iyi geceler canim, bebegini su anda neyle besledigini yazmamissin, anne sutu mu aliyor, biberon mamasi mi, yoksa ikisi de mi? ben ogluma sadece anne sutu verdim hic beberon mamasi vermedim, 7 aylik basladim ek gidaya, kilosu hep yuzde 50- 75 cizgisinde (dogum cizgisiydi zaten) devam etti, oglen 12-1 gibi bir kac tatli kasigi tatli patates ve havuc puresi verdim, tatli patates cok faydali, icinde bicok vitamin mineral var, ozellikle demir acisindan cok zengin, tadi da malum tatli:) ama hergun vermedim, gun asiri, anne sutu cok onemli cunku kati gidaya gecince anne sutunu azaltmamali bebek, eger azaltiyorsa cok besliyorsun demektir, eger oyle devam edersen kisa zamanda emmeyi birakir ki 2 yasina kadar devam etmeli emzirme, iste 8 ay gibi ayni pureye et ekledim, once sadece suyunu sonar kendisini de pure yaparak yedirdim, sonra meyve puresi, ozellikle avakado cok faydali, kendi tadi biraz buruk diye ben muzla birlikte yedirdim, cok sever cocuklar o karisimi :) muz kararmasin diye bir yarim da portakal sikiyodum icine
ben ogluma gluten (yani tahil) ve sut urunleri vermedim, su an 14 aylik hala ekmegin tadini bilmez, seker kesinlikle olmamali zaten cocuga hicbir faydasi yok bir de bagisiklik sistemini cokertiyor,
benim tecrubelerim bunlar, Allah bebegini saglikla buyutmeyi nasib etsin :)