Bebeğime baktıkça çok vicdan azabı cekiyorum

Mutluanne88

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2019
516
283
53
37
Arkadaşlar benim bir psikolojik sorunum oldu hamilelikte başladı direndim bebeğime birşey olmasın diye ilaç kullanmadım ama her günüm ağlamakla geçti çok zor geçti doğumu zor bekledim ilaç için. Nihayet sezeryan oldum doktor psikolojik durummun normal doğum a uygun olmadığına karar verdi ve sezaryenle doğum yaptım. Çok zor günler geçirdim bebeğim i 3 gün sadece emzirebildm 3 günün sonunda o ameliyatlı halim le psikiatri ye gittim dedim bana yardım edin doktor hemen dedi emzirmeyi kesmen lazım ilaç başlayacağız yoksa bu halde bebeğe de bakamaz sın dedi çünkü intihar bile düşünüyordum o kafayla. Bebeğim şuan 8 aylık ve çok kez hastalandı zayıf ve bana da çok bağlı değil. Bunu emzirme me ye bağlıyorum ve çok vicdan azabı cekiyorum. Emziren arkadaşlarımı görünce bende anne miyim diyorum yetersiz ise yaramaz vicdansız biri olduğumu düşünüyorum bu durum beni çok uzuyor sizinle paylaşmak istedim

Ya şu ''emzirmeyen anne iyi anne değildir'' diyenler yüzünden,insanlar onca sorunlarının üstüne bir de ''iyi anne değilim'' diye üzülüyor.Cidden bu salak saçma söylemleri ilk kim başlattıysa bir sürü kadının kabusu oldu.
Keyfinizden kesmemişsiniz konu sahibi,bu kadar büyütmeyin.Sürekli mutsuz olup mutsuzluğunuzu çocuğunuza yansıtsanız daha mı iyi olacaktı sanıyorsunuz ? Sizin gergin olduğunuzu anlayıp o da mutsuz bir bebek olacaktı büyük ihtimalle.İçinizi ferah tutun,emzirmediniz diye hiçbir çocuğa bir şey olmuyor,mağara devrinde yaşamıyoruz her şeyin çaresi var artık.

Bebeğim 2 yaşına yakın. Hala emiyor. Nerdeyse her ay hava vermek zorunda kalacak derecede hasta olur. Anneanneye gittiğimiz zamanda dışarı çıkarım vs hiç aramaz beni.

Emzirmek elbette çok önemli ama o çocupa bakacak psikolojide olmak çok daha önemli... Emzirmeye devam etseniz ama ona yada kendinize zarar verseniz daha mı iyi olurdu? Çocuklar mamayla da gayet güzel büyüyor, ama annesiz veya ruhsal olarak çöküntüde bir anneyle büyümek onların hayatlarını çok etkiliyor...

Bunu düşünüp buraya konu açmış olman bile ne kadar duyarlı iyi bir anne olduğunu gösteriyor.emzirme olayını Türkiyede öyle bir hale getirdilerki,sanki emzirmeyen dünyanın en kötü annesi..bir uçak veya gemi kazasında bile önce anne yelek giymeli sonra çocuk denilir.annenin bir çocuğa faydalı olması,önce annenin sağlıklı olmasından geçer.bu konuda eminim mükemmel bir annesin

Oglum 1 ay anne sutu ve mama aldi bir ay sonunda sadece mamayla devam etti sagligi yerinde yani hastalanmasini anne sutu almamasina baglamayin anne sutu alip hasta olan bebeklerde var oglum 18 aylik suan duskunlugu artti bana buyudukce annenin ne demek oldugunu anlayip baglaniyorlar onlar emzirilmekden daha cok sevgi veren anneye ihtiyac duyuyorlar sizde psikolojinizi duzeltmek icin hap kullanmak zorunda kalmissiniz kendinizi uzmeyin

öyle düşünmeyin lütfen
anne iyi olacak ki çocuk da iyi olacak
çare var mama veriyorsunuz kısmet diyeceksiniz
tedavinize devam ediyorsunuz değil mi?

bu arada benim küçük kızım anne sütü almış olmasına rağmen sürekli hastalanan bir çocuk bağışıklığı düşük
Allah çaresiz hastalık vermesin

Bakın bağlanma süreci tek emzirmekle ilgili değil.. Ilk zamanları belki istediğiniz ilgi ve alakayı da rahatsızlığınizdan dolayi (bakın burası çok önemli!) verememiş olabilirsiniz. Ama Şükür daha iyisiniz. Çocuğunuz sağlıklı. Simdi de çocuğunuzla bağlanmaya odaklanabilirsiniz. Geç değil ki. Bebeginizi sevin, kucaklayin, gülümseyin onunla birlikte. Konuşun dokunun. Bunlar için geç değil ki. Zayıflığına gelince : her bebek ayni değildir. Ilk bebeğim çok tombuldu. Ikincisi zayif. Ilkin pantolonunu giydirsem popo yok yani. Beslenme ama ayni. Kendinizi böyle üzerek hem kendinize hemde cocugunuzla geçirecek zamana zarar veriyorsunuz ancak. Kendinizi kötü anne gibi hissediyorsunuz, ama o durumda aklı başında davranmışsiniz yine ve tedavi olmuşsunuz..bu ne büyük bir adım farkına varın Lütfen. aslında tüm bu olumsuzluklara rağmen ayakta olduğunuz için biraz da gurur duyun kendinizle

Hiç alakası yok emzirmekle. Sen 9 ay taşıdın mi o bebeği taşıdın, onun için ilaç almadın, sabrettin sağlıkla bir şekilde dünya ya gelmesi için. Asıl anne olan sensin cnm!!!

Emzirseniz daha iyi olurdu tabii de intihar edecektim diyorsunuz. Bence mamayla büyümesi annesiz büyümesinden iyidir. Belki size mesafeli geliyordur. Bu düşünceden sıyrılın. Hala devam ediyor musunuz tedaviye?
Evet uzunca bir süre devam edecek tedavim

bnm kızmda mama destekli 6 ay emdi ilk zamanlar bende düşkün değildi diyodum ama şuan 20 aylık gayet düşkün büyüdükçe düşüyolar bence
hasta olup olmaması bence mamayla anne sütüyle alakalı değil
anne sütü alıp kızımdan daha çok hasta olan çocuklar gördüm çevremde
psikoloji herşeyden önemli siz iyi olunki yavrunuzu güzel yetiştiresinz

Ben 4 ay ortanca kardeşim 1 ay küçük kardeşim 3 yıl anne sütü aldı. En çok hastalanan hatta ağır hastalık geçiren tek kişi aramızda küçük kardeşim. Gerçekten hiç alakası yok üzme kendini boş yere

Emzirmek önemli ama sen daha önemlisin o bebek için. Ayrıca artık yenidoğan mamaları ciddi anlamda iyi. Büyük ihtimalle yaşadığı sorunları emzirseniz de yaşayacaktı bebeginiz. Üzmeyin kendinizi. Yavrunuz için en iyisini yapmak istiyorsanız önce kendiniz için en iyisini yapın.

Emzirebilseniz iyi olurdu tabi ama. İnanın emen bebekler de hasta oluyor sanki emzirince mucize oluyormuş gibi düşünmeyin. 2 buçuk sene emdi bu yıl anaokuluna başladı hastalıktan önümüzü göremedik. Kendimce çok da sağlıklı besledim.
Emzirmenin anne bebek arasında bağından bahsediyorlar bilimsel bi kanıtı var mı bilmiyorum. Öyleyse bile bi çocukla anne arasındaki tek bağ emzirme olamaz değil mi? 9 ay karnımızda taşıyoruz, seviyoruz, ilgileniyoruz bakıyoruz oynuyoruz hastalanıyor başını bekliyoruz çocuğumuz için onca şey yapıyoruz. Emzirmek bunlardan sadece bi tanesi. O olmadı diye kendinizi o yetersizlik çukuruna iterseniz diğer yapmanız gerekenlere de adapte olamazsınız. Yani evet emziremedim ama çocuğuyla çok güzel etkinlik yapan bi anneyim, ya da emziremedim ama çok sağlıklı besliyprum diyip önünüze bakın.

Öyle bi sağlık sorunun varken bebek düşünmen en büyük hatan bence.
Önce sen sağlıklı olcaksınki bebeğine faydalı olasın. Tedavini aksatma bebeğin sağlıkla büyüsün

Bebegine bakabilmen icin saglikli olman gerekiyor, bunun icinde ilac kullanman sartti. Bu kalp, böbrek vs. rahatsizligi da olabilirdi. Bebegini emzirmek icin hastaliğı, ölümü mü sececektin. Onun saglikli, bakımında ona yetecek bir anneye ihtiyaci var.

Tabi ki emzirsen daha iyi olurdu ama kismet degilmis. Beslenmesi konusunda bilincli davranip o acigi kapat sadece. Sebze corbalari, yogurt, meyve püreleri yap, dr. tavsiyelerine uy. Bol bol oyna ve ilgilen. Kendine dert edecek sebep arama. Sartlarina gore yasa, hayati kendine zorlastirma kolaylastir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…