Bebek Beslenmesi Bebeğime çorba:)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Yusufcukkk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2017
98
62
3
30
Hanımlar oğlum emmeyi bıraktı artık daha çeşitli yemekler yapmam gerekiyo rica etsem bebişlerinize yaptığınız çorbaların yemeklerin tarifini paylaşırmısınız

Tarhana çorbasi veriyorum severek yiyiorlar.yogurt corbasi yogurt birde kavonoz mama

Brokoli, ıspanak, patates, havuç, soğan ekleyerek ve mercimegi azaltarak mercimek çorbası gibi çiğden sebze çorbası yapıyorum.

Düz mercimek çorbasını et, kemik suyu ile yapıyorum.

Bazen pirinçli sütlü sade çorba yapıyorum.

Bazen bulgur katıp, havuç, karnabahar, kabak ve nohut ile yapıyorum.

Verin yav her türlü çorbayı. Çiğden yapın, yağını tuzunu abartmayın tamam.

Anemmm, bu resimde ki yavrunuz? Çok sevimliiii, maşallahh!!

Bebeğim yok, ama nette çok güzel tarifler bulursunuz . Basit karbonhidrat yedirmeyin bence. Pilav, makarna vs...boş şeyler, hem de şeker zengini, faydadan çok zarar. Çorbalarını mevsim sebzelerinden yapmaya özen gösterin. Sağlıklı bir ömrü olsun yavrunun.

Kamu spotu : Bu arada kocaman çocuklarını, 4 yaş ve üstü hala çocuk arabasında gezdirenleri esefle kınıyorum. Yaw zaten apartman dairelerine hapsettik çocukları, bari sizinle çıktığında iki hareket etsin.

Kemikleri kaynatıp suyuna çorba yapıyorum ben .
Balık çorbası , mercimek , sulu köfte vs yani çorba ya yakından herşeyi karıştırıp yapılan bilir bebek için .

Bir avuç pirinç
Bir avuç mercimek
Bir avuç irmik
Bir avuç bulgur
Et suyu ,göz kararı su
-------
Bir domates rendesi
Bir kaşık tereyağı
Tel şehriye,çok az salça
---------
Bir avuç pirinç
Bir kaşık tereyağı
Göz kararı su yada et suyu tercihen
Bir kase yoğurt içine bir yumurta ile çırpıp pirinç haşlandktan sonra yavaş yavaş karıştır,
Kıvamına göre irmik eklenebilir
----------
brokoli ve havuçlu bir çorba
------
ıspanaklı pirinçli çorba
Aklıma gelen bunlar....

17 aylık pilav türünü seviyo ama ben çorbada yedirmek istiyorum özellikle sebze çorbası

ben mi unuttum çocuk büyütmeyi

bu çocuklar zaten çorbayla başlamıyor muydu beslenmeye

yani 7 aylıkken sormanız gereken bir soru gibi sanki

her şeyi karıştırınca çorba olur zaten

biz enginarı bile katardık çorbasına et vs de tabii ama bizimki dediğim gibi yaşından küçüktü

büyüdükçe de biz ne tarz çorba pişiriyorsak ona da öyle yaptım

bu arada benimki büyük ama geçen balık çorbası yaptım bayıldık ailecek

haşladım balığı az patates havuç kereviz kattım

yoğurt un ile de terbiyeledim indirirken de bir tutam maydanoz

yeme de yanında yat

istersen az kırık pirinç de yakışır bu tarz çorbalara

Salt çorba da değil bu arada, günlük pişirdiğiniz yemekleri de çocuğunuz için çorba-püre haline getirebilirsiniz.
Atıyorum zeytinyağlı taze fasulye yaptınız diyelim, çekin robottan, üzerine yemeğin suyunu ilave edin, aha işte çocuğa çorba.

Mevsiminde sebzelerden her şeyi verebilirsiniz.
Kerevizi bilmem nesi, hatta ceviz, badem çekin robottan onları da katın çorbaya.
Patlıcan ve baklaya az dikkat edin sadece, böyle yani.

Çok teşekkür ederim bizim balık dükkanımız var zaten ordan pişip geliyo öyle yiyo ama çorbayı hiç denemedik

Yok canım ızgarada fırında pişiyo balık çorbası yok denicem hangi balıkdan yapıyosun çorbayı

Bİ site var oranın yemeklerini çok yapmıştım burdan yazmak uygun olur mu bilmiyorum özelden mesaj atabilirim istersen

Yok canım ızgarada fırında pişiyo balık çorbası yok denicem hangi balıkdan yapıyosun çorbayı

çorbacılar yani balıkçılar vs kırlangıç kullanıyor da ben somon kafasından yapım

sizinki küçük kokusuz olsun derseniz mezgit vs olur

bence çorbayı denesinler

ızgara balığı beklerken önden içen çok olur zira ızgara balık pişmesi zaman alıyor biz o arada az çorba içiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…