Bebeğime bakarken uykusuzluk beni çok zorluyor siz nasil başa ciktiniz

Ee çok az uyanıyormuş bebiş, niye uykusuzsunuz ki.. Normalde o günlerde 2 saatte bir emiyorlar. E

Allahım sağlıkla mutlulukla analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah arkadaşım.

Bana kalırsa annelikle beraber insan çok acayip konularda kendini geliştiriyor.

Beni de uykusuzluk değil de fiziksel ve mental yorgunluk çok etkilemişti. Kaldıramayacağımı düşünüyordum.

Alıştım mı nedir akışta yaşamaya başladım.
Amin tesekkurler. Ben sabirliyimdir ama uyku konusu elimde degil yani gozlerim kendi kendine kapaniyor anlamadim

Daha çok küçük, 2-3 aydan sonra bi rutin oluşuyor. Siz de alışacaksınız ben de ilk zamanlar bebek uyusa bile tam dalamaz sürekli kontrol ederdim ama şimdi zaten uyusam bile sesine uyanıyorum o yüzden daha rahat uyuyorum. Anlaşılan gece uykusu var bebeğinizin bunu bozmamaya çalışın rüya beslenmesi yapın uyandırmadan. Bir süre sonra zaten beslenme aralıkları uzayacak siz de biraz daha derin ve uzun uykular uyuyabileceksiniz.
3 aydan sonra tünelin sonunda ışık var.
Sezeryan oldum agrilarim oldu ilk hafta hic uyumadim gibi bir sey sanirim bünyem kaldiramadi uykusuzlugu iyice dengem bozuldu

Gunduz 2 saatte bir emiyor zaten. Eskiler gece uyanmadan uyandirmazmis bebegi hepimiz de saglikliyiz sukur
Yani benim bebeklerim 1 ri sarılık değildi genede uyandırirdım diğer 2si sarılık olduğundan hiç uyanmazdi zorla uyandırdım ki beslensin sarılığı atsın diye. Eskilerin sözüne kansam bebeğim şeker dusuklugunden komaya girerdi.yenidogan bebekden gece uykusu yapması beklenmez. Doğduğunda beri mi uyandirmiyorsunuz 🙄beslemek için .

Sezeryan oldum agrilarim oldu ilk hafta hic uyumadim gibi bir sey sanirim bünyem kaldiramadi uykusuzlugu iyice dengem bozuldu
Ben de sezaryen oldum aynı şeyleri yaşadım. Şimdi bebeğim 7 aylık evet eski hayatımdaki gbi bir uyku düzenim yok henüz beklemiyorum da ama her şey daha iyi. Sizin de öyle olacak. O ilk zamanların uykusuzluğu kafa karışıklığını çok iyi bilirim ama geçecek.

Yani benim bebeklerim 1 ri sarılık değildi genede uyandırirdım diğer 2si sarılık olduğundan hiç uyanmazdi zorla uyandırdım ki beslensin sarılığı atsın diye. Eskilerin sözüne kansam bebeğim şeker dusuklugunden komaya girerdi.yenidogan bebekden gece uykusu yapması beklenmez. Doğduğunda beri mi uyandirmiyorsunuz 🙄beslemek için .
Sadece eskilerin sözü değil aslında benim doktorum da doğum kilosuna ulaştıktan sonra gece uyandırıp emzirmene gerek yok demişti.
Yani doktoru sarılık değerine ve bebeğin durumuna bakarak uyandırmana gerek yok demiş olabilir.

Gece ve sabah karşı uykum cok agir geliyor gozlerimi acamiyorum. Bebegim en az yarim saat emiyor ama hemen uyuyamiyor besigi sevmiyor ben de biberonla besikte salliyorum anca oyle daliyor. Ama bazen cok uykum geliyor meme hemen vermiyorum salliyorum uyur geri diye sonra vicdan azabi cekiyorum. Gunduz bir sorunum yok ama gece uykusuzluk beni cok kotu etkiliyor napabilirim bu konuda
Ya bence gecede bir kez uyanması harika bir şey😂 umarım hiç bozulmaz🥲
Gün içerisinde o uyudukça sen de uyu dinlen.
Emzirdikten sonra beşikte sallayarak uyutuyorsan eşin bu görevi devralabilir bazı geceler bu sayede sen biraz dinlenirsin.
Bizde 40’ı çıkana kadar sabah 5’ten sonra annem ya da eşim alıyordu bebeğimi sayelerinde o kadar güzel uyumuştum ki🥹
Şimdi 5 aylık oldu oğlan ama hala uyku sevmiyor şimdi de sabah 6’dan sonra eşim alıyor o çalışmaya başlayana kadar ben uyuyorum.

Sadece eskilerin sözü değil aslında benim doktorum da doğum kilosuna ulaştıktan sonra gece uyandırıp emzirmene gerek yok demişti.
Yani doktoru sarılık değerine ve bebeğin durumuna bakarak uyandırmana gerek yok demiş olabilir.
Tamm ozaman gece uyuyorsa kalkmadan uykusuzluktan şikayet ediyor ya o kismi anlayamadım. Neyse Her anne kendi bebegini kendine göre bilir vardır bir bildiği.

Ben de sezaryen oldum aynı şeyleri yaşadım. Şimdi bebeğim 7 aylık evet eski hayatımdaki gbi bir uyku düzenim yok henüz beklemiyorum da ama her şey daha iyi. Sizin de öyle olacak. O ilk zamanların uykusuzluğu kafa karışıklığını çok iyi bilirim ama geçecek.
Insallah

Hayir ilk hafta hep uyaniyordu gece simdi 1 kez uyaniyor ama 1 de 2 de emziriyorum onu belirtmedim

Benim bebegimde 67 gunluk. Ilk 1 ay uykusuzluk cok zorladi. O uyusa bile ya kusarsa, tikanirsa diye rahat uyuyamiyor surekli uyanip kontrol ediyordum. Aksam esim isten gelince ona birakip gidip uyuyordum. Gece gorevi devraliyordum. 1 ayi dolunca beslenme araligini uzattim. Suan 2 ayi doldurdu ne zaman uyanirsa o zaman besliyorum bazen 5 - 6 saat uyanmiyor. Insan bunyesi alisiyor bence. Simdi sabah o uyusa da ben uyuyamiyorum. Birde ben dogdugu gunden beri gece asla isik acmam, konusmam, gerekmedikce bez degistirmem. Gece uykulari gayet guzel.

Gerçekten bebek bakımının en zor yanı uyku problemleri, ben hep birsürü çocuklarım olsun kalabalık bir ailem olsun isterdim ama o iş öyle olmuyormuş yıllarca uykularımı feda edemem😂 siz henüz çok yeni doğum yapmışsınız, benim uykusuzluk ile beraber vücut yorgunluğumu atıp ağrıları sızılarımın gitmesi neredeyse 5 ay sürdü çünkü 4. Ay uyku gerilemesi falan filan derken şuan bebeğim 6 buçuk aylık çok şükür artık vücudumun dinlendiğini kendine geldiğini hissediyorum vede tabiki çok daha iyi uyuyorum biraz sabretmekten başka çare yok inanın zaman çok hızlı geçiyor

Biraz siz alışıyorsunuz biraz alışamıyorsunuz biraz bebek alışıyor. Bebeğim 6 aylık bağırsak tepkili alerjik, ilk zamanlar daha fazla ve daha güzel uyumuştum şuan uykular haram :) iki gecedir uyuyamıyorum eşim bugün evdeydi ona bırakıp 3 saat kestirdim iyi geldi

Gece ve sabah karşı uykum cok agir geliyor gozlerimi acamiyorum. Bebegim en az yarim saat emiyor ama hemen uyuyamiyor besigi sevmiyor ben de biberonla besikte salliyorum anca oyle daliyor. Ama bazen cok uykum geliyor meme hemen vermiyorum salliyorum uyur geri diye sonra vicdan azabi cekiyorum. Gunduz bir sorunum yok ama gece uykusuzluk beni cok kotu etkiliyor napabilirim bu konuda
Benim bebeğim saat başı uyanıyor zor ama geçer sevgisi cok büyük . Uykusuzluğa bir süre sonra alıştım Aslında bunun sebebi bebek doğunca alıştığımız rutin tamamen değişiyor ama zamanla alışacaksınız kolaylıklar diliyorum

konu sahibi bebeğin daha cok küçük kan şekeri düşer uzun süre beslemrzsen. zaten yenidoğan uyur hep sen uyandırmazsan. 3 saat aralıklarla beslemrlisin bana da zor geliyodu ama mecburuz. biraz büyüsün sonra zaten istediği zaman beslersin

Benim bebegimde 67 gunluk. Ilk 1 ay uykusuzluk cok zorladi. O uyusa bile ya kusarsa, tikanirsa diye rahat uyuyamiyor surekli uyanip kontrol ediyordum. Aksam esim isten gelince ona birakip gidip uyuyordum. Gece gorevi devraliyordum. 1 ayi dolunca beslenme araligini uzattim. Suan 2 ayi doldurdu ne zaman uyanirsa o zaman besliyorum bazen 5 - 6 saat uyanmiyor. Insan bunyesi alisiyor bence. Simdi sabah o uyusa da ben uyuyamiyorum. Birde ben dogdugu gunden beri gece asla isik acmam, konusmam, gerekmedikce bez degistirmem. Gece uykulari gayet guzel.

Gerçekten bebek bakımının en zor yanı uyku problemleri, ben hep birsürü çocuklarım olsun kalabalık bir ailem olsun isterdim ama o iş öyle olmuyormuş yıllarca uykularımı feda edemem😂 siz henüz çok yeni doğum yapmışsınız, benim uykusuzluk ile beraber vücut yorgunluğumu atıp ağrıları sızılarımın gitmesi neredeyse 5 ay sürdü çünkü 4. Ay uyku gerilemesi falan filan derken şuan bebeğim 6 buçuk aylık çok şükür artık vücudumun dinlendiğini kendine geldiğini hissediyorum vede tabiki çok daha iyi uyuyorum biraz sabretmekten başka çare yok inanın zaman çok hızlı geçiyor
Ben gunduz hic yorgun olmuyorum ari gibi calisiyorum evde sanirim gunduzun yorgunlugu gece cikiyor bende

Back
X