Bebeğime bakmayı beceremiyorum

Bcrksz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2021
1
19
3
30
Yeni sezeryan doğum yaptım. Annem yanımda kalıyor. Hem bana hem bebeğime bakıyor. Ben artık iyi hissediyorum ayaklandım. Ama bebeğime bakamıyorum. Altını alırken çok zorlanıyorum. Çok kıpırdıyor ben alana kadar çişini yapıyor üstü başı ıslanıyor. Üstünü değiştirirken çocuğu şekilden şekile sokuyorum korkuyorum biyerine bisey olcak diye ter atıyorum hem ben hem bebeğim çok yoruluyor. Zaten banyosunu asla kendim yapamiyorum. Emzirirken memeye kendim tutturamiyorum annem yardım ediyo. Sütüm az mama veriyoruz. Mamasının sıcaklığını bile ayarlamayı beceremiyorum. Çok üzülüyorum ben nasıl anneyim böyle. Neden çocuğuma iyi bakamıyorum. Elimde kepaze oluyor çocuk resmen. Sizde yaşadınız mı bunları nasıl aştınız bana biraz akıl verin yardımcı olun lütfen

Bunların hepsi çok normal. Yeni annesiniz. Hepimiz böyle böyle öğrendik. Sakin olmaya çalışın sadece. Zamanla alışacaksınız birbirinize. Bütün yeni doğan bebekler alt değişirken illa batırır ortalığı kendinize yüklenmeyin lütfen. Zamanla olacak alışacaksınız.öğrebeceksiniz

Allah yardimcin olsun. Yakin zamanda dogum yapmissin ustelik sezeryan ve yeni ayaklanmissin. Kisa sure ayaklanacagini ve tecrube edinecegini dusunuyorum. Hem annen de yanindaymis ona bakarak nasil yapilacagini kendin deneyimlemeye calisabilirsin.

Sakin ol acemi anne. Şuan annen var diye annene guvenmissin. O yzuden yapamam sanıyorsun. Çok güzel yaparsın merak etme. İlk doğumda annemde bı ay kaldım. Kendi evime giderken çok korktum nasıl yapicam diye. Bı baktım herşey kendiliğinden yoluna girdi. Annelik içgüdüleri diye bişey var. Rahat ol. Kalbin sana yol gösterir. Bilmediğin herşeyi burda ya sor anında cevap veren olur. Ayrıca ilk zamanlar bizimkilerde her yere isedi s...ti. Sorun yok. Hayırlı olsun

biraz güven kendine. Bebiş artık ömrünün sonuna kadar seninle beraber olacak. İllaki bir şekilde öğreneceksin. Yok öyle bakamıyorum diyip üzülmek anneye güvenmek falan valla. Ben doğum yapacağım annem bile olmayacak benimle evde. Hepimiz bir şekilde öğreneceğiz. Hamileliğim başladığından beri kaç makale okudum kaç video izledim bebek hakkında bir bilsen.

ay ne güldüm mesaja çok tatlısınız neden kepaze olsun çocuk
zaten yeni doğan kıyafet giydirimi en zor olanı, göbeği düşene kadar yıkamak temizlemek ayrı stres.
doktora gidersin ayy değiştir tekrar giydir kan ter içinde kalırsın
çok normal hepsi. en büyük neden annenin yanında olması.
tek kalsan 2 3de alışırsın inan.

Benim kizimda nezaman altini acsak pipisini yapardi hatta diskisini yaptigi, tastigi ve hatta saclarina kadar ciktigi olmustu. Benimde elim ayagim birbirine dolanirdi. Bunlar cok dogal. Alisacaksiniz merak etmeyin. Herkes yasiyor bunlari baslarda.

Ben yaşamadım çocuğum yok. Ama çocuğu olan herkesin yaşadığına eminim. Etrafımda çok gördüm.

Bazısı sıcak suyun yakacağını sanıp çocuğu ılık su ile yıkar.

Bazısı anne sütünden doyduğunu zanneder mama vermez.

Bazısı gazını nasıl çıkaracağını bilemez.

Herkes benzer şeyleri yaşayabilir.

Sakin olun. Her zaman her işin acemiliği vardır.

Annenize bakın. Nasıl yapıyor gözlemleyin.

Eşiniz devamlı sizinle olsun. Bebek yıkamayı öğrenmek onun da görevi çünkü. Çalışıyorum ayağı yapıp babalıktan istifa etmesin.

Zamanla her şey rayına oturacaktır. Bebekle tanıştıkca her halinden ne demek istediğini anlayacaksınız.

Allah herkesin evlâdına sağlık versin.

Ya çok tatlısınız. İstemsizce ilk anne olduğum zamanları hatırladım. İki çocuğum var, diğeri daha 9 aylık. Bu yaşadıklarınız o kadar normal ve doğal ki. Tabii anneniz de yanında biraz da ona güveniyorsunuz. Ama merak etmeyin yavaş yavaş her şey yoluna giriyor. Yeni doğan alt ve üst değişimi çok zor gerçekten. O kadar minikler ki. Ayrıca çişini ve kakasını yapması da çok normal. Refleks çünkü. Benimkiler her alt açmada kakasını yapardı. Biri doktorun üstüne yapmıştı hatta yeni annesiniz üstelik sezaryen. Kendinize zaman verin yavaş yavaş her şey yoluna giriyor.

Dur daha dün bir bugün iki yavaş yavaş onunla birlikte sende öğreneceksin, ogreteceksin kaygilanmakta haklısın öyle kolay değil biliyorsun da güzel bir anne olacaksın. Bebişe bez bağlanırken işerse diye üzerine peçete koyun etrafa sacilmasin.

Akşam bende 2 dk bez alayım derken oğlum her yeri batırdı her zaman olabilen durumlar üzülmeyin. Mamasini ayarlarken bileğinizin iç kısmına damlatın yanmıyorsa sıcak değildir.

Banyo yaptirirken kulağına su kaçmasın diye şapkalar var ondan aldım öyle yaptırdım kulağa su kacmadiktan sonra kopukleyip yıkamak 5 dk.

Bir çoğumuz tecrübeler ile anneliği öğrendik siZde öyle olacaksınız zor ve güzel günler sizi bekliyor sağlıkla büyütün yavrunuzu

Hepsi geçecek Ben ikizlerime doğum yaptığımda aynı senin gibiydim ağlıyordum ama arkadaşların dediği gibi şuan güvendiğin annen var ondan Sonra annem de Kv de de bi gitti yanımdan ikiz bebekle ne yapacağım diyen ben bi güzel bakıyorum alışacaksın hepsi normal başa gelince öyle bir yapıyorsun ki sen bile bazen neler yaptım bwn diyorsun

Canımsın güzel anne
Hepsi geçecek sende zamanla tecrübe sahibi olacaksın.
Güle güle büyüt bebeğini

Bir kere bunları düşünüyorsanız kötü bir anne asla değilsiniz .Zaten uç örnekler dışında kötü anne diye bir şey yok bence .Ona en iyi bakacak kişi sizsiniz .Sadece size ihtiyacı var hep bunu tekrarlayın .Ben de başlarda öyle hissettim ama sonra annem gidince yalnız kalinca çocuğu tutamayan ,meme tutturamayan ben bir hafta once kuvetinde tek başıma 2 aylık bebeğimi yikiyordum .Ben de çok yaşadım aynı şeyleri.Gulerdim halime .Bir kere kakasini yapmıştı bezini açtığımda resmen fışkırdı yatakta yol oluştu Güldüm fotosunu çektim hatta .Kendinize bugünleri zehir etmeyin .Geri gelmiyor .Tadını çıkarın her şeyin .Sağlıklı olduğunu ,sizin bebeğiniz oldugunj düşünün .Ben anneyim ,güçlüyüm diye telminde bulunun kendinize hep ve yine söylüyorum ona sizden daha iyi bakabilecek biri daha yok şu dünyada.Bunu unutmayın .Güle güle büyütün bebeğinizi ..

Bunların hepsi çok normal, hepimiz geçtik bu yollardan.. Siz kaygılı olmayın bebeğiniz hisseder, hiç üzülmeyin , çok sevin , okşayın, ninni söyleyin bebeğinize, yeter ona

ne demek becerememek olur mu öyle şey :)
şimdi anneniz yanınızda onun rahatlığı var
zamanla alışacaksınız

Yaaaa lütfen sakin olun. Herkes yaşadı.
Rahatlayın herkes annesinin karnında profesyonel ana olarak doğmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…