Bebegime down sendromlu tanisi konuldu😔25 haftalik aldirmaya karar verdik 😔😔bu sureci yasayan var mi

Birkaç sene önce izlediğim bir haber olduğundan kaynak bulup gösteremiyorum ama amniyo testi de dahil tüm testleri yapıldıktan sonra sağlıklı denilen bir bebek down sendromlu doğmuş, aile hastaneye dava açmıştı da öyle haber olmuştu, elbette doktorlara ve bilime güvenelim ama bazen testlerde de doğru sonuç çıkmayabiliyor, o yüzden galiba böyle durumlarda birkaç doktorun görüşünü almak daha sağlıklı.

Evet bunu biliyorum. Zaten ben gebelik sürecimde doktorumla konuştuğumda (riskim yoktu meraktan sadece) amniyosentezin %99 dan yüksek oranda doğru sonuç verdiğini ancak çok düşük ihtimalle anomaliyi tespit edemeyeceğini söylemişti. Ama anomali var diyorsa vardır demişti.
Tabi insan hatası olabilir her şey olabilir testlerde doğru söylüyorsun. Yine de güvenmemek lazım.

arkadaşlar merhaba, sadece down sendromlu olsa bebek okey dersin ki ben bakarım bu bebeğe kimse koparamaz onu benden. ama asla büyük konuşmamak lazım sonucta hepimiz birer engelli adayıyız. benim ikili tarama testim de risk yok demişti doktorum. 21. hafta da detaylı ultrasonda kalbinde problem olduğu anlaşıldı. daha sonra araştırma hastanesinde bu çıkan durumu onaylattım ve prof. ün bana dediği ya akraba evliliği yada sendromlu olduğu için bu hastalığa sahip olduğuydu. amniyosentez yapmalıyız dedi. yaptırdım şimdi sonuç bekliyorum. sadece sendromlu olsa iyi diyecek durumdayım suan. doğar doğmaz ameliyatını yapacak doktor bulmak çok zor. allah herkesin yardımcısı olsun. hamile kalmak zor sürdürmek zor doğum yapmak ayrı zor.

arkadaşlar merhaba, sadece down sendromlu olsa bebek okey dersin ki ben bakarım bu bebeğe kimse koparamaz onu benden. ama asla büyük konuşmamak lazım sonucta hepimiz birer engelli adayıyız. benim ikili tarama testim de risk yok demişti doktorum. 21. hafta da detaylı ultrasonda kalbinde problem olduğu anlaşıldı. daha sonra araştırma hastanesinde bu çıkan durumu onaylattım ve prof. ün bana dediği ya akraba evliliği yada sendromlu olduğu için bu hastalığa sahip olduğuydu. amniyosentez yapmalıyız dedi. yaptırdım şimdi sonuç bekliyorum. sadece sendromlu olsa iyi diyecek durumdayım suan. doğar doğmaz ameliyatını yapacak doktor bulmak çok zor. allah herkesin yardımcısı olsun. hamile kalmak zor sürdürmek zor doğum yapmak ayrı zor.
Rabbim şifa versin. İnşallah sonucunuz temiz çıkar.
21. Haftaya kadar bir sendrom olsa anlaşılmaz mıydı. Kalp problemleri de bazen doğuma kadar kendiliğinden gidebiliyor diye okumuştum.

Benim komşum akrabam değil kızım var amniyosentez sonucu%100 down sendromu dediler aldırmayı düşünmedim kızım aklı küpü maşallah ne down sendromu var nede başka bir hastalığı tanı testi ola bilir bu tür şeyler ama yinede Allah'tan başka kimse bilemez belki çocuk testler sonucu kesin down sendromu Rabbim sınıyor kulum ne yapacak die doğuma girdiğin an bile Allah nas
Ultrason bulgularınız var mıydı ense kalınlığı burun kemiği vs?

O kadar fazla ki etrafımda doktorun down sendromlu deyip normal bir bebek olarak doğan.. Sırf bu yüzden tarama testlerini yaptırmamıştım oğlum da..
Ya aldırınca normal bir bebek olduğunu görürse konu sahibesi bununla nasıl yaşayacak acaba🙄

Bize de oyle bir ihtimal var diyorlar ikili test yaptirdik riskli cikti ense kalinligi da fazla ama ben umudumu yitirmiyorum. Sayet bunu yasarsak evimizde bir melekle yasiyor olucaz. Kesin down sendromlu denilen pek cok bebek saglikla dogdu ustelik icinizi ferah tutun. Umarim dogru karari verirsiniz

Dogurun diyemiyorum büyük cesaret ister bu şahsen ben düşünüyorum yaparmiydim diye bilmiyorum .
Aldırın diyemiyorum .
Canı ginulden söylüyorum Allah yardımcınız olsun 🥺

Beni yargilayasiniz diye yazmadim ben 2 ay once kendim felc gecirdim simdi ise mahvolmus durumdayim kimse nenyasadigimizi bilemez
Rabbim size şifa versin, teyzem de 6 aylık hamile iken felç geçirdi, bebeği biraz bütünce aldılar, çok şükür bebekte teyzem de daha iyi durumda , teyzem şuan sadece çok az aksıyor ama fizik tedavi ile o da geçecek inşallah, bebek konusunda imkanınız varsa doğurun aileniz sizle aşırı ilgili ise ve de maddi manevi gücünüz var ise, ama kimsem yok derseniz bu kararı vermek size kalmış, rabbim yar ve yardımcınız olsun size dua edeceğim 🌿😔

Karar sizin. Büyük bir sorumluluk bu. Mesleğim gereği çoook down sendromlu kuzularımızın aileleri ile tanıştım ama hiç pişman olan görmedim. Hatta bir kuzumuz var annesi ile hala görüşürüz, erken doğum yapmış hiç haberi bile olamamış kuzunun durumundan. Başlarda çok ağlamış, kvsi suçlamış bile (test yaptırsaydınız, aldırsaydınız diye) eşinin yardımı ile toplamış kendisini. Şimdi 9-10 yaşlarda meleğimiz bütün şehir tanıyor kendisini. Herkes çok seviyor, annesi ‘en iyi arkadaşım o’ diyor. Şikayet ettikleri tek şey toplumun özel bireylere olan bakış açısı, gelecek endişesi başka da bir şey değil. Zor bir süreç, güçlü annelerin başa çıkabileceği bir süreç. Eşin tavrı, bakış açısı çok önemli. Benim bir arkadaşımın meleği 6 aylıkken vefat etti mesela, benim bebeğim ile aralarında 3 ay vardı. Zor bir süreç geçirdiler ama hiç keşke olmasaydı demedi. Şu an evinin her yerinde bebeğin fotoğrafları var. Büyük çocuğu ile her ay kabrini ziyaret ediyorlar. Yani bu gerçekten size kalmış bir durum. Zor oluyor ama bambaşka bir mucize. 🤷🏼‍♀️ Bebeklik sürecinde yutkunma refleksi gelişmemiş olduğu için çok zor şeyler yaşanabiliyor, mama ciğere kaçabiliyor, hayati tehlike yaratıyor vs sonrasında eğitim adına sizin çok desteğinize ihtiyaç duyacak, yaşamı boyunca da öyle. Zaten bu süreci kabul etmek istemeyenler için aldırma çözümü sunuluyor, kabul edenler devam ediyorlar. Aldırma düşünüyorsanız sonrasında psikolojik destek alın. Kimsenin güle oynaya aldıracağını sanmıyorum, hamilelik hormonları dolayısıyla desteğe ihtiyacınız artabilir.

Rabbim şifa versin. İnşallah sonucunuz temiz çıkar.
21. Haftaya kadar bir sendrom olsa anlaşılmaz mıydı. Kalp problemleri de bazen doğuma kadar kendiliğinden gidebiliyor diye okumuştum.
Benim bebeğimde de kalbinde parlaklık görülmüştü sonra geçtiğini söylediler. Yok olması durumunda risk düşüyormu yoksa olma ihtimali devam edebilir mi acaba down sendromlu

Benim bebeğimde de kalbinde parlaklık görülmüştü sonra geçtiğini söylediler. Yok olması durumunda risk düşüyormu yoksa olma ihtimali devam edebilir mi acaba down sendromlu

Risk düşer. Parlaklık illa Down Sendromu değil hatta çoğu bebekte oluyormuş. Siz down mı diye merak ediyorsanız sadece sizin kanınızdan bakılan fetal dna testini yaptırın. Hiçbir riski yok. %99 doğrulukla belli oluyor. Benim yaşım 35 ti 10 haftalıkken yaptırdım.

Düzenleme: 36 haftalıkmışsınız :) sizin gerek yok artık yaptırmaya. Zaten en geç 1 aya doğacak :) sağlıkla gelsin inşallah.

Risk düşer. Parlaklık illa Down Sendromu değil hatta çoğu bebekte oluyormuş. Siz down mı diye merak ediyorsanız sadece sizin kanınızdan bakılan fetal dna testini yaptırın. Hiçbir riski yok. %99 doğrulukla belli oluyor. Benim yaşım 35 ti 10 haftalıkken yaptırdım.

Düzenleme: 36 haftalıkmışsınız :) sizin gerek yok artık yaptırmaya. Zaten en geç 1 aya doğacak :) sağlıkla gelsin inşallah.
Teşekkür ediyorum saolun 💗

Seni ilgilendirmiyor bilip bilmeden yorum yapiyorsun
Öncelikle çok geçmiş olsun Allah yardım etsin senin kararın bakamayacağını düşünüyorsan senin için zorsa aldır tabi biz bişey diyemeyiz sadece buraya konuyu açıyorsunuz ve ters yorumlar gelince insanlara kızıyorsunuz madem öyle açmasaydınız belli ki içinizi rahatlatmak için yazmışsınız ama istediğiniz tepkiler gelmemiş kimse size en doğru karar tabi ki aldır demeyecek bir can sonuçta ve çoğumuz anneyiz ister istemez kendimizi senin yerine koyup çok üzülüyoruz o yavruya ama senin için en doğru kararı sen verirsin biz değil hayırlısı ne ise o olsun.

Şuan boyu iki hafta geriden geliyor doktorum senin boyunda kısa genetiktir dedi

Benim oğlana da kısa boynu kalın dedi
Ben kısayım eşimde orta boy ensesi kalın tamamen genetik yapımızı almış Allah a şükür sağlıklı da oldu kalbinde 2 delik var dendi
Yok risk yuksek dendi sıvı alip test falan yapalım dedi düşük riski yüksek geldi bana test yaptirmadim sonuç ne olursa olsun doğurmak istiyordum

Bu sureci yasayan var mi
Çok zor, korkutucu geliyordur ve beraberinde bir sürü endişe haliyle ancak problem var denilen bir çok bebek çoğu zaman çok sağlıklı doğuyor. Yani tıpta bu konuda çok hatalı sonuçlar alınabiliyor. Anne karında yaşayan bir bebeği bilinöli olarka yaşamına son vermek kesinlikle doğru gelmiyor ancak kimseyi kınayıp eleştiremem, sizin içinizde neler yaşaığınızı en iyi siz bilirsiniz. Sizin içinde o kararı vermek zor olmuştur muhtemelen.

buraya destek olmayan yazmasın lütfen , kolay değil hiç birşey . destek için açılmış konu . inş ikinci bebeğiniz sağlılkı olur .

Back
X