Bebeğime baktıkça çok vicdan azabı cekiyorum

Emzirmek veya emzirmemek anneliğin bir ölçüsü değil ki uçaklarda bile maskeleri önce kendinize sonra çocuğunuza takın diyorlar önce siz iyi olacaksınız sonra çocuk . Çocuğa bile bakamayacak derecede kötü durumda olduğunuzu söylemiş doktor bu durumda emzirmeyi düşünmek en son şey zaten. Ben bağışıklığın mama veya anne sütüyle ilgili olduğunu da çok düşünmüyorum.

Öyle bi sağlık sorunun varken bebek düşünmen en büyük hatan bence.
Önce sen sağlıklı olcaksınki bebeğine faydalı olasın. Tedavini aksatma bebeğin sağlıkla büyüsün
Hamilelikte rahatsızlığım başladı önceden yoktu

Arkadaşlar benim bir psikolojik sorunum oldu hamilelikte başladı direndim bebeğime birşey olmasın diye ilaç kullanmadım ama her günüm ağlamakla geçti çok zor geçti doğumu zor bekledim ilaç için. Nihayet sezeryan oldum doktor psikolojik durummun normal doğum a uygun olmadığına karar verdi ve sezaryenle doğum yaptım. Çok zor günler geçirdim bebeğim i 3 gün sadece emzirebildm 3 günün sonunda o ameliyatlı halim le psikiatri ye gittim dedim bana yardım edin doktor hemen dedi emzirmeyi kesmen lazım ilaç başlayacağız yoksa bu halde bebeğe de bakamaz sın dedi çünkü intihar bile düşünüyordum o kafayla. Bebeğim şuan 8 aylık ve çok kez hastalandı zayıf ve bana da çok bağlı değil. Bunu emzirme me ye bağlıyorum ve çok vicdan azabı cekiyorum. Emziren arkadaşlarımı görünce bende anne miyim diyorum yetersiz ise yaramaz vicdansız biri olduğumu düşünüyorum bu durum beni çok uzuyor sizinle paylaşmak istedim :110::KK61:
Yahu 30 ay emzirmesine rağmen çocuğu sürekli hasta olan insan bildiğim için hiç üzülme çocuk bu düşe kalka büyüyecek sen cam fanusta büyümedin ki çocuğunu öyle büyütmeye çalışasın.
İlaçlara devam

Canım sağlığın olacak ki çocuğuna annelik yapabilesin.Bebeğinle bol bol vakit geçir kucağına al ki duygusal bağlanma gerçekleşsin.Uzulme geçicek bu zor zamanlar.

Bizim toplumdaki emzirme dayatmasından nefret ediyorum. Emziren bir anneyim ama yinede emzirmenin kutsallastirilmasina, anne sütünü dünyanin merkezi olmazsa olmaz mamayi kötü bir zehir gibi gosterilmesine sinir oluyorum. Hem emzirip hem mama veren anneler bile bunalimda sanki bisey ya dunyanin sonumu kardesim kanma bu dusuncelere her anne cocugu icin en iyisini ister. Sende elinden geldigince yaparsin zaten baska konularda anneligi.

Bebeğinizin sağlıklı ve mutlu bir anneye ihtiyacı var.
Evet emzirebilseydiniz iyi olurdu, ama bebeğiniz almak istemeyebilirdi veya sütünüz yetmeyebilirdi.
Geçmiş için üzülmek yerine geleceğe bakın artık.
Birlikte geçireceğiniz çok güzel günleriniz olabilir.
Bu anları üzülmekle doldurmayın.

Önce sen iyi olacaksın ki bebeğin iyi olsun 😊 kendini suçlama. Ağır bir dönem gecirmissin. Senin elinde olan bir şey değil sonuçta. Kendini başkasıyla da kıyaslama lütfen ❤️ her anne farklıdır. Sen sağlıklı ol bebeginle bağını yine kurarsın❤️

Arkadaşlar benim bir psikolojik sorunum oldu hamilelikte başladı direndim bebeğime birşey olmasın diye ilaç kullanmadım ama her günüm ağlamakla geçti çok zor geçti doğumu zor bekledim ilaç için. Nihayet sezeryan oldum doktor psikolojik durummun normal doğum a uygun olmadığına karar verdi ve sezaryenle doğum yaptım. Çok zor günler geçirdim bebeğim i 3 gün sadece emzirebildm 3 günün sonunda o ameliyatlı halim le psikiatri ye gittim dedim bana yardım edin doktor hemen dedi emzirmeyi kesmen lazım ilaç başlayacağız yoksa bu halde bebeğe de bakamaz sın dedi çünkü intihar bile düşünüyordum o kafayla. Bebeğim şuan 8 aylık ve çok kez hastalandı zayıf ve bana da çok bağlı değil. Bunu emzirme me ye bağlıyorum ve çok vicdan azabı cekiyorum. Emziren arkadaşlarımı görünce bende anne miyim diyorum yetersiz ise yaramaz vicdansız biri olduğumu düşünüyorum bu durum beni çok uzuyor sizinle paylaşmak istedim :110::KK61:
anne psikolojik iyi olamazsa bebeğe anne sutu verse ne olur, benim de sutum olmadı pek, mamayla büyütüyorum, ne yani kotu anne miyim, anne sutunu vermekle iyi anne olmak arasında bir bağ yok.. annelik sut vermek degil, bebegine fiziksel ve psikolojik iyi bakmaktır...arkadasim 15 ay emzirdi çocuğu sürekli hastalandı, kendisi -hastalıkla anne sutu arasında pek de birsey yok galiba, yoksa biz bu kadar hastaneye gitmeyiz- diyor.. bunlara takilmayin.bebeğinizle hayatin keyfini cikarin...

Ya kuzenim 4 tane çocuğunu 1er sene ara ile yaptı. Ve hiçbirini emziremedi.
Maşallah 4üde tosun gibi. Hiçbirinde de anneden kopma falan yok.
Bebek daha küçücük bağlılık,bağımlılık yada her neyse nereden anlayacak?
Siz bu emzirmedim anne değilim düşüncesinden bir kurtulun önce. Sadece 9 ay o bebeği karnınınızda ve o psikolojiyle taşımak en kutsallardan değil mi ?
Önce kendi psikolojinizi düzeltin. Ruh haliniz düzelince bebeğinize bakmanıza bile yansır.

Ne alakası var. Benimki 2 yaşında. 2 yıldır emziriyorum.
- gelişim geriliği var.
- böbreklerinde kronik bozukluk var.

Bende emzirdigim için kendimi suçluyorum. İlk 6 ay sadece anne sütü verdik. Çocuk Bobreklerindeki problem yüzünden ciddi susuzluk çekmiş. 1 yaş civarı kendi su istemeye başlayınca fark ettik. Çocuktaki tüm problemleri alerjiye bağladılar ben de diyet yapmak zorunda kaldım ve resmen aç kaldım. Bir de anne sütü çok besleyici sadece su içsen bile yarar saçmalığı yüzünden mama da vermedik ve çocuğun kan değerleri yerlerdeydi resmen. O da bir yalandan ibaretmiş. Anne iyi ve dengeli beslenirse sütü de kaliteli oluyor. Bende bir sürü eksiklik varken çocukda da oldu tabi.

Neyse şimdi artık bunları çok düşünüp hem kendime hem doktorlara kizmaktan vazgeçtim. Zamanla sen de atlatırsın inşallah. İyi yedirmeye çalışıyorum.

Yanlış düşünüyorsun. Bebeğin için en doğru kararı vermişsin. Ve bu kararı verdiğin için sen zaten çok güçlü bir anne olduğunu ispatliyorsun. Bebeğinin zayıflığının hastalanmasinin sadece anne sütüyle hiç alakası yok. Nice anneler var sütü bol olduğu halde yağlı ve kaliteli olmadığı için kilo alamayan bebeklere sahip nice anneler var şakır şakır sütü gelmesine rağmen başı hastalıktan kurtulamayan. Sen senin için en doğru olanı yapmışsın. Bu kadar basit

Annem bana hamileyken ilk bebeğini kaybetmiş ağır depresyona girmiş kadın ben çok zayıf doğmuşum ve neredeyse hiç emzirememiş narin hastalıklı büyümüşüm ama büyümüşüm yani. Anneme de hiiiiç beni emzirmedi diye bilinç altı bilinç üstü hınç beslemiyorum. İçiniz rahat olsun mutlu anne mutlu bebek demek

Kendinizi boşuna üzmeyin lütfen. Ben 18 ay emzirdim ve halen alerji ilaçları kullanıyoruz. Her ay dr kapısındaydık cok şükür büyüdükçe geçiyor. Bir arkadaşımızın eşi Almandı. 4 çocuğuna da sırf fiziği bozulmasın diye anne sütü vermiyordu. Sofra bile kurmuyordu. Çocuklar hazır gidalarla neredeyse kendi kendilerine büyüdüler. Bizim üzerine titredigimiz cocuklardan daha sağlıklılar ve dayanıklılar. O yüzden önce kendiniz iyi ve mutlu olun. Karnını doyurmaktan önce sevginiz yavrunuza iyi gelecektir.

Bebegini emziremeyen cok anne var. Bu sekilde düsünmeyin. Ben bu konudaki vicdan azabimi su sekilde kapattim ek gidaya gectiginde elimden gelenin en iyisini yaptim. Her hafta süt alip yogurt ve kefir mayaladim, hafta da iki kere balik yedirdim, saf zeytinyagi ile yemeklerini yaptim, 24 saat kemik suyu kaynattim ve tüm corbalarini bu sekilde yedirdim, en organiginden tarhana corbasi hazirladim daha saysam bitmez ve kizim cok saglikli bir bebek.
8 aylik bebek baglilik olayinda zaten pek aktif degilki 1,5 yasindan sonra görün siz onu öyle bir bag oluyor ki aranizda suan üzüldügünüze degmeyecegini anlayacaksiniz.
Ben bebegimin odasini 6 aylik ayirdim ve hic emziremedim sadece sagarak bir süre anne sütü verdim o kadar ama kizimla kesinlikle cok iyi bir bagimiz var.

Üzülmeyin jttddm sanırım aynı zamanlarda doğum yaptık benim bebeğim de 8 aylık. Bende daha 2 haftalıkken mama verdim sütüm çok azdı yetmiyordu yavrum açlıktan ağlıyordu sürekli. 4 aylıkken biberon rahatligina alışınca tamamen bıraktı memeyi çok üzüldüm emzirmek için çok uğraştım ama istemedi. Kilosu yaşıtlarına göre daha az evet sizin bebeğiniz gibi benim bebeğim de bana düşkün değil ama bu bizim içinde bebek içinde avantaj aslında. Sürekli anneye bağlı olan babanın yanında bile durmak istemeyen çocuklar oluyor.

Sarıl temas kur (mümkünse üst kıyafetsiz) kokunu kalp atışını sıcaklığını hissetsin sen de onun. Bebişle teniniz değsin.
Hatta aynı şeyi baba da yapsın. Bebekler buna ihtiyaç duyar.

Hiç öyle düşünmeyin ya keyfi bir tercih değilki sizinki zorunluluk. Hiç sütünüz gelmeyedebilirdi öyle farz edin.

Arkadasim sadece 1 Kere emzirdi bebeğini, doktorlar yanlış teşhis koymuşlar, göğsünde kanserli kitle var diye ama şükür değili, bebeği mama ile büyüdü, şimdi 10 yaşına girecek kışın kısa kollu geziyor teni kan dolaşımı sımsıcak, bence kendini suçlama, bebeğinin bünyesi zayıftır buda büyüdükçe vitaminlerle takviye edilir . Sen iyi olmazsan bebeğine kimse senin gibi bakmaz! Lütfen onun için kuvvetli ol.

Mutsuz annenin çocuğu da mutsuz olur önce kendi sağlığınızı iyileştirin ki yavrunuza mükemmel bi anne olun böyle düsünmeyin herkes aylarca emzirmiyor ki keyfinden bile bıraktıran var vücudu bozulmasın sarkmasın diye.. siz çocuğunuzun sağlığını bağlılığını düşünecek kadar mükemmel bi annesiniz bırakın üzülmeyi bence o bebiş çok şanslı :KK200::anne:

Back
X