk 40 gün yani. Bütün arkadaşların dediği gibi SABIR!!!

noluyo bana yaaa
olcek gibi hissediyorum kendimi
hele cocuk ciglik atip agladimi onu olece birakip disari kacasim var
kotu bi anneyim
onu opmek bile istemiyorum
emziriyorum goguslerim hep yara bide uzerine cenesiyle isiriyo aglayarak emziriyorum
yurt disindayim yanimda kimsem yok
icimden bi ses cocugu anneme birak diyo
tr ye gidip onu anneme birakmak geliyo icimden o baksin ben yapamicam galibaa
24 saat botunca ya emziriyorum ya altini degistryrm ya pis pis liyrm
ve surekli ama surekli agliyo uyanikken
biraz yatayim diyorum cigligi hep kulagimda yankilaniyo
surekli kalbim carpiyo
napcam ben?
ne zamana kadar bole olacak
gozumu kapasam acigimda buyumus olsa diye dua ediyorum
yasadiklarim normal mi ?
biri beni duysun lutfen
yoksa engel olamiyorum kendimi
annelik adina hic bisey anlamadim ben
agliyrom hep

aynı benim o günlerdeki halim,düşüncelerim..
sanırım çoğumuz buna benzer şeyler yaşadık hissettik ama geçti gitti işte
hatta sana birşey söyliyeyim mi oğlum iki yaşına geldi neredeyse ve ben o kabus dediğim kırk günümü özlüyorum şimdi düşündüğümde desem inanır mısın?
gece kalkıp omu emzirmeyi,emerken uyumasını izlemeyi özledim :43:
büyüdükçe bebekliğini arıyorsun bu bir gerçek
şimdiki aklım olsaydı o günleri kendime zehir edeceğime tadını çıkarırdım
ben senden de kötü bir ruh halindeydim,bebeği duvara çarpasım falan geliyordu
annemi aradım çağırdım sonunda ve oğlumu gece yanında yatırmaya başladı,benden korktu kadın..
ama işte deneyimli bir anne olmaya başladığında,çocuğun büyümeye başlayıp farklı sorunlarıyla boğuşmaya başladığında da diyorsun ki 'aa şimdi olsa o günlerim o kadar küçük bebeği tek parmağımla bile idare ederim'
sabır canım,hepimiz aynı böyle şeyler yaşayarak geçtik ve deneyim oldu bunlar bize,böyle böyle pişip anne oluyoruz işte.yoksa nasıl cesaret edip tekrar çocuk doğurabilrdik ki..
üzülme kendini suçlama sakın
gelebiliyorsa annen gelsin ya da sen git bence biraz

.... suan senı anlamaya calısarak empati kurarak okuyup gözden gecırdım yınede anlam veremıyorum senın ve senın gıbı annelığı bu sekılde basit kılanlara cok zor kolay deyıl farkındayım benımde 4 buçuk aylık kızım var bende aynı zamanlardan gectım gecıyorumda ve bazı ınsanlar bütün annelerde oluyo yazmıs hayır bende olmadı ve tanıdığım brı cok annede olmadı senı elestırmek deyıl amacım ne olur kızma ..... sımdı sana ve senın gıbı buraya yazan anneler soruyorum ozaman bu yazıları yazdığınıza pişman olucakmısınız ...

bu nasıl bir empatidir??? anneliği basit kılmakmış! tıbben varlığı kabul görmüş, teşhisi ve tedavisi olan bir HASTALIK bu! siz girmediniz, çevrenizdekiler girmedi, ne mutlu sizlere, keşke hiçbir yeni anne bunları yaşamasa... ama bu hastalık VAR. Grip olana, kanser olana "insanlığı basit kılıyorsunuz neden hasta oldunuz sabırsızsınız" diye parmak sallıyor musunuz?
insanlar hastalığına derman arıyor, "sen zayıfsın", "ben şöyle sabrettim mükemmel anneyim", "ben girmedim depresyona sen niye girdin" dışında yazacak bir şeyiniz yoksa lütfen bırakın destek olabilenler, GERÇEKTEN empati kurabilenler yazsın, siz de ekran karşısında okuyup "cık cık cık" diyerek yazışanları kınayın mükemmel anne olarak!
yazdıklarım sadece sizin şahsınıza değil, birkaç tane daha parmak sallayan ve kendini öven yorum var bu tarz yorumların hepsi için söylüyorum.

iyi kotu yorum yapan herkese tesekkurler
yalniz olmadigiimi benim yasadikalrimi tecrube etmis insanlarin varligi biraz olsun rahatlatti
cevremdeki herkes gececegi yonunde teselliler veriyor
sadece bekliyorum zamana ihtycm var biliyorum ama zaman nasil gececek onu bilmiyorum
evet bebegime bakrken cok uzuluyorum icim parcalaniyo
benim gibi bi aneyi elbetteki oda isemezdi
ama nasibinde ben varmiisim(ne yazikki)
gozlerim dolu dolu yaziyorum
duaniza ihtycm var

siz o denli kötü bir anne olsanız çaba sarfeder miydiniz? yapmayın, geçecek bu günler bakın bir sürü arkadaş deneyimlerini paylaştı. tünelin ucunda ışık yokmuş gibi hissediyorsunuz muhtemelen ama uzun ya da kısa her tünel neticede aydınlığa çıkar unutmayın.

lütfen böyle düşünmeyin,yaşadıklarınız sizin elinizde değil,ve sizi asla kötü anne yapmaz...
siz ve dğer bütün anneler ,allahın yaratma vasfına hizmet ediyorsunuz,tıpkı benim gibi ve bu çok kolay bir süreç değil...hormonların günbegün eski halini alıcaktır...
kötü anne olsaydınız şu durumdan rahatsızlık duyup buraya bu konuyu açarmıydınız hiç.
herşey yoluna girecek,bak hiç bir gece sonsuza kadar sürmez,en uzunu bile...geçecek...
içeride büyük kızım uyuyor,onda yaşadıklarımı yazsam buraya sığmaz,o bile geçti...ikinci çocukta bu sürecin geçici olduğunu bilmek dahada rahatlatıyor...şu an seninki reaksiyon vermiyor,günbegün hareketleri değişecek.bir gün gülecek,öbür gün sesler çıkaracak ve o zaman bulutların kalktığını göreceksin....allah seninle ve hepimizle olsun inşallah...

amin inşallah
hay elleriniz dert görmesin
imzamı atmak istiyorum yazdıklarınızın altına

bak netten keçi sütünü oku. anne sütüne en yakın süt keçi sütüdür. ben keçi sütü vermek istedim ama o sıralarda keçilerin yavru zamanlarıymış aralığa kadar bulamazsın dedi bir sütçü, hazır mama verdim şu aptamillerden işte. dün hazır paketlerde keçi sütü buldum, aldım az birşey pirinç unuyla mama yaptım biberondan geçecek şekilde verdim şekerde attım :) içti. ama tabi hazırlarında katkı maddesi vs oluyor. en yakın zamanda normal sağılmış halde bulabilirsem ondan alıcam. keçi sütünü araştır doktorlarda keçi sütünden bahsederler. derde deva denir inek sütünden daha faydalıdır. kalsiyum ve protein oranı çok daha fazladır...

bebekler kendilerini güvende hissetmek içinde emerlermiş. eğer kendi huzursuzluğunu bebeğine yansıtıyorsan kendini güvende hissetmek için de emer.

birde ona güzel sözler söyle, sev, başını okşa ve dokun. su kristalleriyle yapılan deneyi bilirmisin kardeşim? suya 1 hafta boyunca devamlı güzel sözler söylenmiş sonrada 1 hafta boyunca kötü çirkin sözler söylenmiş suyun yanında. her iki durumda su kristallerine bakılmış. güzel sözler söylendiğinde son derce güzel simetrik kristaller varken, kötü sözler söylendiğinde şekli bozuk biçimsiz hiçbir oranı bulunmayan gelişigüzel şekiller görülmüş. nette rahatça bulup okuyabilirsin şekillere bakabilirsin. insanın yüzde 70inin su olduğunu düşünürsen... onnun anlaması gerekmiyor sen ona güzel sözler söyle, sev okşa. anlamaz ama hisseder. bebeklerin varlığı o eve rahmet getirir. onu üzme, üzgünse onu teselli etki rahmetten mahrum kalmasın kimse.

son olarak rezene çayı iç, bir su bardağına 2tatlı kaşığı kadar koyuyorum üzerine sıcak su döküp 10 dk bekletiyorum süzüp içiyorum. günde 2-3 su bardağı içiyorum, onu içince sütün daha iyi oluyor. sen de dene kardeşim. bol yeşillik ye ve her emzirmeden sonrada 1 bardak su iç.

arkadaşım bebeğin daha 40ı çıkmamış (ya da yeni çıktı) ne keçi sütü allah aşkına? :50: insan sütüne yakın ya da uzak farketmez, 6 ay dolana kadar mümkün olduğunca anne sütüyle, yetmiyorsa özel üretilmiş mamayla devam etmek gerekiyor. hadi bu çocuğun süt alerjisi varsa??? süt alerjisi sadece döküntüye de sebep olmuyor biliyor musunuz? çooooook çokkkk üzücü yerlere varabilir süt alerjisinin neticesi, lütfen biraz daha risksiz öneriler yapalım.

anladığım kadarıyla süt yetersizliği değil bebeğin emmeyi becerememesi gibi bir durum var, çünkü arkadaşımız sağıp biberonla verdiğinden ve doyduğundan bahsediyordu. aslında mümkünse bir hemşire veya doktor gözetiminde emzirip emzirmede bir hata varsa onu keşfetmek de düşünülebilir.

çocuğa verilecek huzurun anneden geçtiği konusunda kesinlikle hem fikirim ellerinize sağlık çok güzel bir örnekle anlatmışsınız, süt artıracak tedbirleri ben de aynen uyguluyorum yanısıra papatya çayını da öneririm arkadaşımızın gerginliğini ve dolayısıyla bebeğin gerginliğini hafifletmesi açısından.

cok tsk ederim
hatta yatarken bile ..
biraz rahatlatiyor
bilemiyorum ne yapsam
yoksa biberon hic vermesem saatlerce memede mi kalsa..ki o zaman emmedigi icin doymuyor ve uyumuyor
bende bittim artik
doymamasi beni cok uzuyo

arkadaşım sütün yetmediği için değil çocuk ememediği için doymuyor. bir hemşire veya doktor gözetiminde emzirip neyi yanlış yaptığını sorabilirsin bence, çünkü meme ucu yaralarının da hatalı emme sonucu olduğunu söylüyor doktorlar. bu arada biraz iyileşme var mı göğüslerde?

selam arkadaşım kullandığın ilacın adı neydi acaba bende 55 günlük anneyim ama arkadaşımın yaşadıklarının aynılarını hatta daha fazlasını yaşıyorum 40 ım çıkınca herşey düzelir dedim ama olmadı bi türlü düzelemedim doktora gitmek zorunda kaldım ve şu anda ilaç kullanıyorum başlka çarem kalmamıştı inşallah bende sizin gibi düzelebilirim hayat o kadar zorki şu an benim için analtamam.

yenicherry canım senin yaşadıklarının aynısını nerdeyse 1 aydır yaşıyorum berbat durumdayım bende bebeğimi emziremiyorum onunla ilgilenemiyorum evde durmak istemiyorum kafayı yemek üzereyim resmen benim yaşadıklarım tek sanıyodum burda bunları okuyunca biraz daha rahatladım inşallah bizde diğer arkadaşlar gibi bunlar geçti artık çok iyiyiz diye yazabiliriz allah yardımcımız olsun böyle hayat gerçekten çok zor ne yapıcağımı şaşırmış durumdayım hiç böyle şeyler olucağını tahmin etmemiştim ben 5 yıldır bebek özlemi çekiyodum en sonunda bebişime kavuştum artık çok mutluyum derken başıma bunlar geldi ne olur bitsin gitsin artık dayanıcak gücüm kalmıyo bazen çıldırıcağımı düşünüyorum:59:

size de çok geçmiş olsun sizin konunuzu da okudum, allah tez zamanda tüm sıkıntıdaki annelerin gönlüne ferahlık versin... dualarım sizlerle :29:

bu nasıl bir empatidir??? anneliği basit kılmakmış! tıbben varlığı kabul görmüş, teşhisi ve tedavisi olan bir HASTALIK bu! siz girmediniz, çevrenizdekiler girmedi, ne mutlu sizlere, keşke hiçbir yeni anne bunları yaşamasa... ama bu hastalık VAR. Grip olana, kanser olana "insanlığı basit kılıyorsunuz neden hasta oldunuz sabırsızsınız" diye parmak sallıyor musunuz?
insanlar hastalığına derman arıyor, "sen zayıfsın", "ben şöyle sabrettim mükemmel anneyim", "ben girmedim depresyona sen niye girdin" dışında yazacak bir şeyiniz yoksa lütfen bırakın destek olabilenler, GERÇEKTEN empati kurabilenler yazsın, siz de ekran karşısında okuyup "cık cık cık" diyerek yazışanları kınayın mükemmel anne olarak!
yazdıklarım sadece sizin şahsınıza değil, birkaç tane daha parmak sallayan ve kendini öven yorum var bu tarz yorumların hepsi için söylüyorum.

siz o denli kötü bir anne olsanız çaba sarfeder miydiniz? yapmayın, geçecek bu günler bakın bir sürü arkadaş deneyimlerini paylaştı. tünelin ucunda ışık yokmuş gibi hissediyorsunuz muhtemelen ama uzun ya da kısa her tünel neticede aydınlığa çıkar unutmayın.

amin inşallah
hay elleriniz dert görmesin
imzamı atmak istiyorum yazdıklarınızın altına

arkadaşım bebeğin daha 40ı çıkmamış (ya da yeni çıktı) ne keçi sütü allah aşkına? :50: insan sütüne yakın ya da uzak farketmez, 6 ay dolana kadar mümkün olduğunca anne sütüyle, yetmiyorsa özel üretilmiş mamayla devam etmek gerekiyor. hadi bu çocuğun süt alerjisi varsa??? süt alerjisi sadece döküntüye de sebep olmuyor biliyor musunuz? çooooook çokkkk üzücü yerlere varabilir süt alerjisinin neticesi, lütfen biraz daha risksiz öneriler yapalım.

anladığım kadarıyla süt yetersizliği değil bebeğin emmeyi becerememesi gibi bir durum var, çünkü arkadaşımız sağıp biberonla verdiğinden ve doyduğundan bahsediyordu. aslında mümkünse bir hemşire veya doktor gözetiminde emzirip emzirmede bir hata varsa onu keşfetmek de düşünülebilir.

çocuğa verilecek huzurun anneden geçtiği konusunda kesinlikle hem fikirim ellerinize sağlık çok güzel bir örnekle anlatmışsınız, süt artıracak tedbirleri ben de aynen uyguluyorum yanısıra papatya çayını da öneririm arkadaşımızın gerginliğini ve dolayısıyla bebeğin gerginliğini hafifletmesi açısından.

arkadaşım sütün yetmediği için değil çocuk ememediği için doymuyor. bir hemşire veya doktor gözetiminde emzirip neyi yanlış yaptığını sorabilirsin bence, çünkü meme ucu yaralarının da hatalı emme sonucu olduğunu söylüyor doktorlar. bu arada biraz iyileşme var mı göğüslerde?

size de çok geçmiş olsun sizin konunuzu da okudum, allah tez zamanda tüm sıkıntıdaki annelerin gönlüne ferahlık versin... dualarım sizlerle :29:

sen benı uyardınya sağol ama cok korktum sen böyle yazınca :52:

cok tsk ederim
hatta yatarken bile ..
biraz rahatlatiyor
bilemiyorum ne yapsam
bende bittim artik
doymamasi beni cok uzuyo

canım memede uyuyunca burnunu sıkıp uyandır,elinle memeni tut parmağının biri cenesıne deysın,bı alıssa cok rahat edersin,emmedıgı zaman cenesıne alttan dokun belki yoruluyodur emerken, biberona alıstıysa memeye gecıss zor olur,benim kızıma hastanede ılk gun mama verdılerde 1 gun ac kaldı mememı elıyle ıttırıyordu hanfendı rahat rahat emecekmıs bıberondan,senınkıde bıberona alıstıysa ondandır,bende ınat ettım 1 gun ac kaldı sonra mecburen tuttu memeyı...hımm bırde gazını cıkartıyorsun dımı her emzırmeden sonra ondan da
uyumaz hırslanır ıyıce memeye yapısır... oyle 1-2 pırtla gecmıo bazı cocukların gazı ıyıce gazını cıkarsın omzuna yatır sırtını ovala ıyıce...

Son düzenleme:
öncelıkle lohsalığı yasamadım yasamayada zamanım olmadım 3 saat tuvalete gidmedığım zamanlarım oldu ama yınede şukur dedım suan yazıcaklarımla senı kırıyorum farkındayım ama suan senı anlamaya calısarak empati kurarak okuyup gözden gecırdım yınede anlam veremıyorum senın ve senın gıbı annelığı bu sekılde basit kılanlara cok zor kolay deyıl farkındayım benımde ...

allah akıl fıkır versın ne dıyım,,sen yaşamayınca var olmadığını mı sanıyosun hastalıkların
heyy yarabbım ne ınsanlar var ya
mılletın annelığını sorgulamak ssana mı kaldı,,annelığı basıt kılıyomuşuz,,sen nasıl bı vebal aldığının farkındamısın boyle soyleyerek.aynı depresyonu bende yaşadım fakat yavrum ıcın yaptıklarımı bı ben bılırım bıde allah,anlaşılan sen gogus yarası da cekmemeışsın,,nası bı acıdır anlatılamaz emzırırken ,,o arkadaş hala emzırıyorsa o halıyle ve cabalıyorsa ıyı olmak ıcın yavrusunu doyurabılmek ıcın katlanıyorsa o lanet acıya anne gıbı annedır işte.
ya nası olsa anlamıcan sen daha devam etmıyım ben coook sınırlendım zaten
alllah akıl fıkır versın bıraz vıcdan versın

bir arkadaş beni uyarmış, aslında benim yazılarımdan yanlış bi mana çıkmış olabilir tabi, hatalı da yazmış olabilirim. keçi sütünü şuan vermesi için bahsetmedim doğrusu. bende 4. ayda başladım yavruma o zamana kadar aptamil verdim. ayrıca çokda pimpirikli olmamak lazım, eğer alerji düşüncesiyle bu işe bakarsak ölene kadar anne sütünden başka bişey vermeyin derim. bilemezsiniz bu tip şeyleri öyle değil mi? yani 6. aylık olduğunda veya 8 aylık ne yapacak veya 1 yaşa geldiğinde hiç süt almayacak mı? veya önce doktora gidip test yaptırıp öyle mi süte başlayacak? süte veya başka yiyeceklere başlarken test falan mı olması gerekiyor. biraz rahat olun lütfen. üstelik ben doymuyorsa dedim, ben bilmiyorum doyup doymadığını. doğum öykülerinde yaşadıkalrımı okuyabilirsiniz. sizinde bebeğinz açlıktan 1 hafta hastanede yatsaydı sanırım bu açlık mevzusuna neden bu kadar önem verdiğimi anlardınız. çünkü bana hemşireler eğer 2 satten fazla uyursa uyandır emzir demişlerdi, benim yavrumsa en fazla yarım saat uyuyordu ondan sonra uyanıyordu emziriyordum genede ağlıyordu, kimse bana o çocuk aç demedi. sonrada hastanelik oldu. şu gerçeği neden sütü yeten kadınlar anlamıyor bilmiyorum, bazı annelerin sütü yetmeyebiliyor. benim annemin fışkırır çıakrmış, ağrıdan suramazdım diyor, öyle çok sütü olurmuş, ama benim yok, göğüslerim fosfos, bazen iyi süt oluyor tabi, o zaman günde 1 veya hiç mama vermiyorum, bazen ne yesem boş olmuyor o zamanda 5-6 biberon gidiyor... sütün yetip yetmemei bebeğin çok uyanmasına neden olabiliyor, emdiği halde uyanıyorsa yetmiyordur büyük ihtimal, ama ememiyorsa orası ayrı, bunu annesi bilecek ben ne desem boş. ayrıca bebeğini kundak yapmasınıda önerdim, okadarcık bebekler çok atılıyorlar, kendi hareketlerine uyanıyorlar ve korkuyorlar. yanlış birşey önermek istemem, tek çocuğum var, ve başka annelik tecrübem yok, birde lise sondayken bir kardeşim olunca birde biraz ordan tecrübem var hepsi bu. yanlış birşey önermemeye çaba sarfediyorum. amacım yardımcı olmak daha çok bela açmak değil...

arkadaşlar burda arkadasımıza yardımcıolmak ıcın cabalıyoruz olayları kişiselleştirmeyin o gögüs acısını yasamayan bılemez..dogum sancısından felan beter bi şey..insanın gözü hiç bir sey görmüyo,Rabbim kimseye vermesin valla...

Son düzenleme:
allah akıl fıkır versın ne dıyım,,sen yaşamayınca var olmadığını mı sanıyosun hastalıkların
heyy yarabbım ne ınsanlar var ya
mılletın annelığını sorgulamak ssana mı kaldı,,annelığı basıt kılıyomuşuz,,sen nasıl bı vebal aldığının farkındamısın boyle soyleyerek.aynı depresyonu bende yaşadım fakat yavrum ıcın yaptıklarımı bı ben bılırım bıde allah,anlaşılan sen gogus yarası da cekmemeışsın,,nası bı acıdır anlatılamaz emzırırken ,,o arkadaş hala emzırıyorsa o halıyle ve cabalıyorsa ıyı olmak ıcın yavrusunu doyurabılmek ıcın katlanıyorsa o lanet acıya anne gıbı annedır işte.
Ya nası olsa anlamıcan sen daha devam etmıyım ben coook sınırlendım zaten
alllah akıl fıkır versın bıraz vıcdan versın
senin kuyruk acınmı var canım bulunduğun ithamlara dikkat et istersen bir kendine gel sevıyenı bıl açık bir platform herkez acık görüslerını bıldırmekte özgür töbe töbe

arkadaşlar göğüs acısından bahsetmişler,yemin ediyorum göğüslerim kırk gün yara içindeydi ama o yaralar hiçbir kremle losyonla geçmedi ve oğluma kanlı süt içirdim.bebek emiyordu,göğüslerim açılmıştı artık,direk kanamaya başlıyordu,kan süt karışıyordu birbirine ve ben emzirmem bitene kadar oturup ağlıyordum.ne günlerdi,yukarıda arkadaşlar hatırlatmasaydı aklıma bile gelmezdi.iki yılda unutmuşum bile.unutuluyor yaşanan zorluklar,geçici hepsi işte.
bu arada göğüs yarasını ben çok sonra duyduğum karbonatlı su ile geçirebildim.aklınızda olsun,çok iyi geldi bana.

ck tesekkur ederim
sutummmu yetmiyor yoksa bu cocuk emmeyimi bilmiyor kafam karisti
tek yapabildigm her aglamasinda memeyi verip biraz olsun sakinlesmesini beklemek
artik doyuyor yada doymuyor allah bilir
ayrica beni elestirenlere sunu solemek istiyorum
onceden olsa derdim ki
sizde yasayin ve anlayin ne demek istedigimi
ama o kadar kotu bi durum ki allah kimseye hatta beni acimasizca elestirenlere bile vermesin
kimsenin benim hissetiklerimi yasmasini istemem

Back
X