Bebeğime bakarken uykusuzluk beni çok zorluyor siz nasil başa ciktiniz

hududlina

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2024
73
24
3
Gece ve sabah karşı uykum cok agir geliyor gozlerimi acamiyorum. Bebegim en az yarim saat emiyor ama hemen uyuyamiyor besigi sevmiyor ben de biberonla besikte salliyorum anca oyle daliyor. Ama bazen cok uykum geliyor meme hemen vermiyorum salliyorum uyur geri diye sonra vicdan azabi cekiyorum. Gunduz bir sorunum yok ama gece uykusuzluk beni cok kotu etkiliyor napabilirim bu konuda

bebeğim genelde emerken uyuyor geceleri. yani ekstra bir sey yapmıyorum hatta coğu zaman memeyi ağzına verdiğim gibi uyuyor. onun dısında benim oğlum da sabah 8den sonra zor uyuyor. vakit geciriyorum, yoruyorum ama yine de uyuması için yarım saat kucakta pışpışlamam gerekiyor. bu yüzden de bir ben, bir esim uyutuyoruz sırayla. ben uyuturken esim, esim uyuturken de ben dinleniyorum veya yemek, ev isini hallediyoruz.

Bebeğiniz ne kadarlık? Bir süre sonra vücut alışıyor bebeğin de bir düzeni oluyor. Ben otururdum yanlarıma yastık koyardım yatakta. O şekilde emzirirdim kızım da kucağım da öyle uyurdu. Bazen daldığım oluyordu çok şükür bir sıkıntı yaşamadık. Ama yatarak emzirmedim korkuyordum kızım prematüre ve küçük diye.

2 bebeğim de emerek uyudu, uyur. Bu konuda şanslıyım çok şükür. Gece uyanınca emziririm uyur. Bizim sıkıntımız geç uyuyup erken uyanmak.. Uykumu alamıyorum ama alıştım

İnsan alışıyor, tabi kalan vücut ağrıları, baş ağrısı bir başka sorun oluyor ama geçecek birgün deyip çekiyor.
Memede uyuyan bir bebeğim var, bazı geceler ne yaparsam yapayım dalamiyor kalkıp oturuyor yatakta, gidip çorba içiyoruz, oyun oynuyoruz yorulunca geri memede uyuyor...tabi uykusuzluk yorgunluk bana kalıyor. Geçecek, bunlar da geçecek..

Sanirim yeni doğum yaptınız bebeğinizi gece gündüz sık sık emzirin. En fazla 2 saat arayla . Ve biberon vermemenizi onerebilirim. Eğer mama veriyorsanız alternatif yöntemlere yonelmelisiniz.(kasik biberon şırınga yada emzirme destek sondası ) meme reddi açısından. Buna 3 aylık olana kadar sabretmelisiniz.

Aman diyim güvenli hale getir de bebeği. Uykusuzluktan ben bebeğimi düşürmüştüm emzirirken içim geçmiş. Sen güvenli pozisyona al da sonrasına bakarsın
Bana ders oldu ondan sonra bi daha asla dalmadım

21 gunluk

Aman diyim güvenli hale getir de bebeği. Uykusuzluktan ben bebeğimi düşürmüştüm emzirirken içim geçmiş. Sen güvenli pozisyona al da sonrasına bakarsın
Bana ders oldu ondan sonra bi daha asla dalmadım
Anne yani besigim var besikte onu sallarken yatagimda yatiyorum o an daliyorum

Mama vermiyorum zaten memeyi seviyor. 21 gunluk oldu. Doktorlar normal kilosundaysa uyaninca emzirin diyor. Gece 1 kez uyaniyor emziriyorum sonra sabah 7 de uyaniyor

2 bebeğim de emerek uyudu, uyur. Bu konuda şanslıyım çok şükür. Gece uyanınca emziririm uyur. Bizim sıkıntımız geç uyuyup erken uyanmak.. Uykumu alamıyorum ama alıştım
Gec saatte uyuyun bebekler yorgunlultan erken uyanir diye duymustum sizinki de oyle olmus galiba

Allahım sağlıkla mutlulukla analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah arkadaşım.

Bana kalırsa annelikle beraber insan çok acayip konularda kendini geliştiriyor.

Beni de uykusuzluk değil de fiziksel ve mental yorgunluk çok etkilemişti. Kaldıramayacağımı düşünüyordum.

Alıştım mı nedir akışta yaşamaya başladım.

Mama vermiyorum zaten memeyi seviyor. 21 gunluk oldu. Doktorlar normal kilosundaysa uyaninca emzirin diyor. Gece 1 kez uyaniyor emziriyorum sonra sabah 7 de uyaniyor
21 günlük bebek uzun süre beslenmeden tutulmaz. 3 aydan sonra uyumasına izin verilir. Bilemedim sizin doktoru ilk defa duyuyorum. Acıkır ya yapmayın uyku beslemesi yapın 2-3 saatte bir. Daha yeni dünya ya uyum sağlamaya çalışıyor . Uyku saatleri onun istediği gibi olur . 3. Aydan sonra dogduklarini anlıyorlar.Ben 3 ay yatak odasından çıkamadım. Hep aynı döngü içindeydim ,emzir besle gaz çıkar alt al , uyut sonra gidip sağım yap , bide emzirirken cektigim acıdan bahsetmeyeyim. 2 saat uyuyup tekrar baştan .çok zor zamanlardı. düşününce Allah sabır ve kolaylık versin.

Son düzenleme:
Daha çok küçük, 2-3 aydan sonra bi rutin oluşuyor. Siz de alışacaksınız ben de ilk zamanlar bebek uyusa bile tam dalamaz sürekli kontrol ederdim ama şimdi zaten uyusam bile sesine uyanıyorum o yüzden daha rahat uyuyorum. Anlaşılan gece uykusu var bebeğinizin bunu bozmamaya çalışın rüya beslenmesi yapın uyandırmadan. Bir süre sonra zaten beslenme aralıkları uzayacak siz de biraz daha derin ve uzun uykular uyuyabileceksiniz.
3 aydan sonra tünelin sonunda ışık var.

Gunduz 2 saatte bir emiyor zaten. Eskiler gece uyanmadan uyandirmazmis bebegi hepimiz de saglikliyiz sukur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…