- 22 Nisan 2015
- 7.358
- 25.439
- 548
- Konu Sahibi Yusufcukkk
-
Çok teşekkür ederim bizim balık dükkanımız var zaten ordan pişip geliyo öyle yiyo ama çorbayı hiç denemedik
Ben k.maraşlıyım burda çok çorba çeşidi yok salçalı çorbalarımız var sebze çorbası bilmiyorum çok yoksa yediklerimizden yediriyorum17 aylık olmuş oğlunuz sizin yediğiniz her çorbayı yiyebilir. Sebze et yediremiyorsanız çorbalara bunları ilave edip blendırdan geçirebilirsiniz ama taneli yese daha iyi.
Teşekkür ederim :) yok veriyorum çorba ama çok sevmiyo sütüme güveniyodu halaNasıl yani, 17 aya kadar hiç çorba vermediniz mi?
Bu arada bebişiniz çooooook tatlı maşallah analı babalı büyüsün
Evimizede bekleriz canım gel yakından sevOyyy resimdekimi bebisiniz çok tatlı masallahhhben sadece bebis sevmeye geldim:))
Ayyy tsk ederim ne güzel teklif öpün yerime pamuk ellerindenEvimizede bekleriz canım gel yakından sev
Ben de onu diyecektim, tamda 17 aylık oğlum, ona özel yaptığım yemekler Yok denecek kadar az artık, yararlı sağlıklı biz ne yersek o da yiyor artık..ben mi unuttum çocuk büyütmeyi
bu çocuklar zaten çorbayla başlamıyor muydu beslenmeye
yani 7 aylıkken sormanız gereken bir soru gibi sanki
her şeyi karıştırınca çorba olur zaten
biz enginarı bile katardık çorbasına et vs de tabii ama bizimki dediğim gibi yaşından küçüktü
büyüdükçe de biz ne tarz çorba pişiriyorsak ona da öyle yaptım
6 7 aylıkken başladımda yoğurt kavanoz mama vs. Verdim büyükler sağolsun yemek yedirme alışırsa seni emmeyi bırakır dedi ki çok yanlış bi düşünceymiş şimdi anlıyorumek gıdaya ne ile başladınız peki.
çok şaşkınım şuan :)
Rica etsem tariflerini yazar mısın oğlum 3 gündür hasta bişey yemiyo ağzında yara çıktı yokda emiyodu hala çorba iyi olur hastaykenBu mevsimde brokoli çorbası ve balkabağı çorbası deneyebilir.
Ama bebik büyümüş zaten yayla, mercimek, tarhana, sebze her çorbayı yer.
10 aylık kızım bu hafta boyunca yaz tarhanası, brokolili mercimek çorbası, sebze çorbası, yayla çorbası, balkabağı çorbası, kış tarhanası yiyecek öğlen. (Evet listeden baktım yoksa kafam karışıyor)
Rica etsem tariflerini yazar mısın oğlum 3 gündür hasta bişey yemiyo ağzında yara çıktı yokda emiyodu hala çorba iyi olur hastayken
Kamu spotuna istinaden;Anemmm, bu resimde ki yavrunuz? Çok sevimliiii, maşallahh!!
Bebeğim yok, ama nette çok güzel tarifler bulursunuz . Basit karbonhidrat yedirmeyin bence. Pilav, makarna vs...boş şeyler, hem de şeker zengini, faydadan çok zarar. Çorbalarını mevsim sebzelerinden yapmaya özen gösterin. Sağlıklı bir ömrü olsun yavrunun.
Kamu spotu : Bu arada kocaman çocuklarını, 4 yaş ve üstü hala çocuk arabasında gezdirenleri esefle kınıyorum.Yaw zaten apartman dairelerine hapsettik çocukları, bari sizinle çıktığında iki hareket etsin.
Geçmiş olsun. Karbonatla silebilirsiniz ağzının içini. Ağız içindeki pamukçuk tarzı yaralara iyi geliyor.Rica etsem tariflerini yazar mısın oğlum 3 gündür hasta bişey yemiyo ağzında yara çıktı yokda emiyodu hala çorba iyi olur hastayken
Teşekkür ederim denicem bu tarifleri bakalım beyefendi hangisini beğenicekKamu spotuna istinaden;
Yürümeyip kucak istiyorlarsa ne yapalım :)
Benim kızım bebekken binmezdi bebek arabasına,arabayla çıkar,bir elimde araba diğer kolumda kızım öyle gelirdim eve. Arabadan vazgeçip mei tai sling aldım,1 sene üzerimde taşıdım çanta gibi:)Sonra belim ağrımaya başladı baston puset aldım,onu bir sevdi,seviş o seviş. Hatta 1 tane kırdık,ikinciyi aldım. Geçen seneye kadar da kullandım. Şu an gözünün önünde olsa şu an bile ister o arabaya binmek. 5 yaşında olmasina rağmen. Yani diyeceğim o ki,zamane minikleri kendi tercih ediyor o bebek arabasında keyifli keyifli gezmeyi :)
Konu sahibi konunuza gelince;
Mevsimine uygun her sebzenin çorbasını yapabilirsiniz . İçerisine et suyuda eklerseniz gayet besleyici olur. En basitinden şu an balkabağı bolca var,minik küpler halinde doğradığınız balkabaklarını,birazda minik dogranmış havuç ekleyebilirsiniz,et yada tavuk suyuyla kısık ateşte pişirip,süt ekleyip ezip yedirebilirsiniz. Bu hafif tatlı oluyor,şayet tatlı sevmez diyorsanız süt yerine,yoğurt,un,yumurtadan terbiye yapıp ekleyebilirsiniz,buda gayet güzel olur.
Brokoli çorbasıda yapabilirsiniz aynı mantıkla,güzelce haşlayıp ezip 1 bardak kadar sütle açabilirsiniz. Hatta dereotuda ekleyebilirsiniz bu çorbaya. Gayet lezzetli olur.
Benim kızım o dönem,tarhanayi çok severdi,et suyuyla yapardım genelde.
Ağzını açmıyo hiç bide ilaç falan vericem sanıyo yaklaştırmıyoGeçmiş olsun. Karbonatla silebilirsiniz ağzının içini. Ağız içindeki pamukçuk tarzı yaralara iyi geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?