- Katılım
- 24 Nisan 2017
- Mesajlar
- 1.284
- Emoji Skoru
- 1.409
- Puanlar
- 48
- Yaş
- 50
- Konu Sahibi Yusufcukkk
-
- #41
Benim kizimda 17 aylik bende bugun sebze corbasi yaptim .Icine koyduklarimi yaziyorum.17 aylık pilav türünü seviyo ama ben çorbada yedirmek istiyorum özellikle sebze çorbası
Teşekkür ederim bugün alalım yarası geçmedi halaçorba verin arada tabii de artık çocuğu taneli besleyin. herşeyi püre yapmayın. hem faydası azalıyor sebzelerin, hem alması gerektiğinden daha az lif alıyor çocuklar. mevsim sebzelerini kıymalı yapın , hafif çatalla ezin verin.
çok tatlıymış oğlunuz maşallah. diğer konunuzada yazmıştık ağzı için karadut şurubunu kullanın. tatlı birşey reddetmez oğlunuz, hemde yutmasının hiçbir zararı yok.
Maraşın neresindensim hemşerimBen de marasta oturuyorum oğlum 15 aylık :) canım Maraş'ın tarhanasinin çorbasi yeter :) ben oğluma veriyorum kaymakli ve labneli yapıp :) sebze çorbası da verebilecegin sebzeleri dil düdüklü tencereye mercimek ,pirinç,bulgur kat,üstüne kemik suyu yağ ve baharat koy, önceden kaynattigin suyu ekle 15-20 dakika kadar pişirin blendırdan geç afiyet olsun minige :) sebze olarak da patates,balkabağı ,havuç ,taze fasulye kullanıyorum :)
Merkezde oturuyorum :) Maraşlı değilim ama :) marasta okudum eşimin işi nedeniyle burdayım :) 9 yıldır burdayim :) aslen Urfaliyim :)Maraşın neresindensim hemşerimtarhanayıda seviyo ama her zaman pişmiyo evde
Maraşlı olmuşsun artık canımMerkezde oturuyorum :) Maraşlı değilim ama :) marasta okudum eşimin işi nedeniyle burdayım :) 9 yıldır burdayim :) aslen Urfaliyim :)
Ben 9 aydan beri kendimize yaptigimiz gibi ayına uygun olan yiyebileceği her şeyi salçası tuzsz zeytinyağı ile pisiriyorum. Soğan sarımsak kendi yaptığım kırmızı biber püresi falan koyuyorum. Sonra ezerek yediriyorum. Yani evde ne pisecekse ogluma da küçük bir tencere de pisiriyorum.Hanımlar oğlum emmeyi bıraktı artık daha çeşitli yemekler yapmam gerekiyo rica etsem bebişlerinize yaptığınız çorbaların yemeklerin tarifini paylaşırmısınız