bebegime bakamiyorum yardim..

yenicherry

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2009
371
12
98
Diğer
noluyo bana yaaa
olcek gibi hissediyorum kendimi
hele cocuk ciglik atip agladimi onu olece birakip disari kacasim var
kotu bi anneyim
onu opmek bile istemiyorum
emziriyorum goguslerim hep yara bide uzerine cenesiyle isiriyo aglayarak emziriyorum
yurt disindayim yanimda kimsem yok
icimden bi ses cocugu anneme birak diyo
tr ye gidip onu anneme birakmak geliyo icimden o baksin ben yapamicam galibaa
24 saat botunca ya emziriyorum ya altini degistryrm ya pis pis liyrm
ve surekli ama surekli agliyo uyanikken
biraz yatayim diyorum cigligi hep kulagimda yankilaniyo
surekli kalbim carpiyo
napcam ben?
ne zamana kadar bole olacak
gozumu kapasam acigimda buyumus olsa diye dua ediyorum
yasadiklarim normal mi ?
biri beni duysun lutfen
yoksa engel olamiyorum kendimi
annelik adina hic bisey anlamadim ben
agliyrom hep

aynı şeyleri bütün anneler yaşıyor kendini yanlız hissetme canım sana tavsiyem bebeğine sterisi yansıtma bebekler bu duyguyu seninle 9 ay boyunca yaşadığı için çok iyi biliyor annesi mutsuz sinirliyse yolunda gitmeyen birşeyler olduğunu farkediyorlar onlarda kendilerince savunma içgüdüleri ağlamak canım biraz sabırlı ol bebeğinle sakin bir şekilde konuş devamlı çok sinirlenirsen al bebeğini biraz dışarı çık bir yarım saat dolaş sanada bebeğinede iyi gelicektir bu inan benim kızm 14 aylık oldu hala sorunlar yaşıyoruz ama ilk başlarda bende senin gibiydim bu 5 ay sürdü ben bişey bilmiyordum pek fazla eşindende rica et sana yardımcı olsun bebekle biraz ilgilensin zaman çabuk geçiyor merak etme çok sinirlenirlen buraya yaz canım hiç birşeyi içine atma kendinede bebişinede çok iyi bak

evet bebek bakmak zor,bir de yalnız olurnursa...yanınızda hiç mi kimse yok.bebeğiniz kaç aylık??

bu bebek isteyere mi oldu?hamilelğiniz boyunca bebeğinizi istediniz mi?hamilleiğiniz nasıl geçti?

hamilleik boyunca kendinizi hazırladınız mı bebeğe?

tüm bu sorular olumluysa bence siz lohusalık depresyonuna yakalanmışsnız.yinede bir doktora başvurun derim ben..

göğüs yaralarınız için silikon emzirme başlığı ve krem alın..

geçmiş olsun.Allah kolaylık versin...

aynı şeyleri bütün anneler yaşıyor kendini yanlız hissetme canım sana tavsiyem bebeğine sterisi yansıtma bebekler bu duyguyu seninle 9 ay boyunca yaşadığı için çok iyi biliyor annesi mutsuz sinirliyse yolunda gitmeyen birşeyler olduğunu farkediyorlar onlarda kendilerince savunma içgüdüleri ağlamak canım biraz sabırlı ol bebeğinle sakin bir şekilde konuş devamlı çok sinirlenirsen al bebeğini biraz dışarı çık bir yarım saat dolaş sanada bebeğinede iyi gelicektir bu inan benim kızm 14 aylık oldu hala sorunlar yaşıyoruz ama ilk başlarda bende senin gibiydim bu 5 ay sürdü ben bişey bilmiyordum pek fazla eşindende rica et sana yardımcı olsun bebekle biraz ilgilensin zaman çabuk geçiyor merak etme çok sinirlenirlen buraya yaz canım hiç birşeyi içine atma kendinede bebişinede çok iyi bak
cok tesekkuerler
evet icime atmaktan helak oldum ve en sonunda buraya yazmaya karar verdim
daha yeni kan revan icinde emzirdim koydum ve yine aglamaya basladi
ama kulakalrimi tikicam artik
isin ilginc tarafi emzirdikten sonra 1 dak bile kucagimda dursun isemiyrm
cunku savasarak emiyo canim cok ama cok yaniyo
her 2 3 saatte bir kabusum oldu
sagolsun esim yardim ediyor o olmadan uyuyamiyorum bile
esim yanimdan 1 dk olsun gitsn istemyorum
tek isegm sey zamanin gecmesi
hatirlamk istemiyorum bu gunleri
sinirlerniyorum ama kime?
tavsiyeniz icin cok teskkurler konusmayi denicem onunla

evet bebek bakmak zor,bir de yalnız olurnursa...yanınızda hiç mi kimse yok.bebeğiniz kaç aylık??

bu bebek isteyere mi oldu?hamilelğiniz boyunca bebeğinizi istediniz mi?hamilleiğiniz nasıl geçti?

hamilleik boyunca kendinizi hazırladınız mı bebeğe?

tüm bu sorular olumluysa bence siz lohusalık depresyonuna yakalanmışsnız.yinede bir doktora başvurun derim ben..

göğüs yaralarınız için silikon emzirme başlığı ve krem alın..

geçmiş olsun.Allah kolaylık versin...

bebgm nerdeyse 3 haftalik
evet isteyerek ve planli bi gebelikti hatta 2 yilin sonunda oldu
cok rahat bi hamilelik gecirdim
kendimi hazirldigimi saniyormsum demek
hatta 2 3 cocugum olsun diyodm
ama su anda asla ama asla istemiyorum
gogus uclarim bi ara dusmek uzeriydi
cocuk kan yuttu ve kustu
doktor artik kortizonlu yanik kremleri yazdi
cunku o bile acidi halime
tum vucudum yaniyor sanki

bebgm nerdeyse 3 haftalik
evet isteyerek ve planli bi gebelikti hatta 2 yilin sonunda oldu
cok rahat bi hamilelik gecirdim
kendimi hazirldigimi saniyormsum demek
hatta 2 3 cocugum olsun diyodm
ama su anda asla ama asla istemiyorum
gogus uclarim bi ara dusmek uzeriydi
cocuk kan yuttu ve kustu
doktor artik kortizonlu yanik kremleri yazdi
cunku o bile acidi halime
tum vucudum yaniyor sanki

öncelikle geçmiş olsun ve yalnız büyüttüğün için allah yardımcın olsun.
ama bebeğinin sürekli ağlaması gaz sancısından yada biyerinin ağrıdığından falan olabilir.yoksa neden o kadar çok ağlasınki.??:26:

mutlaka bir sıkıntısı vardır bebeğinizin.onu rahatlatmaya çalışın.dokunup okşamanız bile onu mutlu edebilir...bekler,hisseder.gerginseniz o da gerilir.ne olursa olsun unutmayın,onun size çok ihtiyacı var.:69:

Canım diğer topiğe de yazdım. Birazcık sabır göstermeye çalış. 40ı çıksın biraz daha düzene girecek herşey. Öncelikle yaranı iyileştirmek için elinden geleni yap. Sitede bu konuda çok bilgi paylaşıldı. Lansinoh (orda varsa) kullan. Emzirdikten sonra havalandır, hemen kapatma. Süt kaymağı, tahin sürebilirsin ya da ayva çekirdeklerini 1 gün ılık suda beklet ertesi gün sür vs... Silikon uç kullan. Yani önce yara sorununa çözüm bul. Bunun dışında bebeğini ağlatma canım. Özellikle ilk üç ay senin kokuna ihtiyacı var. Kucağına olabildiğince almaya çalış. Aksi taktirde ileride telafisi olmayan güvensizlik sorunları ile karşılaşabilirsin. Biliyorum onu sevemeyeceğim korkusu var içinde ama bunların hepsi lohusalık depresyonundan kaynaklı. Hepsi geçecek merak etme. Mümkünse çağır TRden anneni. Durumunu izah et, çok önemli bir engeli yoksa bu durumda her anne kızını düşünür seve seve gelir bence. Allah yardımcın olsun. Dualarım seninle...

canım yurt dışında olman ve yalnız olman seni bu kadar zorluyodur yoksa hepimiz aynı zor günleri yaşıyoruz.ben sezaryan olup enfeksiyon kapmıştım düzelmem çok uzun sürdü birara yaşamaktan bile ümidimi kesmiştim ben ölücem diye bir düşünceye kapılmıştım.40 gün boyunca gündüz annem gece kayınvalidem kaldı yanımda benden çok onlar annesi gibiydi oğlumun ben ilgilenemiyodum çünkü canımın acısından.ama şimdi hepsi geçti.inan bana geçmiycek gibi geliyo ama geçiyo.seni çok çok iyi anlıyorum bu hissettiklerin çok normal.umarım eşin destek olurda bu zor günleri atlatıp bebeğinin keyfini çıkarmaya başlarsın.bebeğine ve size mutlu huzurlu bir hayat diliyorum:71:

merhaba canım... seni o kadar iyi anlıyorum ki ağlayan bebek çok zor gerçekten...
benim iki bebeğimin arasında 10 ay var... ikinci bebeğim erken doğdu...
ikinci bebeğim hiç abartmıyorum 5 ay hiç susmadan ağladı.. ama benimki normal bi ağlama değildi çocuk kucağımda morarırdı... inanki 5 ay 5 dk uyuduğumu bilmem... bi yandan diğer bebeğim var o da ilgi istiyo...bi yandan uykusuzluktan hasta oldum haplarla ayakta durmaya çalışıyorum... hiç geçmeyecek o günler hiç bitmicek sanırdım... ayağımda sallarsam uyurdu durduğum anda çığlık çığlığa başlardı morarırdı ağlamaktan..erken doğduğu için de küçücüktü kucağımda zor tutardım zaten...

ama 5 ay sonra geçti o günler...şimdi sadece kabızlık problemi var kakası gelince ağlıyo başka hiç sesini çıkarmaz... çok zor oluyo ama geçiyo bişekilde bu günler..
bir zamanlar birisinin de aynı şekilde sana baktığını düşün...aynı sabrı sana gösterdiğini düşün...
Annelik kolay olmuyo canım... Allah sabır versin... sağlıcakla büyütmen dilğiyle..

noluyo bana yaaa
kotu bi anneyim
emziriyorum goguslerim hep yara bide uzerine cenesiyle isiriyo aglayarak emziriyorum
surekli kalbim carpiyo
napcam ben?
yasadiklarim normal mi ?
biri beni duysun lutfen
agliyrom hep

ilk olarak "kötü bir anneyim" fikrini kafanızdan atın. hepimiz çok zor günler geçirdik, bırakıp gidesimiz geldi, bebekle ağladığımız oldu lohusalık böyle eserekli bir ruh hali, çünkü vücutta çıldırmış olan milyonlarca hormon eski düzenini bulmaya çalışıyor, bir yandan yeni hormonlar kabarıyor anneliğe dair... bu dengesiz bedenin ruh hali de haliyle çalkantılı oluyor.
arkadaşlardan biri söylemiş ilk olarak arayın annenizi ve halinizi söyleyin kendisi bilet alamıyorsa siz ne yapın edin yollayın ve yanınıza gelsin.
bebeğiniz sürekli ağlıyorsa internetten kolik üzerine araştırma yapın sakinleştirmenin yollarını öğrenin ama benim naçiz görüşüm sizin gerginliğiniz, kaygılarınız ve isteksizliğinizden kaynaklı olarak ağladığı yönünde.
fiziksel yaralarınızı tamir etmekle başlayın, canınız acıdıkça psikolojik gerginliğiniz tetikleniyor bence. sonra uyuduğu bir zaman karşısına geçip izleyin ve iki yıl nasıl beklediğinizi, hamilelikteki hislerinizi, ümitlerinizi hatırlayın, bırakıp gitmek istediğinizde bu anılarınıza tutunun, ilk doğduğundaki halini, ilk öpüşünüzü, ilk koklamanızı hatırlayın bunlar sizi nispeten rahatlatacaktır
bana göre planınız;
1- yaralarınızı kapatmak
2- anne veya varsa kardeşinizi yanınıza çağırmak (bunlar yoksa yarım günlüğüne de olsa bir yardımcı tutmak bir fikir olabilir)
3- psikolojinizi düzeltmek (ki bu hormonların bir oyunu dolayısıyla aslında zaman içinde düzelecek ama içinden çıkamadığınızı hissediyorsanız) profesyonel yardım almak şeklinde olmalı.
4- bugünlerinizi gülerek anmak :34:

sağlıklı, huzurlu, mutlu günler geçirin miniğinizle :emir_bebek:

noluyo bana yaaa
kotu bi anneyim
surekli kalbim carpiyo
napcam ben?
yasadiklarim normal mi ?
biri beni duysun lutfen
agliyrom hep

canım tickerdan baktımda daha 20 günlük annesin sanırım
lohusasın psikolojin bozuk..bir çoğumuzun yaşadığı şeyler bunlar..lohusa depresyonu yaşıyorsun..bol bol dua et yalnız kalmamaya gayret et,40 ı çıkana kadar lohusa yalnız bırakılmaz denir ya,onun nedeni bu tür düşünceler..çocuğa yada kendine bişey yapabilir,depresyonda olduğu için.
emin ol geçecek...
ben ilk doğum anında gördüğümde sevinçten ağladım..zannediyorumki çok seviyorum..ama eşim dediki 1 hafta falan garip garip baktın yabancıymış gibi
sonra sonra baktım daha çok sevmeye başladım
40 ım çıktığında o kadar sevdiğimi anladımki içim kaynıyordu daha sabırlıydım,ağlamıyordum...
bunlar geçici şeyler cnm kötü anneyim diye düşünme

noluyo bana yaaa
kotu bi anneyim
surekli kalbim carpiyo
napcam ben?
yasadiklarim normal mi ?
biri beni duysun lutfen
agliyrom hep

merhaba,
öncelikle kendini çok şanslı gerekli,
rabbim bu annelik duygusunu bizlere yaşattı çünkü
2 yıllık evliliğinin ardından isteyerek bir bebek sahibi oluyorsun,
hamileliğinde doğumunda güzel geçmiş,
rabbime bunlar için ne kadar şükretsen azdır cnm.
senin yaşadıkların bizlerde yaşadık.
kimimiz daha yoğun kimimiz daha hafif
göğüs uçlarımızda yara oldu, bizde ağladık bizde uykusuz kaldık
emin ol o güzel yavrun sana gülümsediğinde bugünleri hiç hatırlamayacaksın bile.
lohusalıkda hormonlarımız allak bulak oluyor ama gecici bir dönem bunlar
sen kötü anne değilsin olamazsında zaten
senden tek ricam anneni bir süreliğine yanına çağır
eşinle bu yaşadıklarını paylaş ve destek olmasını iste
yavrunu bağrına bas
sıcaklığını kokusunu içe çek
çok şükür sağlıklı bir şekilde bebeğin kucağında bunun için şükret ne olur
ağlıyor susumuyor diye kendini sıkıntılara sokma
onun derdini tek anlatma yolu ağlaması annesi
sen annesin hemde iyi bir anne
sıkıntını stresini anlar kuzun lütfen ona daha şevkatle yaklaş
kokla onu öp onu ve rahatlak onu
bak göreceksin herşey yokuna girecek

minicik masum günahsız bir melek emanet etti sana rabbim
bulmak için canını verebilecekler olup bulamayan nice insan varken sana bu bahşedildi
lohusalığın verdiği sıkıntılar yüzünden şu an farkedemiyosun belki ama inan çok değil
kısa bir süre sonra sende farkedeceksin sana allahtan hediye gelen mucizeyi

minicik parmakları, minicik elleri ayakları var bak,
tamamen yabancı buraya, kimseyi tanımıyo bilmiyo
tek tanıdığı senin sesin, kokun
tek güvende hissettiği yer senin koynun
senin o, senin bir parçan, senin yavrun
onu sevememe gibi bir ihtimalin yok ona aşık olacaksn hatta bir zaman sonra, hayran olacaksın her yeni şey öğrendiğinde

arkadaşlar en doğru tavsiyeleri vermiş zaten
tavsiye vermek için yazmadım ben
hayatımdan bir örneği yazıp azda olsa içini rahatlatmak isterim
görümcem senin hissettiklerini hissetti ikinci çocuğuna
sevemiycem alın onu dedi, bakamıycam yapamıycam dedi
hepimiz farkındaydık lohusa depresyonunda olduğunun ve nihayetindede öyle çıktı
şimdi neler saçmalamışım ben öyle deyip gülüyo o hallarine
kızı 1,5 yaşında ve kızına aşık resmen :16:
miniğinle sağlık mutluluk dolu uzuuuun bir hayat dilerim size canım :16:

Ben de arkadaşlar gibi düşünüyorum hissettiklerin gayet doğal eminim ne kadar bunaslsan annene bıraksan daha 5 dak. Geçmeden kokusunu arayacaksın şu an bunalımdasın ve bu çok normal sen kötü bir anne değilsin herşey yolundayken pat bütün hormonlar ters yüz oluyor tam 9 ayda bu duruma alışıyorsun pat tekarar alt üst psikoloji de bu arada dibe vuruyor aynı şeyleri hepimiz yaşadık ağlayarak emzirdik emzirirken uyukladık uyurken bile bebek emzirdiğimizi salladığımızı gördük rüyalarımızda hala da devam ediyor bazı geceler saat başı yarım saat başı kalkıyoruz anne olmak kolay değil
öncelikle göğsüne bir çare bul canım krem ben lansinohtan memnundum tavsiye ederim silikon uçlar var olmadı sorunlu göğsünü sağ kaşıkla ver kuru tutmaya dikkat et
anneni kardeşini veya k.valide veya parayla bulabileceğin birini bul yanına çağır eşin destek oluyormuş ne güzel bu da bir şans çoğu arkadaşımız hem bebekle hem eşinin kaprisleriyle uğraştı
senin sıkıntın bebeğe geçer ve o yüzden sürekli ağlar ben sinirli üzgün olduğumda kızım hiç durmuyor sakin olmaya çalış devam ederse psikolojik yardım al hepimizin ihtiyacı var ve gayet doğal
bırakıcak birini bulursan ara sıra çık 5-10 dak hava al geri dön
dayanamayacağını hissedince arkadaşların dediği gibi ilk gördüğün anı ilk hamile olduğunu anladığın anı ilk öpüşünü ilk kıpırtısını hatırla büyüyecekler canım e inan tecrübeyle sabittir ne kadar bir an önce büyüsün istesende ( ben de hemen büyüsün diyordum ) bu anını özleyeceksin kucağında minicik masum ve tek istediği sensin tek tanıdığı sensin ve senin kokuna ihtiyacı var bak ellerine ayaklarına ne kadar çaresiz
sakin olmaya çalış daha çok yeni bebeğin daha birbirinize alışamadınız zaman geçsin birbirinize aşık olacaksınız

tüm arkadaşlar o kadar güzel şeyler yazmışlar ki hem de -zaman ayırarak- uzun uzun...

hepsine teşekkür ederim :71:

size de Allah kolaylık versin .

arkadaşların çok güzel önerileri var inşallah işinize yarar.

canım yorumların hiçbiriniokumadan yazıyorum,belki aynı şeyleri yazıcam,kusura bakma.ama kendimi gördüm sen de hemen cevap kısmına geçtim.bebeğim doğduğu gün bile hiçuyumadan ağladı.Aylarca bezde salladık,hiçbir sağlık sorunu yoktu.Artık doktor doktor gezmekten ben ne yaptım demekten iğne ipliğe döndüm.intiharı bile düşündüm.O günlerden kalma psikolojik sorunlarım var hala,panik atak vs..ama şu an kızım 3 yaşında, o kadar uslu ve sevgi dolu bir çocukki..Allah nazardan esirgesin,gittiği kreşte bile herkes aşık.Nerdeyse o dönem çocuğumu terkedebileceğimi düşünüyodum anneme falan sen gibi.Ama öyle bir bebeğe kimse bakmazdı.Neyse canım dönüp baktığımda onca eziyetin sonu çok büyük ödüloldu,hayatımın aşkını yaşıyorum onunla,gece bile elele uyuruz:)Hepsi geçecek,çok güzel göreceksin,tüm dualarım seninle.:49:

yalnız değilsin,,,benım lohusayken yaşadığım duygularla hemen heemn aynı yaşadkların,,lohusa depresyonu denılıyor fakat tıp dılınde ayrı bır adı var,psıkologla hapla felan geccek bışey değil bu 40 ın cıktıktan sonra bı anda senden cıkcak bu ruh halı ve donup baktığında ınanamayacaksın o ben mıyıdm dıye.mumkun olduğunca pozıtıf duşunmeye calış arkadaşım,,bılıyorum cook zor fakat gayret et,,
sana ELİF ŞAFAK IN SIYAH SUT kıtabını onerrım,,aynı bunalımı elıf şafak ta yaşamış ve sank hıslerıne tercume oluyor,,yanı ne oluyo bana dıyosan cevabı bu kıtapta.
yalnız mutlaka annen gelsın yanına tek başına kalma,,ve booool bool dualar okusun sanaa,,ınan o okudukça sen rahatlayacaksın,,hatta sende okumaya calış kendıne,,,sen boyle oldukça bebeğının aglaması dınmez cunku senı hıssedıyor sutunden gergınlıgın ona da gecıyor.
rabbım yardımcın olsun ınş tez zamanda kurtulursun ve bebeğinin tadını almaya başlarsın zaten o tadı aldın mı bırdaha vazgecemezsın şuan hormonların musade etmıyor bebeğını sevmene,,ama senın kurtarıcın yıne o mınık melek olacak emın ol...bu surecte kendını suçlama ve kendıne sureklı bu benım elımde değil ve gecıcıı bır sureç de,,,cunku suan yaptkarını gercekten sen yapmıyorsun elınde değil yanı,ben 40 mı 5 gun gece bı sabah bı uyandım kı eskı halıme donmuşum benı bırakıp gıtmış o ıllet cook şukur ,,nası ve nıye geldığını anlayamadığım gıbı nası ve nıye gıttığıne de anlayamadım ama cook sukur kı gıttı,,ınş sende atlatacaksın

öncelıkle lohsalığı yasamadım yasamayada zamanım olmadım 3 saat tuvalete gidmedığım zamanlarım oldu ama yınede şukur dedım suan yazıcaklarımla senı kırıyorum farkındayım ama suan senı anlamaya calısarak empati kurarak okuyup gözden gecırdım yınede anlam veremıyorum senın ve senın gıbı annelığı bu sekılde basit kılanlara cok zor kolay deyıl farkındayım benımde 4 buçuk aylık kızım var bende aynı zamanlardan gectım gecıyorumda ve bazı ınsanlar bütün annelerde oluyo yazmıs hayır bende olmadı ve tanıdığım brı cok annede olmadı senı elestırmek deyıl amacım ne olur kızma ama sabır sabır sabır en buyuk sosyal falıyetım markete gitmek eşim bakıyo ben gıyınıp süslenıp markete gıdıyorum bunlar kolay seyler deyıl o sana Allahın hedıyesı ona bakmakla yukumlusun yarın bır gun bu gunlerı aricaz çünki daha buyuk sorumluluk olucak otur kendını dinle biraz kucuk bebek deyıp gecme iletışım kur gazı vardır ondan ağlıyordur bir senın gerginlğini aldıkca dahada gazlı bir bebek oluyodur ıkı en kötu ıhtımal 6 ay uyku problemi 1 yas yada 2 yasa kadar böyle gecıcek ve sonra onunla alısverıse gezmeye heryere gitmekten zevk alıcaksın sımdı sana ve senın gıbı buraya yazan anneler soruyorum ozaman bu yazıları yazdığınıza pişman olucakmısınız bak yıne kolay deyıl yanlız olmanda ama senin o süreklı ağlıyo susmuyo ben bu annelıkten bişy anlamadım dedığın bebeğe sahip olmak için milyarlar yatırıyo insanlar kaba olmus olabılır ama kızmak size kalmıs allahım sağlıklı vermıs kucağına bence işimiz biraz şukur hersey elımızın altında kolay sımdıkı çağda biz cıkardık bu hastalıkları 48 saat 2 saatlık uykuyla durdum zombı gıbı dolastım sabır gösterdım sımdı bir guluyo yuzume dünyalara deyısmem KIRDIYSAM KUSURABAKMA SON BİŞY TR NE DEMEK ARKADASLAR BANA COK SACMA GELIYO BURASI TÜRKİYE HATIRLATIRIM KISALTILMIŞI BIZ TURKLERE YAKISMAZ...

Back
X