Ali Eymen cok guzel secenekler arasinda.Bununla beraber Yavuz Selim , Ensar, Ali Ammar, Usame,Ali Yasir, Selmanda cok guzel.Hayirla kucagina alirsin ins.Ama isim onemli anne baba acisindan.Anne baba evladinin ilk isminden sorgulancak6 aylık hamileyim eşim babasının adı olan ali ismini koymak istiyor..(benim annem ve kızkardeşlerim bana zıtlaşıyor o ismi koydurma diye)..neyse ben kağan selim ve eymen arasında kaldım kendi adıma..Ali isminin yanına hangisi gelirse kulağa hoş geliyor..
Hahahah ya iki oldu sizin yorumlar konu arasından pırt diye çıkıyor. Yırtık çoraptan parmak fırlar gibi çok hoşuma gitti iki yorumdaKoyma bencede canım ısı kalmadı mı başka
Allah Rahmet eylesin.Biz iki aylik evliyken kanserden öldü babası..rahmetliyi severdim kaynanamı sevmem mesela..eşimi kırmak istemedim 3 günlük dünyada o yüzden..
Kesinlikle aynı şekilde düşünüyorum.Sormayın, aynı tartışma benim evimde de mevcut.
En son 'taht ve tacını da getirin madem' dedim ama bazı insanlara maalesef durumu anlatamıyorsunuz.
Oğlum olacak ama eğer birgün eşimin adını çocuğuna vermeye kalkarsa, evlatlıktan reddederim.
Bizlerin yaşadığı bu çağ dışı baskıyı ancak yine biz kadınlar o evlatları iyi yetiştirerek bitirebiliriz...
Annem kayınvaliden eşinin aklını çeliyor diyo..bu benim 5. gebeligim digerleri olmadi ve 6 yillik evlat hasretinden sonra rabbim nasip etti..eşimide kırmak istemiyorum..annem kaynin bakalim kaynananin adini koycakmi kizi olursa sende herseye ses cikarma boyle diyo..Ucunun anlaminada baktim selim ve eymenin anlami cok guzel kaganda cok uygun hatta en uygunu o ama ali eymeni isaretledim bence ali ismi guzel esini kirma yakisir vefat de etmis .
Annen senin iyiligini istese kayinvalidenle arana girmez siz yeterki iyi olun der.Sen herseyini annene anlatma.Sev say saygi goster ama evliligine karisamaz canim.Sen esini kirma.Sen istemezmisin torununa esinin ismini koymak.Annem kayınvaliden eşinin aklını çeliyor diyo..bu benim 5. gebeligim digerleri olmadi ve 6 yillik evlat hasretinden sonra rabbim nasip etti..eşimide kırmak istemiyorum..annem kaynin bakalim kaynananin adini koycakmi kizi olursa sende herseye ses cikarma boyle diyo..
Benim işim çok çözülecek bir şey değil.Allah Rahmet eylesin.
Bu durumda kabul edip etmemek de sadece size kalmış birşey, eşin üzülecekse ve üzülmemesini istiyorsan tabi ki de sen bilirsin. Ben Kağan'dan yana kullandım oyumu...
Kesinlikle aynı şekilde düşünüyorum.
Çocuğun isim hakkı sade ve sadece anne babaya aittir.
Fikir bile belirtmemesi lazım.
Eşimin ailesinden bu konuda en ufak bir şey duymadım.
Sen de eğer isim konusunda diretirlerse altından taht ve tac iste
Tacın üstünde de ismi yazsın
Allah sabır versin inşallah sonuçta istediğiniz ismi koyarsınız bebeğinize.
Bu işin okumuşluğu cahilliği yok.Benim işim çok çözülecek bir şey değil.
Sırf koyamasın diye maddi yükünü kaldıramayacak bir hediye istedim eşimden ve öğrendim ki, onu almak için çok çaba harcayıp, babasından yardım istemiş...
Halbuki iki isme bile razıyım ama öyle bir şansım ya da konuşma hakkım yokmuş, tek ve sadece kayınpederimin adı olacakmış!
İşinde, karakterinde, çevresinde önde gelen, ilim irfan düşkünü, hayat görüşü olan, huyu suyu mükemmel bir adam olsa gene eyvallah çocuğum ona çeksin diye koyayım diyeceğim ama hiçbiri yokken böyle saçma sapan bir davranışa maruz kalmak beni çıldırtıyor.
Ki eşim ve ben gayet eğitimli, sosyo ekonomik ve kültürel statümüz günümüz şartlarında oldukça iyi konumlandırılabilir bir seviyede.
Yani bu davranışa ben, böyle bir adam tarafından maruz kalıyorsam tek aklıma gelen cümle 'okumak cahilliği alır, eşeklik baki kalır' sözü oluyor.
Çünkü doğuracağım çocuğun ismi ile ilgili konuşmaya hak tanınmayan bir kadın olarak, yaşadıklarımdan utanç duyuyorum!
Ha niye böyle kabullenmiş gibi konuşuyorum derseniz, maalesef ülkemizde biliyorsunuz ancak baba onayıyla çocuğa kimliği çıkarılıyor(onun soyadını taşıyacaksa).
Yani ne ben ne dersem diyeyim, nüfus memuru 'baba'yı muhattabı alacak...
Ama elbet intikamım hayat boyu ve süründürerek alınacaktır, tek içimi serinleten bu.
Anneni bu konuda dinleme bende seviyorumAnnem kayaevinen eşinin aklını çeliyor diyo..bu benim 5. gebeligim digerleri olmadi ve 6 yillik evlat hasretinden sonra rabbim nasip etti..eşimide kırmak istemiyorum..annem kaynin bakalim kaynananin adini koycakmi kizi olursa sende herseye ses cikarma boyle diyo..
Anneni bu konuda dinleme bende seviyorumAnnem kayaevinen eşinin aklını çeliyor diyo..bu benim 5. gebeligim digerleri olmadi ve 6 yillik evlat hasretinden sonra rabbim nasip etti..eşimide kırmak istemiyorum..annem kaynin bakalim kaynananin adini koycakmi kizi olursa sende herseye ses cikarma boyle diyo..
Oylayabilirmisin canim..yüzdelik oranlarina bakicamda rica edersem..
Babamın iki ismi var tuncay fahrettin..fahrettini kullanıyor..bilmiyorum ki tuncayda güzel isim..mesela faruk isminide begenirim ama annem koydurmaz rahmet erkek kardesimin adiymis bebekken ölmüş..herkes kendi ismi ile anılsın diyo..üzülür diye koymak istemiyorum..Bizden kimse bunu istemedi, dilerim de istemez ama ben babamın adını koymak çok isterim, çünkü o benim hayatımda tanıdığım en doğru insanEşime de söyledim istersem koyabilirim yani ama geçen bir başkası hakkında konuşulurken kayınvalidem sadece erkeğin babasının ismini niye koyuyorlar ayıp değil mi ya ikisini de koysunlar ya hiçbirini onunki baba da diğerinin ki değil mi gibi çok güzel bir laf söyledi. Bence de çok doğru o Zaman siz de kendi babanızınkini koyun diğer ismine bence
Bebişinizi sağlıkla kucağınıza alınız gerisi bir şekilde hallolur zaten.. Mutluluklar dilerim
İlk göremedimde anket ilk kez aciyorum kusura bakmayin..Oyladım zaten konuya girdiğim gibi önce onu yapmıstım:)
Hahahah ya iki oldu sizin yorumlar konu arasından pırt diye çıkıyor. Yırtık çoraptan parmak fırlar gibi çok hoşuma gitti iki yorumdabenzetme biraz garip kaçtı sanırım
Konu hakkındaki yorumum da bence Ali Kağan olmalı. Diğerleri dili büküyor biraz yoruyor gibi. Ali kağan bi çırpıda çıkıyor ağızdan. Bi filmde de Ali nejat vardı. Garipsedim ilkinde ama sonra sevdim ikiliyi. Farklı olmuş.
Babamın iki ismi var tuncay fahrettin..fahrettini kullanıyor..bilmiyorum ki tuncayda güzel isim..mesela faruk isminide begenirim ama annem koydurmaz rahmet erkek kardesimin adiymis bebekken ölmüş..herkes kendi ismi ile anılsın diyo..üzülür diye koymak istemiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?