Doğuma Hazırlık Bebegime isim bulamiyorum...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

aynı süreçlerden bir çok anne geçiyor.
şimdi kendinize bazı kriterler koyun. mesela biz uluslararası dillerde okunduğunda sıkıntı yaratmayan(amerikaya gittiğimizde bir arkadaşın adı Çağrı idi aman allahım 4 ay boyunca çocuğun adını söyleyemediler manasız manasız lakaplar taktılar bende onun üzerine böyle bir izlenim oluşmuştu), Türkçe karakteri olmayan ama öztürkçe olan, anlamı da temiz olan bir isim seçtik oğlumuza. bu kriterleri belirledikten sonra bir akşam açtık bilgisayarı ayrıntılı isimler sözlüğünden eledik eledik içimize en sinen ismi bulduk.

yazdığım kriterlerde Kutay çok uygun görünüyor ama sizin kriterleriniz ne olur onu bilemem..

Insanların rahat anlayıp telaffuz edeceği, cennetin doksan tirilyonuncu kapısı gibi uydurma bir anlamı olmayan, mümkünse kendi dilimizde ve içinde kusar gibi ğ ler bulundurmayan bir isim seçin. Kutay çok güzel. Mert olabilir, doruk, erkin, gökmen vs. İnternette türkçe isimler sözlüğüne bakabilirsiniz.

Eşiniz beğenmiş zaten. Kutay da tam istediğiniz gibi bir isim. Buna benzer bir alternatif olarak Gökay diyebilirim. Ama Kutay iyi.

bence öncelikle türüne kara verin.
mesela biz milliyetçi bir aileyiz. oğlumun adın ı Türk isimlerinden seçtik.
ya de dini isteyebilirsiniz.
zaten bilindik isimleri elemişsiniz. ha bi de ben tek isimden yanaydım hep. çünkü biri çocuğa külfet oluyor.

Ben yiğit ve Kerem isimlerini çok beğeniyorum.
Bunun dışında ateş arden arın gibi isimler çok veriliyor ama istemiyorum demişsiniz.
Kutay bana kaba geldi söyleyişi emir Emirhan gibi isimler de çok fazla var.
Oğlum olsa Ömer yiğit koyardım ama

Ben de Turkce isimleri tercih ederim.Kutay da oyle ama bu bir zorunluluk degil yine de. Dini isim dusunmuyorum. Anlami guzel, kulaga hos gelen biraz da biktirmamis bir isim olsun

Hey gidi hey ben niyeyse kızım olur diye düşünmüştüm hep kız ismi araştırıyordum öğrendik ki erkekmis. Hoayydaa... Aklımda hiç erkek ismi yok. Baktık ettik karar veremedik. Ona Poncik diye sesleniyordum hatta. Hala da derim gerçi patatesim diye seviyorum şimdi neyse. Ahmet ismini çok seviyordum. Sonra niyeyse Çınar hoşunuza gitti. Karar veremedik Ahmet Çınar oldu. Sonra baktik ki Çınar adı çok yaygınmis ne bileyim

Ben de Turkce isimleri tercih ederim.Kutay da oyle ama bu bir zorunluluk degil yine de. Dini isim dusunmuyorum. Anlami guzel, kulaga hos gelen biraz da biktirmamis bir isim olsun
sağlıkla doğup adıyla yaşasın kuzu inş. evet Türkçe güzel isim Kutay da. biz Metehan koyduk oğlumun adını

ben Eren beğeniyorum, babamız Alperen diyor :)
henüz oğlumuz yok, dünya tatlısı bir Ece'miz var :)
Allah size de hayırlı bir evlat versin, adıyla yaşasın..

Ben de Ömer ve yiğit isimlerini çok seviyorum. Geçenlerde de bir çocuğun ismi Ömer Asaftı. O çocuğa çok yakışmıştı. Eminim sizin de oğlunuza seçtiğiniz isim ona yakışacaktır. Sağlıklı ömrü olsun inşallah:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…